Braškių tortas su varškės kremu
Biskvitui:
5 kiaušiniai,
100 g cukraus,
140 g miltų.
Įdarui:
100 g cukraus,
750 g braškių,
500 g varškės,
150 g vanilinio jogurto,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
12 g želatinos,
300 ml grietinėlės,
1 arbat šaukšt. cukraus pudros,
keli lapeliai žalios mėtos papuošimui.
1. Kiaušinių trynius iki baltumo išsukite su 100 g cukraus. Kitame inde iki standžių putų išplakite baltymus. Į trynius po šaukštą dėkite išplaktus baltymus ir prasijotus miltus, atsargiai išmaišykite. Taip sudėkite visus miltus ir plaktus kiaušinio baltymus. Atsargiai iškrėskite į riebalais išteptą išardomą kepimo formą ir kepkite 160° temperatūroje 30-40 min.
2. Braškes nuplaukite, nuskabykite kotelius. Iškepusį biskvitą atšaldykite ir perpjaukite pusiau horizontaliai, kad išeitų 2 blynai. Apatinę biskvito dalę įdėkite į tą formą, kurioje kepė ir išdėliokite ant viršaus pjaustytas braškes, apibarstykite jas cukrumi.
3. Varškę sumaišykite su vaniliniu jogurtu ir vaniliniu cukrumi. Pamerkite želatiną ir jai išbrinkus ištirpinkite verdančio vandens vonelėje. Ištirpintą želatiną plona srovele pilkite į varškės masę ir gerai išmaišykite. Atšaldykite. Kai varškės kremas pradės stingti, įmaišykite į jį gerai išplaktą grietinėlę.
4. Ant apatinio biskvito su braškėmis iškrėskite 2/3 varškės kremo. Uždenkite jį antruoju biskvito lakštu ir sukrėskite likusį varškės kremą. Įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms. Atšalusį išimkite iš torto formos ir papuoškite likusiomis braškėmis bei mėtos lapeliais.
Braškių tortas su rabarbarais
Įdarui:
500 g rabarbarų,
50 g cukraus,
200 ml pusiau saldaus baltojo vyno.
Kremui:
20 g želatinos,
150 g trintų braškių,
4 valg. šaukštai braškių likerio,
250 g liesos varškės,
100 g cukraus,
250 ml grietinėlės.
Be to:
1 gatavas šokoladinis biskvitas,
3 šaukštai braškių džemo,
400 g šviežių braškių,
20 g želatinos,
2 valg. šaukšt. cukraus,
50 g išlukštentų ir kapotų pistacijų.
1. Rabarbarus nuvalykite ir supjaustykite 1 cm dydžio gabaliukais. Pakaitinkite vyną su cukrumi ir patroškinkite jame rabarbarus 5 min. Išgriebkite rabarbarus kiaurasamčiu ir nuvarvinkite.
2. Pamerkite visą želatiną. 150 g braškių pertrinkite ir sumaišykite su cukrumi bei varške. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite verdančio vandens vonelėje ir pusę jos sumaišykite su varškės mase. Padėkite į šaldytuvą, Kai kremas pradės stingti, sukrėskite į jį išplaktą grietinėlę.
3. Biskvitą aptepkite braškių džemu ir įdėkite jį į išardomą kepimo formą. Ant jo suberkite rabarbarus ir sukrėskite varškės kremą. Padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
4. Braškes nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite riekelėmis išilgai. Išdėliokite jas ant atšalusio torto vėduokle. Likusią pusę želatinos sumaišykite su baltuoju vynu, kuriame buvo troškinami rabarbarai ir 2 valg. šaukšt. cukraus, pakaitinkite. Atvėsusią po šaukštą pilkite ant braškių, kol visos pasidengs, ir padėkite į šaldytuvą sustingti. Kai sustengs, išimkite tortą iš formos ir kraštus papuoškite kapotomis pistacijomis
Ambrozija
(6-8 porcijos)
3 dideli apelsinai
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai romo (nebūtina)
1 puodelis ananaso gabaliukų
1 karambola, supjaustyta gabaliukais
1 mango arba papaja, nulupta ir supjaustyta
0,5 puodelio pakepinto kokoso
1 papaja, be sėklų ir supjaustyta išilgai (Papaja)
plakta grietinėlė
Nulupkite ir padalinkite apelsinus skiltelėmis virš nedidelio dubens, išsaugodami sultis. Sumaišykite cukrų su romu, jei jį naudojate, su apelsinų sultimis, kol cukrus ištirps.
