vynuogiu krepseliai (6 porcijos)
300 g vynuogių be kauliukų,
250 g trapios tešlos,
3 kiaušiniai,
50 g cukraus,
100 ml riebios grietinėlės,
50 g maltų migdolų,
gabalėlis sviesto formelėms ištepti.
Vynuoges nuplaukite ir nusausinkite. Kepimo formeles ištepkite sviestu ir išklokite tešla, keliose vietose ją subadykite šakute.
Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol masė pabals ir cukrus ištirps, paskui sumaišykite su grietinėle ir maltais migdolais. Šią masę sukrėskite į tešla išklotas formeles ir ant viršaus išdėliokite vynuoges.
Orkaitę įkaitinkite iki 210°С. Pyragėlius kepkite 10-15 min. Iškepusius palaikykite išjungtoje orkaitėje dar 5 min, paskui išimkite iš formelių. Patiekite šiltus.
Pastaba. Vietoj trapios tešlos galite naudoti sluoksniuotą tuomet pyragėliai bus pasipūtę ir traškūs.
Skanaus!
radau recepteli delfyje,turetu but skanu!
Mielos mamytes, as parasysiu, kaip darau tingini, kuri mes beje vadinam Cigonu ( atleiskit uz tautu nesantaikos kurstyma):
kilogramas sausainiu ( 5 pokeliai tradiciniai)
200 sviesto,
indelis kondensuoto pieno su cukrum ( cia tas pats, kaip piena su cukrum kaitintum, bet paprasciau)
pora saukstu kakavos
priedai: razinos ( ar dar ka sugalvosit)
Procesas:
sausainius sutrupinam
sviesta islydom, supilam kondensuota piena, maisom, idedam kakava, ir sumaisom su sausainiais. Pagrudam siek tiek ir saltoj vietoj dedam.
Valgymas:
pasikvieciam mylimu zmoniu - gali buti vyras, vaikai, anyta ar meiluzis, isverdam jiem kavos ( ko nors stipriau patys atsines) ir supjauste gabaliukais valgom.
Skanaus. Bandykit drasiai, jei neiseis, pazadu, kad pati nemokamai vaisinsiu cigonu istisus metus.
Tiesa, nepamirskit svarbiausio ingriediento - MEILES ideti...
kilogramas sausainiu ( 5 pokeliai tradiciniai)
200 sviesto,
indelis kondensuoto pieno su cukrum ( cia tas pats, kaip piena su cukrum kaitintum, bet paprasciau)
pora saukstu kakavos
priedai: razinos ( ar dar ka sugalvosit)
Procesas:
sausainius sutrupinam
sviesta islydom, supilam kondensuota piena, maisom, idedam kakava, ir sumaisom su sausainiais. Pagrudam siek tiek ir saltoj vietoj dedam.
Valgymas:
pasikvieciam mylimu zmoniu - gali buti vyras, vaikai, anyta ar meiluzis, isverdam jiem kavos ( ko nors stipriau patys atsines) ir supjauste gabaliukais valgom.
Skanaus. Bandykit drasiai, jei neiseis, pazadu, kad pati nemokamai vaisinsiu cigonu istisus metus.
Tiesa, nepamirskit svarbiausio ingriediento - MEILES ideti...
O as parasysiu mesiska recepta,kaip namie pasigaminti pigu ir skanu slegtaini.Reikia:1kg kiaulienos kumpio,1 virtos morkos,1svoguno,cesnako,mesos prieskoniu,2s.zelatinos.Svoguna su cesnaku pakepinti aliejuje.Sumalti mesa,morka,svoguna ir cesnaka,sudeti prieskonius,isbrinkinta zelatina.Viska ismaisyti,padalinti i 2 dalis,ir ant folijos lapu formuoti staciakampius.Suvynioti ir palaikyti saldytuve kol sustings.Tai naturalios mesos slegtainis,be to,visada zinai,kad neprideta jokiu atlieku ir "stabilizatoriu" bei "emulsikliu".Labai tinka prie atsaldytos degtinytes,o dar koki rauginta agurkiuka...

