Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir panašios bėdos

QUOTE(mona.mona @ 2018 12 11, 16:16)
<p><a data-ipb='nomediaparse' href='https://sveika.lt/mazas-skrandzio-rugstingumas-priezastys-pasekmes-simptomai-iseitys/'>https://sveika.lt/mazas-skrandzio-rugstingumas-priezastys-pasekmes-simptomai-iseitys/</a>
</p><p></p><p>Gal kam pravers, aš jau irgi linkstu manyti, kad kaltas ne padidėjęs, o sumažėsjęs rūgštingumas, o simptomai panašūs prie abiejų būna.
</p><p></p>

Man padeda natūralus actas. Radau straipsnį,kad galima gerti jo vakare.Rytą ,pries valgy ,turiu gerti vaistus nuo skydliaukes,tai man patogiau.Manau,veiksmingiausias gydymas tinkama dieta,krūtineles sriuba ir t,t.Kosulį stpresnį naktį malšinu gurksteledama šaltalankio aliejaus.Teko panaudoti virskinimo fermentų.Dar vienas dalykas.Viena moteris patarė miegoti ant kairio šono.Kai yra paūmejimas,tai gal tas ir nepadeda.Bet dabar,kai visai neblogai jaučiuosi,pabandius paguleti ant desiniojo,po 5 minučių pradedu koseti.Tokiu atveju dabar man užtenka sukramtyti frutino tablete ar dvi,irgi numalšina bekylantį kosulį.Dariau tą sodos testą,tikrai nesulaukiau to atsirųgimo,kas rodo mažą rugstingumą. Labai pabloginau padetį,kai paskaičiusi apie naudą,pameginau gerti vandenį su citrina.Tai,kokie produktai ,daržoves yra parašyta tinkami,taip ir yra.Pomidorų reikia saugotis,žiemą tą pačia krutinele valgyti, geriausia nusipirkus salotų gūže.Tai tiek mano pastebejimų.Net su bananais reikia atsargiai,kai yra paūmejimai,su obuoliais,nors nusilupti juos reikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 11 gruodžio 2018 - 22:31

Beveik viską darau panašiai, tik acto dar nebandžiau ir nežinau, kas tas frutinas.

Šiandien tą testą dariau su soda, atsirūgau po 2-3 min, kas neva rodo idealų rūgštingumą. Ryt dar pakartosiu. 

Ant kairio šono miegot jau senai pripratau kažkaip.

Pomidorų irgi vengiu, nes jaučiu, kad po jų visad pablogėja.

Acto jau nusipirkau, bet dar bijau bandyt, bijau rimto pablogėjimo.

Atsakyti

Sveikos, Dariausi neseniai endoskopinį tyrimą, tai patvirtino GERlą, rado tulžies skrandyje ir jo uždegimą. Vienu žodžiu visą puokštę gėrio. Įdomiausia, kad gydytojas, kuris darė endoskopnį tyrimą paskyrė vienokį gydymą (be omeprozolių), o nuėjus papildomai pas gastroenterologą, gavau visai kitokį gydymą (su omeprozoliais). Tai dabar pasimetusi, vos ne gydykis kaip nori, eksperimentuok. Džiaugiuosi bent tuo, kad stemplė nuo rūgščių neišgraužta (nors mano pagrindinis GERlo simptomas perštintis liežuvio galiukas). O skrandžio uždegimas gali būti nuo tos tulžies patekimo į skrandį, gal kas su tuo yra susidūrę, kaip gydėtės?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Odna: 13 gruodžio 2018 - 11:44
QUOTE(Odna @ 2018 12 13, 11:40)
<p>Sveikos, Dariausi neseniai endoskopinį tyrimą, tai patvirtino GERlą, rado tulžies skrandyje ir jo uždegimą. Vienu žodžiu visą puokštę gėrio. Įdomiausia, kad gydytojas, kuris darė endoskopnį tyrimą paskyrė vienokį gydymą (be omeprozolių), o nuėjus papildomai pas gastroenterologą, gavau visai kitokį gydymą (su omeprozoliais). Tai dabar pasimetusi, vos ne gydykis kaip nori, eksperimentuok. Džiaugiuosi bent tuo, kad stemplė nuo rūgščių neišgraužta (nors mano pagrindinis GERlo simptomas perštintis liežuvio galiukas). O skrandžio uždegimas gali būti nuo tos tulžies patekimo į skrandį, gal kas su tuo yra susidūrę, kaip gydėtės?</p>