Dideliame dubenyje sumaišykite apelsinų skilteles, ananasų gabaliukus, karambolos ir mango ir/arba papajos gabaliukus; pašlakstykite apelsinų sulčių mišiniu. Atsargiai išmaišykite.
Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 1-24 valandoms, atsargiai pamaišydami kartą ar du.
Patiekdami į kiekvieną deserto lėkštutę įdėkite ilgą papajos skiltelę. Kiauru šaukštu sudėkite vaisių mišinį ant papajos skilties.
Papuoškite plakta grietinėle ir pabarstykite pakepintu kokosu.
(6-8 porcijos)
3 dideli apelsinai
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai romo (nebūtina)
1 puodelis ananaso gabaliukų
1 karambola, supjaustyta gabaliukais
1 mango arba papaja, nulupta ir supjaustyta
0,5 puodelio pakepinto kokoso
1 papaja, be sėklų ir supjaustyta išilgai (Papaja)
plakta grietinėlė
Nulupkite ir padalinkite apelsinus skiltelėmis virš nedidelio dubens, išsaugodami sultis. Sumaišykite cukrų su romu, jei jį naudojate, su apelsinų sultimis, kol cukrus ištirps.
Dideliame dubenyje sumaišykite apelsinų skilteles, ananasų gabaliukus, karambolos ir mango ir/arba papajos gabaliukus; pašlakstykite apelsinų sulčių mišiniu. Atsargiai išmaišykite.
Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 1-24 valandoms, atsargiai pamaišydami kartą ar du.
Patiekdami į kiekvieną deserto lėkštutę įdėkite ilgą papajos skiltelę. Kiauru šaukštu sudėkite vaisių mišinį ant papajos skilties.
Papuoškite plakta grietinėle ir pabarstykite pakepintu kokosu.
TIKRAS PAUKŠČIŲ PIENAS
10 kiaušinių,
2 stiklinės cukraus,
300 gr. sviesto,
1 šaukštas miltų,
1 stiklinė miltų,
40-50 gr želatinos,
150 gr. (nepilna stiklinė) vandens
Trynius suplakti su 1 stikline cukraus. Indą su suplaktais tryniais įdėti į didesnį indą su vandeniu ir uždėti ant ugnies. Į trynius sudeti miltus ir pieną, maišant virti tol, kol pasidarys tiršta masė. Truputį ataušinus įdedama sviesto, vanilino, gerai išmaišoma.
Kol triniu masė aušta, suplakami baltymai būtinai iki standžių putų. Išbrinkinta želatiną ant ugnies ištirpinama ir po truputį supilama į baltymus ir gerai išmaišoma. Po to supilama trynių masė ir vel gi viskas gerai išmaišoma. Galima supilti į formas. Stingdoma šaldytuve.
10 kiaušinių,
2 stiklinės cukraus,
300 gr. sviesto,
1 šaukštas miltų,
1 stiklinė miltų,
40-50 gr želatinos,
150 gr. (nepilna stiklinė) vandens
Trynius suplakti su 1 stikline cukraus. Indą su suplaktais tryniais įdėti į didesnį indą su vandeniu ir uždėti ant ugnies. Į trynius sudeti miltus ir pieną, maišant virti tol, kol pasidarys tiršta masė. Truputį ataušinus įdedama sviesto, vanilino, gerai išmaišoma.
Kol triniu masė aušta, suplakami baltymai būtinai iki standžių putų. Išbrinkinta želatiną ant ugnies ištirpinama ir po truputį supilama į baltymus ir gerai išmaišoma. Po to supilama trynių masė ir vel gi viskas gerai išmaišoma. Galima supilti į formas. Stingdoma šaldytuve.
