Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir panašios bėdos

QUOTE(Mosso @ 2017 01 13, 22:24)
Laba smile.gif priimkit ir mane i tema.
Gerl problemos kankina jau apie 15 metu, bet su visiskom remisijom keleta metu, net pasimirse buvo.
Praejusiais metais del ginekologiniu bedu teko sugerti net 4 antibiotiku kursus, ko pasekoje visiskai sustreikavo virskinimas. Geriau probiotikus, nuo ju niekas negerejo, paskui prasidejo vizitai pas gydytojus. Gastrologe paskyre tyrimus, galvojau vel viskas pasibaigs omeprazoliu, bet reikalai uzsitese. Kraujo tyrimas nustebino, nes nukrito Hmg, sumazejo eritrocitu. Daryta endoskopija, imta biopsija - isvada: letinis atrofinis gastritas su zarnine metaplazija. Nusiunte dar ir pas hematologe, kuri pavarte tyrimus ir pasake, kad skrandis nepajegus pilnavertiskai suvirskinti maisto ir duoti organizmui pakankamai naudingu medziagu, todel ir nusilpo kraujas. Ir kad skrandzio gleivine neatsistato. Vienintelis budas - papildyti gelezies atsargas.  Grizau namo ir sedziu soke... Ar galejo tokia diagnoze itakoti sugerti antibiotikai?
Beje, pasidariau denaxos trunka, tik nebezinau, ar bereikia man ja gerti.

O kas ta žarninė metaplazija?
Dėl Denaxos vaisto, nemanau, kad pakenks. Rygos balzamas virškinimui kaip eliksyras, alijošous gerai ne tik skrandžiui. Šis vaistas apskrirsi imunitetą stiprina.
Ar galėjo antibiotikai taip sutrikdyti visą virškinimą, gal ir galėjo. Jei didelį kursą gėrėt, reikėjo kartu ir baktetijų vartot. Manau jums reiktų pagert arbatų, kurios skatina virškinimo fermentų gamybą. Ruolia apie tai rašo, pasiieškokite internete.
Nosį aukščiau, pasveiksite. Tik nepanikuokit ! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(korespond @ 2017 01 13, 22:32)
O kas ta žarninė metaplazija?
Dėl Denaxos vaisto, nemanau, kad pakenks. Rygos balzamas virškinimui kaip eliksyras,  alijošous gerai ne tik skrandžiui. Šis vaistas apskrirsi imunitetą stiprina.
Ar galėjo antibiotikai taip sutrikdyti visą virškinimą,  gal ir galėjo.  Jei didelį kursą gėrėt, reikėjo kartu ir baktetijų vartot. Manau  jums reiktų pagert arbatų, kurios skatina virškinimo fermentų gamybą. Ruolia apie tai rašo, pasiieškokite internete.
Nosį aukščiau,  pasveiksite. Tik nepanikuokit !  4u.gif

Tikrai nenusimanau, tik kiek skaiciau, Zarnine metaplazija - kazkas tokio, ko neturetu buti sveikame skrandyje.
Del geruju bakteriju, tai pats gydytojas ginekologas, skirdamas kursa antibiotiku pasake, kad jas pirkite, jei norite pagerinti farmacininku pelna. Anot jo, geruju bakteriju gausu raugintuose maisto produktuose, juos ir patare vartoti ir nesvaistyti pinigu veltui. Ta pati galvoja ir mano seimos gydytoja.
Atsakyti
[quote=Mosso,2017 01 13, 22:49]
Tikrai nenusimanau, tik kiek skaiciau, Zarnine metaplazija - kazkas tokio, ko neturetu buti sveikame skrandyje.
Del geruju bakteriju, tai pats gydytojas ginekologas, skirdamas kursa antibiotiku pasake, kad jas pirkite, jei norite pagerinti farmacininku pelna. Anot jo, geruju bakteriju gausu raugintuose maisto produktuose, juos ir patare vartoti ir nesvaistyti pinigu veltui. Ta pati galvoja ir mano seimos

