Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir panašios bėdos

QUOTE(Sensai7 @ 2016 12 16, 18:14)
aišku, prisilaikau kiek įstengiu, bet.. į darbą ne visad išeina neštis naminį maistą, tenka eiti į kavinukę valgyt, kurioj ne viskas yra tinkančio man unsure.gif O kaip jums taip pavyko su maistu? turiu galvoje taip viską visad kontroliuoti? Būtų gerai kur nors turėti visą susistemintą info apie maisto produktus konkrečiais pavadinimais: kas galima, o kitas sąrašas ko negalima. Būtų aiškiau ax.gif  o tai graibaisi, bandai kas tinka, kas ne, ko yra namie šaldytuve, kartais ir tai sueina, ne visad turi laiko galvot apie savo mitybą, nes šeimyna irgi tą valgo, ano ne, kartais visi keturi vakarieniaudami valgome skirtingus patiekalus, nes visų norai skiriasi blink.gif

Nėra čia ką sisteminti. Mums galima absoliučiai viskas, kas virta, troškinta, neaštru, nerūgštu ir be padažų. Štai ir dėliojatės: aha, yra sriuba-ją kaip ir galima, bet turi būti neaštri ir nerūgšti, vadinasi, visokios meksikietiškos, čili, raugintų kopūstų, burokėlių automatiškai atkrenta. Žiūrit toliau: norisi varškės, mums negalima, nes rūgštelėjusi, bet įdėkite miltų, kiaušinio, formuokite "tinginuku", virkite ir su sviestu valgykite drąsiai. Norisi mėsos, kokios problemos? Guliašas, orkaitėje keptas zuikis(tik plutą nuėmus), balandėliai, troškinti mėsos kukuliai. Norisi žuvies, o nevalgot jos virtos? Nu tikrai neskani. Vėl gelbėja orkaitė, ant grotelių ją galit kepti, tik neleiskite, kad atsirastų nuodėguliai ir kepimo plutelė. Bijot taip kepti? Kepat orkaitėj folijoj. Beje, kurį laiką gaminau taip žuvį ir mėsą folijoje: mėsą ar žuvies filė suprieskoniuoju žolėmis, druska, į foliją dedu sluoksnį pjaustytų bulvių, tarkuotų žalių morkų, kalafijoro ar brokolio, ką turiu, ant viršaus mėsos ar žuvies, sulankstau foliją, pašaunu į orkaitę, o pati einu praustis ir dažytis darbui. Iškepė, susidėjau į termosą, viskas, pietūs darbe ir skanūs, ir sotūs, ir sveiki.
Daržovių troškiniai, jei be žirnių ar pupelių mums irgi galimi. Dauguma košių irgi galima(negalima žirnių košės).
Negalima: marinuoti ar rauginti produktai(agurkėliai, žirneliai, burokėliai, paprikos ir t.t., kas su actu, kas su citrinos rūgštimi.), kepti ant aliejaus(bet kas kepta ant aliejaus, taukų, sviesto sukelia žiaurią rūgštį mums), jokių rūkytų produktų(dešros, kumpiai, lašiniai, sūriai, žuvis), kas aštru, jau minėjau, nerekomenduojamos žalios daržovės-taip parašiau todėl, kad daržoves valgyti kaip ir sveika, bet tik kelios žalios nesukelia mums problemų, vadinasi, geriau vartoti bent jau šiek tiek patroškintas. Net virti burokėliai mums leidžiami, o ir sveika jie.
Negalima pirktiniai saldumynai vien dėl esamų E kiekio ir palmių aliejaus. Atminkit, naminis pyragas iš kiaušinių, miltų, cukraus ir obuolių(receptą rasit internete) jums tikrai nesukels problemų ir patenkins saldumynų poreikį,nebebus toks gyvenimas liūdnas biggrin.gif
Jokio vyno, šampano, gazuotų gėrimų, sulčių. Kavą, arbatą riboti tik esant GERLo paūmėjimui. Jokių padažų, kečupų, majonezo, grietinės. Sviestas galimas.
Ir priprasti valgyti galima kartu su šeimyna. Ruošiu visiems tą patį, tik sau pasikoreguoju. Jei jiems kepu kotletus, tai mano kotletas būna užmestas ant verdančių bulvių, kad išsitroškintų. Jei verdu sriubą, tai sau nusipilu išvirusią, o į likusią pridedu jau ten man neleistinų dalykų biggrin.gif Jei orakaitėn pašaunu vištą marinuotą, tai savąją dalį nuplaunu ir suvynioju į foliją.
Į darbą dedu termosą. Kavinėj nevalgau. Pačiu blogiausiu atveju einu į Maximą ir kulinarijoj nusiperku gabaliuką vištienos šaltienos ir baltos duonos(juoda man stebėtinai kelia rūgštį, bet čia individualu, kitiems balta duona kelia), su arbata suvalgau, išgyvenu tą dieną.
Atsakyti