Paskutini karta dvi drauges uzbegusias i svecius vaishinau krepsheliais su varshkyte. Labai gardus gavosi, taigi:
Teshlai:
200 g miltu
120 g margarino
40 ml vandens
I virtuvini kombaina sumetam miltus su margarinu, ijungiam (pasidaro tokie trupiniai), tada supilam vandeni ir dar ijungiam (gaunasi teshla). Teshla ishkociojam, pagal formeles (pas mane paprasciausios metalines su rantuotais krashteliais) ishpjaunam skritulius ir juos sudedam i riebalais ishteptas formeles (mano formeles apie 8,5 cm skersmens, reikia 12 formeliu).
Idarui:
2 indeliai liesos musu svelniosios varshkes
2 kiaushiniai
cukraus pagal skoni
romo esencijos (dr.Oetker)
Baltymus ishplakti, tada sumaishyti su varshke, cukrumi, tryniais ir romo esencija. Sudeti i paruoshtas teshla ishklotas formeles. Ant virshaus galima pabarstyti skaldytu migdolu ar cinamono ar shejp ko nors. Kepti 20-25 min ikaitintoje iki 200 laipsniu orkaiteje.
LABAI SKANU!!!
Teshlai:
200 g miltu
120 g margarino
40 ml vandens
I virtuvini kombaina sumetam miltus su margarinu, ijungiam (pasidaro tokie trupiniai), tada supilam vandeni ir dar ijungiam (gaunasi teshla). Teshla ishkociojam, pagal formeles (pas mane paprasciausios metalines su rantuotais krashteliais) ishpjaunam skritulius ir juos sudedam i riebalais ishteptas formeles (mano formeles apie 8,5 cm skersmens, reikia 12 formeliu).
Idarui:
2 indeliai liesos musu svelniosios varshkes
2 kiaushiniai
cukraus pagal skoni
romo esencijos (dr.Oetker)
Baltymus ishplakti, tada sumaishyti su varshke, cukrumi, tryniais ir romo esencija. Sudeti i paruoshtas teshla ishklotas formeles. Ant virshaus galima pabarstyti skaldytu migdolu ar cinamono ar shejp ko nors. Kepti 20-25 min ikaitintoje iki 200 laipsniu orkaiteje.
LABAI SKANU!!!
pagal kaip ne kuriu pageidavima: VAFLIU TESHLOS RECEPTAS
6 kiaushiniai
1,5 stiklines cukraus
1,5 stiklines miltu
250 g sviesto ar margarino (tirpinto)
cinamono, vanilinio cukraus
uzmaishyti teshla, kepti vaflineje.
6 kiaushiniai
1,5 stiklines cukraus
1,5 stiklines miltu
250 g sviesto ar margarino (tirpinto)
cinamono, vanilinio cukraus
uzmaishyti teshla, kepti vaflineje.
aj tiek to, dar ka nors skanaus idesiu ;D ;D ;D
NEGRAS
2 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
50 g kakavos (du šaukštai)
150 g miltų (6 šaukštai)
200 g grietinės
kepimo milteliai
viską išmaišom, sudedam į riebalais išteptą kepimo formą ir kepam įkaitintoje orkaitėje (180 laipsnių) apie 45 min arba kol pagaliukas įbestas į pyragą bus sausas.
pastaba: ingredientus reikia susverti ganėtinai tiksliai, kitaip pyragas gali neiškilti (kaip kad man vieną kartą nutiko...). o šiaip labai skanu

NEGRAS
2 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
50 g kakavos (du šaukštai)
150 g miltų (6 šaukštai)
200 g grietinės
kepimo milteliai
viską išmaišom, sudedam į riebalais išteptą kepimo formą ir kepam įkaitintoje orkaitėje (180 laipsnių) apie 45 min arba kol pagaliukas įbestas į pyragą bus sausas.
pastaba: ingredientus reikia susverti ganėtinai tiksliai, kitaip pyragas gali neiškilti (kaip kad man vieną kartą nutiko...). o šiaip labai skanu



Alyvuogių-šoninės užkandėlė
200 g šoninės plonai supjaustytos
100 g žalių alyvuogių įdarytų paprika
Alyvuogę apvynioti šoninės gabalėliu ir persmeigti smeigtuku. Iš dviejų pusių aplepti įkaitintoje keptuvėje (be aliejaus).
200 g šoninės plonai supjaustytos
100 g žalių alyvuogių įdarytų paprika
Alyvuogę apvynioti šoninės gabalėliu ir persmeigti smeigtuku. Iš dviejų pusių aplepti įkaitintoje keptuvėje (be aliejaus).
Tuno salotos (2 porcijos)
1 dėžutė smulkinto konservuoto tuno
2 pomidorai
salota
1 nedidelis svogūnas
1 saldžioji paprika
1 virtas kiaušinis
20 juodų alyvuogių be kauliukų
majonezas, alyvuogių aliejus, 1 šaukštas vandens
1 šaukštas citrinos sulčių, malti juodi pipirai
Visas sudedamąsias dalis gražiai supjaustyti, dekoratyviai išdėlioti ir užpilti padažu iš poros šaukštų majonezo, šaukšto alyvuogių aliejaus ir šaukšto vandens. Išmaišyti tik prieš dedant į lėkštes.
1 dėžutė smulkinto konservuoto tuno
2 pomidorai
salota
1 nedidelis svogūnas
1 saldžioji paprika
1 virtas kiaušinis
20 juodų alyvuogių be kauliukų
majonezas, alyvuogių aliejus, 1 šaukštas vandens
1 šaukštas citrinos sulčių, malti juodi pipirai
Visas sudedamąsias dalis gražiai supjaustyti, dekoratyviai išdėlioti ir užpilti padažu iš poros šaukštų majonezo, šaukšto alyvuogių aliejaus ir šaukšto vandens. Išmaišyti tik prieš dedant į lėkštes.
o as parasysiu tik ideja, kaip graziiai paserviruoti braskes. sveciams-greitas , skanus ir labai niam niam atrodantis skanestas. tai va. pasiimu savo maziu i pagalba, jam tai labai patinka. jo darbas dideles brendzio arba vyno taures "aplipinti" cukrumu. ( tikriausiai zinot-pirmiausiai citrina krastelius apvedu, kad sudrektu, o paskui jis jas lekstleje cukraus apsuka.) as supjautau dideles braskes isilgai i keturias dalis ir sluoksniuoju taureje su vaniliniu jogurtu, kartais jei turiu dar melyniu ant braskiu uzberiu. nereikia ju stengtis kuo daugiau prideti, kai matytis tokie "kiauri" tarpai, labai gerai atrodo. o galiausiia ant sono taures uzsmeigiu didele braske su koteliu. atrodo labaaai graziai, o kas pasakys, kad neskanu? ;)
Išbandžiau Une receptuką, tikrai-liuks skonis, tik neradau niekur vanilinio jogurto :o, kokį tu pirjkai, tai aš panaudojau mėlynių ir miško uogų-irgi labai tiko ir visai mano šeimynai patiko.
Dar pasiūlysiu vieną savo idėją, tas skanėstas irgi visiems patinka:nusiperkam tokį gatvą keksiuką su įdaru (supakuotą popieriuj, saldumynų skyriuj, tik jis gan saldus), supjaustau jį mažais gabaliukais, apipurškiu plakta grietinėle, uždedu kokią spanguolę ar braškę
Dar pasiūlysiu vieną savo idėją, tas skanėstas irgi visiems patinka:nusiperkam tokį gatvą keksiuką su įdaru (supakuotą popieriuj, saldumynų skyriuj, tik jis gan saldus), supjaustau jį mažais gabaliukais, apipurškiu plakta grietinėle, uždedu kokią spanguolę ar braškę

