Įkraunama...
Įkraunama...

Sluoksniuotos tešlos gaminiai

QUOTE(gabrieliux @ 2009 01 07, 16:55)
500g “kietų”, duonai gaminti skirtų miltų
ka reiskia tie kieti miltai, cia paprasti baltieji ar kokie ipatingi? ax.gif

dariau iš paprastų
Atsakyti
Laba. Kai tik atsirado parduotuvėse sluoksniuotos tešlos taip ir knietėjo išbandyti.
Pirmą kartą pabandžiau prieš penkis metus, kepiau bandeles su lašinukais. Patarimas: niekada nekepkit tokių bandelių, labai jau riebios gaunas.

Dabar dažnai kepu sausainėlius (kažkur šiam supermamose nusižiūrėjau receptėlį).
Naudoju bemielę sluoksniutą tešlą, kur būna jau padalinta į kelius lakštus. Pasidarau įdarą iš dešros , daug sūrio česnako ir majonezo. Lakštelį truputi pakočioju dar kad būtų plonesnis, už tepu ant jo įdaro, tik palieku kraštelį kiaušinio plakiniu patepti ir susuku tokį ploną vyniotinį. Gaunasi nykščio storumo. Tada supjaustau 1,5 cm storumo riekėlėm. Tos riekelės gaunasi tokios negražios, bet čia nieko tokio. Į skardą pakloju kepimo popieriaus ir delioju tas reikutes taip kad įdaras būtų apačioj ir viršuj, nu ta prasme kad jis matytus. tarp riekučių darau nemažus tarpus, kad nesuliptų bekepant, nes jos labai išsipučia ir į orkaitę. Kepu tol kol pastebiu kad reikučių dugnas paruduoja, tad imu lauk ir niam niam.

Labai sknu. Gaunas tokios skanutės.

P.S. nepykit, jei čia jau buvo įdėtas toks receptėlis. blush2.gif Aš viso jo neperskaičiau.
Atsakyti
As tai labai megstu kazka daryti is sluoksniuotos teslos, bet man skaniausias idaras, kumpis (desreles), suris ir majonezas, esu dar darius su lasisa ir varske, vien tik su varske, su spinatais, su farsu (tik biski riebokai gavos)
Atsakyti
QUOTE(joliteee @ 2009 01 09, 14:33)
As tai labai megstu kazka daryti is sluoksniuotos teslos, bet man skaniausias idaras, kumpis (desreles), suris ir majonezas, esu dar darius su lasisa ir varske, vien tik su varske, su spinatais, su farsu (tik biski riebokai gavos)

Galima receptelį su lašiša ir varške, ir su špinatais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nimfa* @ 2009 01 10, 23:55)
Galima receptelį su lašiša ir  varške,  ir su špinatais  ax.gif

Tai paprastai sumaisai lasisa ir varske ir idedu prieskoniu kokiu noriu, o jei vien tik su varske darau tai dedu tokias speciales prieskonines zoleles varskei,dar kiausini idedu, galima tik paprastai spinatus ideti arba surio, sonines, ka tik norisi
Atsakyti
QUOTE(erke @ 2009 01 09, 10:07)
Dabar dažnai kepu sausainėlius (kažkur šiam supermamose nusižiūrėjau receptėlį).
Naudoju bemielę sluoksniutą tešlą, kur būna jau padalinta į kelius lakštus. Pasidarau įdarą iš dešros , daug sūrio česnako ir majonezo. Lakštelį truputi pakočioju dar kad būtų plonesnis, už tepu ant jo įdaro, tik palieku kraštelį kiaušinio plakiniu patepti ir susuku tokį ploną vyniotinį. Gaunasi nykščio storumo. Tada supjaustau 1,5 cm storumo riekėlėm. Tos riekelės gaunasi tokios negražios, bet čia nieko tokio. Į skardą pakloju kepimo popieriaus ir delioju tas reikutes taip kad įdaras būtų apačioj ir viršuj, nu ta prasme kad jis matytus. tarp riekučių darau nemažus tarpus, kad nesuliptų bekepant, nes jos labai išsipučia ir į orkaitę. Kepu tol kol pastebiu kad reikučių  dugnas paruduoja, tad imu lauk ir niam niam.

Labai sknu. Gaunas tokios skanutės.

P.S. nepykit, jei čia jau buvo įdėtas toks receptėlis.  blush2.gif Aš viso jo neperskaičiau.

Aš dariau irgi taip - labai skanu, tik man prilipo prie popieriaus... Kažin kodėl? g.gif
Atsakyti
QUOTE(obelele25 @ 2008 09 26, 14:02)
Darau pyragėlius su tunu.
Reikia konservuotų tunų savo sultyse(jei su aliejumi bus per riebu),į juos dedu žalią smulkiai pjaustytą svogūną ir įmušu kiaušinį,viską sumaišyti ir dėti į tešlą.
Man laaaaabai skanu  thumbup.gif

Dariau pagal tavo receptelį pyragėlius , visiems labai patiko thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

AČIŪ 4u.gif
Atsakyti
Noriu paklausti jusu patarimo.. Noreciau pdaryti sluoksniuotos teslos pyragelius su kopustais. Bet tie kopustai pas mane konservuoti, ta prasme namie koservuoti sloikelyje. Nezinau, nebus jie per rukstus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(@zemuoge@ @ 2009 01 12, 15:46)
Noriu paklausti jusu patarimo.. Noreciau pdaryti sluoksniuotos teslos pyragelius su kopustais. Bet tie kopustai pas mane konservuoti, ta prasme namie koservuoti sloikelyje. Nezinau, nebus jie per rukstus? g.gif

Tai reikia paragauti pirmiausia kopūstus kokio jie rūgštumo ir pati matysi kaip tau pasirodys bigsmile.gif Kaip sakoma dėl skonio nesiginčijama. bet kiek žinau, tai su kopūstais geriausia- paprasta mielinė tešla. Sluoksniuotai- tai gal dar reikėtų ko primaišyti į tuos kopūstus. Čia tik mano nuomonė biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letunė: 12 sausio 2009 - 15:02
QUOTE(Letunė @ 2009 01 12, 16:02)
Tai reikia paragauti pirmiausia kopūstus kokio jie rūgštumo ir pati matysi kaip tau pasirodys  bigsmile.gif  Kaip sakoma dėl skonio nesiginčijama. bet kiek žinau, tai su kopūstais geriausia- paprasta mielinė tešla. Sluoksniuotai- tai gal dar reikėtų ko primaišyti į tuos kopūstus. Čia tik mano nuomonė biggrin.gif

Aciu uz nuomone smile.gif
Na tie kopustai visiai nieko..tik gal dar kokiu grybu primaisysiu cool.gif
Atsakyti
jei kopūstai per rūgštūs, nuplauk juo keletą kartų biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,
as "zalia" sitam reikale. Vyras vis paklausia, kas per daiktas, kai parduotuvej pamatom, bet as nzn ka gaminti su ja ir kaip.
Ten maciau yra mieline ir bemiele lyg tesla, kuo juos skiriasi gal man pasakytumet ax.gif

Atsakyti