Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir panašios bėdos

QUOTE(~supervisor~ @ 2016 11 09, 17:39)
<p>Sveikos. negereja man visiskai....sakykit, kada jums tie pablogejimai praeina? ir dar, mane vis neramina vienas klausimas. kai man pries 3men oradejo skaudeti skrandi ir kilti rugstys nuejau pas seimos daktare ir ji nustate bakterija. Tik pradejus gerti antibijotikus ir nexium man prasidejo visi sitie keisti jutimai (kasnis gerkleje, sunkumas ryti, maisto kilimas, pulvo putimas ir pan). ar gali man tas nexium netikti? nes su keliu sav pertraukom as ji geriu 3 men, bet ne velnio ne geriau. Po men gerimo pradejo dar ir gerkle skaudeti. atsosakiau visu negalimu produktu GERlui ir visu kietu produktu del gerkles tai nekazkas cia beliko valgyti. aciu D pradejau ramiau reaguoti, baigesi mano panikos priepuoliai, tai ramiai laukiu pagerejimo, o jo kaip ner taip ner...ryte geriu nexium 40, vakare raniberl 150. dar kelis kart per diena linu semenu kisieliu geriu...gal dar kokiu nezinomu patarimu papasakosi? tiesa rugstys dienos metu nekyla visiskai, pradeda kilti paryciais, bet nezinau kaip to isvengti, nes ir taip miegu sededama su kelionine pagalve😭 </p>

Na, aš kol gėriau antibiotikus, tą savaitę paslika gulėjau, pasireiškė visi šalutiniai požymiai, vos atkentėjau. O paskui reikėjo gal trijų metų kol viskas atsistatys, iš pradžių irgi buvo toks įspūdis, kad jokie vaistai nepadeda, ir tik "pajungus" liaudiškas priemones ir sutvarkius mitybą pradėjo gerėti reikalai. Šiai dienai tik renie guli prie lovos- kartais prireikia, bet tikrai ne pastoviai. Valgau viską, kas be konservantų, acto ir pan., negaliu kai kurių vaisių uogų, ir nevalgau šlamštmaisčio.
Atsakyti
QUOTE(~supervisor~ @ 2016 11 09, 17:39)
<p>Sveikos. negereja man visiskai....sakykit, kada jums tie pablogejimai praeina? ir dar, mane vis neramina vienas klausimas. kai man pries 3men oradejo skaudeti skrandi ir kilti rugstys nuejau pas seimos daktare ir ji nustate bakterija. Tik pradejus gerti antibijotikus ir nexium man prasidejo visi sitie keisti jutimai (kasnis gerkleje, sunkumas ryti, maisto kilimas, pulvo putimas ir pan). ar gali man tas nexium netikti? nes su keliu sav pertraukom as ji geriu 3 men, bet ne velnio ne geriau. Po men gerimo pradejo dar ir gerkle skaudeti. atsosakiau visu negalimu produktu GERlui ir visu kietu produktu del gerkles tai nekazkas cia beliko valgyti. aciu D pradejau ramiau reaguoti, baigesi mano panikos priepuoliai, tai ramiai laukiu pagerejimo, o jo kaip ner taip ner...ryte geriu nexium 40, vakare raniberl 150. dar kelis kart per diena linu semenu kisieliu geriu...gal dar kokiu nezinomu patarimu papasakosi? tiesa rugstys dienos metu nekyla visiskai, pradeda kilti paryciais, bet nezinau kaip to isvengti, nes ir taip miegu sededama su kelionine pagalve😭 </p>

Denaxa teisi: GERLas amžina liga, taip greit pagerėjimo nereikia laukti, čia ne pirštą įsipjauti-bac ir po savaitės užgijo. tongue.gif Savo skrandį įsivaizduokite kaip lūžusį kaulą, sakykim, kojos. Na, aiškiau jau, kiek gydymas truks? mirksiukas.gif Išsibalansavęs klapanas ne taip greit atsistato, vieniems po mėnesio, kitiems po trijų mėnesių, tretiems ir pusmečio neužtenka. Priklauso nuo mūsų nervinės sistemos ir nervinių ląstelių sugebėjimo atsinaujinti.
Nexiumą geriat ant tuščio skrandžio? O kada geriat sėmenų aliejų? Raniberlą reikia gerti minimum 300, tikrai ne 150, tai vaikiška dozė. Dar bandykit mažinti tuos inhibitorius(Nexiumą keiskit į 20mg), sakykim, man irgi greičiau pagerėjo nuo naturalių priemonių, nutraukus Nexiumą. Ką valgot prieš miegą, jei rūgštys kyla paryčiais? Gal vertėtų nebegerti net vandens prieš miegą, kad skrandis absoliučiai tuščias būtų?
Atsakyti