O jum neišoperuota tulžies pūslė? Tada tulžis guli,kur jai nepriklauso.Gal verta pasidaryti echoskopiją.Radus nedidelių akmenukų,gal yra ir būdų su jais kovoti.Čia tik pasvarstymai.Man išoperuota tulžis.
Atsakyti

O jum neišoperuota tulžies pūslė? Tada tulžis guli,kur jai nepriklauso.Gal verta pasidaryti echoskopiją.Radus nedidelių akmenukų,gal yra ir būdų su jais kovoti.Čia tik pasvarstymai.Man išoperuota tulžis.

Man tulžies pūslė išoperuota jau seniai. O gal tai susiję su dėvimais rūbais? Dirbu sėdimą darbą, dėviu sijoną (uniforminį), kuris tiesą sakant veržia, ar gali būti tame bėda? Kai taip susiveržusi pasėdžiu, tai iki pietų pradeda pilvą pūsti, skaudėti skrandį, kai pavalgau viskas praeina. Savaitgaliais tokių dalykų nebūna. Sakiau apie tai gydytojai, bet ji negalėjo man paaiškinti kodėl taip yra...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Odna: 14 gruodžio 2018 - 10:58
QUOTE(Odna @ 2018 12 14, 10:55)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="amarrile" data-cid="72295137" data-time="1544720006">
<div>
<p>O jum neišoperuota tulžies pūslė? Tada tulžis guli,kur jai nepriklauso.Gal verta pasidaryti echoskopiją.Radus nedidelių akmenukų,gal yra ir būdų su jais kovoti.Čia tik pasvarstymai.Man išoperuota tulžis.</p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p>Man tulžies pūslė išoperuota jau seniai. O gal tai susiję su dėvimais rūbais? Dirbu sėdimą darbą, dėviu sijoną (uniforminį), kuris tiesą sakant veržia, ar gali būti tame bėda? Kai taip susiveržusi pasėdžiu, tai iki pietų pradeda pilvą pūsti, skaudėti skrandį, kai pavalgau viskas praeina. Savaitgaliais tokių dalykų nebūna. Sakiau apie tai gydytojai, bet ji negalėjo man paaiškinti kodėl taip yra...</p>

Kai išoprruota tulžis,gerai valgyti dažniau.tada ji tarsi stumdoma.Speju,kad savaitgaliais dažniau valgot.Esu turejusi bedelių po operacijos,tai man patare augalinį ROWACHOL,pasiskaitykit,gal pades.
Atsakyti

Sveki, na truputį paskaitinėjau jūsų istorijas tai nusprendžiau pasidalinti ir savąją. Kai aptikau šią ligą, o gal ir ne šią, gerai nepamenu, nes tai buvo prieš 4 metus, man buvo 19m. Pradėjęs gydymą man liga tik ūmėjo, atsirado papildomų simptomų ir pnš. Pradžioje buvo tik opaligė ir gastritas. Tai dar keletą kartų apsilankęs pas savo gydytoją, kuris mano nuomone buvo laaabai neprofesionalus, supratau, kad man blogėja. Atsirado rimtesni paraudimai bei erozijos. Opaligė negijo. Tačiau po gerų metų apsilankiau pas kitą gydytoją kuris dar ir išvarža rado, žodžiu visa aibe tų ligų ar simptomų.Taigi, su liga kaip ir susitaikiau, mityba pagerinau, bet toli gražu nepakankamai. Kadangi iki tolei labai daug sportuodavau tai mečiau šį reikalą. Mano istorija kitokia tuo, kad man nuo skrandžio akivaizdžiai atsirado ir širdies sutrikimų. Maniau metęs sportą tą dalyką ištaisysiu. Iš dalies taip ir buvo, problemos su širdimi aprimo tačiau nevisai.  Dabar labai noriu gyventi sveikiau ir turėti bent minimalios sportinės veiklos ir niekaip to negaliu padaryti, nes širdis tiesiog lipa lauk streikuoja ir gąsdina mane, naktimis muša prakaitas, bei jaučiuosi fiziškai labai silpnas ir neištvermingas. Skaičiau, kad GERL skatina širdies sutrikimus. Galbūt kam nors buvo taip pat? Bandysiu greitu metu kreiptis ir pas širdies ir pas skrandžio daktarus. Gal turite rekomendacijų, patarimų? 