Šilkinis desertas
1 stiklinė slyvų,
6 obuoliai,
0.5 stiklinės razinų,
0.5 stiklinės lazdyno riešutų,
2 kiaušinių baltymai,
2 šaukštai cukraus,
2 stiklinės paruoštų nesustingusių drebučių.
Iš slyvų išimti kauliukus. Obuolius nulupti ir, išėmus sėklas, išvirti vandenyje.
Baltymus su cukrum išplakti ir sudėti į tą vandenį, kur virė obuoliai. Virti 2-3min. Vaisius sudėti į lėkštę: viduryje slyvos, razinos, o aplinkui obuoliai. Viską užpilti trupučiu dar nesustingusių drebučių. Kai sustings, užpilti likusius.
Ant sustingusių drebučių uždėti virtų baltymų putas ir užbarstyti susmulkintu riešutu.
1 stiklinė slyvų,
6 obuoliai,
0.5 stiklinės razinų,
0.5 stiklinės lazdyno riešutų,
2 kiaušinių baltymai,
2 šaukštai cukraus,
2 stiklinės paruoštų nesustingusių drebučių.
Iš slyvų išimti kauliukus. Obuolius nulupti ir, išėmus sėklas, išvirti vandenyje.
Baltymus su cukrum išplakti ir sudėti į tą vandenį, kur virė obuoliai. Virti 2-3min. Vaisius sudėti į lėkštę: viduryje slyvos, razinos, o aplinkui obuoliai. Viską užpilti trupučiu dar nesustingusių drebučių. Kai sustings, užpilti likusius.
Ant sustingusių drebučių uždėti virtų baltymų putas ir užbarstyti susmulkintu riešutu.
ESTIŠKAS DŽIOVINTOS DUONOS DESERTAS
300g duonos
40g cukraus
20g sviesto
160 ml 35% riebumo grietinėlės
120g uogienės
Duoną sutarkuoti, sumaišyti su cukrumi ir pakepinti svieste. Kepinant nuolat maišyti. Grietinėlę išplakti. Į indą dėti pakepintą duoną su cukrumi, ant duonos dėti plaktą grietinėlę ir aplink kraštus išdelioti uogienę.
300g duonos
40g cukraus
20g sviesto
160 ml 35% riebumo grietinėlės
120g uogienės
Duoną sutarkuoti, sumaišyti su cukrumi ir pakepinti svieste. Kepinant nuolat maišyti. Grietinėlę išplakti. Į indą dėti pakepintą duoną su cukrumi, ant duonos dėti plaktą grietinėlę ir aplink kraštus išdelioti uogienę.
na kadangi kaip ir vasara, reik skaunaus ir nekaloringo:
Nekaloringas braškių pyragas
(8 porcijos)
3 puodeliai supjaustytų šviežių braškių (Braškės ir žemuogės)
3 šaukštai cukraus
1,6 puodelio miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
0,25 šaukštelio kepimo sodos (nugesintos)
3 šaukštai margarino
1 kiaušinis, suplaktas
0,5 puodelio pasukų arba lieso pieno
40 g mišinio desertų papuošimui (whipped dessert topping mix)
0,5 puodelio lieso pieno
Sumaišykite braškes su 2 šaukštais cukraus. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą bent 1 valandai arba iki 3 valandų.
Dubenyje sumaišykite miltus, 1 šaukštą cukraus, kepimo miltelių ir sodos. Peiliu įkapokite margariną į mišinį, kol susiformuos stambūs trupiniai. Sumaišykite kiaušinį ir pasukas. Supilkite į miltų mišinį, gerai išmaišykite.
20 cm skersmens apvalią formą patepkite aliejumi. Miltuotomis rankomis įdėkite tešlą į formą.
Kepkite 2300C orkaitėje apie 10 minučių arba iki auksinės spalvos.
Palikite atvėsti formoje 10 minučių. Išimkite iš formos ir atvėsinkite arba patiekite šiltą.
Tuo tarpu, kol kepa pagrindas, paruoškite mišinį deserto papuošimui su liesu pienu, pagal ant pakelio rastus nurodymus.
