


Nėra čia ką sisteminti. Mums galima absoliučiai viskas, kas virta, troškinta, neaštru, nerūgštu ir be padažų. Štai ir dėliojatės: aha, yra sriuba-ją kaip ir galima, bet turi būti neaštri ir nerūgšti, vadinasi, visokios meksikietiškos, čili, raugintų kopūstų, burokėlių automatiškai atkrenta. Žiūrit toliau: norisi varškės, mums negalima, nes rūgštelėjusi, bet įdėkite miltų, kiaušinio, formuokite "tinginuku", virkite ir su sviestu valgykite drąsiai. Norisi mėsos, kokios problemos? Guliašas, orkaitėje keptas zuikis(tik plutą nuėmus), balandėliai, troškinti mėsos kukuliai. Norisi žuvies, o nevalgot jos virtos? Nu tikrai neskani. Vėl gelbėja orkaitė, ant grotelių ją galit kepti, tik neleiskite, kad atsirastų nuodėguliai ir kepimo plutelė. Bijot taip kepti? Kepat orkaitėj folijoj. Beje, kurį laiką gaminau taip žuvį ir mėsą folijoje: mėsą ar žuvies filė suprieskoniuoju žolėmis, druska, į foliją dedu sluoksnį pjaustytų bulvių, tarkuotų žalių morkų, kalafijoro ar brokolio, ką turiu, ant viršaus mėsos ar žuvies, sulankstau foliją, pašaunu į orkaitę, o pati einu praustis ir dažytis darbui. Iškepė, susidėjau į termosą, viskas, pietūs darbe ir skanūs, ir sotūs, ir sveiki.
Daržovių troškiniai, jei be žirnių ar pupelių mums irgi galimi. Dauguma košių irgi galima(negalima žirnių košės).
Negalima: marinuoti ar rauginti produktai(agurkėliai, žirneliai, burokėliai, paprikos ir t.t., kas su actu, kas su citrinos rūgštimi.), kepti ant aliejaus(bet kas kepta ant aliejaus, taukų, sviesto sukelia žiaurią rūgštį mums), jokių rūkytų produktų(dešros, kumpiai, lašiniai, sūriai, žuvis), kas aštru, jau minėjau, nerekomenduojamos žalios daržovės-taip parašiau todėl, kad daržoves valgyti kaip ir sveika, bet tik kelios žalios nesukelia mums problemų, vadinasi, geriau vartoti bent jau šiek tiek patroškintas. Net virti burokėliai mums leidžiami, o ir sveika jie.
Negalima pirktiniai saldumynai vien dėl esamų E kiekio ir palmių aliejaus. Atminkit, naminis pyragas iš kiaušinių, miltų, cukraus ir obuolių(receptą rasit internete) jums tikrai nesukels problemų ir patenkins saldumynų poreikį,nebebus toks gyvenimas liūdnas

Jokio vyno, šampano, gazuotų gėrimų, sulčių. Kavą, arbatą riboti tik esant GERLo paūmėjimui. Jokių padažų, kečupų, majonezo, grietinės. Sviestas galimas.
Ir priprasti valgyti galima kartu su šeimyna. Ruošiu visiems tą patį, tik sau pasikoreguoju. Jei jiems kepu kotletus, tai mano kotletas būna užmestas ant verdančių bulvių, kad išsitroškintų. Jei verdu sriubą, tai sau nusipilu išvirusią, o į likusią pridedu jau ten man neleistinų dalykų

Į darbą dedu termosą. Kavinėj nevalgau. Pačiu blogiausiu atveju einu į Maximą ir kulinarijoj nusiperku gabaliuką vištienos šaltienos ir baltos duonos(juoda man stebėtinai kelia rūgštį, bet čia individualu, kitiems balta duona kelia), su arbata suvalgau, išgyvenu tą dieną.