Atsakyti
QUOTE(Gražvydas Eglinas @ 2018 12 22, 18:08)
Skaičiau, kad GERL skatina širdies sutrikimus. Galbūt kam nors buvo taip pat? Bandysiu greitu metu kreiptis ir pas širdies ir pas skrandžio daktarus. Gal turite rekomendacijų, patarimų? </p>

Kur jūs radote informaciją apie tai, kad GERLas skatina širdies sutrikimus? Visiškai ne. Jie jungiasi tik vienu bendru nervu klajokliu, kuris dirginamas skrandžio, rodo, kad tarsi širdis streikuoja. Be abejo, pirmiausia, reikia nueiti pas kardiologus ir įsitikinti, kad širdis tikrai sveika. Jei ji sveika-sportuokite į sveikatą 4u.gif O dėl skrandžio irgi reikia rasti gerus gastroenterologus. Opaligė-labai rimta liga, tai žaizdos skrandyje, reikalingas rimtas gydymas, gal net antibiotikų kursas, dietos nepakanka.
GERLas-tai tik gėlytės, palyginti su opalige drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2018 12 23, 18:53)
Kur jūs radote informaciją apie tai, kad GERLas skatina širdies sutrikimus? Visiškai ne. Jie jungiasi tik vienu bendru nervu klajokliu, kuris dirginamas skrandžio, rodo, kad tarsi širdis streikuoja. Be abejo, pirmiausia, reikia nueiti pas kardiologus ir įsitikinti, kad širdis tikrai sveika. Jei ji sveika-sportuokite į sveikatą 4u.gif O dėl skrandžio irgi reikia rasti gerus gastroenterologus. Opaligė-labai rimta liga, tai žaizdos skrandyje, reikalingas rimtas gydymas, gal net antibiotikų kursas, dietos nepakanka.
GERLas-tai tik gėlytės, palyginti su opalige drinks_cheers.gif

Jis teisus, mane miokardo infarktas ištiko sergant šitom skrandžio ligom. Negąsdinu, bet reikia tikrintis širdį kol nevėlu. Ir medikų nuomonė tokia pat. Širdies kraujagyslės sveikos.
Atsakyti

Sveikos,pries 2 metus ryjau zarna ir nustate refliuksa,kiek pamenu tik ranitidina israse porai savaiciu ir dieta.Kadangi nejauciau jokiu rugsciu tai taip viskas ir praejo.Dabar visa savaite skauda jauciu rugtis,ypac nakti,gulint griauzia,kutena gerkle.Siaip

visada vis krenksciu,bet tikrai maisto neziurejau iki sios dienos,nes jau prisimastau kazka blogiausia,nes kaip ir minejau tuntu rugstis ir duobuteje maudenima,taip pat gerkle skauda.Tai ar cia Gerl ar kazkas baisiau?Turiu panika gydytojams,visada prieimastau blogiausia.Tiesa sukosi galva,nuejau pas neurologa tai sake vestibiulerinio aparato sutrikimas nuo refliukso.Tai vel eit ryt zarna ar uzteks pas seimos gyd nueiti?Aciu

Atsakyti

Nu kaip gera skaityti tokias pozytives mintis tai net malonu.Gera butu tureti toki racionalu,pozityvu zmogu salia.Nes man baimes pilnos akys,niekad nemausdavo duobutes,o siandien pradejo.Ir rugtis pradejo jaustis.Aisku nieko nedariau ir valgiau ir alko geriau tai ko tiketis,tik nesuprantu kada bedos su skrandziu ir kada gerl

Atsakyti

Visai numirus tema.Einu ryt zarnos ryti,o minciu visokiu.Baisu kad ko nerastu baisaus ;( nes pirmai jokiu refliukso simptomu nejutau,o dabar ir degina ir maudzia

Atsakyti