Įkraunama...
Įkraunama...

*** Mūsų katytės ir katinėliai ***

Labas rytas 4u.gif
ačiū Busy už žinutės nukopijavimą nes telefonu sunku būt viską suspaudyti 4u.gif
Dėl čipavimo - aš pati ne prieš čipavimą ir saviškius sučipuosiu bet nemanau kad nuo to bus daugiau tvarkos. Samoningi gyvūnų laikytojai su gyvūnais elgiasi tinkamai čipuoti jie ar ne o kitiems ir čipa imas nepadės. Bijau kad bus atvejų apie kuriuos bus skaudu skaityti. Aš labai sutikčiau mokėti mokesčius už gyvunus jeigu jie eitų į kokį fondą iš kurio būtų finansuojamos sterilizavimo programos ir pan. Kad pakeisti visuomenės požiūrį ir suformuoti atsakingumą daug laiko reikia ir deja tokie pokyčiai lėtai vykasta. Mai prieš 25 metus šunę turėjau jau tada būčiau rinkusi tai ką šuo po savęs lauke palieka bet tais laikai dešros nebuvo į ką vynioti nekalbant apie š.... o dabar bent mūsų rajonėlyje tai yra savaime suprantamas dalykas.
Iš kitos pusės man dar kitas klausimas - įvairiose vet gydyklose mano vardu kkrūva katinų priregistruota įskaitant ir sode besilankančių kuriuos teko gydhti ir strilizuoti ir štai kai vydykloje paprašiau ištrinti duomenis apie tuks kurių jau nebėra man buvo pasakyta kad jie negali tai. At dabar ir galvoju ar neateis man sąskaita susimoki mokesčius už visus mano gyvenimo katinus biggrin.gif
Šiaip labiausiai man įdomu ką apje čipavimą galvoja vloba užsiimantys ir prievlaudos ir kokias perspektyva jie mato 4u.gif
Atsakyti
Sagyte labai pritariu tavo nuomonei:4u:

Dėl savo katės tai man ne bėda, galiu sučipuot, nu bet kad kažkokia iš to nauda bus tai abejoju.
Atsakyti
O man labai įdomu kas čipuos tuos laukinukus katinėlius, kuriuos maitina kiemuose moterys?
Čia tikrai pritariu visu 100 proc., kad ne nuo to galo pradeda. Geriau tuos pinigus būtų panaudoję PSP programom. Dabar gi laukiniai katinukai, už kieno pinigus gaudomi ir sterilizuojami? Už mūsų visų. Štai ir aš neseniai Jūsų visų prašiau ištiesusi ranką ir labai labai didelis ačiū už pinigėlius. Kažkiek liks ir dar keliom katytėm , kurias planuojam po naujų gaudyti.
Kodėl dabar , kad kiemuose būtų tvarka, rūpi tik globos organizacijų savanoriams ar kitiems gyvūnų mylėtojams? Kurie aukoja savo laiką, pinigus. Man atrodo čia forume pakankamai pavyzdžių.
Papildyta:
QUOTE(Magnuna @ 2015 12 10, 08:14)

Šiaip labiausiai man įdomu ką apje čipavimą galvoja vloba užsiimantys ir prievlaudos ir kokias perspektyva jie mato  4u.gif

Na Kymantaitė savo nuomonę pareiškė ir ji griežtai už čipavimą, bet kažkodėl neįžvelgia blogybių.
Atsakyti
Laba ryta biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(*Smilga* @ 2015 12 09, 23:08)
Man irgi gaila Kiaros ūsų vėjyje.. Ta nuotrauka tokia nuostabi  wub.gif 

o gal kur nors dar tilptų...kad ir paskutiniam puslapy g.gif biggrin.gif

QUOTE(busycat @ 2015 12 09, 23:45)
Nie, nutarėm, kad viršelį puoš globotinukai drinks_cheers.gif ir taškas biggrin.gif

