Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralės įdėjimas

aš esu kol kas patenkinta, kad įsidėjau spiralę, mažiau streso. dėl sirgimo, tai man ir ilgai tęsiasi, bet man taip visą laiką buvo, kai dar ir leliaus neturėjau.
o čia paskaičiau, kad yra vėliau neigiamų pasekmių, gal galit kas apšviesti mane, kas per pasekmės, pasidalinkit patirtim, ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Betse @ 2006 07 28, 21:09)
Ir aš girdėjau, kad Mirena yra nebloga.
Mano draugė ją buvo įsidėjusi.
Ji turi du vaikučius. Dabar nusprendė, kad norėtų dar vieno.
Išėmus spiralę po 5 metų, praėjus metams ji jau laukiasi vaikelio.
Tikrai jokių problemų jai nebuvo.
Mirena brangiai kainuoja, bet kaip suprantu su ja išvengiami negimdybiniai nėštumai, priešingai negu su vario spirale.

Kiek girdėjau ne visoms tinka spiralė ir blogai su ja jaučiasi.
Vis svarstau ir niekaip negaliu apsispręsti.
Čia yra Mirenos aprašymas (tikiuosi kad nesikartoju, nes vios temos neperskaičiau smile.gif ):
Mirena

laba,aš turiu parduoti spirale MIRENA.Pati nesidėjau nes pabijojau,o pinigus išmečiau kaip į balą.jai reikia tai parašyk man sadruska22@one.lt
Atsakyti
Spirales idejimas man labai skaudus buvo, po to pilva labai skaudejo, dar ir siandien skauda (spirale tik vakar iesidejau). Prisiskaiciau kaip kitom netiko, visokiu negerumu buvo. Ziuresim kaip man, bet tikiuosi bus viskas gerai vacation4.gif
Atsakyti
Gal kas zinot, ar nesiojant spirale, nesvarbu kokia, nevyksta nestumo nutraukimas. ta prasme ar ji nenuzudo vaisiaus ankstyvoje stadijoje jei su ja pastojama...girdejau cia visokiu kalbu...nezinau ka daryt. Kaip saugotis, tableciu nenoriu.
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif Mane sudomino si tema, nes man aktualus spirales isemimas. Galima sakyti pries 3metus man ivesta spirale ''Nova-T''. Si penktadieni ketinu ja issimti. Kuomet man ja dejo, as alpau is skausmo, geriau jau pagimdyt, nei spirale isidet.. Stai ir to isemimo laaabai bijau. Pasiteiravau ar galima kaip nors numalsinti skausma isimant ta spirale, tai man atsake, kad ''jei skausmas nepakeliamas, purskiamas lidokainas, kuris siek tiek apmazina skausma''. Sakes issigandau, as jau pasiryzus buvau, kad ir narkozei, kad tik manes gyvai nedraskytu.... verysad.gif Deja kaip supratau skausmas bus tik siek tiek apmazintas. Gal kuri is jusu zino zino kas tai yra lidokainas? Gal tai ta kauke? Jei tai kauke, tai esu girdejusi, kad ''atjungia'' tiesiog kokiai 20min. Bet cia sako tik siek tiek sumazins skausma. Gal kas ka zinot apie ta lidokaina ir jo poveiki? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Evita1 @ 2007 11 14, 19:16)
Sveikos mergaites 4u.gif  Mane sudomino si tema, nes man aktualus spirales isemimas. Galima sakyti pries 3metus man ivesta spirale ''Nova-T''. Si penktadieni ketinu ja issimti.  Kuomet man ja dejo, as alpau is skausmo, geriau jau pagimdyt, nei spirale isidet.. Stai ir to isemimo laaabai bijau. Pasiteiravau ar galima kaip nors numalsinti skausma isimant ta spirale, tai man atsake, kad ''jei skausmas nepakeliamas, purskiamas lidokainas, kuris siek tiek apmazina skausma''. Sakes issigandau, as jau pasiryzus buvau, kad ir narkozei, kad tik manes gyvai nedraskytu.... verysad.gif  Deja kaip supratau skausmas bus tik siek tiek apmazintas. Gal kuri is jusu zino zino kas tai yra lidokainas? Gal tai ta kauke? Jei tai kauke, tai esu girdejusi, kad ''atjungia'' tiesiog kokiai 20min. Bet cia sako tik siek tiek sumazins skausma. Gal kas ka zinot apie ta lidokaina ir jo poveiki? blink.gif