Nėra čia ką sisteminti. Mums galima absoliučiai viskas, kas virta, troškinta, neaštru, nerūgštu ir be padažų. Štai ir dėliojatės: aha, yra sriuba-ją kaip ir galima, bet turi būti neaštri ir nerūgšti, vadinasi, visokios meksikietiškos, čili, raugintų kopūstų, burokėlių automatiškai atkrenta. Žiūrit toliau: norisi varškės, mums negalima, nes rūgštelėjusi, bet įdėkite miltų, kiaušinio, formuokite "tinginuku", virkite ir su sviestu valgykite drąsiai. Norisi mėsos, kokios problemos? Guliašas, orkaitėje keptas zuikis(tik plutą nuėmus), balandėliai, troškinti mėsos kukuliai. Norisi žuvies, o nevalgot jos virtos? Nu tikrai neskani. Vėl gelbėja orkaitė, ant grotelių ją galit kepti, tik neleiskite, kad atsirastų nuodėguliai ir kepimo plutelė. Bijot taip kepti? Kepat orkaitėj folijoj. Beje, kurį laiką gaminau taip žuvį ir mėsą folijoje: mėsą ar žuvies filė suprieskoniuoju žolėmis, druska, į foliją dedu sluoksnį pjaustytų bulvių, tarkuotų žalių morkų, kalafijoro ar brokolio, ką turiu, ant viršaus mėsos ar žuvies, sulankstau foliją, pašaunu į orkaitę, o pati einu praustis ir dažytis darbui. Iškepė, susidėjau į termosą, viskas, pietūs darbe ir skanūs, ir sotūs, ir sveiki.
Daržovių troškiniai, jei be žirnių ar pupelių mums irgi galimi. Dauguma košių irgi galima(negalima žirnių košės).
Negalima: marinuoti ar rauginti produktai(agurkėliai, žirneliai, burokėliai, paprikos ir t.t., kas su actu, kas su citrinos rūgštimi.), kepti ant aliejaus(bet kas kepta ant aliejaus, taukų, sviesto sukelia žiaurią rūgštį mums), jokių rūkytų produktų(dešros, kumpiai, lašiniai, sūriai, žuvis), kas aštru, jau minėjau, nerekomenduojamos žalios daržovės-taip parašiau todėl, kad daržoves valgyti kaip ir sveika, bet tik kelios žalios nesukelia mums problemų, vadinasi, geriau vartoti bent jau šiek tiek patroškintas. Net virti burokėliai mums leidžiami, o ir sveika jie.
Negalima pirktiniai saldumynai vien dėl esamų E kiekio ir palmių aliejaus. Atminkit, naminis pyragas iš kiaušinių, miltų, cukraus ir obuolių(receptą rasit internete) jums tikrai nesukels problemų ir patenkins saldumynų poreikį,nebebus toks gyvenimas liūdnas biggrin.gif
Jokio vyno, šampano, gazuotų gėrimų, sulčių. Kavą, arbatą riboti tik esant GERLo paūmėjimui. Jokių padažų, kečupų, majonezo, grietinės. Sviestas galimas.
Ir priprasti valgyti galima kartu su šeimyna. Ruošiu visiems tą patį, tik sau pasikoreguoju. Jei jiems kepu kotletus, tai mano kotletas būna užmestas ant verdančių bulvių, kad išsitroškintų. Jei verdu sriubą, tai sau nusipilu išvirusią, o į likusią pridedu jau ten man neleistinų dalykų biggrin.gifJei orakaitėn pašaunu vištą marinuotą, tai savąją dalį nuplaunu ir suvynioju į foliją.
Į darbą dedu termosą. Kavinėj nevalgau. Pačiu blogiausiu atveju einu į Maximą ir kulinarijoj nusiperku gabaliuką vištienos šaltienos ir baltos duonos(juoda man stebėtinai kelia rūgštį, bet čia individualu, kitiems balta duona kelia), su arbata suvalgau, išgyvenu tą dieną.

O kaip guliasa, balandeliai be pomidoru padazo? Gal koki kita recepta turite?

