Įkraunama...
Įkraunama...

Rudeniniai mamukų pašnekesiai

Mamos, ar kas turit jogger city mini vezimeli? Zinau, kad cia ne ta tema,bet kad anoj niekas neatraso biggrin.gif je ne,koki kita turit sportinuka?man svarbu svoris, kad nebutu visiskas kratalas, vaikui pakankamai vietos ir permetama rankena,o neturi jogger.. o kas tuit su nepermetama,ar labai truksta jos?

Del pieno,tai pas mane riebalu sociai liko, bet tai visai nepagausino pieno gamybos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atisa: 13 gruodžio 2015 - 11:58
QUOTE(Tino @ 2015 12 13, 11:31)
tai tiek turbūt dar lieka  biggrin.gif

oi oi, mum irgi teoriškai reiktų, bet nežinau, gal apsieisim, nes daug apvalių kampų... jau dabar visko pasitaiko. vakar spintelę atsidarė, tai laimės buvo pusvalandžiui hihihi.gif

tai maniškės tik naktį ir geria pieną 23 val. ir apie 4-5 val. (gaunasi iš viso 200ml per abu maitinimus) jau šiek tiek mažiau, bet būtinai geria. o aš va norėjau paklaust vyresnių vaikų mamų, kaip čia reiktų tuos maitinimus panaikint? gal jau užtenka to maisto dienom iš košių... jau tokiam amžiui tikrai turėtų būt lengva atjunkyt. nes va pvz šiąnakt pavalgė ir nuo 6 valandos kažko parėkavo, kad reikėjo net ir nešiot (ar bloga buvo, ar kokių dujų). juk aš vis dar iš tų medelos buteliukų maitinu, tai gal jie to oro leidžia prisiryt, kad vis dar būna tų dujinių problemų. o gal kai gulom valgo, tai ir reikia tų atsirūgimų. nežinau, o ir ieškot kur info nelabai yra laiko. gal kas pasidalintų patirtim  4u.gif
kita vertus tas pienas tai normalus skystis per parą, nes dienom baisiai neįkišu gert  doh.gif

Nu tai jau ir nuo 6 men raso kad naktiniai valgymai nebera reikalingi, o kartais ir dar anksciau. Viskas priklauso kiek diena vaikas suvalgo. Jei tiek kiek reikia pagal rekomenduojamas normas, tai naktiniai valgymai reiskia tik iprotis yra. Todel ir klausiu, nes idomu buvo kai taviskes jau vyresnes ar vis dar valgo nakti. Mes tai jau kazkokiu budu to 5val valgymo atsikratem, dabar jie tik valgo 01val, na bernelis dar ir 22val, bet po 1 po to jau iki ryto nebe. Tiesiog pastebjus buvau kad 5 val labai nedaug suvalgydavo, tai kelias naktis daviau skiesto misinio, ir to isgerdavo nedaug, po to pradejo vis reciau busti 5, dabar jau ismiega ir iki 6 ir 7, tiesiog iprotis buvo 5val valgyt. O kai nustojo valgyt tai ir busti nustojo tuo laiku.

O kaip mazint tai rekomenduoja po truputi mazinti duodamo pieno kieki nakti, pvz viena nakti 100ml, po 3 naktu 90, po dar 3naktu 70 ir pan.. tokiu budu tipo isgers diena daugiau ir maziau nakti nores, galiausiai atsisakydamos nakti. Bet jei sakai kad taviskes diena visai negeria tada nezinau net. Reik kazkaip ziuret gal kaip jom ta piena diena ikist g.gif
As irgi gulom maitinu, bet pakeliu atrugint. greit atsirugsta miegodami praktiskai ir vel i lova. O jei dujos kokios pasikaupia tai tesiog issiperdzia ir viskas, bet nerekauja del to. Be to jei taviskes vartosi nakti irgi, tai ant pilvo apsiverte dazniausiai atsirugsta vaikai, tai nezinia ar del duju rekauja taviskes. Gal greiciau tie dantukai kalti vel. Nors iki galo niekad gi nezinosi ko tas vaikas neramus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(burbuliacija @ 2015 12 13, 13:51)
Jei tiek kiek reikia pagal rekomenduojamas normas, tai naktiniai valgymai reiskia tik iprotis

Tai va, kad mažokai visko jos valgo dieną palyginus su bendraamžiais. Būna daugiau, būna mažiau suvalgo, bet su gėrimu tragedija. Ir mat, mūsų netenkina, kad jei jos nevalgys 5val, tai pratemps iki 7val. Kaip kažkada laina rašė, jau geriau pasimaitint 5val ir dar pamiegot visiems iki 8-9val.
Mes irgi naktį pasimaitinę būtinai iškeliam atsirūgt, bet ne visada atsirūgsta. O tikrai nuo ko rėkauja tai nesuprasi. Dabar turbūt dėl dantų, nes vargšės net dieną suirzę, kandžiojasi... o kokį simplexą ar jo atitikmenį naudojat dar?
Atsakyti
QUOTE(Tino @ 2015 12 13, 17:13)
o kokį simplexą ar jo atitikmenį naudojat dar?