Yra tokia teorija. Ir sutinku su ja. Bet jei stiprūs antibiotikai ir kursas ilgas, raugintų produktų gali ir nepakakti. Kai sveikas žmogus, tai žinoma, jų nereik naudot.
Atsakyti
QUOTE(Mosso @ 2017 01 13, 22:49)

Del geruju bakteriju, tai pats gydytojas ginekologas, skirdamas kursa antibiotiku pasake, kad jas pirkite, jei norite pagerinti farmacininku pelna. Anot jo, geruju bakteriju gausu raugintuose maisto produktuose, juos ir patare vartoti ir nesvaistyti pinigu veltui. Ta pati galvoja ir mano seimos gydytoja.

Sutinku su ginekologu 100 procentų, bet tik tada, kai žmogus neturi GERLo. O prie GERLo rauginti maisto produktai-tai opos ir gastritas. Teks remti farmacininkus ir pirkti piliules.
Atsakyti
QUOTE(Klaudijaaa @ 2017 01 02, 17:42)
Sveikos  4u.gif 

Prieš kokį pusmetį pradėjo perštėti liežuvį ir gerklę, iš pradžių maniau jog gal koks peršalimas, dar galvojau jog gal nuo šviežių uogų, bet deja niekas nepraėjo, kol šeimos gydytoja užsiminė, gal čia rūgštis kyla. Nežinau ar kuriai taip buvo jog perštėtų liežuvio galiuką, ypač po liežuvio apačią, visas būna kaip nudegintas ? Buvau pas gastro gydytoją, bet nieko tiksliai nepasakė, liepė išsitirti skrandį ir prirašė Nolpaza. Geriu jau gerus 3 mėn., ryte Nolpaza, vakare Raniberl, pagerėjimas būna kaip kada būna savaitę jokių požymių, kitą savaitę rodos norisi mirti, nepagaunu jokių dėsningumų nuo ko tai atsiranda. Būna dienų kai vakare liežuvis taip nugraužtas, jog nebegaliu normaliai valgyti, ryte atsikeliu kaip niekur nieko, vakare vėl viskas paūmėja. Pasaka be galo, ruošiuosi morališkai skrandžio tyrimui, tik nežinau kaip ištversiu, nes sakė vaistų mažiausiai savaitę negerti, jeigu tą dieną bus paūmėjimas ir visas liežuvis ir gerklė išgraužta, nenoriu net pagalvoti, kad ten man kas liestųsi.  doh.gif Dar guodžiuosi gal kartais čia ne gastro bėdos, nes baisu jei visą gyvenimą nebegalėsiu normalią valgyti, o tai su tokiu liežuviu vien skausmas valgant.  unsure.gif Net dantų negaliu normaliai išsiplauti, nes dantų pasta visą burną graužia, plaunu su ašaromis.

QUOTE(Klaudijaaa @ 2017 01 03, 15:17)
Perskaičiau visą temą, tai neįsivaizdavau, kad tai tokia sunki liga ir dar visam gyvenimui. Dėl maisto kiek čia prisiskaičiau tai racionas labai ribotas, praktiškai jokių skanumynų, priverstinė dieta. verysad.gif O maistas man buvo toks malonumas.  nestuke.gif Ech.... Nežinau kaip jūs moterys apskritai tvarkotės su šeima, juk čia reikia atskirai sau gamintis.  unsure.gif