Atsakyti
Labas vakaras, tikiuosi, kad priimsite į savo būrį 4u.gif
Aš nors ir ilgą laiką jau esu sveikos mitybos šalininkė, visi mitybos principai privalomi GERL turintiems man yra priimtini ir kasdieniški, vis dėlto, kaip pasakė mano gastroentorologas - nervai, nuovargis ir organizmo išsekimas po turėtų ligų, davė savo rezultatą, tad dabar man GERL reikia kontroliuoti būtent keičiant gyvenimo būdą, be vaistų, o mažinant stresus, nuovargius ir kt. Sutinku, ne veltui sakoma, kad visos ligos nuo nervų, bet vis dar keista ir sunku tai daryti, ne taip paprasta kaip atrodo smile.gif Tad mielai skaitysiu Jūsų istorijas, patarimus ir tikiuosi, galėsiu pati Jums kuo padėti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2016 12 17, 18:40)
Nėra čia ką sisteminti. Mums galima absoliučiai viskas, kas virta, troškinta, neaštru, nerūgštu ir be padažų. Štai ir dėliojatės: aha, yra sriuba-ją kaip ir galima, bet turi būti neaštri ir nerūgšti, vadinasi, visokios meksikietiškos, čili, raugintų kopūstų, burokėlių automatiškai atkrenta. Žiūrit toliau: norisi varškės, mums negalima, nes rūgštelėjusi, bet įdėkite miltų, kiaušinio, formuokite "tinginuku", virkite ir su sviestu valgykite drąsiai. Norisi mėsos, kokios problemos? Guliašas, orkaitėje keptas zuikis(tik plutą nuėmus), balandėliai, troškinti mėsos kukuliai. Norisi žuvies, o nevalgot jos virtos? Nu tikrai neskani. Vėl gelbėja orkaitė, ant grotelių ją galit kepti, tik neleiskite, kad atsirastų nuodėguliai ir kepimo plutelė. Bijot taip kepti? Kepat orkaitėj folijoj. Beje, kurį laiką gaminau taip žuvį ir mėsą folijoje: mėsą ar žuvies filė suprieskoniuoju žolėmis, druska, į foliją dedu sluoksnį pjaustytų bulvių, tarkuotų žalių morkų, kalafijoro ar brokolio, ką turiu, ant viršaus mėsos ar žuvies, sulankstau foliją, pašaunu į orkaitę, o pati einu praustis ir dažytis darbui. Iškepė, susidėjau į termosą, viskas, pietūs darbe ir skanūs, ir sotūs, ir sveiki.
Daržovių troškiniai, jei be žirnių ar pupelių mums irgi galimi. Dauguma košių irgi galima(negalima žirnių košės).
Negalima: marinuoti ar rauginti produktai(agurkėliai, žirneliai, burokėliai, paprikos ir t.t., kas su actu, kas su citrinos rūgštimi.), kepti ant aliejaus(bet kas kepta ant aliejaus, taukų, sviesto sukelia žiaurią rūgštį mums), jokių rūkytų produktų(dešros, kumpiai, lašiniai, sūriai, žuvis), kas aštru, jau minėjau, nerekomenduojamos žalios daržovės-taip parašiau todėl, kad daržoves valgyti kaip ir sveika, bet tik kelios žalios nesukelia mums problemų, vadinasi, geriau vartoti bent jau šiek tiek patroškintas. Net virti burokėliai mums leidžiami, o ir sveika jie.
Negalima pirktiniai saldumynai vien dėl esamų E kiekio ir palmių aliejaus. Atminkit, naminis pyragas iš kiaušinių, miltų, cukraus ir obuolių(receptą rasit internete) jums tikrai nesukels problemų ir patenkins saldumynų poreikį,nebebus toks gyvenimas liūdnas biggrin.gif
Jokio vyno, šampano, gazuotų gėrimų, sulčių. Kavą, arbatą riboti tik esant GERLo paūmėjimui. Jokių padažų, kečupų, majonezo, grietinės. Sviestas galimas.
Ir priprasti valgyti galima kartu su šeimyna. Ruošiu visiems tą patį, tik sau pasikoreguoju. Jei jiems kepu kotletus, tai mano kotletas būna užmestas ant verdančių bulvių, kad išsitroškintų. Jei verdu sriubą, tai sau nusipilu išvirusią, o į likusią pridedu jau ten man neleistinų dalykų biggrin.gif Jei orakaitėn pašaunu vištą marinuotą, tai savąją dalį nuplaunu ir suvynioju į foliją.
Į darbą dedu termosą. Kavinėj nevalgau. Pačiu blogiausiu atveju einu į Maximą ir kulinarijoj nusiperku gabaliuką vištienos šaltienos ir baltos duonos(juoda man stebėtinai kelia rūgštį, bet čia individualu, kitiems balta duona kelia), su arbata suvalgau, išgyvenu tą dieną.

