Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir panašios bėdos

QUOTE(orangesun @ 2017 01 20, 19:38)
lietuvos med isilavinimas labai zemo lygio, gydytojai labai silpnoi ) i banalu med klausimus atsakyti

Atsiprašau, bet tie žemo išsilavinimo medikai bent jau moka rašyti ir nedaro po kelias klaidas viename žodyje. Pirmiausiai rašyba ir parodo, ar žmogus išsilavinęs, ar tiesiog prisigraibęs atsitiktinių žinių kažkur ir pasidaręs savas išvadas. Atsiprašau dar kartą, bet aš niekaip negaliu tikėti žmogumi, kuris net rašyti nemoka, o sprendžia apie kitų išsilavinimą.
Papildyta:
QUOTE(Klaudijaaa @ 2017 01 20, 19:57)

O Jums lengvai eina praryti, nes man viskas kas su alkoholiu labai degina.  huh.gif Nors galvoju gal reiktų pasidaryti. Temoje radau jog Borjomi padeda, tai tikrai kažkiek padeda. smile.gif Žaviuosi, kad turite tokią valią ir sugebate maitintis vien sveikai, nors šiaip aš nevalgau jokių ten greitų maistų, viską stengiuosi gaminti, neperkam jokių 2 rūšies produktų, bet žinoma norisi ir saldumyno, ir kokių vaisių, ir vyno kartais. O su ekologiškais produktais apskritai problema, neįsivaizduoju net kur tokius reiktų pirkti ir ar finansinės galimybės leistų taip maitintis deja.

Iš pradžių buvo man irgi problema, bet kiekis nedidelis, tik 15ml, vienas valgomas šaukštas. Aš pripratau kažkur per savaitę, iki tol tai su pasipurtymais kaip alkašas biggrin.gif Boržomis taip, padeda, bet mane nuo jo 33 susuka, tai neišeina jo vartoti biggrin.gif
Dėl maisto- skaityti etiketes, jei daug konservantų, pakol perskaitai kas parašyta- apetitas tam šlamštui prapuola ir pirkti nebesinori biggrin.gif Tas liečia visus produktus, ypač jogurtus , sūrelius ir pan., grietinė irgi, nepirkit liesos, nes ji yra nenatūrali, ten prikrauta tirštiklių. daržoves- galima susirasti ūkininkus, kad ir turguje (tik ne perpardavinėtojus, o kurie savo produkciją atveža), jei turite fb- ten yra visokių eko ūkių, švariai auginančių ir pristatančių į namus, jie fb pagalba parduoda savo produkciją. Ledai- tik natūralūs grietinėlės (perkame Nykštuką, nuo jo nieko), jei uogas- būtų gerai su grietinėle riebia, tada neišgraužia skrandžio. Jokiu būdu nenaudokite margarino ir produktų į kuriuos jis dedamas, tai yra labai kenksmingas sveikatai produktas. Kava- ją galima, tik reikia atsirinkti, aš vartoju ekologišką. na ir pan. Kažkurį laiką sveikai pasimaitinus atsistatys organizmo pojūčiai ir to, kas netinka, tiesiog nesinorės. Dėl ekologijos ir brangumo- nėra brangiau, nes šiuo atveju galioja principas "geriau mažiau, bet sveikiau" 4u.gif
Atsakyti
Aš jau vieną kartą rašiau, ignoruokite šios ar šio ( nes neaiški tapatybė ) postus! Nu nesąmones rašo, verčia per Translator, peza beleką.. Tiesiog ignoruokit. Neatsakinėkit į jos žinutes ir gal atšoks... Nu negi jūs dar nesupratot, kad čia tas pats kas su pliku pešiotis?? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(korespond @ 2017 01 20, 20:52)
Aš jau vieną kartą rašiau, ignoruokite šios ar šio ( nes neaiški tapatybė ) postus! Nu nesąmones rašo, verčia per Translator, peza beleką.. Tiesiog ignoruokit. Neatsakinėkit į jos žinutes ir gal atšoks... Nu negi jūs dar nesupratot,  kad čia tas pats kas su pliku pešiotis??  4u.gif