Sveikos. Na jungsiuos ir aš į jūsų būry.. norėjau aprašys situacija, bet maniškė analogiška Klaudijai.
Ryjau žarną, tepasakė, kad turiu daug rūgšties... o kaip tinkamai gydytis taip ir niekas nenusako.
Šeimos daktarė išrašius vaistus trečia rūšis, o jie man visiškai nepadeda.
Sunkiausia su mitybą. Nu nemoku aš jos suderinti. Kai namuos sėdi, visai šeimai maistą sugamint reik... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Mosso @ 2017 01 13, 21:24)
Laba smile.gif priimkit ir mane i tema.
Gerl problemos kankina jau apie 15 metu, bet su visiskom remisijom keleta metu, net pasimirse buvo.
Praejusiais metais del ginekologiniu bedu teko sugerti net 4 antibiotiku kursus, ko pasekoje visiskai sustreikavo virskinimas. Geriau probiotikus, nuo ju niekas negerejo, paskui prasidejo vizitai pas gydytojus. Gastrologe paskyre tyrimus, galvojau vel viskas pasibaigs omeprazoliu, bet reikalai uzsitese. Kraujo tyrimas nustebino, nes nukrito Hmg, sumazejo eritrocitu. Daryta endoskopija, imta biopsija - isvada: letinis atrofinis gastritas su zarnine metaplazija. Nusiunte dar ir pas hematologe, kuri pavarte tyrimus ir pasake, kad skrandis nepajegus pilnavertiskai suvirskinti maisto ir duoti organizmui pakankamai naudingu medziagu, todel ir nusilpo kraujas. Ir kad skrandzio gleivine neatsistato. Vienintelis budas - papildyti gelezies atsargas.  Grizau namo ir sedziu soke... Ar galejo tokia diagnoze itakoti sugerti antibiotikai?
Beje, pasidariau denaxos trunka, tik nebezinau, ar bereikia man ja gerti.

priesuzdegiminiu varojai, aponilas ir taip toliau? jie gaida sirdi ir skrandi, blogina kraujos apytaka, skrandis gali susirgti, heliko bakterij apylori ar tikrinai? gal but ta bakterija tau sukelia erozija? Helicobakterija gali sukelti, kaip letine skrandzio uzdegimus, taip ir opus, atrofija (metaplazija, fibroze ) , navikai.

kokius antibiotikus vartojai?

Ka tu norejai kad pageretu nuo probiotiku? Jie nieko ir negali gerinti. Po antibiotiku zarnynas pats atstatosi po 3 dienu - 3 savaiciu. Turiu omeni mikroflora. O vat jeigu fiziskai sugadinsi su vaistai, tai jau mikroflora ne prie ko. Probiotikai is kapsules ilgai neuzsilaikis tavo organizme. Tavo mikroflora isnaikins bakterijas is kapsules.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo orangesun: 18 sausio 2017 - 04:43
QUOTE(Isia @ 2017 01 17, 21:48)
Sveikos. Na jungsiuos ir aš į jūsų būry.. norėjau aprašys situacija, bet maniškė analogiška Klaudijai.
Ryjau žarną, tepasakė, kad turiu daug rūgšties... o kaip tinkamai gydytis taip ir niekas nenusako.
Šeimos daktarė išrašius vaistus trečia rūšis, o jie man visiškai nepadeda.
Sunkiausia su mitybą. Nu nemoku aš jos suderinti. Kai namuos sėdi, visai šeimai maistą sugamint reik... verysad.gif