Padalinkite pagrindą į 2 sluoksnius. Padėkite apatinį sluoksnį į lėkštę, kurioje patieksite. Uždėkite uogas (šiek tiek jų palikite papuošimui), tada kitą pagrindo sluoksnį. Šaukštu sudėkite dessert topping ir papuoškite likusiomis uogomis.
Vapsvos lizdeliai su medumi.
Gerai išplakti 3 baltymus. Ištirpinti ant garų 150 gr. medaus ir visą laiką plakant, plona srovele jį supilti į baltymus. Įdėti 120 gr. maltų migdolų ir 100 gr. graikiškų riešutų. Skardą ištepti sviestu ir konditeriniu švirkštu pridaryti "vapsvos lizdelių". Baigus sukti "lizdelį", uždėti raziną. Kepti vid. karštumo orkaitėje, kol pagels.
Gerai išplakti 3 baltymus. Ištirpinti ant garų 150 gr. medaus ir visą laiką plakant, plona srovele jį supilti į baltymus. Įdėti 120 gr. maltų migdolų ir 100 gr. graikiškų riešutų. Skardą ištepti sviestu ir konditeriniu švirkštu pridaryti "vapsvos lizdelių". Baigus sukti "lizdelį", uždėti raziną. Kepti vid. karštumo orkaitėje, kol pagels.
Alkoholinis arbūzas
Degtinė susigers į arbūzo minkštimą, taip gausite alkoholinį arbūzą. Hmm... įdomu, ką su juo darysite.
1 arbūzas
1 l degtinės arba šampano
Pastatykite arbūzą stabilioje pozicijoje (jis neturėtų virsti ant šono). Peiliu išpjaukite nedidelį "kamštį" arbūzo viršuje. Į gautą ertmę įkiškite piltuvėlį, per kurį į arbūzą įpilkite pasirinktojo alkoholio.
Palikite arbūzą parai, po to įpilkite daugiau alkoholio. Taip kartokite 4 dienas
Minkštimas sugers skystį, taigi įpilkite pakankamai alkoholio, jei norite arbūzą prisotinti.
Kai bus paruoštas, arbūzą supjaustykite gabaliukais ir patiekite.
Degtinė susigers į arbūzo minkštimą, taip gausite alkoholinį arbūzą. Hmm... įdomu, ką su juo darysite.
1 arbūzas
1 l degtinės arba šampano
Pastatykite arbūzą stabilioje pozicijoje (jis neturėtų virsti ant šono). Peiliu išpjaukite nedidelį "kamštį" arbūzo viršuje. Į gautą ertmę įkiškite piltuvėlį, per kurį į arbūzą įpilkite pasirinktojo alkoholio.
Palikite arbūzą parai, po to įpilkite daugiau alkoholio. Taip kartokite 4 dienas
Minkštimas sugers skystį, taigi įpilkite pakankamai alkoholio, jei norite arbūzą prisotinti.
Kai bus paruoštas, arbūzą supjaustykite gabaliukais ir patiekite.
Abrikosų tortas su pienišku kremu
Biskvitui:
50 g marcipaninės masės,
5 kiaušinių tryniai,
3 kiaušinių tryniai,
80 g cukraus,
60 g miltų,
20 g krakmolo,
40 g šokolado drožlių.
Viršutiniam sluoksniui ir papuošimui:
10 g želatinos,
80 g cukraus,
375 ml pieno,
3 kiaušinių tryniai,
50 g marcipaninės masės,
500 ml grietinėlės,
750 g šviežių abrikosų ( arba 850 ml skardinė konservuotų),
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 pakelis grietinėlės tirštintojo,
3 valg. šaukštai griliažo trupinių.
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200°. Marcipaninę masę ištrinkite su 1 kiaušinio tryniu, paskui sudėkite likusius 4 trynius ir 30 g cukraus, gerai išmaišykite. Ant viršaus prasijokite miltus ir krakmolą, sutarkuokite šokoladą ir gerai išmaišykite. Kiaušinių baltymus gerai išplakite, po truputį suberdami likusį cukrų ir išmaišykite su trynių mase.