Labai ačiū už išsamią informaciją 4u.gif 4u.gif 4u.gif Kaip jau rašiau, turėjau kažkada didelių bėdų dėl skrandžio, jų ir dabar yra, bet didelių problemų nekelia, tai per daug nesidomėjau tinkama mityba. Tiesa, kai man porą metų rūgštys kildavo ištisai, pati jaučiau nuo ko man labiausiai sukils rūgštys, užtekdavo pažiūrėti akimis ir jau būdavo aišku valgyti ar ne. Bet dabar buvau labai atsijungusi, o internete tikrai nedaug informacijos, kai kuriuose straipsniuose rašo viena, kituose prieštarauja, ir susigaudyk tu žmogus. Šiaip tai aš visada gaminu visokias daržovienes, troškinius, verdu sriubas, bet dabar žinosiu, kad vaikui negalima pupelių ir žirnių, nors mėgdavau jų įkraut. Dar ir kokį buljono kubelį kartais įmesdavau, dabar nebemesiu. Vat dėl grietinės, tai vadinasi darau klaidą, nes ir šiandien išviriau varškėtukus, uždėjau permatomą gabaliuką svieto ir uždėjau daugiau 15 proc riebumo grietinės. Nes maniau, kad sviestas nelabai tinka, nes jis riebus. Per pietus valgė virtų bulvių cepelinus, irgi lygiai taip - svieto lašelis, o grietinės šaukštelis. Dar norėjau paklausti apie bananus, ar jų galima? Nes mano vaikas jų nemėgo, o dabar kai ribojami visi skanėstai, prašo bananų, daviau, bet vis galvoju kažin ar gerai. Ir turbūt kol dar gydomės opaligę, žalių (nevirtų) daržovių visai negalima? Labai nerimauju dėl ateinančių švenčių, bus baisus išbandymas - šventės be saldainių, mandarinų ir rūkytos mėsytės.
Atsakyti
Labas vakaras, tikiuosi, kad priimsite į savo būrį 4u.gif
Aš nors ir ilgą laiką jau esu sveikos mitybos šalininkė, visi mitybos principai privalomi GERL turintiems man yra priimtini ir kasdieniški, vis dėlto, kaip pasakė mano gastroentorologas - nervai, nuovargis ir organizmo išsekimas po turėtų ligų, davė savo rezultatą, tad dabar man GERL reikia kontroliuoti būtent keičiant gyvenimo būdą, be vaistų, o mažinant stresus, nuovargius ir kt. Sutinku, ne veltui sakoma, kad visos ligos nuo nervų, bet vis dar keista ir sunku tai daryti, ne taip paprasta kaip atrodo smile.gif Tad mielai skaitysiu Jūsų istorijas, patarimus ir tikiuosi, galėsiu pati Jums kuo padėti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(~supervisor~ @ 2016 12 17, 19:14)
</p></div></blockquote><p>O kaip guliasa, balandeliai be pomidoru padazo? Gal koki kita recepta turite?</p>

Aš dar senoj SM versijoj, tai jau citavimo problemos atsiranda, pabandysiu atsakyti visoms 4u.gif
Receptas, sukurtas mano vyro, bet taip skanu, kad net nesinori guliašo gadinti su jokiais pomidorų padažais. biggrin.gif Taigi, imat norimą mėsytę(vištieną, kiaulienos kumpį/mentę, jautieną, veršieną, kalakutieną), supjaustot gabaliukais, suprieskoniuojat norimais ŽOLINIAIS prieskoniais(pabrėžiu, kad nepirkti ten visokių "mėsos prieskoniai", "guliašo prieskoniai"), pilna atskirai parduodama mairūnas, čiobreliai, rozmarinas, bazilikas ir t.t., blogiausiu atveju pirkiot picų prieskonius santa marios, ten vienos žolės, kurios tinka mums. Taigi, suprieskoniuojat su žolėmis ir druska bei česnaku. Taip taip, gerai perskaitėt-su česnaku. Česnako mums negalima griežtai, bet prasimarinavus ir išsitroškinus jo skonis fantastinis lieka, o kenksmingų blogybių nebesukelia, nes būna termiškai apdorotas. Mėsa marinuojasi mums nuo poros valandų iki pernakt, priklausomai, kiek turim ryte laiko. Po marinavimosi sudedam į puodą, užpilam vandeniu, kad apsemtų ir būtų pora pirštų vandens virš, ir troškinam. Per tą laiką prausiuosi, dažausi ar skutu bulves, verdu jas. Vyras nuskuta kokias tris morkas, bet tokias vidutines, sutarkuoja burokine tarka, susmulkina svogūną(bet galima jo nedėti) ir sudeda į troškinamą mėsą po jos užvirimo. Viskas. Troškinasi ten po dangčiu gal 45-60 minutes, kol mėsa tampa trapi, plyšta nuo šakutės įdūrimo(vištienos troškinimas laiku skiriasi nuo jautienos, pačios suprantat), morkos su svogūnais praktiškai ištirpsta, lieka graži oranžinė spalva ir dieviškas skonis wub.gif Jei vaikai(ką ten vaikai, maniškiai jau bernai biggrin.gif ) nori-jie kiekvienas sau įsideda to kečupo, o mudviem su vyru net nesinori gero dalyko gadinti su juo, nes žiauriai, nu tikrai žiauriai skanu gaunasi, kai marinuotas su česnaku ir sutroškintas su morkomis patiekalas gaunasi. Negėda būtų Užkalnį vaišinti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaira @ 2016 12 17, 19:48)
Bet dabar buvau labai atsijungusi, o internete tikrai nedaug informacijos, kai kuriuose straipsniuose rašo viena, kituose prieštarauja, ir susigaudyk tu žmogus. Šiaip tai aš visada gaminu visokias daržovienes, troškinius, verdu sriubas, bet dabar žinosiu, kad vaikui negalima pupelių ir žirnių, nors mėgdavau jų įkraut. Dar ir kokį buljono kubelį kartais įmesdavau, dabar nebemesiu. Vat dėl grietinės, tai vadinasi darau klaidą, nes ir šiandien išviriau varškėtukus, uždėjau permatomą gabaliuką svieto ir uždėjau daugiau 15 proc riebumo grietinės. Nes maniau, kad sviestas nelabai tinka, nes jis riebus. Per pietus valgė virtų bulvių cepelinus, irgi lygiai taip - svieto lašelis, o grietinės šaukštelis. Dar norėjau paklausti apie bananus, ar jų galima? Nes mano vaikas jų nemėgo, o dabar kai ribojami visi skanėstai, prašo bananų, daviau, bet vis galvoju kažin ar gerai. Ir turbūt kol dar gydomės opaligę, žalių (nevirtų) daržovių visai negalima? Labai nerimauju dėl ateinančių švenčių, bus baisus išbandymas - šventės be saldainių, mandarinų ir rūkytos mėsytės.

