Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų augintojų namai

QUOTE(Dumsė @ 2016 01 14, 19:57)
Ačiū smile.gif  bus aiškiau, į kurį šiltnamį talpinti - aukštesnį ar žemesnį .

as juos visus sodinu prie sienos, nes tikrai nereikia palubej raityti, visi man panasaus ugio, ir kiek kitus zaliukus auginau, vienintelis Abzenthe labai aukstas, si jau raityti reikejo, virs 2 m. tikrai, rudeniop virsune kirtau, nes augo kaip isprotejes
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2016 01 14, 21:03)
vienintelis Abzenthe labai aukstas, si jau raityti reikejo, virs 2 m. tikrai, rudeniop virsune kirtau, nes augo kaip isprotejes

O tas Absentas ar skanus ?
Atsakyti
Pries pora metu panorau surasti skanu ir derlinga pomidora.Seklu parduotuvese rinkausi tik kur buvo uzrasas, kad geras arba labai geras skonis. Auginau:Orkado, ananasa,Brutus,Toyoto, Favoryta,Fatima, Malinovy ozarovsky,Purple Karabach,Pedro,Porto,S.piere,Noire de crim, Kumato is parduotuvoniu krapsciaus, ale nei derlingumo nei skonio nebuvo,Tamina, san marzano, Bielle, tosltoy, Memhir, Brooklyn. Tai vanei vinas niekuo nebuvo ipatingas. Gal skonio receptoriai pas mane sugede g.gif , bet daug metu istikima likau tik Tolstojui ior Brooklynui.Siu gal skonis ir parduotuvinis, bet derlingumas mane tenkina.Uraganas, kad ankstyvas buvo, bet daugiau nieko tokio apie ji pasakyt negaliu.
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2016 01 14, 20:14)
O  tas Absentas ar skanus ?

Panasiai, kaip visu zaliuku skonis, man siaip sau. Tik labai jau plona odele, juos skindavau paskutinej eilej ir dedavau ant virsaus, kai su kibiru eidavau i siltnami. Nes kitaip susimaldavo jie. Derlingas, vaisiai dideli, is zaliu, mano augintu, patys didziausi, pagrinde i koses ir sultis as ji paleisdavau, auginsiu ir symet turbut
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2016 01 14, 19:43)
nebuvo pas mane jie labai auksti, gal pats auksciausias Malachitovaja skatulka, bet 2m. nesieke, zemiausias Jablokas, gal kiek aukstesnis, nei 1.5m.

Oi,dėkui - man irgi aktualu,nes žalių bus nemažai. Vadinasi jiems galima skirt žemesnį šiltnamį smile.gif
Atsakyti
Sveikos mergičkos smile.gif Kaip smagu, kad tema atgijo thumbup.gif gathering.gif .Kadangi prakalbot apie hibridus, tai ir aš pasisakysiu, nes kai kalbėdavot apie veisles, tai tylėdavau ausis suglaudus ir tik klausydavau blush2.gif Pirmus metus auginau tai, kokius daigus gavau. Antrus metus rinkausi sėklas iš mūsų parduotuvių asortimento ir pati auginau daigiukus, ir kaip pirmametei gan neblogai sekėsi. Šiemet noriu auginti ne tik hibridus ir kai susikaupsiu, prašysiu jūsų sėklyčių ax.gif Taigis, skonio atžvilgiu labiausiai patiko Orange Queen (nehibridas, nes nėra nei F, nei H raidžių). Auginau tik vieną daigą, dviem stiebais. Pomidorai buvo nedideli (kaip Toro), nors pagal aprašymą turėjo būti dideli. Oranžiniai, nerūgštūs, tokio sodraus skonio, kam daviau ragaut visi tai pripažino. Šiais metais tris vietas jau užsirekomendavo smile.gif . Derlingi ir skanūs man buvo Toro, Fantasio ir Rally. Abu paskutinieji tai labai panašūs, na gal Fantasio kiek labiau patiko mastau.gif Antrą šansą suteiksiu Lemon boy, nes derlingas buvo, tik skonis man kažko nelabai. Gal jam ko trūko, gal vieta nepatiko, o gal mano skonio receptoriai nekokie ? Dar augintinas Corazon, derlingas, mėsingas, nerūgštus. Black cherry auginau savo mažiausiajam, bet kad labai skanus tai nepasakyčiau, šiemet galvoju kitokį cheriuką augint. Pernai auginau, bet šiemet vietų šiltnamyje neteko Tigerella - nedidukai, rūgštūs, ne itin derlingi, Hugo (ne hibridas) nepatiko skonis, vėlyvas, pomidorai nemaži, bet jų nedaug buvo,lapai dideli, sukosi, rietėsi schmoll.gif Uragan -nieko gero, nors auginau tik vieną daigą, tai gal įspūdis neobjektyvus. Orkado- kažkiek panašus į Toro pasirodė, gal dar apie šitą pagalvosiu mastau.gif Tai tiek, nepykit už skurdžius aprašymus, mano skonis dar neišlavintas kiek jūsų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sypt @ 2016 01 14, 21:20)
Uraganas kad ankstyvas buvo, bet daugiau nieko tokio apie ji pasakyt negaliu.

Toro pas mane buvo lygus ankstyvumu su Uraganu, tai žinoma bus tik Toro. Uraganas linkęs pasigauti dėmėtligę, o Toro ne, ir šiaip jis labai simpatiškas, derlingesnis ir ilgiau derantis už Uraganą.

Papildyta:
QUOTE(zikas1970 @ 2016 01 14, 22:30)
auginsiu ir symet turbut

Gal galima bus paprašyti kokios sėklytės? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 01 14, 15:17)
pasiknisk dar. Bo jei Adija davė, tai užmušk, nepatikėsiu, kad tik vieną sėklą  schmoll.gif

Įtariu kad čia bus iš tos serijos kai Adija davė ne sėklų, o daigelių... o jie buvo visi po vieną...
verysad.gif Ir iš viso kur ji pradingus...
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2016 01 15, 08:35)
Įtariu kad čia bus iš tos serijos kai Adija davė ne sėklų, o daigelių... o jie buvo visi po vieną...
verysad.gif  Ir iš viso kur ji pradingus...

gyva ji, nepergyvenk smile.gif
O jei davė daigelių, tai tuo labiau reikėjo patikusių sėklų pasirinkt. Negalima tikėtis, kad kasmet kažkas kitas vis pririnks ir duos.

Čia ne vien tau asmeniškai taikoma..

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 15 sausio 2016 - 09:24
QUOTE(saintlina @ 2016 01 15, 10:22)
gyva ji, nepergyvenk smile.gif
O jei davė daigelių, tai tuo labiau reikėjo patikusių sėklų pasirinkt. Negalima tikėtis, kad kasmet kažkas kitas vis pririnks ir duos.

Čia ne vien  tau asmeniškai taikoma..

Aukso žodžiai.
Kitais metais tu jau kitoms dalint turi. 4u.gif
Atsakyti
Gal yra pradedanciu kaunieciu, pas kurias pomidoru seklu dezute pustuste?Galeciau pasidalinti, nes nezinau kiek metu i prieki galeciau seklu nepirkti ir nerinkti.
Atsakyti
QUOTE(SaVi @ 2016 01 15, 10:46)
Gal yra pradedanciu kaunieciu, pas kurias pomidoru seklu dezute pustuste?Galeciau pasidalinti, nes nezinau kiek metu i prieki galeciau seklu nepirkti ir nerinkti.

as taip pat duociau is pernai augintu,nes daug pririnkau

Atsakyti