QUOTE(emiliuxas @ 2010 11 18, 23:52)
kepiausi pyraga su obuoliais . priestai supjausciau obuolius gabaliukais smulkiais dejau juos i kepruve ir ipylaiu apie pusia stiklines vandens, gal siektiek daugiau, dejau cukraus kokius keturis saukstus vanilino cinamono, ciut rugsteles ipyliau, patroskinau tada viska sutirstinau arbatiniu sauksteliu krakmolo ir sudejau tarp dvieju teslos sluoksniu suspaudziau krastus aptepaiu kiausiniu ir pabarsciau cukrum iskepe per pusia valandos. sunaudojau tris obuoliukus, salduma rugstuma galima pasireguliuoti pagal skoni. man labai patiko toks tirstokas obuoliu dzemas-padazas ar kaip ji pavadinti. idaras primena tuos amerikietiskus apple pie pyrago idarus.
Ar įdaras nesigavo pernelyg skystas, ar sutirštėjo pakankamai nuo krakmolo? Ar krakmolą įdėti tiesiog sausą?, ar jis nesušoka į gumulėlius? Ir ar nesigavo apatinis tešlos sluoksnis susmegęs nuo įdaro? Esu kažkada kepusi iš sluoksniuotos tešlos su obuoliais pyragą. Tai net apatinį tešlos lapą išsikepiau atskirai, ant viršaus dėjau supjaustytus obuolius, žalius ir uždengiau nekeptu kitu tešlos lapu. Tai gavosi permirkęs ir neiškepęs, varvantis pyragas, nes obuoliai paleido savo sultis.

Labai norėčiau dar bandyti, bet nesiryžtu, nes vėl galvoju, kad gali nesigauti.

Gal gali išsamiau parašyti koks tas įdaras gaunasi, nes nepažįstu "apple pie pyrago". Ačiū