Aš manau, kad ne kiekvienas straipsnis rašomas per savo prizmę 4u.gif Sakykime, jei aš parašysiu, kad mums tinka avižinė košė, nebūsiu visai teisi, nes kitoms šios temos narėms būtent avižinė košė sukelia refliuksą, kitoms labai tinka ryžių košė, ir jos girs ją, o kitos-keiks. Žodžiu, bendros vieningos nuomonės nėra dėl atskirų produktų vartojimo. drinks_cheers.gif Va jūs paklausėt dėl banano 4u.gif Bet šioje vietoje aš būsiu nešališka, nes man banano iš viso nevirškina, jo suvalgiusi per GERLo paūmėjimą(moterys, noriu jus paguosti, kad nors GERLas amžina liga, bet būna paūmėjimai, būna atoslūgiai, kai atoslūgiai, tai valgau ir geriu absoliučiai viską, galiu virškinti net vinis ir stiklus biggrin.gif , o kai paūmėjimai, tai net nesuprantu, nuo ko ir kada jie atsiranda, gal nuo didesnės nervinės įtampos viskas sugrįžta, kad gyventi nesinori), galiu net vemti. unsure.gif O kitoms bananas, kiek skaitau, jokių blogybių nesukelia.
Meskit lauk visus kubelius, ten toks nuodas, kad be E621 nieko gero nėra unsure.gif Jie ir sveikam yra kenksmingi. Viena sup[ermama, nepamenu, iš kokios temos, patarimą davė: verdat vištienos/mėsos/jautienos sriubą, liko sultinio? Nepilkit jo lauk, atvėsinkit ir supilkit į vienkartinį indelį, kur maximose būna labai pigūs, skirti šaldytoms uogoms sandėliuoti. Sudėkit buljoną į šaldiklį-va jums ir natūralus bei sveikas sultinys, pasiekiamas bet kur ir bet kada drinks_cheers.gif Išbandžiau, tikrai patiko. Aišku, nesišaldau visam gyvenimui iš karto, bet kai verdu kokią vištieną ar kauliukus šuniui, tai pridedu tik žolių ir užšaldau buljoną į kokius tris indelius po puslitrį. Ir vietos daug neužima šaldiklyje, ir trim dienom sriubos šviežios galėsiu išsivirti. Paskui belieka į kokį litrą vandens su daržovėmis suberti(aha, suberti, net grynas ledas iš mano buljono, reikia peiliu paskaldyti biggrin.gif ) naminį šaldytą buljoną, prieskoniai, druska-vualia, skaniausia sriuba paruošta.
Su grietine visi sutinka, kad ji rūgštį sukelia, o štai sviesto drąsiai galite vartoti, nežinau kodėl, kaip ir pieniškas produktas, bet sviestas visai nekenkia, čia jau visos gerlininkės sutiks. Jogurtą irgi reikia susirasti sau tinkamą, kuo mažiau sintetikos jame, visokių kvapiklių, skoniklių, tuo geriau mums. Internete buvau radusi naminio jogurto receptą, ilgą laiką dariau naminį, skaninau su obuoliene(vėl gi obuoliai žali kenkia, bet sutroškinti į obuolienę, bent jau man, visai gerai). Iš žalių daržovių tinka mums agurkai, ale ir tie, be odelės.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2016 12 17, 17:40)
Nėra čia ką sisteminti. Mums galima absoliučiai viskas, kas virta, troškinta, neaštru, nerūgštu ir be padažų. Štai ir dėliojatės: aha, yra sriuba-ją kaip ir galima, bet turi būti neaštri ir nerūgšti, vadinasi, visokios meksikietiškos, čili, raugintų kopūstų, burokėlių automatiškai atkrenta. Žiūrit toliau: norisi varškės, mums negalima, nes rūgštelėjusi, bet įdėkite miltų, kiaušinio, formuokite "tinginuku", virkite ir su sviestu valgykite drąsiai. Norisi mėsos, kokios problemos? Guliašas, orkaitėje keptas zuikis(tik plutą nuėmus), balandėliai, troškinti mėsos kukuliai. Norisi žuvies, o nevalgot jos virtos? Nu tikrai neskani. Vėl gelbėja orkaitė, ant grotelių ją galit kepti, tik neleiskite, kad atsirastų nuodėguliai ir kepimo plutelė. Bijot taip kepti? Kepat orkaitėj folijoj. Beje, kurį laiką gaminau taip žuvį ir mėsą folijoje: mėsą ar žuvies filė suprieskoniuoju žolėmis, druska, į foliją dedu sluoksnį pjaustytų bulvių, tarkuotų žalių morkų, kalafijoro ar brokolio, ką turiu, ant viršaus mėsos ar žuvies, sulankstau foliją, pašaunu į orkaitę, o pati einu praustis ir dažytis darbui. Iškepė, susidėjau į termosą, viskas, pietūs darbe ir skanūs, ir sotūs, ir sveiki.
Daržovių troškiniai, jei be žirnių ar pupelių mums irgi galimi. Dauguma košių irgi galima(negalima žirnių košės).
Negalima: marinuoti ar rauginti produktai(agurkėliai, žirneliai, burokėliai, paprikos ir t.t., kas su actu, kas su citrinos rūgštimi.), kepti ant aliejaus(bet kas kepta ant aliejaus, taukų, sviesto sukelia žiaurią rūgštį mums), jokių rūkytų produktų(dešros, kumpiai, lašiniai, sūriai, žuvis), kas aštru, jau minėjau, nerekomenduojamos žalios daržovės-taip parašiau todėl, kad daržoves valgyti kaip ir sveika, bet tik kelios žalios nesukelia mums problemų, vadinasi, geriau vartoti bent jau šiek tiek patroškintas. Net virti burokėliai mums leidžiami, o ir sveika jie.
Negalima pirktiniai saldumynai vien dėl esamų E kiekio ir palmių aliejaus. Atminkit, naminis pyragas iš kiaušinių, miltų, cukraus ir obuolių(receptą rasit internete) jums tikrai nesukels problemų ir patenkins saldumynų poreikį,nebebus toks gyvenimas liūdnas biggrin.gif
Jokio vyno, šampano, gazuotų gėrimų, sulčių. Kavą, arbatą riboti tik esant GERLo paūmėjimui. Jokių padažų, kečupų, majonezo, grietinės. Sviestas galimas.
Ir priprasti valgyti galima kartu su šeimyna. Ruošiu visiems tą patį, tik sau pasikoreguoju. Jei jiems kepu kotletus, tai mano kotletas būna užmestas ant verdančių bulvių, kad išsitroškintų. Jei verdu sriubą, tai sau nusipilu išvirusią, o į likusią pridedu jau ten man neleistinų dalykų biggrin.gif Jei orakaitėn pašaunu vištą marinuotą, tai savąją dalį nuplaunu ir suvynioju į foliją.
Į darbą dedu termosą. Kavinėj nevalgau. Pačiu blogiausiu atveju einu į Maximą ir kulinarijoj nusiperku gabaliuką vištienos šaltienos ir baltos duonos(juoda man stebėtinai kelia rūgštį, bet čia individualu, kitiems balta duona kelia), su arbata suvalgau, išgyvenu tą dieną.


