Sveikos mamkos, cia radau internete toky receptuka, bet pati dar nebandziau (dar ne sezonas), bet butinai zadu isbandyt .
Torto ingredientai yra tokie: maždaug du litrai braškių (arba žemuogių su mėlynėmis, taip pat tinka avietės), litras riebios, bet ne pačios riebiausios grietinės (40 proc. jau per daug), pusantros stiklinės cukraus, vanilinio cukraus, šaukštas želatinos, apie 600-800 g varškės kekso (tinka "Vilniaus duonos" keksas "Vasara", vadinamasis "Studentų" keksas ir pan., o iš bėdos ir vokiškas biskvitas), stipri arbata.
Indai: tortinė arba metalinis dubuo, išklotas celofaniniu popieriumi arba permatoma plėvele produktams dengti, dubenėlis arbatai, indelis kaitinti brinkintą želatiną, mikseris ir aukštasienis indas kremui plakti.
Gamybos procesą pradedu užpildama puse stiklinės pravėsusio virinto vandens šaukštą želatinos. Ją reikia bent pusvalandį pabrinkinti. Paskui nuplaunu ir nuvalau braškes. Tada užplikau arbatžoles ir supjaustau keksą (biskvitą). Arbatoje pamirkytais biskvito gabalėliais iškloju tortinės dugną, sudedu uogų sluoksnį. Tada indelyje su vandeniu kaitinu puodelį su išbrinkusia želatina. Kai vanduo "vonelėje" užvirs, nepamirškite pamaišyti želatinos, kol ji galutinai ištirps. Kol želatina šyla, į aukštasienį indą supilu grietinę, cukrų, vanilinį cukrų ir truputį paplaku mikseriu.
Kai cukrus išmaišomas, plakdama pilu ištirpusią želatiną. Kremas bus paruoštas, kai nebesijaus cukraus grūdelių. Bet plakdami nepersistenkite, kad grietinė nesušoktų į sviestą! Užpilkite kremo ant pirmo kekso ir uogų sluoksnio ir dėkite antrą arbatoje mirkyto kekso ir uogų sluoksnį. Vėl užpilkite kremo (galite išpilti visą). Viršų galima papuošti uogomis. Būtų gerai, kad tortas pastovėtų šaldytuve bent per naktį. Stalo juo nepapuošite, nes dėti į lėkšteles jį paprastai tenka valgomuoju šaukštu, tačiau lėkštelėse jis atrodo pakankamai gražiai. Tiesa, neilgai jose užsibūna.
Gyvenimas yra grazus !!!