Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir panašios bėdos

Pakomentuokit mergaites..

Atsakyti

Vaziuoju pas psichoterapeute.. :/ taip burnoje saldu 

Atsakyti

Tai kad superiniai tie tavo rodikliai  :) manau, kad tikrai psichologo konsultacijos reikia  :4u:​ 

Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2018 01 19, 09:16)
Su viskuo labai sutinku drinks_cheers.gif  Pamenu, kai buvo GERLo priepoliai, kai prasidėdavo naktimis panikos atakos, kai galvojau, kad mirštu, o niekas manęs nesupranta ir ligų neranda... verysad.gif  O paskui vieną vasaros rytą prabudau visa virpėdama, bet užsispyriau ir pasakiau sau: jei mirti, tai su muzika! Atsisėdau ant dviračio ir pasileidau sukti ratus aplink savo kaimą... Ir žinot, koks stebuklas buvo? O gi nenualpau, nenumiriau bigsmile.gif Kas rytą sėdau ir sėdau ant to dviračio, kol oras gražus buvo. Ir praėjo visi silpnumai kažkaip pamažu, palengva, net nežinau kada. Tiesiog grynas oras, kvėpavimas visais plaučiais, tikslo turėjimas(pasiekti tą ir tą tašką, numinti tiek ir tiek kilometrų) tą laiką atitraukdavo mane nuo blogų minčių, kad kažkas man negerai.

Ir dar visom mergaitėm siūlau šiuo metu pagerti vitamino D: vasaros nebuvo, saulės nebuvo, nepasigamino mums to D pertekliaus. O jo trūkumas irgi suteikia silpnumo, mieguistumo, jėgų nebuvimo pojūčius. 4u.gif

