Įkraunama...
Įkraunama...

Ką gaminome vakar, ką gaminsime šiandien

Ryžių-daržovių troškinys + kepta dorada
Atsakyti
Ryziu - pomidorine sriuba su rukyta vistiena.
Atsakyti
Buvo : pilnagrūdžiai spagečiai su tunu ir konservuotais pomidorais,
raugintų kopūstų sriuba.

Šiandien - sveikuoliški kopūstų kotletai su kariu. essen.gif essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victorious: 06 sausio 2016 - 20:29
QUOTE(Victorious @ 2016 01 06, 20:28)
Šiandien - sveikuoliški kopūstų kotletai su kariu. essen.gif essen.gif

Norėčiau recepto wink.gif kario nemėgstu, bet galima su prieskoniais sužaist g.gif
Atsakyti
QUOTE(gaily @ 2016 01 06, 22:34)
Norėčiau recepto wink.gif kario nemėgstu, bet galima su prieskoniais sužaist  g.gif

Žinoma, galima. Aš karį mėgstu kaip ir indiškus prieskonius (prisipirkau jų "Ibrahim" prekybos centre Vilniuje, "Eastanbul Market" parduotuvėje - tikras atradimas - kiek ten visko neragauto ir įdomaus bigsmile.gif ).

Tiesa sakant, aš jau senai norėjau išsikepti kopūstų blynų - kotletų, nes kažkur buvau skaniai valgiusi ir apskritai mėgstu keptus/troškintus kopūstus. O šiandien sveikuolišką receptą atsiuntė teta "Maxima" rolleyes.gif . Jau noriu naują kopūstą nusipirkti ir vėl kepti - o karis suteikia pikantišką, vegetarinės virtuvės prieskonį. bigsmile.gif

SVEIKOS MITYBOS SPECIALISTĖ
VAIDA KURPIENĖ
Kopūstų kotletai

Reikės:

25 g kiaušinio (1 vnt.)
220 g kopūsto
40 g pilno grūdo miltų (skaniausia su žirnių miltais)
3 g druskos
2 g pipirų
5 g malto kumino
0,2 g kario miltelių – suteikia pikantišką aštrumą
7 g lydyto sviesto

1. Burokine tarka susmulkiname kopūstą. Galima ir su pjaustykle smulkiai sukapoti. Jei yra galimybė, sutarkavę kopūstus, palaikykite sietelyje, kad nuvarvėtų sultys. Nebūtina, bet verta – bus paprastesnis kepimo procesas.
2. Į kopūstą įmaišome miltus, kiaušinį ir prieskonius. Miltų berkite tiek, kad susidarytų riebios grietinės konsistencijos masė.
3. Įkaitiname keptuvę, kabiname masę šlapiu šaukštu (kad neliptų) ir kepame nedideliame kiekyje riebalų. Labai patogu kepti blynų keptuvėje, ją patepant tirpintu sviestu.
Kopūstų kotletai ant nedidelės ugnies iškepa per 7-10 minučių.

Maistinės medžiagos:

Baltymai 6,7
Riebalai 10
Angliavandeniai 17,9
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victorious: 06 sausio 2016 - 20:59
Troškinti rauginti kopūstai, bulvių košė, parūkytos dešrelės.
Atsakyti
Užvakar - bandelės su kalakutiena, jautienos guliašas. Vakar ir šiandien nieko negaminsiu - nėr kada. Bet šeimyna nebadaus biggrin.gif patys rankas turi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 07 sausio 2016 - 07:01
QUOTE(Victorious @ 2016 01 06, 20:52)
Aš karį mėgstu kaip ir indiškus prieskonius  .



drinks_cheers.gif karį taip pat labai mėgstu ir kopūstus smile.gif tai man šitas receptas labai tinka - išbandysiu 4u.gif tik šeimynai įdomu ar patiks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Victorious @ 2016 01 06, 20:52)
Reikės:


Ačiū, išbandysiu kai mb namie nebus, nes gali nesuprasti mano eksperimentų laugh.gif o su kuo valgei?
Atsakyti
kotletai su pievagrybių padažu ir bulvių koše
burokėlių sriuba

einu semtis idėjų ką toliau gaminti biggrin.gif
Atsakyti
zuviene is lasisos, bananu, kiviu, kefyro kokteiliai
Atsakyti
Šv.kopūstų sriuba,lietiniai su dešrelėm,lietiniai su mėsa,morkos su česnaku ir Astros kotletai
Atsakyti