...bet mano tai globotinis pateko į pagrindinį lapą...smile.gif g.gif (nuotraukas atrinko pirmininkas jei ką biggrin.gif )

QUOTE(busycat @ 2015 12 10, 08:51)

Labas rytas. Nežinau, bet aš manau, kad gerai tas čipavimas. Tvarka kažkokia turi būti, atskaitos taškas kažkoks. O tai šis bardakas dar tęsis ir tęsis.  4u.gif Mano gyvuliai buvo visada čipuojami, arba tatuiruojami.

aš visom keturiopm už čipavimą, bet privaloma tvarka turėtų būt čipuojami tik naujai įsigijami gyvūnai, taigi žmogus žinos kam ryžtasi...o ne atbuline tvarka primetama, juolab kad didžiulė dalis katinų, lauko nė nesapnavo.... esamus gyvūnus čipuoja savanoriškai, gerai būtų tai kažkaip skatinti....deja sad.gif Kales čipavau, globotinius seniai mastau, kad reiktų čipuot prieš dovanojimą (tik va niekaip dar nesumasčiau iš kur fin. imt) dėl savų katinų jau esamų nežinau, persai jau metuose....ir kiti ne jaunikliai aš jų neevežioju niekur,..gal neskubant po vieną....
Beje Busy apie kokią tvarką kalba, jei dar net nepradėta kurt duomenų bazė.....o jau po3 sav. įsigalioja įstatymas....kodėl Lietuvoj viskas iš kito galo g.gif
Atsakyti
Rizikuoju būti suvalgyta, bet oh well. Aš esu už čipavimą. Tiksliau privaloma kastracija/sterilizacija+čipavimas+švietimas.
Privalomas čipavimas jau seniai turėjo būti, tiesiog pas mus ilgiausiai tempė ir staiga susigriebė.

Kam čipuoti? Puikiausias pavyzdys - šuo iš vieno miesto kažkaip atsidūrė Vilniuje, Karveliškių kapinėse. Šeimininkai netyčia pamatė FB. Būtų buvęs čipas - būtų iškart suradę šeimininkus.
Kita istorija - (Išbadėjęs bokseris) Turi čipą. Bus galima ieškot šeimininkų.

Elementariausia - katė iškris pro langą ir supanikavusi nusivarys į kitą rajoną (irgi buvo toks atvejis). Jei kas priglaus (ypač jei prieglauda) patikrinę matys, kam priklauso.

Bus pereinamasis laikotarpis, kai bus galima sučipuoti. Šiuo metu kalbama, kad bus 1,5 metų. Jeigu 1-2 gyvūnai, atsidedant po 2 eur per mėnesį tikrai bus galima sutaupyti.

Dinka galima daryt taip - būsimi šeimininkai paimdami gyvūną apmoka jo čipavimą.

Nepritariu tik čipavimo kainoms. Šiuo metu kalbama, kad bus 15-16 eur, kas yra nesąmonė, kadangi realiai to čipo savikaina maždaug yra 2-3 eur. Suprasčiau, jei čipavimas būtų iki 10 eur, o globėjams dar mažiau.

Kol kas laukiu informacijos kaip bus su globėjais, kurie globoja prieglaudų gyvūnus ir su tais, kurie patys priglaudžia.

Dar vienas didelis pliusas dėl čipavimo, padovanoji gyvūną ir jis pabėga, ar tiesiog šeimininkai išmeta, kažkas randa, patikrina čipą. TIksliau nežinau kaip ta duomenų bazė veiks, bet jeigu bus galima matyti. kad gyvūnas priklausė organizacijai, jis galės grįžti.

Sagyte O gyvūnus ar taip, ar taip mėtė ir mėto. Nieko naujo ir nemanau, kad adekvatus žmogus 3 metus turėjęs šunį jį staiga pakars, nes "Oi čipuot reikia". Jeigu jis taip pasielgs, tai anksčiau ar vėliau vis tiek būtų tą patį padaręs.