Aš irgi žinau kas yra panikos atakos ir kaip tai baisu, tuo metu atrodo, kad jau nieko baisiau negali būti. Aš taip pat beveik pati išsikapsčiau iš jų, nes kai jau man prirašė xanax, supratau, kad pasiekiau dugną ir tiesiog negaliu gerti tokių vaistų, tada turėjau 2 mažus vaikus, susiėmiau ir kapsčiausi visomis jėgomis. Visai negėriau xanax, tiesiog spyriau sau į subinę, išlindau iš namų, skaičiau daug psichologinių knygų, važiavau prie jūros. Taip pat susiradau pigią piligriminę kelionę į Italiją, važiavom autobusu, nakvojom autobuse, labai daug pamatėm, nuovargis begalinis, smegenys išplauti iki maximumo, man tada labai labai padėjo. Pamačiau daugybę žmonių su savo mąstymu, pamačiau daugybę istorinių vietų, va tada gerokai atsipyriau nuo dugno. Todėl tikrai žinau, kad smegenys turi būti užimti įvairiais dalykais, nes kitaip jie pradeda fiksuoti net ir tai ko nėra. Ypač jei dar turi polinkį į nerimą.
Atsakyti
Palūžau sad.gif Į košę kruopų net banano negaliu įsimaišyti. tai ką valgyti pusryčiams,vakarienei. Kada ,kokiems simtomams esant apsisprest pradet vel gerti omeprozolius? Girdejau patarimą gerti ne 20,o 40mg stiprumo. Kokiu atveju juos skiria gerti ir nakčiai? Taip išeina,kad gydytojai nepatyre savo kailiu ne visada gali rimtai patarti,gerai,kad čia galima pasitarti...Šiou metu koseju naktimis,prikimusi gerkle,deriu 300mg ranitidino nakčiai,bet matomai,pabloginau padetį išsivirusi žirnienes.Pajutau,kad net nevirškina,prisireike fermentų.Nežinau,kaip elgtis su pienu,jis man labai patinka ir tarsi tinka.Gal klystu?Ačiu iš anksto.
Atsakyti
Va,nesitikėjau.kad taip greit rasiu reikalingą žinutę.Dabar konspektuoju,nes atmintis nekokia.Cituoju.pasimetusi paskaitys.Ar tik ne ligoninėj atsidūrė
[COLOR=blue]O siaip labai jau kuklus jusu racionas, nesistebiu, kad ir svori krentat.
Koses virkit ant vandens, bet isidekit sauksteli sviesto, pirmiausia, skaniau valgysis, antra, geriau virskinsis. Valgykit daznai, kas kokias dvi valandas. Stenkites valgyti SKANIAI paruosta maista, tada ir virskins gerai. Kai as metu svori, irgi valgau neskaniai, be prieskoniu, be zoleliu, tada apetitas dingsta, ispudis toks, kad skrandis sustojo blush2.gif Dabar va skaitau jusu raciona ir matau save, kokias klaidas dariau, kai buvo pirmas GERLo paumejimas. O paskui internete pasiskaiciau merginu recepturos pasidalinimu, pakeiciau kai ka-ir ka, apetitas atsirado, eme normaliai virskinti, nervines lasteles atsistate ir eme normaliai funkcionuoti iki naujo priepolio. Taigi, mano racionas:
1. Pusryciai-virtas kiausinis su druska, zaliu agurku ir batono riekele bei sviestu uzteptu. Kita diena avizu/grikiu kose su sviestuku. Ramuneliu arbata.
2. Priespieciai-120gr jogurto su melynem arba puse banano(visumoj bananai man netiko, nuo ju net pykindavo, tad labai nepiknaudziavau). Mineralinis Biorgomi, bet nugazuotas.
3. Ankstyvi pietus-vistienos krutineles sriuba su bulvytemis, morkytemis ir smulkiais makaronais, pagardinta-demesio-zaliomis petrazolemis(nekenksmingas prieskonis, bet daug medziagu turintis augalas)-150gr
4 Velyvi pietus-ta pati isvirta vistienos krutinele is sriubos su troskintom darzovem, visumoj pradzioj as viska blenderiavau, gardinti vel petrazolem, krapais ir sviestu. Ramuneliu arbata arba biorgiomi
5. Pavakariai-kose, jei pusryciams jos nevalgydavau, 100gr(3 valgomi saukstai)
6. Vakariene-orkaitej kepta zuvies file su darzovemis(troskintom cukinijom, morkomis) arba kas likavo nuo pietu-sriuba.
7. Naktipieciams-keptas obuolys.
Maista kaitaliodavau, troskindavau ir kiaulienos kotletukus, ir versienos guliasa valgiau drinks_cheers.gif
Vandeni gerdavau, bet ne stiklinemis, tai klaida schmoll.gif Stikline vandens praskiedzia skrandzio sultis, del to skrandis sustoja. Reikia vandeni GURKSNOTI. Gurksni isgerit-5 minutes palaukiat, vel gurksnis-ir vel laukiat. Pasistatydavau puodeli ir kai akys uzkliudavo-gurkst, specialiai laiko tikrai neskaiciavau.
GERLas, dar karta kartoju, tai nepavojinga liga, nereikia saves bausti nevalgymu ir mintimis apie vezi schmoll.gif Ir rugstis jums kils nuo bet kokio maisto, taip turi buti, ne rugsti reikia suvaldyti, o pralaukti ta perioda, kai nervines rauko lasteles vel ims normaliai funkcionuoti ir rauka po maisto uzdarineti. O kol jos atsigaus, jusu tikslas nusiraminti visiskai(nes kai nervuojates, kai panikuojate, "surakinat" papildomai ta vargsa rauka, va tada gyjimas bus ilgas ir nuobodus, neveltui gydytojai israso ir raminamuju pacientams) ir stengtis, kad patekes maistas su rugstimi neisestu stemples. O visa kita padaro laikas. Pirmasis GERLo paumejimas man truko du menesius(jums dar tik dvi savaites), kol neperpratau ligos, kol su juo "nesusidraugavau". Dabar paumejimai uzeina porai ar trejetu savaiciu. Kai liga pazystama ir nesinervuoju, tai ir rauko nervines lasteles greiciau "pasveiksta" ir ima vel normaliai funkcionuoti.
drinks_cheers.gif[COLOR=blue]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 20 sausio 2018 - 11:59