2. Tešlą iškrėskite į riebalais išteptą išardomą kepimo formą ir kepkite 30 35 min. Iškepusį atvėsinkite ir perpjaukite pusiau horizontaliai.
3. Želatiną pamerkite. Pieną kaitinkite su cukrumi ir kiaušinių tryniais pastoviai maišant, kol sutirštės. Želatiną nukoškite ir ištirpinkite piene. Kremą pertrinkite per sietelį. Marcipanų masę ir truputį kremo sumaišykite iki vientisos masės, paskui sudėkite likusį kremą. Masę atšaldykite, išplakite 375 ml grietinėlės ir sudėkite į kremą.
4. Apatinį biskvitą lygiai ištepkite 1/3 kremo. Abrikosus užplikinkite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir perpjaukite pusiau. Jeigu naudosite konservuotus vaisius, juos iškrėskite į kiaurasamtį ir leiskite nuvarvėti. 10 gražesnių abrikosų skiltelių palikite papuošimui, o likusias išdėliokite ant kremu ištepto biskvito, vėl užtepkite 1/3 kremo, uždėkite antruoju biskvito lakštu ir užtepkite ant jo likusį kremą. Padėkite tortą 4-5 valandoms šaltai.
5. Likusią grietinėlę išplakite su vaniliniu cukrumi ir grietinėlės tirštintoju. Padenkite gautu kremu tortą, viršų papuoškite abrikosų puselėmis, šonus griliažo trupiniais.
Biskvitui:
50 g marcipaninės masės,
5 kiaušinių tryniai,
3 kiaušinių tryniai,
80 g cukraus,
60 g miltų,
20 g krakmolo,
40 g šokolado drožlių.
Viršutiniam sluoksniui ir papuošimui:
10 g želatinos,
80 g cukraus,
375 ml pieno,
3 kiaušinių tryniai,
50 g marcipaninės masės,
500 ml grietinėlės,
750 g šviežių abrikosų ( arba 850 ml skardinė konservuotų),
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 pakelis grietinėlės tirštintojo,
3 valg. šaukštai griliažo trupinių.
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200°. Marcipaninę masę ištrinkite su 1 kiaušinio tryniu, paskui sudėkite likusius 4 trynius ir 30 g cukraus, gerai išmaišykite. Ant viršaus prasijokite miltus ir krakmolą, sutarkuokite šokoladą ir gerai išmaišykite. Kiaušinių baltymus gerai išplakite, po truputį suberdami likusį cukrų ir išmaišykite su trynių mase.
2. Tešlą iškrėskite į riebalais išteptą išardomą kepimo formą ir kepkite 30 35 min. Iškepusį atvėsinkite ir perpjaukite pusiau horizontaliai.
3. Želatiną pamerkite. Pieną kaitinkite su cukrumi ir kiaušinių tryniais pastoviai maišant, kol sutirštės. Želatiną nukoškite ir ištirpinkite piene. Kremą pertrinkite per sietelį. Marcipanų masę ir truputį kremo sumaišykite iki vientisos masės, paskui sudėkite likusį kremą. Masę atšaldykite, išplakite 375 ml grietinėlės ir sudėkite į kremą.
4. Apatinį biskvitą lygiai ištepkite 1/3 kremo. Abrikosus užplikinkite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir perpjaukite pusiau. Jeigu naudosite konservuotus vaisius, juos iškrėskite į kiaurasamtį ir leiskite nuvarvėti. 10 gražesnių abrikosų skiltelių palikite papuošimui, o likusias išdėliokite ant kremu ištepto biskvito, vėl užtepkite 1/3 kremo, uždėkite antruoju biskvito lakštu ir užtepkite ant jo likusį kremą. Padėkite tortą 4-5 valandoms šaltai.
5. Likusią grietinėlę išplakite su vaniliniu cukrumi ir grietinėlės tirštintoju. Padenkite gautu kremu tortą, viršų papuoškite abrikosų puselėmis, šonus griliažo trupiniais.
Abrikosų pyragas su Rikotos sūriu
Trapiai tešlai:
100 sviesto,
50 g cukraus,
žiupsnelis druskos,
1 pakelis vanilinio cukraus,
150 g miltų,
žiupsnelis kepimo miltelių.