Didelis dėkui jums už tokį išsamų paaiškinimą 4u.gif
Dar turiu klausimą - ką jūs valgote pusryčiams, kas labiausiai tinka? Pas mane būna ir sumuštinių, ir košių ir virtų kiaušinių periodų, daugiau nelabai turiu rytais laiko ir fantazijos sudėtingiau gaminti.
Atsakyti
QUOTE(iSilva @ 2016 12 17, 19:54)
Labas vakaras, tikiuosi, kad priimsite į savo būrį  4u.gif
Aš nors ir ilgą laiką jau esu sveikos mitybos šalininkė, visi mitybos principai privalomi GERL turintiems man yra priimtini ir kasdieniški, vis dėlto, kaip pasakė mano gastroentorologas - nervai, nuovargis ir organizmo išsekimas po turėtų ligų, davė savo rezultatą, tad dabar man GERL reikia kontroliuoti būtent keičiant gyvenimo būdą, be vaistų, o mažinant stresus, nuovargius ir kt. Sutinku, ne veltui sakoma, kad visos ligos nuo nervų, bet vis dar keista ir sunku tai daryti, ne taip paprasta kaip atrodo smile.gif Tad mielai skaitysiu Jūsų istorijas, patarimus ir tikiuosi, galėsiu pati Jums kuo padėti  4u.gif