Pritariu Denaxai kad sveikai maitintis nėra super brangu. Juk nebūtina eko jautienos išpjovas pirkt. Daržovės tikrai įperkamos. O tos liesos grietinės ir sūreliai.. tikrai bėkite kuo toliau nuo jų.. Visuose sūreliuose yra transriebalai.. viršijantys normas... Jogurtai prikimšti krakmolo.. Rasti tikrai gerą produktą yra nelengva. Todėl tikrai, kaip Denaxa sakai, mažiau yra daugiau, arba jei toks, tai iš vis nereik.
Atsakyti
QUOTE(korespond @ 2017 01 20, 21:00)
Aš jau vieną kartą rašiau, ignoruokite šios ar šio ( nes neaiški tapatybė ) postus! Nu nesąmones rašo, verčia per Translator, peza beleką.. Tiesiog ignoruokit. Neatsakinėkit į jos žinutes ir gal atšoks... Nu negi jūs dar nesupratot,  kad čia tas pats kas su pliku pešiotis??  4u.gif
Papildyta:

Pritariu Denaxai kad sveikai maitintis nėra super brangu. Juk nebūtina eko jautienos išpjovas pirkt. Daržovės tikrai įperkamos. O tos liesos grietinės ir sūreliai.. tikrai bėkite kuo toliau  nuo jų.. Visuose sūreliuose yra transriebalai.. viršijantys normas... Jogurtai prikimšti krakmolo.. Rasti tikrai gerą produktą yra nelengva.  Todėl tikrai, kaip Denaxa sakai, mažiau yra daugiau, arba jei toks, tai iš vis nereik.

Supratau seniai, kad kaip su pliku, tų nesąmonių net neskaitau, nes nu konkrečios nesąmonės, bet nu nesusilaikiau, nebeištvėriau ax.gif

