Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir panašios bėdos

Nu va, iš kraujo pasidariau tą pylori tyrimą, dar pasiūlė pasidaryt kepenų ir kasos fermentus. Kepenų neseniai daryti, o kasos nesu dariusi, tai pasidariau ir juos.
Dėl bakterijos, tai sakė, kad iš kraujo ją pirmiau pamato, nei stemplėje. Tai kraujo tyrimas patikimesnis. Dar sakė, dažniausiai veidas parodo, ar yra bakterija, nes būna išbertas. Pas mane veidas švarus g.gif
Bakterijos atsakymai tik antradienį.. Ilgokai laukti.
Beje, ryte vakare vis sučiulpiu po Frutin tabletytę, tai gal sutapimas, bet šiek tiek pagerėjo.

Ar jums būna, kad ryte prabundat su stipriu, lyg alkio skausmu, ar tokiu kietu skrandžiu, atrodo, net nugarą nuo jo skaudėtų. Nemoku paaiškint g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Delfinna: 20 balandžio 2016 - 11:03
As kai emiau aktyiai sportuoti pabusdavau nuo alkio jausmo biggrin.gif bet siaip normalu valgyt noreti jei bent 3 val iki miego nevalgot.
O man tai pagrindine gerlo priezastis manau yra nervai. Vakar susinervinau juodai tai siandien tadadam isgriauzta gerkle.
Atsakyti
QUOTE(Delfinna @ 2016 04 20, 11:01)
Dėl bakterijos, tai sakė, kad iš kraujo ją pirmiau pamato, nei stemplėje. Tai kraujo tyrimas patikimesnis.

Bakterija negyvena stemplėje. Ji tūno skrandyje apatinėje dalyje ir dvylikapirštėje. O patikimiausias atsakymas - paėmus biopsiją bakterijos testui endoskopinio tyrimo metu.
Nebijokite endoskopijos ir prašykite atlikti testą. Iš kraujo - antikūnai lieka kraujyje, jei buvo persirgta, nors šiuo metu ir nėra tos bakterijos.
Atsakyti
QUOTE(pienių vynas @ 2016 04 20, 18:26)
Bakterija negyvena stemplėje. Ji tūno skrandyje apatinėje dalyje ir dvylikapirštėje. O patikimiausias atsakymas - paėmus biopsiją bakterijos testui endoskopinio tyrimo metu.
Nebijokite endoskopijos ir prašykite atlikti testą. Iš kraujo - antikūnai lieka kraujyje, jei buvo persirgta, nors šiuo metu ir nėra tos bakterijos.

Darė man endoskopiją, bet tos bakterijos netyrė, nes nebuvo erozijų ir pan. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pienių vynas @ 2016 04 20, 18:26)
Iš kraujo - antikūnai lieka kraujyje, jei buvo persirgta, nors šiuo metu ir nėra tos bakterijos.

Tai kad jie ieško ne antikūnių, o bakterijų. Man yra darę iš skrandžio-ir rado helikobakterį, po dviejų savaičių kartojo iš kraujo-ir nerado. Tai kur tie antikūniai dingo? g.gif Būtent tada laboratorijoj ir pasakė, kad iš kraujo tikslesnis tyrimas, nes jei žmogus turi GERLą, tai skrandžio biopsija VISADA rodys helikobakterį, nes jis ir gyvena prie rūgščios terpės.
Tik nevisada jį reikia gydyti antibiotikų kokteiliais: jei kraujo keliu jis nenešiojamas po organizmą, vadinasi, nuodyti organizmo antibiotikais nereikia, pakanka vartoti -ozolius. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2016 04 21, 04:52)
Tai kad jie ieško ne antikūnių, o bakterijų. Man yra darę iš skrandžio-ir rado helikobakterį, po dviejų savaičių kartojo iš kraujo-ir nerado. Tai kur tie antikūniai dingo? g.gif Būtent tada laboratorijoj ir pasakė, kad iš kraujo tikslesnis tyrimas, nes jei žmogus turi GERLą, tai skrandžio biopsija VISADA rodys helikobakterį, nes jis ir gyvena prie rūgščios terpės.
Tik nevisada jį reikia gydyti antibiotikų kokteiliais: jei kraujo keliu jis nenešiojamas po organizmą, vadinasi, nuodyti organizmo antibiotikais nereikia, pakanka vartoti -ozolius. drinks_cheers.gif
man tai tirs ta bakterija is ismatu doh.gif kiekvienas daktaras skirtingai sneka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2016 04 19, 07:07)
Gliukozė+natrio chloridas. Pirmasis puikiai pašalina toksinus iš organizmo ir leidžia ląstelei greičiau atsinaujinti, antras dezinfekuoja organizmą iš vidaus, atstato druskų ir rūgščių pusiausvyrą.
Mane pastatė ant kojų per 5 dienas, kai jau šliaužiau be jėgų, vos kojas vilkdama.