Dėl gyvūnų kaimuose - iš daugumos tuos kates ir šunis, ypač šunis atimti reiktų, tik gaila, kad resursų nėra. Kaip daugumoje kaimų laikomi šunys? Ant trumpos grandinės, kad vos paeiti gali, tuščias bliūdas (gerai, jei gauna vandens kartais), o valgyt gauna kokių kruopų su vandeniu. Ir dažnai tai ne dėl to, kad gyventojai visiški vargšai, o dėl to, kad super gajus požiūris "gi čia šuo" ir galiausiai tą vargšą nusenusį ir geresnio gyvenimo nemačiusį šunį pakaria, uždaužo ir pan. Tokia ta realybė. Kai aiškina, kad dabar ims žudyt gyvūnus dėl čipavimo... Juk tai visą laiką vyksta ir daliai žmonių tai normalu.

Prirašiau paklodę. blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Colomba: 10 gruodžio 2015 - 09:18
Labas rytas 4u.gif

Čipavimo klausimu už mane labai tiksliai pasisakė Busy.

Išties, tame įstatyme ar tai kaip tas daiktas vadinasi, spragų yra daug, nes nėra aptartas nei kontrolės mechanizmas, nei atsakomybės apibrėžta, nei jos įgyvendinimo mechanizmas...
Tačiau, žinot, kas norės, ras būdų sučipuoti, o kas nenorės - ras būdų to nedaryti...

Kažkas čia sakė, kad nukentės tie, "gerieji"... bet visoje visuomenės sandaroje tai jau ir taip slypi - mūsų mokesčiai eina ne tik geriems darbams ir reikalams, bet ir blogiems, taip sakant, atsakyti už nedoruosius - išlaikyti kalėjimus, laikyti represines struktūras, išlaikyti vaikų namus, mokėti pašalpas dykaduoniams (čia ne apie visus pašalpų gavėjus).

Kaip pavyzdys: Jeigu doroji visuomenės dalis niekad nesiruošia žudyti, tai nereiškia, kad neturi būti įstatymo, draudžiančio žudyti.., nes jei kas nužudys, niekas neįrodys, kad to negalima ir nežinos, kaip už tai nubausti.
O kad atsiras daugiau išmestų gyvūnų - o ką, jų dabar mažai? Numetei savo šunį ar katiną prie prieglaudos ir skambini - čia pas jus už tvoros vaikšto. Arba išvis, į konteinerį ir ramu. Bet jei ant gyvūno bus tavo vardas...
Supraskit, jei kas norės nužudyti, tai ir nužudys, reikia čipo, ar nereikia, ne įstatyme esmė, o žmogaus galvoje...

Be to, kaip jau sakiau - nėra įgyvendinimo mechanizmo, nėra lydinčių teisės aktų dėl registro sukūrimo, priežiūros ir naudojimo, nėra kontrolės mechanizmo, tai dar 5 metus nemanau, kad realiai ką būtų galima nubausti už nečipavimą.

QUOTE(rariukas @ 2015 12 10, 09:26)
Na Kymantaitė savo nuomonę pareiškė ir ji griežtai už čipavimą, bet kažkodėl neįžvelgia blogybių.

Tai kad ji būtent ir įžvelgia blogybes - neatsakingumą be jokių pasekmių...

Bet koks įstatymas tobulai iškart nieko nesutvarkys ir durnių neišgydys ir sąžinės neįskiepys...

