Įkraunama...
Įkraunama...

Rodas, Graikijos sala

Vis tiek turėtų būti pigiau, nei Tez tour organizuojama ekskursija 4u.gif
Atsakyti
Bijau sumeluoti, bet kelto bilietas (vienos dienos) Rodas-Marmaris-Rodas ar ne 45 eur kainuoja? O gal ir daugiau. Mes kėlėmės prieš metus...bet kažkaip nepamenu tiksliai kainos. Žinau, kad tikrai mums pasirodė labai dauuuug. Užsakant per organizatorių dar gauni apžvalginę ekskursiją po miestą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo almaklp: 10 vasario 2017 - 10:21
Kaina tikrai nemaža, Tez tour skelbia, kad ekskursija į Rodo salą su lietuviškai kalbančiu gidu 60 Eur, tada verta pamastyt, su gidu gal būtų geriau 4u.gif
Planuose aplankyti drugelių slėnį ar įmanoma ten nusigauti autobusu ar reikia mašiną nuomotis?
Atsakyti
QUOTE(Vėja_vakarė @ 2017 02 10, 14:58)
Kaina tikrai nemaža, Tez tour skelbia, kad ekskursija į Rodo salą su lietuviškai kalbančiu gidu 60 Eur, tada verta pamastyt, su gidu gal būtų geriau  4u.gif
Planuose aplankyti drugelių slėnį ar įmanoma ten nusigauti autobusu ar reikia mašiną nuomotis?

Pasiziurekit www ar tikrai taip isivaizduojat drugeliu sleni. Paziurekit tuo metu kai busit ar bus drugeliu. Tai per 10-15 min su pasifotkinimais pereinama vieta. Drugeliai vienos rusies ir tikrai ne tie spalvingieji. Rugsejo men ju jau nebebuvo labai gausiai.

Del viesojo nezinau.
Mano asmenine nuomone nuomoti masina del to tikrai neverta. O vaziuoti ten su viesuoju dar labiau neverta smile.gif
Atsakyti
Drugeliai turėtų būti, mes atostogausime birželio antroje pusėje. Pasižiūrėjau http://www.urkistrav...rugeliu-slenis/ Ką tikrai verta būtų aplankyti? Domina gamta ir senovės Graikijos architektūra.
Atsakyti
QUOTE(Vėja_vakarė @ 2017 02 11, 07:05)
Drugeliai turėtų būti, mes atostogausime birželio antroje pusėje. Pasižiūrėjau http://www.urkistrav...rugeliu-slenis/ Ką tikrai verta būtų aplankyti? Domina gamta ir senovės Graikijos architektūra.

Del architekturos nepatarsiu.
Mane asmeniskai rodas nuvyle. Buvo ruduo - viskas isdege, siukslynas. Rodo senamiestis ir lindos labiau aliexpresso turtu parduotuves nei architektura. Lindos uzsiktas asilu... bet pravaziuojant reiktu uzsukti smile.gif
Labiausiai mums patikusi vieta "2 juru buckis". Uzkrito pavadinimas. Bet ten reikia vaziuotu anksti ryte ir 11 valanda, kai prasideda masinu kolonos, dingti is ten... tikrai grazu 2 skirtingos juros, jegos aitvaru gausybe. Patiko.
7 saltiniai irgi mano akimis be pagrindo issaukstinta vieta. Pravaziuojant reik uzsukti, bet nieko baisiai ispudingo.

Dar patiko kavine su observatorija. Vieta grazi, ledai skanus, o ir menulio krateriai per mikroskopa idomu. Nuoroda, man rodos, buvau kazkada imetus.

Dar su vaikais buvom struciu parke pakeliui i drugeliu sleni. Vaikams patiko. Bet jiems patinka visur kur galima serti gyvunus. P.s. struciai kerta skaudziai. Geriau pirkit asilu maista.
Atsakyti
Mums labai patiko Rodo senamiestis. Ir per sieną ėjom birželio vidury. Riterių rūmuose įspūdį paliko mozaikos. Lindos irgi verta dėmesio, tikrai. Auto pasistatėm prie Pauliaus paplūdimio, tad nėjom asiliukų taku. O po to iškart į jūrą atsigaivinti :-)
Dviejų jūrų bučinys Prasonisi gražu. Bet šiukšlių iš jūros buvo. Bet verta. Dar verta išsukti iš pagrindinio kelio, gražu, savita ir nėra įkyrios komercijos. Mes pvz vieni vaikščiojom po Asklipio pilies griuvėsius :-)
Keliavom su vaikais, derinome visų poreikius, todėl savaitės neužteko visai salai 4u.gif

QUOTE(Vėja_vakarė @ 2017 02 11, 08:05)