Viršutiniam sluoksniui ir kremui:
750 g šviežių abrikosų arba 1 skardinė konservuotų (850 ml),
2 kiaušiniai,
80 g cukraus,
žiupsnelis druskos,
1 citrina,
250 g Rikotos arba kitokio riebaus varškės sūrio,
1 valg. šaukšt. krakmolo,
2 valg. šaukšt. kedro riešutėlių,
1 valg. šaukšt. cukraus pudros.
1. Iš 100g sviesto, 50g cukraus, 150g miltų vanilinio cukraus, žiupsnelio druskos ir kepimo miltelių užminkykite tešlą. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir padėti pusvalandžiui šaltai.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 200°. Tešlą iškočiokite apskritimo forma, kad būtų šiek tiek didesnis nei kepimo forma, kad būtų galima užlenkti kraštus. Iškočiotą tešlą subadykite šakute, užklokite ant jos kepimo popierių ir užberkite pupelių arba žirnių (slėgų), kad tešla kepdama neišsipūslėtų. Kepkite 15 min, paskui nuimkite slėgus ir popierių.
3. Šviežius abrikosus apiplikinkite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus. Jeigu naudosite konservuotus vaisius, juos gerai nuvarvinkite.
4. Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi ir druska. Citriną nuplikinkite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir nutarkuokite žievelę. Tarkuotą žievelę bei Rikotos sūrį ir krakmolą sumaišykite su kiaušinių mase.
5. Ant apkepusios tešlos iškiliomis puselėmis į viršų išdėliokite abrikosų puseles. Ant viršaus iškrėsti sūrio masę ir kepti pyragą 30-40 min. Praėjus 10 min nuo kepimo pradžios, apibarstykite pyragą kedro riešutėliais. Iškepusį ataušinti ir apibarstyti cukraus pudra.
Trapiai tešlai:
100 sviesto,
50 g cukraus,
žiupsnelis druskos,
1 pakelis vanilinio cukraus,
150 g miltų,
žiupsnelis kepimo miltelių.
Viršutiniam sluoksniui ir kremui:
750 g šviežių abrikosų arba 1 skardinė konservuotų (850 ml),
2 kiaušiniai,
80 g cukraus,
žiupsnelis druskos,
1 citrina,
250 g Rikotos arba kitokio riebaus varškės sūrio,
1 valg. šaukšt. krakmolo,
2 valg. šaukšt. kedro riešutėlių,
1 valg. šaukšt. cukraus pudros.
1. Iš 100g sviesto, 50g cukraus, 150g miltų vanilinio cukraus, žiupsnelio druskos ir kepimo miltelių užminkykite tešlą. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir padėti pusvalandžiui šaltai.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 200°. Tešlą iškočiokite apskritimo forma, kad būtų šiek tiek didesnis nei kepimo forma, kad būtų galima užlenkti kraštus. Iškočiotą tešlą subadykite šakute, užklokite ant jos kepimo popierių ir užberkite pupelių arba žirnių (slėgų), kad tešla kepdama neišsipūslėtų. Kepkite 15 min, paskui nuimkite slėgus ir popierių.
3. Šviežius abrikosus apiplikinkite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus. Jeigu naudosite konservuotus vaisius, juos gerai nuvarvinkite.
4. Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi ir druska. Citriną nuplikinkite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir nutarkuokite žievelę. Tarkuotą žievelę bei Rikotos sūrį ir krakmolą sumaišykite su kiaušinių mase.
5. Ant apkepusios tešlos iškiliomis puselėmis į viršų išdėliokite abrikosų puseles. Ant viršaus iškrėsti sūrio masę ir kepti pyragą 30-40 min. Praėjus 10 min nuo kepimo pradžios, apibarstykite pyragą kedro riešutėliais. Iškepusį ataušinti ir apibarstyti cukraus pudra.
Gal zinot kaip vadinasi ir kaip padaryti toki skanesta? Kiek prisimenu ten susideda is spirito, kiausinio, kondensuoto pieno... Na, toks labai labai skanus laizomas, tirstas...niam-niam ;D