Kadangi man jau buvo taip blogai, kad ne tik valgyti, bet ir kalbėti darėsi sunku, tiek visa burna liežuvis nudeginti buvo, tai surizikavau ir mečiau gerti visus vaistus. Faktas jog geriant vaistus man darėsi tik blogiau, nustojus gerti diena nušvito, jau po pirmos dienos sugijo visa burna, pagaliau galėjau be skausmo pavalgyti. Negeriu vaistų 2 savaites, kol kas jaučiuosi puikiai, valgau maždaug viską, niekas nebenudegina. Skrandžio tyrimo dar nepasidariau, bet užtat net nežinau kas man buvo, ar tai reiškia kad vaistai apgydė ir dabar pagerėjimas bus tik kažkuriam laikui ar problema buvo visai ne tame ? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Klaudijaaa @ 2017 01 18, 09:14)
Kadangi man jau buvo taip blogai, kad ne tik valgyti, bet ir kalbėti darėsi sunku, tiek visa burna liežuvis nudeginti buvo, tai surizikavau ir mečiau gerti visus vaistus. Faktas jog geriant vaistus man darėsi tik blogiau, nustojus gerti diena nušvito, jau po pirmos dienos sugijo visa burna, pagaliau galėjau be skausmo pavalgyti. Negeriu vaistų 2 savaites, kol kas jaučiuosi puikiai, valgau maždaug viską, niekas nebenudegina. Skrandžio tyrimo dar nepasidariau, bet užtat net nežinau kas man buvo, ar tai reiškia kad vaistai apgydė ir dabar pagerėjimas bus tik kažkuriam laikui ar problema buvo visai ne tame ?  mastau.gif

Bet tik pasidžiaugiau ir prasidėjo vėl tas pats "džiaugsmas" verysad.gif Nesuprantu kas čia per liga, ar čia kokie priepuoliai, ar kokie paūmėjimai, negi visada taip ir bus. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Klaudijaaa @ 2017 01 18, 19:34)
Bet tik pasidžiaugiau ir prasidėjo vėl tas pats "džiaugsmas" verysad.gif Nesuprantu kas čia per liga, ar čia kokie priepuoliai, ar kokie paūmėjimai, negi visada taip ir bus. verysad.gif

Sakėt kad vaistus staiga nutraukėt... Nežinau kokius gėrėt, bet jų negalima staiga nutraukt. Jei buvo gerlas, nutraukėt ir atkritot. Jei jau be vaistų, tai meniu turi būti griežtai apribotas. Tik tai, kas galima.
Atsakyti
QUOTE(korespond @ 2017 01 18, 18:39)
Sakėt kad vaistus staiga nutraukėt... Nežinau kokius gėrėt, bet jų negalima staiga nutraukt. Jei buvo gerlas, nutraukėt ir atkritot. Jei jau be vaistų,  tai meniu turi būti griežtai apribotas. Tik tai, kas galima.

Geriau Nolpaza ir Raniberl, bet nuo tu vaistu nebuvo visiskai jokio pagerejimo, bukle tik blogejo, tai todel ir nutraukiau, kam gerti jeigu nepadeda. Tai nutraukus 2 savaites jauciausi labai gerai, nebuvo jokiu pozymiu, bet panasu jog vel prasideda verysad.gif Maisto tai as nesuprantu ka galiu valgyti, nes kai kokius 4 men buvo labai blogai galejau kad ir vien grikius vandeny virtus valgyti - jokio pagerejimo, o kai gerai yra tai ir maistas padeties nepablogina.
Atsakyti
Visiska nesamone, kam iskart protono pompos blokatori ir raniberla vartoti. Jeigu jums tulze patenka i gerkle ir degina, paskui gali buti ir plauciu problemos, jeigu ir i kvepavimo taku pateks tulze. Reikia nustatyti tikra diagnoza ir del ko tai vyksta.
Atsakyti
QUOTE(orangesun @ 2017 01 18, 20:02)
Visiska nesamone, kam iskart protono pompos blokatori ir raniberla vartoti. Jeigu jums tulze patenka i gerkle ir degina, paskui gali buti ir plauciu problemos, jeigu ir i kvepavimo taku pateks tulze. Reikia nustatyti tikra diagnoza ir del ko tai vyksta.

Ryte gerdavau Nolpaza, vakare Raniberl, gastro gydytojas taip israse, as pati net nezinau, o negalima ju kartu vartoti ? Pries tai gerdavau 2 kart Nolpaza ryte ir vakare, bet nebuvo jokio poveikio, tai pasiule vakare Raniberl gerti. O su kokiais vaistais ta tulzi panaikinti, kad nekiltu ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Klaudijaaa: 18 sausio 2017 - 20:16