Aš dabar praktiškai tik baziniais produktai maitinuosi, kur nieko tokio neprikrauta, įprotis skaityti etiketes- nebeišgyvendinamas, man labai gerai padeda, kai būnu alkana ir atsiranda noras stverti beleką, tada pradedi skaityti etiketę ir vos įpusėjus ramiai dedi atgal į lentyną bigsmile.gif Ir kol taip maitinuosi- skrandis ramus ir vaistų nereikia. Darbe kartais tiesiog tik lašinius su duona valgau, duona juoda (turiu atsirinkusi dvi rūšis, kurios man "eina"- maximos kepimo ir Iki kepimo), bet lašiniai pirkti pas žmogų, kuris tik druską ir pipirus jiems sūdyti naudoja. Lašiniai, beje, tinka tik sūdyti, rūkyti- nei sveika, nei naudinga.
Atsakyti
Vienu žodžiu reikia mokytis valgyti kitaip, tik nežinau ar valios užteks. Sezono metu vaisių ir daržovių patys užsiauginam, neperkam, bet va ne sezono metu ne kažkoks pasirinkimas ir pas tuos ūkininkus, o aš tokia žalumynų mėgėja, galėčiau kokius mandarinus kilogramais ryti. biggrin.gif Širdis ir dabar nori, ale nieko su tokia burna nebepraryju. doh.gif O panašu su tokiu skrandžiu ir nebegalėsiu. Pieno produktų man gali ir nebūti, nemėgstu, naudoju tik pieną ir kefyrą, visi jogurtukai, sūreliai ir pan. man feee. Labiausiai pasiilgau miltinių gaminių, duonos, bandelių ir pan, bet šitų tai paniškai bijau valgyti, nes nuo duonos vienu metu buvo labai labai blogai. unsure.gif O dar kur kokie saldumynai. Eh......
Alijošių reiks išbandyti, po šaukštą gal kaip nors prarysiu. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Klaudijaaa: 20 sausio 2017 - 22:01
QUOTE(denaxa @ 2017 01 20, 19:50)
Atsiprašau, bet tie žemo išsilavinimo medikai bent jau moka rašyti ir nedaro po kelias klaidas viename žodyje. Pirmiausiai rašyba ir parodo, ar žmogus išsilavinęs, ar tiesiog prisigraibęs atsitiktinių žinių kažkur ir pasidaręs savas išvadas. Atsiprašau dar kartą, bet aš niekaip negaliu tikėti žmogumi, kuris net rašyti nemoka, o sprendžia apie kitų išsilavinimą.
Papildyta:
Iš pradžių buvo man irgi problema, bet kiekis nedidelis, tik 15ml, vienas valgomas šaukštas. Aš pripratau kažkur per savaitę, iki tol tai su pasipurtymais kaip alkašas biggrin.gif Boržomis taip, padeda, bet mane nuo jo 33 susuka, tai neišeina jo vartoti biggrin.gif
Dėl maisto- skaityti etiketes, jei daug konservantų, pakol perskaitai kas parašyta- apetitas tam šlamštui prapuola ir pirkti nebesinori biggrin.gif Tas liečia visus produktus, ypač jogurtus , sūrelius ir pan., grietinė irgi, nepirkit liesos, nes ji yra nenatūrali, ten prikrauta tirštiklių. daržoves- galima susirasti ūkininkus, kad ir turguje (tik ne perpardavinėtojus, o kurie savo produkciją atveža), jei turite fb- ten yra visokių eko ūkių, švariai auginančių ir pristatančių į namus, jie fb pagalba parduoda savo produkciją. Ledai- tik natūralūs grietinėlės (perkame Nykštuką, nuo jo nieko), jei uogas- būtų gerai su grietinėle riebia, tada neišgraužia skrandžio. Jokiu būdu nenaudokite margarino ir produktų į kuriuos jis dedamas, tai yra labai kenksmingas sveikatai produktas. Kava- ją galima, tik reikia atsirinkti, aš vartoju ekologišką. na ir pan. Kažkurį laiką sveikai pasimaitinus atsistatys organizmo pojūčiai ir to, kas netinka, tiesiog nesinorės. Dėl ekologijos ir brangumo- nėra brangiau, nes šiuo atveju galioja principas "geriau mažiau, bet sveikiau"  4u.gif

tavo kaip ir kitu lietuvos mediku protas pasilike antrame klaseje ) kada moke rasyti ) rasyti jus ismokot mokkloje antrame klaseje, o ka jus ismoket med universitete? kad visa lietuva pasodinot ant psichiatrine narkota ir vadinat save protingais?? ta ka jus rasot visiska nesamone jus man nepanasi i medika, lietuvos kalba niekas nezino pasualije tai 0.00001 % nuo visu kalbu, jus galvojat kad visi turi zinoti lt kalba? as dar karta sakau jus angliskai ispaniskai rusiskai ukrainiskai nesuprasit, jus be lietuviu kalbos jokiu kalbu ir nezinot daugiau. cia kazkas rase kad turi kazkokio kalanetikos isilavima ir chemijos, cia ne jus kartais? tai ne medicina. Taip nevalgykit jogurtus, sviesta, grietine, geriau pirkit probiotikus us uzrasu "jogurtas" kaip kaikurie "protinguliai" daro. Istikruju jogurtas tai geras produktas, ir grietine, ir sviestas, o be chrachmolo jus neisgyvensit, zmogus turi valgyti krakmola.