Beje, ir aš pasiruošusi padėt pensininkei / pensininkui čipuoti gyvūną. Gal net kokioj klinikoj paliksiu tokią žinutę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erendira: 10 gruodžio 2015 - 09:43
Įsivaizduoju kaip po laukus kaime gaudo katinus, kad juos sučipuot arba patikrint doh.gif . Juk katinai eina į laukus medžiot, pas kaimynus užsuka pasisvečiuoti biggrin.gif , tai kaip su tokiais g.gif
Aišku, kad daug neaiškumų. Na sučipuoti, sakykim kaimuose bus įpareigotas koks vet. gydytojas, vienu metu gal jis važinės ir sužymės g.gif O paskui jeigu bus pavieniai atvejai, reiks jį išsikviesti(aišku jeigu bus tokia galimybė), tai ką už iškvietimą reiks mokėti, nes dabar jeigu atvažiuoja žymėt galvijų moka už atvykimą. Gerai o jeigu atklysta į kiemą šunelis, katinėlis ir tikrai žinai, kad ne kaimynų, kaip patikrinti, kur patikrinti, kas tikrins?
Na nejaugi čia nėra gyvenusių arba turinčių giminių kaime? Kaip jūs įsivaizduojate tą čipavimą?
Taip tikrai dar daug kur šuneliai laikomi baisėtinomis sąlygomis, tai gal reiktų susitelkti ir skirti lėšas tokiems dalykams.
Atsakyti
Dar del cipo. Nezinau kokia situacija su gyvunu draudimu Lietuvoje, pas mus draudziami cipuoti gyvunai. Nauda irgi.
4u.gif

Pritariu Colombai, pritariu Erendirai 4u.gif

Diinka, netilps ana niekur, vsio zabita kotami biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rariukas @ 2015 12 10, 10:34)
Įsivaizduoju kaip po laukus kaime gaudo katinus, kad juos sučipuot arba patikrint doh.gif . Juk katinai eina į laukus medžiot, pas kaimynus užsuka pasisvečiuoti biggrin.gif  , tai kaip su tokiais g.gif
Aišku, kad daug neaiškumų. Na sučipuoti, sakykim kaimuose bus įpareigotas koks vet. gydytojas, vienu metu gal jis važinės ir sužymės g.gif O paskui jeigu bus pavieniai atvejai, reiks jį išsikviesti(aišku jeigu bus tokia galimybė), tai ką už iškvietimą reiks mokėti, nes dabar jeigu atvažiuoja žymėt galvijų moka už atvykimą. Gerai o jeigu atklysta į kiemą šunelis, katinėlis ir tikrai žinai, kad ne kaimynų, kaip patikrinti, kur patikrinti, kas tikrins?
Na nejaugi čia nėra gyvenusių arba turinčių giminių kaime? Kaip jūs įsivaizduojate tą čipavimą?
Taip tikrai dar daug kur šuneliai laikomi baisėtinomis sąlygomis, tai gal reiktų susitelkti ir skirti lėšas tokiems dalykams.

Rariuk, kol iki šito dar prieis... irnesakyk.gif
Sausio 1 tikrai dar nieko neįvyks. Kaip ir kitą sausio 1, manau..
Teisingai pasakė Colomba - be čipavimo reikalinga + privaloma sterilizacija, + švietimas.
Kol nėra nustatyta "kaip", tai nieks nei tikrins, nei baus. Koleikas nustatyta tik "kad" verysad.gif

