Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietijos lietuvaitės

QUOTE(jblmami @ 2015 12 26, 23:41)
Pasakiau konstruktyvia kritika. Bet nepatiko .
Paskaityk dar karta koljes zinute del mokytojos. Tavo sunus dar per mazas. Ateis ir tavo laikas, suprasi. 4u.gif

Nu gerai gerai.  4u.gif "Maniskes tik sukakus 14 metu, isvyko 3 savaitem i Anglija is namu. Dulkinosi, gere, ruke ir ne tik cigaretes ir deja dar as anuku neturiu, nors piliu nuo pastojimo nenaudojo. O kaip gaila" unsure.gif   Nu lengviau pasidare?! cool.gif

Negaliu susilaikyti neatsakius smile.gif
Konstruktyvi kritika labai skiriasi nuo "antausiu skaldymo": (cituoju)"Pati kalta, motin".
Nei vaiku turejimas, nei ju amzius neitakoja ivairiu dalyku/temu supratimo. Vaikai, kiekvienas individualiai, ta supratima tevams pakoreguoja.

Del to, ka tavo merginos veike Anglijoje, nei ka sokiruoja, nei ispudi daro, nei kazka "lengvina". Paaugliams toks elgesys yra normalu.

Mane labiau stebina tavo vaiku elgesio/auklejimo klausimais kitoms metami kaltinimai, kad ne tos vertybes ugdomos, kad netinkamai vaikai auklejami, kad pacios kaltos; o tos, kurios be vaiku, tavo manymu, isvis turetu tokiais klausimais patyleti, nes neturi jokio supratimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RasaZFR: 27 gruodžio 2015 - 21:23
QUOTE(Libelle88 @ 2015 12 27, 16:18)
Haha, prigavai mane, Moocho biggrin.gif  Ir kaip atpažinai, detektyve tu?
..
Mes su mažąja (jau gal ir nebe tokia maža, 4 metai vaikui jau) pas šeimos Norvegijoje svečiuojamės.
ai tai kad labai paprasta buvo biggrin.gif
kaip smagu, gal jau visai kelsiesi i Norvegija, turbut nelabai kas laiko DE? ar tau dar mokslu kazkiek reikia pasibaigt, ar gal jau ir dirbi? g.gif o dukryte ir lietuviskai, ir vokiskai sneka? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moocho: 27 gruodžio 2015 - 22:41
Sveikos, sveikinu visas su sventemis 4u.gif
Faina, kas Lietuvoje su giminemis svencia, mes ziema tingim is namu krutintis biggrin.gif
Uztai skaitau lietuviskas knygas, Starkaus keliones perskaiciau, dabar apie viena gimine is Austrijos, idomu ax.gif
Atenyte, ar labai daznai sutiksi Wittgensteinu pavarde Austrijoje, Vienoje?
Taip pat norejau paklausti zirnes, ar girdejusi tokia pavarde, koks indelis filosofijoje? Zirne, tu gal jau irgi Lietuvoje? Sekmes moksluose 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pasaka @ 2015 12 28, 16:27)
Atenyte, ar labai daznai sutiksi Wittgensteinu pavarde Austrijoje, Vienoje?

Neesu sutikusi schmoll.gif
As kai Vienoje bunu, tai su austrais praktiskai beveik jokiu reikalu neturiu. Ten pas mus chebra isskirtinai internacionaline. Apie 16 skirtingu tautybiu (buvo vienu vestuves, tai suskaiciavom bigsmile.gif )
O ten, kur gyvenu (Ober Österreich), tai irgi neteko sutikti. Bent jau man. Reikia diedo klausti, jis cia vietinis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atenyte: 28 gruodžio 2015 - 16:21
QUOTE(Atenyte @ 2015 12 28, 16:15)
Neesu sutikusi  schmoll.gif
As kai Vienoje bunu, tai su austrais praktiskai beveik jokiu reikalu neturiu. Ten pas mus chebra isskirtinai internacionaline. Apie 16 skirtingu tautybiu (buvo vienu vestuves, tai suskaiciavom  bigsmile.gif )
O ten, kur gyvenu (Ober Österreich), tai irgi neteko sutikti. Bent jau man. Reikia diedo klausti, jis cia vietinis.

Gmunden yra villa Toscana, irgi tai seimai priklause ax.gif
Perskaiciau "Koncertas kairiajai rankai" apie viena ju sunu, ten tai seimynele, geriau uz visus romanus smile.gif Ir pati knyga idomi, daug istoriniu faktu apie 1900 metus, karus, mena, muzika, seimos periperijas, psichologija ir pan. Net buvo idomu internete daugiau pasidometi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pasaka @ 2015 12 28, 14:27)
Taip pat norejau paklausti zirnes, ar girdejusi tokia pavarde, koks indelis filosofijoje? Zirne, tu gal jau irgi Lietuvoje? Sekmes moksluose  4u.gif

