Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir panašios bėdos

QUOTE(luna2 @ 2016 11 21, 10:08)
kaip yra su keptais obuoliais. Ar galima juos valgyt kai yra gerl? Gal susidūrėt?

Tai kad būtent keptus ir rekomenduoja prie gerlo.. gal tiesiog jums buvo per daug?
Aš valgau, man nieko nesidaro blogo nuo jų..
Atsakyti
QUOTE(korespond @ 2016 11 21, 10:32)
Tai kad būtent keptus ir rekomenduoja prie gerlo.. gal tiesiog jums buvo per daug?
Aš valgau, man nieko nesidaro blogo nuo jų..

Gal ir padauginau, taip skanu man buvo... ax.gif
Atsakyti
O kas tau pasake kad pas tave GERL? nes gerl ir refliuksas skirtingi dalykai smile.gif ir aplamai pas tave gali but nei tas nei tas.. o jeigu tas tai priezastis gali but skirtingas ) silpni klapanai, helico bacteri , ir taip toliau.. ir gydyti reikia skirtingai ))
Papildyta:
O kas tau pasake kad pas tave GERL? nes gerl ir refliuksas skirtingi dalykai smile.gif ir aplamai pas tave gali but nei tas nei tas.. o jeigu tas tai priezastis gali but skirtingas ) silpni klapanai, helico bacteri , ir taip toliau.. ir gydyti reikia skirtingai ))
Atsakyti
Atsakyti
QUOTE(orangesun @ 2016 11 21, 22:51)
nes gerl ir refliuksas skirtingi dalykai smile.gif

Šiaip tai tas pats, Gastroezofaginio refliukso liga - sutrumpintai GERL.
Atsakyti

Del alijosiaus as. ar jus spaudziat katik nupjauta, ar ne? radau straipsni kad nupjovus reikia laikyti 16 paru tamsioje vietoje ir tik tada naudoti gydomaisiais tikslais.

Atsakyti
QUOTE(~supervisor~ @ 2016 11 22, 15:59)
<p>Del alijosiaus as. ar jus spaudziat katik nupjauta, ar ne? radau straipsni kad nupjovus reikia laikyti 16 paru tamsioje vietoje ir tik tada naudoti gydomaisiais tikslais.</p>

Aš šaldytuve palaikau iki 5 parų.
Atsakyti
Dar rašo apie Aloe Vera, kad alavijų sultys pagamintos šalto spaudimo būdu. Itin svarbu tai, jog iš šių produktų pašalintas aloinas – medžiaga, galinti pakenkti sveikatai, kai vartojami šviežio augalo gabaliukai arba išspaustos namų sąlygomis sultys.
Čia apie vaistinėse parduodamas tikrųjų alavijų sultis (99,41 %). Na, gal tik reklama mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(icma @ 2016 11 22, 19:35)
Dar rašo apie Aloe Vera, kad alavijų sultys pagamintos šalto spaudimo būdu. Itin svarbu tai, jog iš šių produktų pašalintas aloinas – medžiaga, galinti pakenkti sveikatai, kai vartojami šviežio augalo gabaliukai arba išspaustos namų sąlygomis sultys.
Čia apie vaistinėse parduodamas tikrųjų alavijų sultis (99,41 %). Na, gal tik reklama mirksiukas.gif

Nepatarčiau pirkti vaistinėje. Nėra poveikio. + buvau gavusi tokių paragauti, užteko vieno gurgšnio, kad užsitaisyčiau kelioms dienoms paūmėjimą. Priežastis- konservantai. Be konservantų jos nesilaiko, ten vis tiek kažko pridėta, + jos nėra šviežios, nes ne tik ką išspaustos, + spaustos pramoniniu būdu, ne rankomis. O tai reiškia tik pinigų išmetimą į balą, nes jau daugiau kaip pusės naudingų medžiagų jose nėra,
Papildyta:
QUOTE(~supervisor~ @ 2016 11 22, 15:59)
<p>Del alijosiaus as. ar jus spaudziat katik nupjauta, ar ne? radau straipsni kad nupjovus reikia laikyti 16 paru tamsioje vietoje ir tik tada naudoti gydomaisiais tikslais.</p>

Visaip. Iš pradžių spausdavau šviežias, paskui buvo taip, kad reikėjo apdoroto didelį alijošių visą, tai kažkiek laiko prieš apdorojimą buvo šaltam balkone palaikytas, o dalis sulčių užšaldytos šaldiklyje ir vartota paskui. Kažkokio žymaus skirtumo nepajutau, šviežios lyg geriau suveikė, bet čia gal tik taip pasirodė, nes buvo pirmi kartai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2016 11 22, 00:05)
Šiaip tai tas pats, Gastroezofaginio refliukso liga - sutrumpintai GERL.

Ne tai ne tas pats, refliuksai skirtingi buna, refliuksas tai tik simptomas, o GERL tai jau liga.
Atsakyti
QUOTE(orangesun @ 2016 11 22, 20:44)
Ne tai ne tas pats, refliuksai skirtingi buna, refliuksas tai tik simptomas, o GERL tai jau liga.

Gal, sakyčiau, medicininės literatūros kiek pasiskaitykite... nes jau ne pirmą kartą nesąmones skaitau... atleiskit, nieko asmeniško, bet... mes čia nekalbame apie momentinius refliuksus, pvz., persigėrus ar persiėdus per kokią baliušką. Aš net jums išverčiau, ką reiškia GERL, kartoju- GastroEzofaginio Refliukso Liga. Kai refliuksas kartojasi nuolat- tai jau liga. Taip, refliuksas simptomas, būtent- gerl'o simptomas, kiekviena liga turi simptomų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 22 lapkričio 2016 - 19:50
QUOTE(icma @ 2016 11 22, 19:35)

Manau kad čia visai kitoks alijošius. Juk jų rūšių n... o mes spaudžiam paprastą lietuvišką kambarinį, kurį nuo senų senovės dar mūsų močiutės nuo kosulio darydavo liaudišką vaistą ir nuo kitų ligų. O jei ir šiose yra to aloino, tai ne tiek, kad pakenktų.. juk kiekvienas vaistas kažkiek kartu ir nuodas, bet manau, čia ne tas variantas..
Atsakyti