QUOTE(Evita1 @ 2007 11 14, 19:16)
Sveikos mergaites

Mane sudomino si tema, nes man aktualus spirales isemimas. Galima sakyti pries 3metus man ivesta spirale ''Nova-T''. Si penktadieni ketinu ja issimti. Kuomet man ja dejo, as alpau is skausmo, geriau jau pagimdyt, nei spirale isidet.. Stai ir to isemimo laaabai bijau. Pasiteiravau ar galima kaip nors numalsinti skausma isimant ta spirale, tai man atsake, kad ''jei skausmas nepakeliamas, purskiamas lidokainas, kuris siek tiek apmazina skausma''. Sakes issigandau, as jau pasiryzus buvau, kad ir narkozei, kad tik manes gyvai nedraskytu....

Deja kaip supratau skausmas bus tik siek tiek apmazintas. Gal kuri is jusu zino zino kas tai yra lidokainas? Gal tai ta kauke? Jei tai kauke, tai esu girdejusi, kad ''atjungia'' tiesiog kokiai 20min. Bet cia sako tik siek tiek sumazins skausma. Gal kas ka zinot apie ta lidokaina ir jo poveiki?
Na as spirales dar neisidejus, bet jau renku informacija apie ja, nes kito leliuko nenoriu ( man ir vieno pakanka

). Klausi apie
lidokaina tai atsakau (
beje, as turiu medicinin issilavinima) - tai anestetikas (ty nuskausminamasis vaistas). Jo poveikis ir trukme aisku priklauso nuo dozes ir koncentracijos. Sis vaistas dazniausiai leidziamas i vena, gali buti naudojamas kaip tirpalas (pvz suleisti jo vietiskai). Siaip seniau lidokaina naudodavo stomatologijoje ( dabar jau yra geresniu vaistuku

). Ir dar jo salutinis poveikis- gana stipriai veikia sirdies kraujagysliu sistema( gali pakilti pulsas). O dujos kurios tiekiamos per kauke tai linksminancios dujos - nuo ju juokinga nebuna ( bent jau man nebuvo

) o tiesiog skausmas nublanksta. Apie nuskausminima pasitark su gydytoju - jis parinks optimalu varianta. Sekmes