Labai skaniai gavosi prie alaus ši užkandėlė. Reikės:
1pak. sluoksniuotos Mantingos tešlos (kur dideli 2 lakštai)
apie 400 gr. rūkyto kumpio (idealiai tinka naminis)
100 gr. kečupo (Hainz)
svogūnų laiškų, krapų, 3-4 skiltelės česnako, 1š. alyvuogių aliejaus, 1š. rapsų aliejaus.
Atšildome tešlos lakštus, bet ne visiškai. Neturi būti ištižę. Kumpį supjastome smulkiais kubeliais, svogunų laiškus ir krapus sukapojame.
Į dubenėlį įspaudžiame česnako skilteles, supilame aliejų, įdedame kečiupo ir viską labai gerai išmaišome ir gauname padažą.
Ant atšildyto tešlos lakšto, tepame padažą, paliekam 1 cm kraštelį neapteptą (bus reikalingas sukant tešlą), užbarstome kumpį su kapotais krapais ir svogūnų laiškais. Lakštą susukame kaip vyniotinį, neapteptą tešlos galą patepam vandenuku, kad vyniotinis kepant neišsiskleistų. Iš išvardintų produktų turi gautis du vyniotinukai. Kiekvieną jų supjastome į 10-12 ritinėlių ir kepame 180 laipsnių temp. kol tešla paruduos. Pastebėjimas- kiaušinio plakiniu netepti sususktų vyniotinių, nes pjaustyti bus labai sunku, pjaustant peilis turi buti kuo sausesnis. Skanaus