Sveika prisijungusi prie mūsų būrio 4u.gif Kuo daugiau nuomonių ir patyrimo, tuo tik lengviau būna kitoms, nes iš kelių besireiškiančių visada atsiras kažkas panašaus, bendro ir tinkamo 4u.gif
Taip, GERLas-tai nervų ir stresų sukelta liga. Kas bjauriausia, tai liga(ar net būsena) visam gyvenimui. Būna, kad mano draugės skundžiasi, sako, žinai, tokių bėdų turėjau, nelaimių, lyg to maža būtų, pačiai sveikata taip pašlijo, kad pakilti iš lovos negaliu. Klausiu, kas darosi? Sako: silpna, galva arba sukasi, arba skauda, tik atsigulu-tuoj imu dusti, širdis makaluojasi, oro trūksta, ant krūtinės akmuo. Jei einu, tai koordinacijos nėra, į šonus nešioja, ir vis tas oro trūkumas, dusuoju, tarsi į penktą aukštą užlipusi. Sena pažįstama, man, matyt, infarktas arba insultas, nekitaip.
O aš, bjaurybė, patariu:eik tirtis skrandžio biggrin.gif Jos man: oi ne, koks skrandis, viskas man gerai, niekas neskauda, rūgščių niekada nebuvo.
Apsilanko jos pas kardiologą, pulmonologą, endokrinologą, neurologą. Visur sveikos, o problema nedingusi. Šeimos daktarai pataria gydyti nervus ir įrašo didelėm raidėm-vegetodistonija. Ir jei kuri draugė paklauso manęs ir vis tik išprašo siuntimo pas gastroenterologą-aleliuja, randa Gerlą. biggrin.gif Kitos gi kamuojasi, gydydamos ne tą vietą, kuri pažeista.
Tai va, merginos, mediciniškai turim du klapanus arba atgalinius vožtuvus(turim tris, bet kalbėsiu apie du): tarp skrandžio ir stemplės, kurio užduotis tokia:patekus maistui į skrandį nerviniais impulsais duoti žinią į smegenis, kad vožtuvas užsidarytų(mūsų atveju, vožtuvo nervinės skaidulos "sugedusios", informacijos neperduoda, todėl kankinamės, nes maistas laisvai marširuoja keliu skrandis-stemplėžskrandis, o kai jis būna jau maišytas su rūgštimi, tai patekęs į stemplę ima ją griaužti kaip koks actas, užpiltas ant žaizdos.) Antras atgalinis vožtuvas yra išeinamoje angoje. Kai žmogus nori tuštintis, siunčiami nerviniais impulsais informacija į smegenis, kad ieškotume tualeto. Bet yra žmonių, kuriems tie nerviniai impulsai nusilpę, tad jie kenčia nuo išmatų nelaikymo.
Ir kas kaltas-NERVAI, STRESAS. Reikia išmokti juos valdyti, o jei jau nepavyko, tada bandyti "nuraminti" to vožtuvo nervines ląsteles, kad jos imtų vėl normaliai funkcionuoti. Štai ir būna to GERLo paūmėjimai ir atoslūgiai: susinervavom-pora dienų ir ėmėm zigzagais vaikščioti ar dusti-sėstis "ant dietos" ir raminti save, kad tik greičiau viskas praeitų. Per mėnesį, maximum du paprastai tos nervinės ląstelės vėl teikia informaciją į smegenis, vėl galime gyventi normalų gyvenimą.
Papildyta:
QUOTE(Sensai7 @ 2016 12 17, 20:48)
Didelis dėkui jums už tokį išsamų paaiškinimą 4u.gif
Dar turiu klausimą - ką jūs valgote pusryčiams, kas labiausiai tinka? Pas mane būna ir sumuštinių, ir košių ir virtų kiaušinių periodų, daugiau nelabai turiu rytais laiko ir fantazijos sudėtingiau gaminti.