Nebenaudoju 100 metu simplexo ar kazko panasaus. As ta preparata Debridat duodu tik mergytei cia tipo irgi nuo duju, bet receptinis. Net nezinau ar jai dar vis reikia to vaisto. Reiks gal bandyt nutraukt ir ziuret kas bus. Bet duodu tik 2 kart dienoj. Nakti duodu misini be nieko. Berniukui visa laika be nieko. Kazkaip dujos iseina jiems gana nesunkiai ar per viena ar per kita gala biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Atisa @ 2015 12 13, 12:52)
Mamos, ar kas turit jogger city mini vezimeli? Zinau, kad cia ne ta tema,bet kad anoj niekas neatraso  biggrin.gif  je ne,koki kita turit sportinuka?man svarbu svoris, kad nebutu visiskas kratalas, vaikui pakankamai vietos ir permetama rankena,o neturi jogger.. o kas tuit su nepermetama,ar labai truksta jos?

Del pieno,tai pas mane riebalu sociai liko, bet tai visai nepagausino pieno gamybos  biggrin.gif

Mes turim triratį baby ciy jogger minu. Svoris apie 8 kg, galiu vaiką vienoje rankoje, vežimą kitoje rankoje užsinešti į antrą aukštą. Kas ta permetama rankena? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Wiliux @ 2015 12 13, 21:19)
Mes turim triratį baby ciy jogger minu. Svoris apie 8 kg, galiu vaiką vienoje rankoje, vežimą kitoje rankoje užsinešti į antrą aukštą. Kas ta permetama rankena? g.gif

Aciu,ir as i jogger dairausi. Ar patenkinta tu juo? Permetama rankena tai kai vaikiuka gali vezti veidu i save cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atisa: 13 gruodžio 2015 - 19:35
QUOTE(Tino @ 2015 12 13, 12:31)
tai tiek turbūt dar lieka  biggrin.gif

oi oi, mum irgi teoriškai reiktų, bet nežinau, gal apsieisim, nes daug apvalių kampų... jau dabar visko pasitaiko. vakar spintelę atsidarė, tai laimės buvo pusvalandžiui hihihi.gif

tai maniškės tik naktį ir geria pieną 23 val. ir apie 4-5 val. (gaunasi iš viso 200ml per abu maitinimus) jau šiek tiek mažiau, bet būtinai geria. o aš va norėjau paklaust vyresnių vaikų mamų, kaip čia reiktų tuos maitinimus panaikint? gal jau užtenka to maisto dienom iš košių... jau tokiam amžiui tikrai turėtų būt lengva atjunkyt. nes va pvz šiąnakt pavalgė ir nuo 6 valandos kažko parėkavo, kad reikėjo net ir nešiot (ar bloga buvo, ar kokių dujų). juk aš vis dar iš tų medelos buteliukų maitinu, tai gal jie to oro leidžia prisiryt, kad vis dar būna tų dujinių problemų. o gal kai gulom valgo, tai ir reikia tų atsirūgimų. nežinau, o ir ieškot kur info nelabai yra laiko. gal kas pasidalintų patirtim  4u.gif
kita vertus tas pienas tai normalus skystis per parą, nes dienom baisiai neįkišu gert  doh.gif

Teoriškai, kai vaikas praauga savo gimimo svorio 1 kg, jau galima nebekelti nakti maitinti. Bet praktiškai kiekvienas vaikas nusistato kada jam baigti, maniskis naktinį maitinimą baigė 1 m ir 1 men, nors as norejau ir anksciau baigti, bet galvoju nerikdysiu vaiko, tegu pats apsisprendžia . Naktinis maitinimas gerai tuo, kad būtent nakti gaminasi daugiausia prolaktino.
Dėl vandens gėrimo, tai as pratinau po truputi nedideliais kiekiais nuo 6 men. ir šiuo metu pats skaniausias jo gėrimas - vanduo. Išgeria pakankamai.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Oi merginos, aciu,kad anadien pataret del sauksteliu, Atisa, labai patiko tavo imesti, bet buvau megoj, ten viena parde normali tai ka radau ta nusipirkau TT, bet rodos neblogi, dar per darbus mano nepradejom primaitinti, ryt jau bus pirma diena, tik vandenuko jau gere,tai ojei kaip raukosi biggrin.gif toki buteiuka nupirkau tai jai labai patiko, bet labiau zinda, o jei patraukia vandenuko tai grazu ziuret i ja biggrin.gif

burbuliacija, Tino, klauset kodel nuo bulves, ai nez gyd taip parekomendavo tai pirmiausia ja isbandysiu, manrods ka beduociau pirma kara vistiek tik pavolios burnytej.
Atsakyti
QUOTE(Atisa @ 2015 12 13, 20:34)
Aciu,ir as i jogger dairausi. Ar patenkinta tu juo? Permetama rankena tai kai vaikiuka gali vezti veidu i save  cool.gif