QUOTE(korespond @ 2017 01 20, 20:00)
Aš jau vieną kartą rašiau, ignoruokite šios ar šio ( nes neaiški tapatybė ) postus! Nu nesąmones rašo, verčia per Translator, peza beleką.. Tiesiog ignoruokit. Neatsakinėkit į jos žinutes ir gal atšoks... Nu negi jūs dar nesupratot,  kad čia tas pats kas su pliku pešiotis??   4u.gif
Papildyta:

Pritariu Denaxai kad sveikai maitintis nėra super brangu. Juk nebūtina eko jautienos išpjovas pirkt. Daržovės tikrai įperkamos. O tos liesos grietinės ir sūreliai.. tikrai bėkite kuo toliau  nuo jų.. Visuose sūreliuose yra transriebalai.. viršijantys normas... Jogurtai prikimšti krakmolo.. Rasti tikrai gerą produktą yra nelengva.  Todėl tikrai, kaip Denaxa sakai, mažiau yra daugiau, arba jei toks, tai iš vis nereik.

tu kloune ar kas tokia esi? ar turi med isilavinima? ziurek kad tu neatsoktum nevykele smile.gif Ar cia ne ta kloune kuri puse meto atgal sake kad antidepresantai gydo seratonina smegenyse, ir kazka ten gerina? smile.gif) Juokdare.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo orangesun: 20 sausio 2017 - 22:58
QUOTE(Klaudijaaa @ 2017 01 20, 22:42)
Vienu žodžiu reikia mokytis valgyti kitaip, tik nežinau ar valios užteks. Sezono metu vaisių ir daržovių patys užsiauginam, neperkam, bet va ne sezono metu ne kažkoks pasirinkimas ir pas tuos ūkininkus, o aš tokia žalumynų mėgėja, galėčiau kokius mandarinus kilogramais ryti.  biggrin.gif  Širdis ir dabar nori, ale nieko su tokia burna nebepraryju.  doh.gif O panašu su tokiu skrandžiu ir nebegalėsiu. Pieno produktų man gali ir nebūti, nemėgstu, naudoju tik pieną ir kefyrą, visi jogurtukai, sūreliai ir pan. man feee. Labiausiai pasiilgau miltinių gaminių, duonos, bandelių ir pan, bet šitų tai paniškai bijau valgyti, nes nuo duonos vienu metu buvo labai labai blogai.  unsure.gif  O dar kur kokie saldumynai. Eh......
  Alijošių reiks išbandyti, po šaukštą gal kaip nors prarysiu. smile.gif

Mandarinams ir kitiems citrusams- ne, išskyrus citrinas smile.gif man liga pomelo, baisiai mėgstu, bet stengiuosi apeiti, paūmėjimas visada būna. Jei labai norisi mandarinų- būtų išeitis juos pasmulkinti ir užpilti 35 proc. grietinėle. Aš taip visas uogas valgau, nedideliais kiekiais, tada nieko baisaus neatsitinka. man taip gydytoja patarė, o ją turėjau labai gerą. Duona pamėgink tą vadinamą pilką, anksčiau Rimi kepė, dabar nežinau, nes nebesilankau Rimi. ten berods net bemielės buvo tokios. Visos kitos kėlė rūgšti, kai buvo blogai ir beveik nieko valgyt negalėjau, bet šita pilka sueidavo. Saldumynai- atsirink kokį pienišką šokolada iš brangesnių, kur nebūtų nesąmonių privaryta. Aš perku milką, dar kalevo, ir dar kažką, nepamenu. Tik ne juodą, jis labai dirgina skrandį.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Nors jau kuris laikas jaučiuosi gerai (tfu tfu tfu), šią temą vis paskaitau...
Dabar valgau viską, nuo vasaros priaugau 8 kg. smile.gif, nes jau buvau vaikščiojanti karikatūra biggrin.gif Ir net nenoriu prisiminti tų pusantrų metų, kuriuos diena iš dienos kankinausi...
Manau, kad man apsveikti (bijau dar sakyti pasveikti) padėjo netikėtai atrasta mėgstama veikla... Iš tikrųjų, reikėjo nusiraminti. Nors ir neatrodė, kad labai nervinčiausi. Maistas, kurį pusę metų valgiau be jokių nukrypimų ir tik idealiai tinkantį turint GERL man beveik jokios įtakos neturėjo. Bet nesakau, kad nereikia prisižiūrėti, ką valgai.
Linkiu ramybės, tada ir skrandis bus ramus. Net juodžiausi periodai (per kuriuos man net gyventi nebesinorėjo biggrin.gif) tikrai praeis. Man net jokie prozoliai nepadėdavo. O dabar ką naudoju, tai tik kalcį. Tik pajaučiu, kad jau griauš, sukramtau porą tablečių ir ramu. Sėkmės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Delfinna: 22 sausio 2017 - 00:08
As irgi prisidesiu prie tu pasveikusiu smile.gif geriau Dexilanta, geriau saltalankiu alieju, bet irgi atradau megstama veikla ir net nezinau, gal padejo ir zarnyno valymas (ta padariau su Colonwell papildu pagalba), kad jokios rugsties, jokiu pilvo putimu-nieko. Buvo cia kelionej isgriauze gerkle bet itariu nuo vyno ir praejo. Valgau viska bet vengiu pieno produktu, tiesiog nemegstu ir blogai nuo ju jauciuosi. Man maisto ziurejimas irgi neturejo jokios itakos, visgi manau, kad cia streso liga.
Atsakyti
QUOTE(Delfinna @ 2017 01 22, 00:07)
Sveikos 4u.gif