Va,nesitikėjau.kad taip greit rasiu reikalingą žinutę.Dabar konspektuoju,nes atmintis nekokia.Cituoju.pasimetusi paskaitys.Ar tik ne ligoninėj atsidūrė
[COLOR=blue]O siaip labai jau kuklus jusu racionas, nesistebiu, kad ir svori krentat.
Koses virkit ant vandens, bet isidekit sauksteli sviesto, pirmiausia, skaniau valgysis, antra, geriau virskinsis. Valgykit daznai, kas kokias dvi valandas. Stenkites valgyti SKANIAI paruosta maista, tada ir virskins gerai. Kai as metu svori, irgi valgau neskaniai, be prieskoniu, be zoleliu, tada apetitas dingsta, ispudis toks, kad skrandis sustojo blush2.gif Dabar va skaitau jusu raciona ir matau save, kokias klaidas dariau, kai buvo pirmas GERLo paumejimas. O paskui internete pasiskaiciau merginu recepturos pasidalinimu, pakeiciau kai ka-ir ka, apetitas atsirado, eme normaliai virskinti, nervines lasteles atsistate ir eme normaliai funkcionuoti iki naujo priepolio. Taigi, mano racionas:
1. Pusryciai-virtas kiausinis su druska, zaliu agurku ir batono riekele bei sviestu uzteptu. Kita diena avizu/grikiu kose su sviestuku. Ramuneliu arbata.
2. Priespieciai-120gr jogurto su melynem arba puse banano(visumoj bananai man netiko, nuo ju net pykindavo, tad labai nepiknaudziavau). Mineralinis Biorgomi, bet nugazuotas.
3. Ankstyvi pietus-vistienos krutineles sriuba su bulvytemis, morkytemis ir smulkiais makaronais, pagardinta-demesio-zaliomis petrazolemis(nekenksmingas prieskonis, bet daug medziagu turintis augalas)-150gr
4 Velyvi pietus-ta pati isvirta vistienos krutinele is sriubos su troskintom darzovem, visumoj pradzioj as viska blenderiavau, gardinti vel petrazolem, krapais ir sviestu. Ramuneliu arbata arba biorgiomi
5. Pavakariai-kose, jei pusryciams jos nevalgydavau, 100gr(3 valgomi saukstai)
6. Vakariene-orkaitej kepta zuvies file su darzovemis(troskintom cukinijom, morkomis) arba kas likavo nuo pietu-sriuba.
7. Naktipieciams-keptas obuolys.
Maista kaitaliodavau, troskindavau ir kiaulienos kotletukus, ir versienos guliasa valgiau drinks_cheers.gif
Vandeni gerdavau, bet ne stiklinemis, tai klaida schmoll.gif Stikline vandens praskiedzia skrandzio sultis, del to skrandis sustoja. Reikia vandeni GURKSNOTI. Gurksni isgerit-5 minutes palaukiat, vel gurksnis-ir vel laukiat. Pasistatydavau puodeli ir kai akys uzkliudavo-gurkst, specialiai laiko tikrai neskaiciavau.
GERLas, dar karta kartoju, tai nepavojinga liga, nereikia saves bausti nevalgymu ir mintimis apie vezi schmoll.gif Ir rugstis jums kils nuo bet kokio maisto, taip turi buti, ne rugsti reikia suvaldyti, o pralaukti ta perioda, kai nervines rauko lasteles vel ims normaliai funkcionuoti ir rauka po maisto uzdarineti. O kol jos atsigaus, jusu tikslas nusiraminti visiskai(nes kai nervuojates, kai panikuojate, "surakinat" papildomai ta vargsa rauka, va tada gyjimas bus ilgas ir nuobodus, neveltui gydytojai israso ir raminamuju pacientams) ir stengtis, kad patekes maistas su rugstimi neisestu stemples. O visa kita padaro laikas. Pirmasis GERLo paumejimas man truko du menesius(jums dar tik dvi savaites), kol neperpratau ligos, kol su juo "nesusidraugavau". Dabar paumejimai uzeina porai ar trejetu savaiciu. Kai liga pazystama ir nesinervuoju, tai ir rauko nervines lasteles greiciau "pasveiksta" ir ima vel normaliai funkcionuoti.
drinks_cheers.gif[COLOR=blue]

Aš namie, bet apetito visai nera, burnoje tai saldu tai rūgštu, besina negaliu :/ seiliu labai mažai 