Aha patenkinta. Tvirtas, manevringas, galima viena ranka stumti, super susilanksto, gana didelis, patogiai telpa šiltas vokelis. N į šitą vežimėlį persėdo metų, jau nepasigedom permetamos rankenos. Kiek skaičiau apie joggerius šis trūkumas (negalima vežti vaiko atsukus į save) nurodomas kaip vienas iš pagrindinių. Iki metų dažnai keisdavom važiavimo kryptį, N tada zippyje važinėjo.
Atsakyti
QUOTE(Ingbri @ 2015 12 13, 20:49)
Bet praktiškai kiekvienas vaikas nusistato kada jam baigti, maniskis naktinį maitinimą baigė 1 m ir 1 men, nors as norejau ir anksciau baigti, bet galvoju nerikdysiu vaiko, tegu pats apsisprendžia .
Dėl vandens gėrimo, tai as pratinau po truputi nedideliais kiekiais nuo 6 men. ir šiuo metu pats skaniausias jo gėrimas - vanduo. Išgeria pakankamai.

O iš ko spręsti ar vaikui reikia naktinio maitinimo ar ne? Šiąnakt vienas mano vaikas pragyveno su 20ml pieno tik ir net ryte valgyt nenorėjo, bet kitom naktim tai godžiai tą pieną sugeria, kad neįsivaizduoju kaip galima neduot...

O iš kokios taris dabar tą vandenį duot? Jau gertuvės, puodeliai turi būt naudojami ane? Bet tai toks žaidimas gaunasi...
Atsakyti
QUOTE(Tino @ 2015 12 14, 18:25)
O iš ko spręsti ar vaikui reikia naktinio maitinimo ar ne? Šiąnakt vienas mano vaikas pragyveno su 20ml pieno tik ir net ryte valgyt nenorėjo, bet kitom naktim tai godžiai tą pieną sugeria, kad neįsivaizduoju kaip galima neduot...

O iš kokios taris dabar tą vandenį duot? Jau gertuvės, puodeliai turi būt naudojami ane? Bet tai toks žaidimas gaunasi...

Vaikui praaugusiam savo gimimo 1 kg svori t. y gime pvz 3600 g ir priaugus 4600 g naktinio maitinimo nebereikia. Tik kitas dalykas, kaip ta vaiką nuo to atpratinti g.gif ? As bandžiau ir kosytes sotesnes nuo 8 men, bet niekas nepadėjo, kol neatprato pats. Is tavo posto, kad viena nakti suvalgo tik 20 ml, tai darau prielaida, kad tai daro is įpročio smile.gif Bandyk paglostinet, soski įdėti, ir gal greitu laiku nebereikės naktiniu valgymu. Ir pati pailsesi is miegodama visa nakti. Bet cia jau kiekvienos mamos sekmes istorija kada jos mazylis baigs nakti maitintis. smile.gif
As vandenį duoti pradėjau su šaukšteliu, veliau perėjom prie gertuves.
Atsakyti
Su tais pieno krizinais, trūkumais ir bangom nieko nesuprasi. Kažkaip įsivaizdavau, kad žinda vaikas reguliariai ir teisingai - pieno bus visada ir tiek ilgai, kiek suplanuosi. Bet gavau per kepurę už šį plačiai paplitusį mitą, kuris įvaro kaltės jausmą daugybei mamų. Pas mane pastoviai bangavo šitas reikalas. Ir dabar tas pats. Būna, pilna to pieno, rija, net nespėja, o būna traukia traukia, susinervina, spjauna, rėkia "kitą", o ten irgi nieko. Žindymas reguliarus, kas tiem papam? (Kokiem papams, ten tik giliai vaizduotę įtempus galima įžiūrėt papus. Šitiems organams jau reikia kito pavadinimo cool.gif ) Tai va tas parytinis užsimanymas užvalgyti kartais būna sėkmingas - privalgo ir miega ramiai toliau, o būna, kad tampo, tampo, pavargsta, spjauna, užmiega, po penkiolikos minučių vėl papo ir taip iki ryto. Jau kaip gailiuosi, kad nepripratinau prie buteliuko ir mišinio... doh.gif

Wiliux, tikrai, ir taviškė mažutė. Kažkaip ji būdavo rimčiau aukštesnė už Elę. Bet tas svorio/ūgio santykis tai neblogas? Ar gydytojams nepatinka labai?

Mano abžora virto nevalge. Gal dėl danties. Vėl sunkiai augina. Taip keista, kad viską spjauna jau kelias dienas. Tai pampų turinys kaip gilioje kūdikystėje. Gyva tik pienu.

Šiandien per muzikos pamokėlę ėmė ir uždainavo wub.gif Ir visiškai absoliučiai į toną švelniu gražiu balseliu. Eina sau, kokia aš susileidus wub.gif Aišku, naudos būtų daugiau, jei ji pagaliau nustotų tūkstantį kartų per dieną užkliūti už kilimo. O jei įgytų trumpalaikę atmintį ir neieškotų kas penkios minutės tai vienos tai kitos lėlės - čia tai būtų pasiekimas rolleyes.gif Bet negali žmogus būti tobulas doh.gif
Atsakyti