Ačiū už priminimą ! 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(marijus123 @ 2016 04 19, 10:29)

išbandysiu visokius šarlatanus, homeopatus ir žolininkus, na o jei ir tada nepadės liks susiorganizuoti operaciją.
Arba kankintis toliau smile.gif

Tikite tais šarlatanais? Nešvaistykite pinigų. Geriau pasidarykite Denaxos balzamą. Mano kaimynė jau beveik išsigydė juo, nebejaučia rūgšties. Man irgi jis padeda. Nors aš buvau kelionėje, tai teko prisiragauti ko negalima. Bet pablogėjimo pfu pfu lyg ir nėra. Ar bandote kokių liaudiškų priemonių?
Atsakyti
QUOTE(korespond @ 2016 04 25, 22:05)
Ačiū už priminimą !  4u.gif
Papildyta:

Tikite tais šarlatanais? Nešvaistykite pinigų. Geriau pasidarykite Denaxos balzamą. Mano kaimynė jau beveik išsigydė juo, nebejaučia rūgšties.  Man irgi  jis  padeda. Nors aš buvau kelionėje, tai teko prisiragauti ko negalima. Bet pablogėjimo pfu pfu lyg ir nėra. Ar bandote kokių liaudiškų priemonių?

Žinoma, netikiu šarlatanais, tačiau.. "prarijau žarną" nustatė skrandžio uždegimą, refliuksą ir silpną H bakteriją. Čia puse metų gydantis ..prozoliais. Pasiūlė padidinti vaistų dozę ir laikytis tinkamos dietos doh.gif net nuobodu buvo klausytis gydytojos rekomendacijų, nes taip viskas girdėta...
Nuėjau pas tokį homeopatą. Visiškai jais netikiu ir tie jų metodai man visiškai nesąmoningi, tačiau žinau žmogų kurio "teisinga" medicina neišgydė, o jis išgydė.. tai va, jau 6 dienos kaip negeriu jokių vaistų rūgštingumui mažinti. Skrandį skauda taip pat arba kiek mažiau smile.gif kuo baigsis šis eksperimentas - parašysiu ateityje.
O Denaxos balzamą prie pirmos progos pasidarysiu. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 04 19, 11:12)
Aisku aiskino cia man kad kai ko negalima valgyti nes neuzsidaro tada tas klapanas bet nu jei pusryciam rekomenduoja valgyti burokelius su silke, sorry, tikrai tai ne mano gyvenimo budui 

Įtariu į mano daržą akmenėlis biggrin.gif . Kažkodėl jums užkliuvo tie burokėliai su silke. Paaiškinsiu išsamiau. Aš norėdama įvairumo pusryčiams, pasidarau tokias salotas: susipjaustau virtą ar keptą burokėlį plonom riekutėm, dedu avokado, šiekt tiek citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus pašlakstau, keli gabalėliai lašišos aš silkės, krapai, petražolė, rukola. Valgau su džiovinta duona. Man tai lengvas užkandis, kartu ir sotu, visi produktai leidžiami. Po to arbata.
Mano darbas sėdimas, pusryčiams daug nesinori valgyti.Šį receptą parašiau kaip idėją. Bet kaip suprantu, jūs intensyviai sportuojanti ir valgote sočiau .
Skaičiau, kad daug sportuojančiam žmogui gali padidėti rūgštingumas. Įdomu, ką valgote ir kiek pusryčiams jūs? g.gif smile.gif

Papildyta:
QUOTE(marijus123 @ 2016 04 25, 22:19)

O Denaxos balzamą prie pirmos progos pasidarysiu. Ačiū.

Mes pasidarėm iš Rygos balzamo su serbentais. Jis visai skanus. Kaimynė jau pasidarė naują porciją su tradiciniu, tai sakė neskanus. Bet mes sakom, gal bus veiksmingesnis g.gif
Atsakyti
QUOTE(korespond @ 2016 04 25, 21:24)
Įtariu  į mano  daržą  akmenėlis  biggrin.gif . Kažkodėl jums užkliuvo tie burokėliai  su silke. Paaiškinsiu išsamiau. Aš norėdama įvairumo pusryčiams, pasidarau tokias  salotas: susipjaustau virtą ar keptą  burokėlį plonom riekutėm, dedu avokado, šiekt tiek citrinos  sulčių, alyvuogių aliejaus pašlakstau, keli gabalėliai lašišos aš silkės, krapai, petražolė, rukola. Valgau su džiovinta duona. Man tai lengvas užkandis, kartu ir sotu,  visi  produktai leidžiami. Po to arbata.
Mano darbas sėdimas, pusryčiams daug  nesinori valgyti.Šį receptą  parašiau kaip idėją. Bet kaip suprantu, jūs intensyviai sportuojanti ir valgote sočiau .
Skaičiau, kad daug  sportuojančiam žmogui gali padidėti rūgštingumas. Įdomu, ką valgote ir kiek  pusryčiams jūs? g.gif  smile.gif