Atsakyti
Koks jusu gliukozes tolerancijos testas ir paprasta gliukoze?  Mano gliukozes tolerancija 5.33-6.32. O paprastas 5.13.. 
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2018 01 20, 11:26)
Palūžau sad.gif Į košę kruopų net banano negaliu įsimaišyti. tai ką valgyti pusryčiams,vakarienei. Kada ,kokiems simtomams esant apsisprest pradet vel gerti omeprozolius? Girdejau patarimą gerti ne 20,o 40mg stiprumo. Kokiu atveju juos skiria gerti ir nakčiai? Taip išeina,kad gydytojai nepatyre savo kailiu ne visada gali rimtai patarti,gerai,kad čia galima pasitarti...Šiou metu koseju naktimis,prikimusi gerkle,deriu 300mg ranitidino nakčiai,bet matomai,pabloginau padetį išsivirusi žirnienes.Pajutau,kad net nevirškina,prisireike fermentų.Nežinau,kaip elgtis su pienu,jis man labai patinka ir tarsi tinka.Gal klystu?Ačiu iš anksto.

Man bent jau asmeniškai ne maistas įtakoja rūgštį, o įtampa, stresas. Tik stresas ir iškarto rūgštis sukyla, tuo tarpu valgyti galiu viską, dėl maisto problemų nėra. Todėl man tai atrodo nervų liga, gal ir Jums nervai įtakoja ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Klaudijaaa: 20 sausio 2018 - 16:24
QUOTE(Klaudijaaa @ 2018 01 20, 16:23)
Man bent jau asmeniškai ne maistas įtakoja rūgštį, o įtampa, stresas. Tik stresas ir iškarto rūgštis sukyla, tuo tarpu valgyti galiu viską, dėl maisto problemų nėra. Todėl man tai atrodo nervų liga, gal ir Jums nervai įtakoja ?

Man ne,neturiu kitų stresų. Vakar po rytinio paverkimo nurimau,vakare net negeriau vaistų.bet gerai praleidau naktį.Nors dieną tenkinau savo silpnybę naminiui pienui umn.gif umn.gif
Atsakyti

Sveikos gyvos,

prašau patarti. Kad refliuksą turiu jau seniai tai žinau, patikrinta, bet buvo jau kurį laiką geriau. Prieš kokį mėnesį jau atsirado toks negeras jausmas gerklėj, vis atsikrenkšt norisi. Pradėjau omeprazolį gerti, geriu iki šiol,bet krenkštimas tik dažnėja, o dabar dar atrodo, kad ir koks lyg guzas gerklėj stovi ir ryjant jį jaučiu...aišku man kaip visad panika, kad koks žnyptakojis čia :( gydytoja šeimos greit nepriima, o ir kažin ar ji apžiūrės tą gerklę...kur kreiptis tokiu atveju? Kiek esu ėjus pas gastro gydytojus, tai žarnos rijimas, bet jie giliau ten žiūri, o pas lor kai nueinu tai sako, ko čia atėjai, eik pas gastroenterologą ar kaip ten jie vadinasi...tai kuris vis tik gydytojas tą gerklę man galėtų apžiūrėti???

Atsakyti
QUOTE(mona.mona @ 2018 02 01, 15:37)
Kiek esu ėjus pas gastro gydytojus, tai žarnos rijimas, bet jie giliau ten žiūri, o pas lor kai nueinu tai sako, ko čia atėjai, eik pas gastroenterologą ar kaip ten jie vadinasi...tai kuris vis tik gydytojas tą gerklę man galėtų apžiūrėti???
</p>

Dėl šventos ramybės galite nueiti pas LOR: jis apžiūrėti jūsų gerklę PRIVALO. O šiaip gastroenterologai, darydami endoskopija, keliauja per gerklę, stemplę, mato pakitimus. mirksiukas.gif Ir jei nerašo, kad gerklėje yra pakitimai, vadinasi, ir nėra. Problema skrandyje, tas guzas kas antrai gerlininkei būtingas 4u.gif Aš irgi šiuo metu su guzu-jei jus tai nuramins biggrin.gif
Atsakyti