Atsakyti
Didžiausią įspūdį paliko Rodo senamiestis, vykome pasivaikščioti tris kartus, verta užsukti į Lindos, toks mini Santorinis, Tsampikos vienuolynas, Kritinia pilis, Monolitos, Prasonisi, bet iš aplankytų Graikijos salų, tai antrą kartą negrįžčiau į Rodą, jau geriau Kreta ar Korfu. Apsukome visą salą porą kartų.
Atsakyti
QUOTE(Mulka70 @ 2017 02 11, 17:26)
Didžiausią įspūdį paliko Rodo senamiestis, vykome pasivaikščioti tris kartus, verta užsukti į Lindos, toks mini Santorinis, Tsampikos vienuolynas, Kritinia pilis, Monolitos, Prasonisi, bet iš aplankytų Graikijos salų, tai antrą kartą negrįžčiau į Rodą, jau geriau Kreta ar Korfu. Apsukome visą salą porą kartų.

Tai tada geriausia pažintį su Graikijos salomis ir pradėti nuo Rodo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2017 02 11, 09:09)
Mane asmeniskai rodas nuvyle. Buvo ruduo - viskas isdege, siukslynas. Rodo senamiestis ir lindos labiau aliexpresso turtu parduotuves nei architektura. Lindos uzsiktas asilu... bet pravaziuojant reiktu uzsukti smile.gif
Labiausiai mums patikusi vieta "2 juru buckis". Uzkrito pavadinimas. Bet ten reikia vaziuotu anksti ryte ir 11 valanda, kai prasideda masinu kolonos, dingti is ten... tikrai grazu 2 skirtingos juros, jegos aitvaru gausybe. Patiko.
7 saltiniai irgi mano akimis be pagrindo issaukstinta vieta. Pravaziuojant reik uzsukti, bet nieko baisiai ispudingo.

Dar patiko kavine su observatorija. Vieta grazi, ledai skanus, o ir menulio krateriai per mikroskopa idomu. Nuoroda, man rodos, buvau kazkada imetus.

Dar su vaikais buvom struciu parke pakeliui i drugeliu sleni. Vaikams patiko. Bet jiems patinka visur kur galima serti gyvunus. P.s. struciai kerta skaudziai. Geriau pirkit asilu maista.

Prie jūros paatostogauti stengiamės birželio mėn. sezonas būna neseniai prasidėjęs, bent teoriškai turėtų būti švariau ir žalumos daugiau.
Kavinė su observatorija sudomino, gal pamenate pavadinimą 4u.gif
QUOTE(Mulka70 @ 2017 02 11, 16:26)

Kuo geriau Kreta/ Korfu? Gal dar kas nors yra buvęs kitose salose, būtų įdomu palyginti.

QUOTE(skrobliukė @ 2017 02 11, 17:36)
Tai tada geriausia pažintį su Graikijos salomis ir pradėti nuo Rodo  smile.gif

Mes šiais metais pradėsim nuo Rodo. Man sala atrodo nuostabiai, ji tokia universali, kiekvienas gali atrasti sau mėgstamos veiklos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(skrobliukė @ 2017 02 11, 15:50)
Auto pasistatėm prie Pauliaus paplūdimio, tad nėjom asiliukų taku.

Mes ta diena mini skrandzio nesklandumu turejom.. tai karstyje asilu ir ismatu kvapas tuos nesklandumus dar padidino... tai mes net nenusileidom iki pliazo.. apsisukom... dar sutikom vestuves, jaunoji ilga suknele brauke tuo apš....tu taku.. net dabar purto sie prisiminimai 😃
Papildyta:
Kavine-observatorija. http://www.tripadvis...4889399?m=19905

Kas del kretos vs rodo, tai as skrisciau i kreta...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMICY: 12 vasario 2017 - 20:28
QUOTE(Vėja_vakarė @ 2017 02 12, 04:27)
Prie jūros paatostogauti stengiamės birželio mėn. sezonas būna neseniai prasidėjęs, bent teoriškai turėtų būti švariau ir žalumos daugiau.
Kavinė su observatorija sudomino, gal pamenate pavadinimą  4u.gif

Kuo geriau Kreta/ Korfu? Gal dar kas nors yra buvęs kitose salose, būtų įdomu palyginti.
Mes šiais metais pradėsim nuo Rodo. Man sala atrodo nuostabiai, ji tokia universali, kiekvienas gali atrasti sau mėgstamos veiklos  4u.gif

Dievinu Graikijos salas, pažintį galima pradėti nuo Koso arba nuo Rodo, tiesa, Rodas didesnis, vien sostinės senamiestis ko vertas, o daugiau tik kaimai. Korfu visai kitokia, ji man nepriminė Graikijos, žalia, aukštesnė, nuostabios įlankos, kiparisai.O Kreta apskritai nuostabi, porą kartų buvau ir dar bent porą norėčiau.
Atsakyti