Nors jau kuris laikas jaučiuosi gerai (tfu tfu tfu), šią temą vis paskaitau...
Dabar valgau viską, nuo vasaros priaugau 8 kg. smile.gif, nes jau buvau vaikščiojanti karikatūra biggrin.gif Ir net nenoriu prisiminti tų pusantrų metų, kuriuos diena iš dienos kankinausi...
Manau, kad man apsveikti (bijau dar sakyti pasveikti) padėjo netikėtai atrasta mėgstama veikla... Iš tikrųjų,  reikėjo nusiraminti. Nors ir neatrodė, kad labai nervinčiausi. Maistas, kurį pusę metų valgiau be jokių nukrypimų ir tik idealiai tinkantį turint GERL man beveik jokios įtakos neturėjo. Bet nesakau, kad nereikia prisižiūrėti, ką valgai.
Linkiu ramybės, tada ir skrandis bus ramus. Net juodžiausi periodai (per kuriuos man net gyventi nebesinorėjo biggrin.gif) tikrai praeis. Man net jokie prozoliai nepadėdavo. O dabar ką naudoju, tai tik kalcį. Tik pajaučiu, kad jau griauš, sukramtau porą tablečių ir ramu. Sėkmės.

Labai džiaugiuosi už jus, kad pavyko pasveikti. Apie kalcį niekur negirdėjau, nežinau kaip kalcis siejasi su gerl, bet jeigu padeda vadinasi kažkaip veikia. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Klaudijaaa @ 2017 01 22, 17:58)
Labai džiaugiuosi už jus, kad pavyko pasveikti. Apie kalcį niekur negirdėjau, nežinau kaip kalcis siejasi su gerl, bet jeigu padeda vadinasi kažkaip veikia. smile.gif

Kalcis šarmina organizmą.
Atsakyti
QUOTE(Klaudijaaa @ 2017 01 22, 17:58)

Mano daktarė, kai jau nebežinojo, ką pasiūlyti, nusprendė padaryti jonizuoto kalcio ir vitamino D tyrimus. Jie buvo žemiau normos ribos. Tad porą mėnesių kasdien suvartodavau po 1700 mg. kalcio ir po 5 lašiukus vit.D. Sako, kad kalcis irgi atsakingas už sfinkterio veiklą... Dabar kalcio sukramtau, kai kartais pajaučiu, kad kils, jo poveikis man panašus, kaip Rennie smile.gif O ir sudėtis beveik ta pati, tik Rennie dar yra magnio. Beje, magnį irgi kurį laiką gėriau.

Saulės vaikas, džiaugiuosi yahoo.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Kaip smagu, kad visos esam apsveikusios! biggrin.gif Kokį konkrečiai kalcį geriate, nes jų vaistinėse daug yra rūšių?
Atsakyti