Dar netokių svarbių dalykų nei įgyvendina, nei tikrina... Kažkas sau tiesiog darosi rinkimines "akcijas\', kaip liūdna bebūtų - ir kalbėdami "už" čipavimą ir kalbėdami "prieš", o reali situacija ir gyvūnai vėl už borto
Atsakyti
Aš tai irgi matau ,daug netobulybių įstatyme ir tikrai joks įstatymas sąžinės neįskiepys..prieglaudos tikrai pasipildys,net neabejoju....Bet visdėlto reiktų kažkokių išimčių,o ne "pogolovno visiems tie čipai...Na kad ir namie laikomo,niekur neišeinančio gyvūno amžius,ligos kažkokios.Na ligos ,tai dėl skiepų ,nes kaip supratau ir skiepai bus privalomi....Čia aš konkrečiai apie savo Kolumbą...Moku didžiulius pinigus už jo maistą,kad nebūtų pablogėjimų,ir visai nenoriu jo skiepyti(vetai taip pat su tuo sutinka) ,nes kai paskutinį kartą paskiepijau buvo toks pablogėjimas,kad vos neiškeliavo ant vaivorykštės,kiek pinigų sukišau,kol pasveiko..Jam jau pavasarį 10 metų bus,kiek jis toks ligotas dar gyvens tik dievulis žino,noriu ,kad paskutines dieneles jis gyventų komforte,o ne vaistais pumpuojamas..Su Pupse kiti reikalai ,ji jau su čipu,nes ją iš Pifo pasiėmiau,ją gal ir reikės paskiepyti,bet pvz mano kiemo katės ,kurias šeriu,ką su jom daryt?Išsterilizavau už savo pinigus,tai dabar dar teks sučipuot?O kas man už tai? jei tie pinigai nueitų gyvūnų globai,arba kaip Vilniuje dabar kalinių sukaltoms būdelėms katinukų šėrykloms ,gal dar suprasčiau,o dabar net nežinau kur jie nueis,kam į kišenę...Iš vis ,iki to įstatymo,buvau galvojusi eiti į savivaldybę,kad užregistruotų kačių šėrimo vietą oficialią,klausti ,gal kokią būdelę maitinimui suręsti galima būtų,kaip Vilniuje ,o dabar tai abejoju ,kad eisiu,nes gi tada jau privalomai turėsiu pati jas čipuoti..beje ir kaina čipo tai kosminė,vien dėl kainos daug žmonių vengs tai daryti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rariukas @ 2015 12 10, 09:34)

Mano seneliai gyvena kaime. Gerai, pas mus kaime šunį mylėjo, prižiūrėjo, bet kitur... Už tai aš mielai iš daugumos atimčiau tuos vargšus gyvūnus.
Deja nėra tam nei tokių resursų (tai būtų tūkstančiai šunų ir kačių, net su valstybės pagalba tai neįmanoma)ir teisiškai tai turi būti daroma teismo sprendimu konfiskuojant gyvūnus.

Jei atklysta šuo, tai vežt pas vetą patikrinti. Kaimuose tikrai mašinas turi ne vienas ir ne du žmonės. Galima kaimyno paprašyti blogiiausiu atveju. Jeigu yra nors bent kiek noro, daug ką galima padaryti, bet nenori žmonės nieko daryt.
O jeigu nieko nedarom, nečipuojam, tai ai, kam ir sterilizuoti. Lygiai tokios pačios reakcijos anksčiau dėl sterilizacijų būdavo.

Jei nečipuosim gyvūnų, tai visas šitas gelbėjimas ir toliau bus beviltiška kova su vėjo malūnais.
Arba spjaunam į viską, jokių čipų, sterilizacijų ir naikinam sanitarinėse tarnybose gyvūnus kaip anksčiau.

Veisėjai čipuoja, negirdėjau viešų jų skundų dėl to.

Erendira už tai ir yra gana ilgas pereinamasis laikotarpis, duodama 1,5 metai.

Ir dėl šito čipavimo. Prieš 10 metų ar pan lygiai taip pat buvo piktinamasi dėl sterilizacijų, koks tai blogis, prieš gamtą, niekas nedarys, kam to reikia, nieko nepakeis. Pakeiskit žodį sterilizacija į žodį čipavimas, ir viskas vėl panašu.

Zundyte jei yra medicinių priežasčių, tai turėtų būti į tai atsižvelgta.
Kalba dabar eina apie naminių gyvūnų čipavimą. Niekas nesako, kad turėsi čipuoti PSP kates. Benamės katės, net jei ir tu esi šerėja, tavęs nepadaro jų savininke.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Colomba: 10 gruodžio 2015 - 09:53