Nexiuma geriu ant tuscio skrandzio, po pusvalandzio semenys. Nieko blogo atrofo nevalgau, bet kiekviena ryta apie 5 val pilvas pradeda gurgti, labai stipriai pusti ir tada pradeda kilti rugstys😕 ir taip kiekviena ryta pabundu nuo to. nexiuma man del gastrito israse ir liepe 6 sav gerti, tai nuo tada kada israse geriu 2 sav, nors jiems sakuau, kad geriau ir pries tai jie man sake, kad skrandis paraudes ir reik uzgydyti, nu dar 4 sav gersiu tada pradesiu mazinti. 

nu nuraminot. aciu.

o ko kokia jusu mityba, papasakokit ka per diena valgot, nes man atrodo kad as jau nieko nebegaliu valgyt, tikslisu labai jau ribotai😕

Atsakyti
QUOTE(~supervisor~ @ 2016 11 09, 20:21)
</p><p>o ko kokia jusu mityba, papasakokit ka per diena valgot, nes man atrodo kad as jau nieko nebegaliu valgyt, tikslisu labai jau ribotai😕</p>

Valgau "paprastą" maistą smile.gif Mėsa tik virta (dabar jau valgau ir keptą, tik be papildomų "pribimbasų", meniu rašau, nuo kurio pradėjo taisytis reikalai), daržovės irgi tik virtos, nuo pomidorų, agurkų būtina lupti luobeles, braškės, žemuogės- blogis, dėl juose esančių sėklyčių. Duoną galėjau valgyti tik tą vadinamą pilką ir tik kepamą Rimi tinkle vienos rūšies- baisiai nusilpau per tą laiką, gydytoja sakė, kad dėl to, jog nebevalgau juodos duonos (dabar jau valgau, bet tik dvi-tris rūšis toleruoju). Griežtai nieko gazuoto, nieko su actu, jokių padažų, ketčupų ir pan.,jokio greito maisto, visokių bulkučių bandelių pyragėlių, kur neaišku, ko į juos prikrauta, jokių jogurtų, sūrelių ir kitokių nesąmonių- varške pirkau paprastą jei jos norėjosi. Metus prasimaitinau produkcija iš ekologiško turgelio (pažįstamas prekiavo ten mėsa), ir po kelių mėnesių stipriai pagerėjus supratau, kad dirgina kažkoks konservantas maiste, bet ne natrio glutamatas- nuo šito nieko. Taigi dabar grįžau į "normalią parduotuvinę" mitybą (turgelis sudegė ir tų žmonių ten nebeliko, iš ko pirkau), tik labai pradėjau skaityti etiketes. Kava- radau Iki ekologiškų, kurias galiu gerti be žalos skrandžiui. Kaip ugnies vengiu liesų grietinių, perku tik natūralią 30 proc.- į tas liesas prikrauta tirštiklių. Kas įdomiausia- pasimaitinus metus ekologiškai, išsivalė organizmas ir nesveiko maisto dabar nebesinori, neskanu man net ir picos, degalinėse parduodamo maisto net matyti nesinori, ant kiek jis man neskanus... taigi dabar gyvenu pagal taip vadinamą intuityvią mitybą- valgau ką noriu, kada noriu ir kiek noriu, niekada nepilu į skrandį to, ko nesinori, organizmas pats geriausiai atsirenka, ko jam reikia.
Prirašiau nesvietiškai biggrin.gif Jei ką- taip maitinausi ir maitinuosi aš, man tinka, kitam gali tikti kas nors kitko- čia reikia atsirinkti, gal labiau įsiklausyti į savo organizmą smile.gif Kažkam gal netgi gali tikti vegetarinė mityba (man labiau tinka mėsiškas meniu, be mėsos vargstu). Dar vartojau alijošių su Rygos balzamu ir medumi, receptą čia jau rašiau kelis kartus temoje, anas tai tikras išsigelbėjimas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 09 lapkričio 2016 - 23:40

Jo jo, mama nupirko Rygos balzamo, laukiu kol atsius tada ir as gaminsiu isgirtaji gerima. 