Na as spirales dar neisidejus, bet jau renku informacija apie ja, nes kito leliuko nenoriu ( man ir vieno pakanka thumbup.gif ). Klausi apie lidokaina tai atsakau (beje, as turiu medicinin issilavinima) - tai anestetikas (ty nuskausminamasis vaistas). Jo poveikis ir trukme aisku priklauso nuo dozes ir koncentracijos. Sis vaistas dazniausiai leidziamas i vena, gali buti naudojamas kaip tirpalas (pvz suleisti jo vietiskai). Siaip seniau lidokaina naudodavo stomatologijoje ( dabar jau yra geresniu vaistuku mirksiukas.gif ). Ir dar jo salutinis poveikis- gana stipriai veikia sirdies kraujagysliu sistema( gali pakilti pulsas). O dujos kurios tiekiamos per kauke tai linksminancios dujos - nuo ju juokinga nebuna ( bent jau man nebuvo g.gif ) o tiesiog skausmas nublanksta. Apie nuskausminima pasitark su gydytoju - jis parinks optimalu varianta. Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Na man idedant spirale neskaudejo, vienu metu tik taip kaip suznybtu kas smarkiai.
Atsakyti
QUOTE(Evita1 @ 2007 11 14, 19:16)
Sveikos mergaites 4u.gif  Mane sudomino si tema, nes man aktualus spirales isemimas.

Na, man antradieni iseme, bet visai neskaudejo. Visiskai nieko nejutau schmoll.gif Nors man ir idedant neskaudejo, jutau, kad deda kazka, bet tai tik jutimas buvo, ne skausmas.
Nusiteik, kad neskaudes 4u.gif
Atsakyti
va va ir man sukasi mintys vis apie spirale, bet vis neapsisprendziu, tableciu gert tai tikrai nebenoriu, vis pamirsdavau isgert. gal reiks susigundyt ir isisdet, juk jei netiks, galima isimt ir jokia cia beda. ax.gif mirksiukas.gif
dekoju visoms uz info, reiks bandyt. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lauriukkas: 16 lapkričio 2007 - 13:48
prieš įdedant prisiskaičiau info, kad laaabai skauda doh.gif ir ėjau su ta mintim, kad žiauriai skaudės, o dar kai gydytoja pasakė: einam į operacinę, išvis jau norėjau bėgti. fear.gif bet ta operacinė pasirodė paprastas kabinetas su patobulintu "lėktuvu". kadangi buvau labai įsitempusi ir laukiau to skausmo, tai įdėti spirale gydytojai buvo truputį sudėtinga, bet seselė nukreipė mano mintis ir visai neskaudėjo smile.gif
Atsakyti
Man šiandien dėjo spiralę Nova T. Siaip skausmų nebuvo. Bet po kokių dešimt minučių pradėjo mausti pilvo apačią, nugarą. O gryzus namo pastebėjau, kad šiek tiek kraujuoju. Kai gydytoja dėjo spiralę, atrodo, kad labiau pajudino kairėj pusėj kažką, ir ten labiau skauda sad.gif Kažin kiek šitas skausmas tęsis? Beje, dėl pakraujavimo tai nieko gydytoja nesakė g.gif
Atsakyti
QUOTE(Spurgiucs @ 2007 11 23, 13:19)
Man šiandien dėjo spiralę Nova T. Siaip skausmų nebuvo. Bet po kokių dešimt minučių pradėjo mausti pilvo apačią, nugarą. O gryzus namo pastebėjau, kad šiek tiek kraujuoju. Kai gydytoja dėjo spiralę, atrodo, kad labiau pajudino kairėj pusėj kažką, ir ten labiau skauda sad.gif Kažin kiek šitas skausmas tęsis?  Beje, dėl pakraujavimo tai nieko gydytoja nesakė  g.gif

man gal pora dienų skaudėjo, bet aš ne kraujavau g.gif
Atsakyti