Skamba gal ir nieko bet as valgyciau ne pusryciams o kokiem priespieciam ar pavakariams. Mano meniu toks: ryte 50 gr avizu koses su kokiu riesutu sviestu, puse banano. Arba pora virtu keptu kiausiniu su darzovem ir juodos duonos sumustinis su lasisa arba avokadu kokiu. Zodziu mano pusryciai buna sotus, as kartais net pabundu is alkanumo. Priespieciams vaisiu:obuoliai, bananas, kartais traputis arba becukris pilno grudo dziuvesis su kokiu avokadu ar saldziu pagardu. Pietus arba salotos darzoves su avinzirniais, mocarela. Arba makaronai su darzovem, vistiena. Arba vistiena su grikiais darzovem. Arba lesiai su darzovem ir vel kokia vistiena. Kartais zuvis. Pavakariam/vakarienei buna salotos vel darzoviu su tunu, vistiena dar kazkuo arba varskes 200 gr.
Jei nevalgau bulku bandeliu saldainiu, su tuo rugstingumu susitvarkau. Jei apsivalgau kazko, sakes. Bet man ypac tai susije su stresu. As siandien buvau pas daktara del galvos svaigimo tai jis atliko kazkoki testa ir pasake kad mano organizmas tiek i maza tiek i dideli stresa reaguoja taip pat, kas yra blogai. Vaistu nera:joga, grudinimasis, sportas.
Dar aisku jis skeptiskas ir del zarnos buvo. Nu ka sako, gali ryt bet gydymas nuo to nepasikeis lotuliukas.gif
As jam sakau, meciau rukyt. Aha, sako, kiek laiko. Sakau, 3 menesius. Nu tipo pakalbesim po 6 metu jis man sako. Zodziu ziauriai ne kazka cia su ta liga.
Atsakyti
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 04 26, 01:34)
Pavakariam/vakarienei buna salotos vel darzoviu su tunu, vistiena dar kazkuo arba varskes 200 gr.

As siandien buvau pas daktara del galvos svaigimo tai jis atliko kazkoki testa ir pasake kad mano organizmas tiek i maza tiek i dideli stresa reaguoja taip pat, kas yra blogai. Vaistu nera:joga, grudinimasis, sportas.

Prie GERLo tokia vakarienė-peilis 4u.gif ŽALIOS daržovės vakare netinkamos, man buvo pasiūliusi dietologė vakarienei valgyti troškintas dažoves su troškinta žuvimi/mėsa. Jokiu būdu ne žalias, jokiu būdu ne pieno/varškės produktus schmoll.gif Jie tinkami pirmai dienos pusei, jei kyla rūgštis, bent negulim horizontaliai. Aš jei suvalgau vakare šaltibarščių-tai visą naktį kankinuosi nuo skendimo pojūčio, o ryte atsikeliu ligonis: kosėju, krenkščiu, sloguoju doh.gif Tai vakarienei ėmiau rinktis arba virtus varškės produktus(sakykim, virtinukus), arba virtas sriubas daržovių su vištiena, mmm, pilvo sriuba vadinu wub.gif

Skeptiškai aš žiūriu į visokius testus, galvos svaigimo priežasčiai nustatyti blush2.gif Kaip taisyklė, nurašo nervams doh.gif O tiesa gali būti ir kiek kitokia: ir kraujagyslės susiaurėję, ir gerybinis paroksizminis vertigas, ir vestibiulinis neuronitas, ir dar daugybė ligų, kurias nustato tik MRT aparatas, o ne testai ir ne virgulės. schmoll.gif
Svaigsta galva, pabandykit vaistinėj nusipirkti Betaserc
http://www.vaistai.l...
nereceptinis jis, bet daro stebuklus prie galvos svaigimų. Ir jei padės, o jis tikrai padės, nebent galvoj būtų koks navikas, tfu, tfu, tfu, pasakysit man ačiū 4u.gif
Atsakyti
Bet tai ir yra nervai. As dar per jauna tureti susiaurejusiu kraujagysliu, vaistu jokiu negersiu nes kelios dienos poilsio ir svaigulys nurimo. O kad nervavausi visa ana savaite tai cia tiesa. Ir praktiskai be miego buvau.
Del gerlo. As netikiu maisto galia. Tas gerlas man yra arba nera, nepriklausomai nuo to ka valgau. Greiciau nuo to kada valgau ir kiek nervu turiu. Varske gerai mano raumenims, kokie dar virtinukai, juk juose yra miltai, aplamai sito dalyko mano valgiarasty nera. O kas yra troskintos darzoves? Saldytos? Kokia vakariene siulote valgyti darbe ir kur tas darzoves issitroskinti? As griztu is darbo nakti, kartais ryte, iskart einu miegoti o ne valgyti. Man tinka tai kas neturi angliu ir kas nera verdama, kepama nes as neturiu kur kepti. Sriuba man per sunkus maistas kuri galeciau valgyti 12 valanda nakties, kartais vakarieniauju 3 nes miegiot einu 7 ryto. Saltibarsciai nera pieno produktas, ju as valgau karta per metus gal. Aplamai man kefyras su darzovem yra uraganas mano pilve. Jie net su maisto derinimu prasilenkia. O nepastebejau kad ryte perstejimas padidetu uzvalgius vakare varskes. Gal priklauso nuo to kada ja valgau. Bet va jeigu is vakaro susinervinsiu tai galiu bile ka valgyti, kita ryta gerkle isesta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulesvaikas10: 26 balandžio 2016 - 17:14