As labai svecius priimineti megstu ir kuo nors idomiu vaisinti 
Dabar jums pateiksiu mano mamos deserto recepta.
Grietinele 35% riebumo-200ml.
Cukrus
Dziovinti abrikosai-100 gr.
Dziovintos slyvos-100gr.
Graikiniai riesutai-100gr.
sokolado juodo,
uogienes kokios nors skystos arba sirupo.
Isplakti grietinele su cukrumi iki standumo.Abrikosus ir slyvas ismirkyti, supjaustyti gabaleliais.
Riesutus apkepinti,sokolada sutarkuoti morkine tarka.
I ledaines deti slyvas su abrikosais,uogiene, grietinele, riesutus ir apibarstyti tarkuotu sokoladu.
Labai skanu, pameginkite

Dabar jums pateiksiu mano mamos deserto recepta.
Grietinele 35% riebumo-200ml.
Cukrus
Dziovinti abrikosai-100 gr.
Dziovintos slyvos-100gr.
Graikiniai riesutai-100gr.
sokolado juodo,
uogienes kokios nors skystos arba sirupo.
Isplakti grietinele su cukrumi iki standumo.Abrikosus ir slyvas ismirkyti, supjaustyti gabaleliais.
Riesutus apkepinti,sokolada sutarkuoti morkine tarka.
I ledaines deti slyvas su abrikosais,uogiene, grietinele, riesutus ir apibarstyti tarkuotu sokoladu.
Labai skanu, pameginkite

Prancūziški obuolių pyragėliai
8 porcijos
1 val. 30 min. ruošimas
450 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
4 vidutinio dydžio saldūs obuoliai
3 šaukštai džiuvėsėlių trupinių
45 g tirpinto sviesto
3 šaukštai apelsinų džemo
Cukraus pudra pabarstymui
1. Atšildyti tešlą.
2. Įkaitinti orkaitę 220C.
3. Iš tešlos išpjauti 8 skritulius maždaug 17-18 cm skersmens.
4. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti 4-5 milimetrų storio skiltelėmis.
5. Sudėkite tešlos skritulius ant kepimo popieriaus, berkite džiuvėsėlių palikdami poros cm kraštą. Tada dėliokite obuolių skilteles aplink. Patepkite jas tirpintu sviestu.
6. Kepkite apie 15 min., aptepkite gatavus pyragėlius pašildytu apelsinų džemu bei pabarstykite cukraus pudra.
8 porcijos
1 val. 30 min. ruošimas
450 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
4 vidutinio dydžio saldūs obuoliai
3 šaukštai džiuvėsėlių trupinių
45 g tirpinto sviesto
3 šaukštai apelsinų džemo
Cukraus pudra pabarstymui
1. Atšildyti tešlą.
2. Įkaitinti orkaitę 220C.
3. Iš tešlos išpjauti 8 skritulius maždaug 17-18 cm skersmens.
4. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti 4-5 milimetrų storio skiltelėmis.
5. Sudėkite tešlos skritulius ant kepimo popieriaus, berkite džiuvėsėlių palikdami poros cm kraštą. Tada dėliokite obuolių skilteles aplink. Patepkite jas tirpintu sviestu.
6. Kepkite apie 15 min., aptepkite gatavus pyragėlius pašildytu apelsinų džemu bei pabarstykite cukraus pudra.