Rytais tą patį valgau ir aš: sumuštinis(naminė duona, ją irgi išmokau kepti, kad tik nebūtų jokių priedų), sviestas ir virtas kiaušinis. Vietoj kiaušinio kartais dedu orkaitėj keptą be plutos mėsą. Ne į temą, bet vėl gi labai skanu. wub.gif Perku mėsos išpjovėlę, marinuoju su žolėmis, česnaku ir kepu orkaitėj ant sviestinio popieriaus. Iškepu, atšaldau, laikau šaldytuve. Visi pjaunam riekutėmis ir dedame ant sumuštinio vietoj dešros ar "šlapiankės". Skanu, pigu, sveika wub.gif
Ir be abejo, košės-avižinė, grikių.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2016 12 17, 20:40)
Aš manau, kad ne kiekvienas straipsnis rašomas per savo prizmę 4u.gif Sakykime, jei aš parašysiu, kad mums tinka avižinė košė, nebūsiu visai teisi, nes kitoms šios temos narėms būtent avižinė košė sukelia refliuksą, kitoms labai tinka ryžių košė, ir jos girs ją, o kitos-keiks. Žodžiu, bendros vieningos nuomonės nėra dėl atskirų produktų vartojimo. drinks_cheers.gif  Va jūs paklausėt dėl banano 4u.gif Bet šioje vietoje aš būsiu nešališka, nes man banano iš viso nevirškina, jo suvalgiusi per GERLo paūmėjimą(moterys, noriu jus paguosti, kad nors GERLas amžina liga, bet būna paūmėjimai, būna atoslūgiai, kai atoslūgiai, tai valgau ir geriu absoliučiai viską, galiu virškinti net vinis ir stiklus biggrin.gif , o kai paūmėjimai, tai net nesuprantu, nuo ko ir kada jie atsiranda, gal nuo didesnės nervinės įtampos viskas sugrįžta, kad gyventi nesinori), galiu net vemti. unsure.gif O kitoms bananas, kiek skaitau, jokių blogybių nesukelia.
Meskit lauk visus kubelius, ten toks nuodas, kad be E621 nieko gero nėra unsure.gif Jie ir sveikam yra kenksmingi. Viena sup[ermama, nepamenu, iš kokios temos, patarimą davė: verdat vištienos/mėsos/jautienos sriubą, liko sultinio? Nepilkit jo lauk, atvėsinkit ir supilkit į vienkartinį indelį, kur maximose būna labai pigūs, skirti šaldytoms uogoms sandėliuoti. Sudėkit buljoną į šaldiklį-va jums ir natūralus bei sveikas sultinys, pasiekiamas bet kur ir bet kada drinks_cheers.gif  Išbandžiau, tikrai patiko. Aišku, nesišaldau visam gyvenimui iš karto, bet kai verdu kokią vištieną ar kauliukus šuniui, tai pridedu tik žolių ir užšaldau buljoną į kokius tris indelius po puslitrį. Ir vietos daug neužima šaldiklyje, ir trim dienom sriubos šviežios galėsiu išsivirti. Paskui belieka į kokį litrą vandens su daržovėmis suberti(aha, suberti, net grynas ledas iš mano buljono, reikia peiliu paskaldyti biggrin.gif ) naminį šaldytą buljoną, prieskoniai, druska-vualia, skaniausia sriuba paruošta.
Su grietine visi sutinka, kad ji rūgštį sukelia, o štai sviesto drąsiai galite vartoti, nežinau kodėl, kaip ir pieniškas produktas, bet sviestas visai nekenkia, čia jau visos gerlininkės sutiks. Jogurtą irgi reikia susirasti sau tinkamą, kuo mažiau sintetikos jame, visokių kvapiklių, skoniklių, tuo geriau mums. Internete buvau radusi naminio jogurto receptą, ilgą laiką dariau naminį, skaninau su obuoliene(vėl gi obuoliai žali kenkia, bet sutroškinti į obuolienę, bent jau man, visai gerai). Iš žalių daržovių tinka mums agurkai, ale ir tie, be odelės.

Ačiū už patarimą dėl buljono, kaip tik šiandien jo turiu puodą, nes viriau mėsą virtų bulvių cepelinams, o sriubos, žiūriu, jau nelabai kas nori, reikia pertraukos, tai užšaldysiu 4u.gif
Man vis gi sunkiau tinkamą maistą parinkti vaikui, nes jis man nieko nesako, nebent - skauda pilvą ir kartą sakė, kad burnoje citrinos skonis, tai, supratau, kad galbūt jaučia rūgštį burnoje. Būtų didesnis, gal pasakytų ką jaučia pavalgęs avižinės košės ar kažkurios kitos, dabar tiesiog ją valgo, nes jam skanu, dar cukraus įdedu, nes visai saldumynų negauna, tai jam ir visai gerai. Prieš tai vis prašydavo manų košės, bet gastroenterologė sakė, kad negarai. Dabar neperku jokių užkandžių (t.y. sausainių, barankyčių ir pn), tai būna prašo batono su sviestu. Duodu, bet stengiuosi kuo mažiau, užtepu sviesto permatomai ir dar arbatos išverdu, kad nevalgytų sausai. Kažkurią dieną neliko batono, tai prašė duonos, daviau tokios šviesios, ale Palangos, nu ir žinok, tu žmogau, kuri duona ar batonas jam geriau verysad.gif Pati pamenu jau vien nuo pažiūrėjimo į bandelę sugrauždavo visą skrandį, o kaip jam nežinia. Jogurto kol gydomės tik kartą pirkau, nes kiti vaikai irgi nori, jiems dabar irgi dieta, negaliu pirkinėt, nes jei ir pasislėpę suvalgys, juk vis tiek išplepės broliui. Tai kartą vis tiek pirkau, ekologišką, su persikais. Valgo vaikas ir meldiesi, kad tik nepablogint situacijos verysad.gif
Atsakyti

As tai labai labai noriu kavos😭 as kaip alkoholizma issigydziusi skaiciuoju kiek menesiu be kavos😄😅😆 ir obuoliu...ir riesutu...😉

Katik vakarienei valgiau toki keista sumestini: virti burokeliai, tuno konservas (vandeny), virtas kiausinis, virtos sparagines pupeles ir krapai. Dar vos vos alyvuogiu aliejaus, gavosi ale karstos salotos. Ziauriai skanu buvo😎 man rodos pupeliu lyg ir negalima, bet man asmeniskai jos situacijos visiskai neblogina😊

Atsakyti

Dar norejau paklausti ar silke valgot? Kaip ja ruosit Kucioms?

Atsakyti