QUOTE(deraramos @ 2016 01 13, 22:12)
-Xanax, escilatopramą ir kvetiapiną - šitas neuroleptikas, ane?
--O ar tau taip labai reikia kažką spręsti? Kodėl negali gyvent tiesiog taip, kaip dabar, LEISTI sau būti tokia, kokia esi? Kuo tu bloga? Ar neatitinki kažkokių visuomenės normatyvų? Velniop juos. Kodėl blogai jauties, ar gali tą suvokti? Kas trukdo jaustis geriau ir ką darytum, jei jaustumeis geriau?
Ir be to prisimenu sakei, kad pati matei progresą, o dabar jau nebe?
---Labai tave suprantu, aš lygiai taip pat nerimauju, baubiu kaip vaikas už kritiką, parsinešu namo visas negandas iš darbo. Dėl to psichologė sakė, kad dar ne visai man gerai. O tau nėra, kad labai didelę įtaką daro ir pagyrimai, gera kitų žmonių nuomonė apie tave? Neveikia atitinkamai - nepakylėja iki padebesių?
Nes aš tai žiauriai nuo to priklausoma.
----Man labai patinka, kad tu ne tik žinai, kaip elgtis, kad tau būtų geriau, bet ir darai - pasimeldi, eini, kruti, kažką veiki, nesėdi ir nesiūbuoji į vieną tašką žiūrėdama. Esi tokia pažengus depresikė. Nes naujokai būna užsiciklinę, kad niekas jiem negali padėti ir visas pasaulis atsakingas už jų savijautą, bet tik ne jie patys.
--O ar tau taip labai reikia kažką spręsti? Kodėl negali gyvent tiesiog taip, kaip dabar, LEISTI sau būti tokia, kokia esi? Kuo tu bloga? Ar neatitinki kažkokių visuomenės normatyvų? Velniop juos. Kodėl blogai jauties, ar gali tą suvokti? Kas trukdo jaustis geriau ir ką darytum, jei jaustumeis geriau?

---Labai tave suprantu, aš lygiai taip pat nerimauju, baubiu kaip vaikas už kritiką, parsinešu namo visas negandas iš darbo. Dėl to psichologė sakė, kad dar ne visai man gerai. O tau nėra, kad labai didelę įtaką daro ir pagyrimai, gera kitų žmonių nuomonė apie tave? Neveikia atitinkamai - nepakylėja iki padebesių?

----Man labai patinka, kad tu ne tik žinai, kaip elgtis, kad tau būtų geriau, bet ir darai - pasimeldi, eini, kruti, kažką veiki, nesėdi ir nesiūbuoji į vieną tašką žiūrėdama. Esi tokia pažengus depresikė. Nes naujokai būna užsiciklinę, kad niekas jiem negali padėti ir visas pasaulis atsakingas už jų savijautą, bet tik ne jie patys.
-Joa. Rimtokokokokas tai vaistas. Laimei, jei šalutiniai nesmaugia tavęs. Man jį prieš keletą mėn. irgi ketino prirašyt, bet atsisakiau.
--Aš nesu laisvas viduj žmogus. Ne visuomenės nuomonėj bėda - tikrai mažiausiai rūpi, kas ką galvoja. Nebent erzinančio dėmesio susilaukiu. Bet dabar tikrai nemanau, kad išoriškai atrodau psichė. Buvo laikas, kai į darbą važiuodavau autobusu atrėmus galvą į lango stiklą. Nes neturėdavau net fiziškai jėgų gyvenimui. Ką daryčiau, jei jausčiaus dažniau ramiau - visų pirma, norėčiau, kaip žmogus pasivaikščiot po senamiestį. Viena. Be nerimo. Atsipalaidavos. Be jausmo, kad ant pečių geležiniai šarvai. Pamatyt dangų skaistų, su malonumu, be skausmo.
Painiai surašiau, bet tingiu galvoti dabar, kaip tiksliai paaiškinti. Gal ir nelelabai įmanoma nupasakot. Vienužo mane slegia. Tiksliau, pati save slegiu, bet gal nereikia giliau veltis į kalbas apie tai, vis tiek niekas nepasikeis nuo to.
Dėl ko jaučiuosi blogai aš žinau. Pakeisti to neturiu kaip.
---Niekas manęs nepakylėja. Apskritai nemoku niekuo džiaugtis. Kartais teoriškai suprantu, kad va tas turėtų kelti džiaugsmą. Špygą taukuotą. Aš kaip iškastruotas katinas - instinktas lyg yra prigimtinis, bet nepamenu, kaip juo naudotis.
Dabar galvoju, jei darbe ką gero pasako kas netyčia, tai pirma mintis kad juokauja, o gal net tyčiojas. Žodžiu, sunku patikėt. O šiaip niekas mano adresu žavesio nereiškia, tai net nežinau, kas būtų, jeigu būtų.
Nelabai įsivaizduoju, kaip galima išėjus iš darbo pamiršt, jei ten kokios bėdos. Nebent grįžt nebereiks. Bet ir tai galiu metų metus prisimint ir skaudintis dėl to.
----Dabar kažkiek darau. Bet to priežastis yra savaiminė geresnė savijauta - gal kad šį tą išgyvenau, o gal AD šiek tiek padėjo. Kai buvo didesnė šikna, gulėdavau ant grindų, kartais galvą kniūbsčia į grindis daužydavau (nesmarkiai, iš nevilties), kartais visur aplink užuosdavau lavonus ir tai varydavo iš proto, kažai gulėdavau ir nejudėdavau, bet ir tai buvo sunku. Žodžiu, nėra, kad savo pastangom šiek tiek išsikapsčiau. Ir pas jokią psichologę buvo laikas, kai nebuvo prasmės eit, nes elementariai kalbėt per sunku, norėjos būt bent išorinėj ramybėj.
Va, kiek apie save, tokią svarbią.