Pavarde tikrai daznai minima, konkreciai apie indeli i filosofija negaliu pasakyti, nes jo dar nesimokem, tai nezinau kaip moksliniuose sluoksniuose traktuojamas, bet garantuotai ne nulis smile.gif Kaip idomu, kad jis tau gimine. Kokiais cia keliais? bigsmile.gif
I Lietuva as sausio trecia isskrendu. aciu zu sekmes palinkejima, jos man tikrai reikes - labai sunkiai sekasi mokytis, daug teoriju, pavardziu, susimakaluoja man ten viskas. Kartais visai durna jauciuosi. Plius dar ir kaip mokytis pamirsus. Matysim kaip su egzu bus g.gif
Atsakyti
QUOTE(zirne @ 2015 12 28, 23:13)
Pavarde tikrai daznai minima, konkreciai apie indeli i filosofija negaliu pasakyti, nes jo dar nesimokem, tai nezinau kaip moksliniuose sluoksniuose traktuojamas, bet garantuotai ne nulis smile.gif Kaip idomu, kad jis tau gimine. Kokiais cia keliais?  bigsmile.gif
I Lietuva as sausio trecia isskrendu. aciu zu sekmes palinkejima, jos man tikrai reikes - labai sunkiai sekasi mokytis, daug teoriju, pavardziu, susimakaluoja man ten viskas. Kartais visai durna jauciuosi. Plius dar ir kaip mokytis pamirsus. Matysim kaip su egzu bus g.gif

Oi ne, cia ne mano gimine biggrin.gif Cia siaip skaiciau apie gimine, Wittgensteinu gimine, na ir apie Liudvika Wittgensteina smile.gif
Viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
Merginos, gal kuri turit patirties su Deutsche Renterversicherung???
Biski paaiskinsiu, kokia situacija. Moku as jiems pencija, nes pagal mano uzsiemima (laisvai samdoma mokytoja/destytoja/docente - whatever) man priklauso. Kiekvienais metais pristatau is mokesciu inspekcijos pazyma apie pajamas ir pagal tai jie paskaiciuoja, kiek turiu moketi. Zodziu, pristatau as jiems siemet lapkricio menesi pazyma, jie paskaiciuoja ir atsiuncia popieriu, kad mokeciu, tarkim, 100 euru per menesi. Dabar gruodzio gale gaunu dar viena popieriu, kuris man sako, kad 2016 metais kas menesi mokesiu ne 100 euru, bet jau 110 (skaiciai, tik kaip pavyzdys), nes jie taiko dynamisierung faktor 1,05%. Mano atveju, nera jokio dynamisierung, nes as ziuriu, kad per metus nevirsyciau tam tikros pajamu sumos, ir darba taip metams i prieki planuoju. Zodziu, esme, kad jei jiems "nedamoki" kazko, tai privalai paskui primoketi, bet jei per daug sumoki, tai jie nieko nesiruosia grazinti.
Gal kas turit patirties? Suma per metus nesusidaro didele, kuria permoku, bet mane tai erzina.
Atsakyti
QUOTE(Pasaka @ 2015 12 28, 12:27)
Uztai skaitau lietuviskas knygas, Starkaus keliones perskaiciau,

Ar verta demesio? Vis galvoju pirkti, bet taip ir nenusiperku cool.gif

As tai dirbu. Bet kaip faina, ramu biure, vakar dar gavau didziuli krepsi dovanu is Andronaco wub.gif
Maniskes isvaziavusios, mudu su diedu dviese karaliaujam. Vakar nulekem iki Ikea nupirkti panoms i kambarius uzuolaidas, norejau dar ir kilima mazei prigriebti, bet medvilninio negavau (as didziosios kilima skalbiu, ziauriai patogu cool.gif ), tai uzsakiau internetu ir radau lietuves dizaineres darba:
https://www.carpetvi..._-_Schwarz.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pippa: 29 gruodžio 2015 - 17:30
Rasa, as grįžus paklausiu saviškio apie tai.
Atsakyti
QUOTE(Pippa @ 2015 12 29, 17:29)
Ar verta demesio? Vis galvoju pirkti, bet taip ir nenusiperku cool.gif

Na, tokios lengvo turinio kelioniu uzrasai, bet smagiai parasyta su jumoru, faktais, nuotraukomis.
Labiausiai patiko " Karta pietu Amerikoje", daugiausiai egzotikos, pavoju ax.gif
Vienos knygos apie Indija nerandu pardavime.

Kur tavo mergaites isvaziavusios? Ar vyresnele vis dar intensyviai muzikuoja?
Atsakyti
As siuo metu skaitau "Sidabrine kriaukle". Daug japoniskos filosofijos, paziurio, gamtos. Ir istorija neblogai susukta. Tik labai "bangomis": tai charakteriai gana stipriai ir idomiai aprasomi, tai staiga nusilpsta iki primityvumo (pats rasymo budas).
Pasaka, knygas jau supakavau issiusti. Laukiu, kol praeis visos sventes smile.gif Bus paprasciau ir greiciau. Aciu labai 4u.gif Maloniai "susiskaite" smile.gif
Atsakyti