Beda mano ta, jog man nekyla pavalgius rugstys tai as ir nezinau kas man tinka😕 zinau tik kad citrinos negaliu, nes gerkle nudeginta (naktine rugstis) ir grauzia, o siaip atrodo galeciau viska valgyti....labiausiai pasiilgstu vaisiu ir riesutu. net seiles kaupiasi pagalvojus😭

Atsakyti
QUOTE(~supervisor~ @ 2016 11 10, 23:51)
... zinau tik kad citrinos negaliu, nes gerkle nudeginta (naktine rugstis) ir grauzia, o siaip atrodo galeciau viska valgyti....labiausiai pasiilgstu vaisiu ir riesutu. net seiles kaupiasi pagalvojus😭</p>

Mano vienas kolega išsigydė šitą dalyką būtent su citrina- ryte ant tuščio skrandžio gėrė vienos citrinos šviežiai išspaustas sultis, be cukraus, žinoma. Gal vandeniu skiedė- šito nežinau. Ir be cukraus (cukrus sukelia rūgštis). Aš tokiai savižudybei kažkaip negaliu ryžtis, nors gal iš tiesų padėtų... Nakčiai netinka šitas bajeris, o ryte sako gerai rūgštis nuima- kaip ne keista. Dar kitas kolega po kariuomenės parsivežė opą, tai sakė, kad išsigydė tiesiog valgydamas alijošių, po šakelę per dieną nusilaužęs nuo palangės... brrr... biggrin.gif Kad pasveiktų, kartais žmonės ryžtasi belekam... smile.gif
Atsakyti
Mano gerl'as buvo grynai nerviniu pagrindu. Pakeiciau darba ir pamirsau kas yra ta isgriauzta gerkle smile.gif
Atsakyti

Nu va man paskutiniu metu irgi stogas vaziuoja, auginu tris vaikus, kuriu vyriausiajai 5, noriu pradeti dirbti, bet nesiseka susirasti darbo kokio noriu, pries 8 menesius vyras kairen suko...itariu man nervai cia ir kisa koja...tikiuosi viskas susitvarkys. Na o siandien svesiu-sunaus gimtadienis, gal netgi leisiu sau sauksta baltos misraines ta proga😚 

p.s. dabar ieskau kas man alijosiu parduotu, pakolkas nesekmingai...parduotuveje tik mazus parduoda...

Atsakyti
QUOTE(~supervisor~ @ 2016 11 12, 09:27)
dabar ieskau kas man alijosiu parduotu, pakolkas nesekmingai...parduotuveje tik mazus parduoda...</p>
Pabandykite pasekti SM forumą Mūsų namai -->Flora, ten mačiau parduoda.
http://www.supermama...?...5104&st=432
Atsakyti
QUOTE(~supervisor~ @ 2016 11 12, 10:27)
... dabar ieskau kas man alijosiu parduotu, pakolkas nesekmingai...parduotuveje tik mazus parduoda...</p>

Parduotuvėje nereikia jų pirkti, auginti juk vien ant trašų, kokius metus negalėsite vartoti, kol išsivalys augalas... Turguje, arba ieškoti kas dovanoja forumuose ar fb. Turguje būna visokių pas babulkas, būna, kad ir atskiras šakeles parduoda, ir įsodintus, ir didesnius.
Atsakyti

Laba ryta. zodziu prisirijau per sunaus gimtadieni kaip kiaule😨 ir ka jus galvojat, ogi visiskai nieko neivyko, nei man rugstys kilo, nei pilvo pute, NIEKO! Ismiegojau normaliai be jokiu prabudimu nuo rugsciu, virskinimas nesutrikes, o jau buvau vaistu prisiruosusi... tai dabar as isvis pasimetusi kas man yra😕 p.s. taip gera buvo VALGYTI😇🤗😎

Atsakyti
QUOTE(~supervisor~ @ 2016 11 14, 12:21)
<p>Laba ryta. zodziu prisirijau per sunaus gimtadieni kaip kiaule😨 ir ka jus galvojat, ogi visiskai nieko neivyko, nei man rugstys kilo, nei pilvo pute, NIEKO! Ismiegojau normaliai be jokiu prabudimu nuo rugsciu, virskinimas nesutrikes, o jau buvau vaistu prisiruosusi... tai dabar as isvis pasimetusi kas man yra😕 p.s. taip gera buvo VALGYTI😇🤗😎</p>

Tai normalu 4u.gif Taip būna. Būna, kad prisiriji kaip kiaulė-ir nieko, o kokioj trečioj dienoj kad smogia visu gražumu, ir mintys tada apie vėžį ir nesurastą ligą užklumpa tongue.gif
Atsakyti