Įkraunama...
Įkraunama...

GIMTADIENIS...

Kaip tik manes SAULE prase tortuko recepto, tai pamaniau, galeciau ir su jumis pasidalint wink.gif [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/x/foodman.gif[/img]

NEKEPTAS TORTUKAS

Paprasti lietuviski sausainiai (teslainiai smile.gif )

Kremui reikes:
200 gr sviesto,
200 gr cukraus pudros,
6 varskes sureliai (be glaisto, tie didesni),
6 kiausinai,
3 saukstai zelatinos,
1 stikline pieno,
1 saukstas citrinos sulciu,
1 plytele sokolado (aplie pati virsu).

Sviesta istrint su cukrumi ir det 1 tryni ir 1 sureli. Ismaisom -  taip sudedam visus trynius ir surelius. Supilam sultis. Idedam zelatina, ismirkyta siltam piene. Ismaisyti. Letai maisant supilti isplaktus baltymus.
Dedam sausainius ir krema sluoksniais. Uzpilam lydytu sokoladu.


Prasom prie manes prisidet ir kitas (-us). Rasykit ne vien saldumynu receptus, bet ir mesiskus, zuvies ir kt.
Atsakyti
MARINUOTAS LIEZUVIS (anytos [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/c0/rofl.gif[/img]):

Marinatui reikes:

liezuvio,
1 l vandens,
1 saukstas druskos,
1 saukstelis pipiru,
~ 4 vnt lauro lapeliu,
0.5 stiklines (100 ml) acto 0.9 %

Nulupti liezuvi ir marinuot siame marinate 3-4 dienas. Po marinavimo, pavirti ~ 1.5 val. Valgoma su majonezu.

SKANAUS!!! [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/_950/food.gif[/img]
Atsakyti
obuoliu pyragas su sidru

250 g miltų, [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/u/chef.gif[/img]
300 g cukraus,
125 g atšaldyto sviesto arba margarino,
l kiaušinis,
l kg obuolių,
3 šaukštai citrinų sulčių,
3/4 l sidro,
2 pakeliai vanilinio pudingo,
400 g grietinėlės,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
2 kupini šaukštai kakavos.


Miltai, smulkiai supjaustytas sviestas, 80 g cukraus ir kiaušinis sudedama į didelį dubenį. Dideliu peiliu sukapojami smulkūs trupiniai, o paskui rankomis suminkoma kieta tešla. Ji suvyniojama į plėvelę ir 1 valandą laikoma šaltai.
Tuo tarpu obuoliai nulupami, perpjaunami į 4 dalis, išimami sėklalizdžiai. Skiltelės supjaustomos nedideliais keturkampiais gabaliukais ir apšlakstomos trupučiu citrinų sulčių.

Sidras ir 200 g cukraus sumaišoma su pudingo milteliais. Pagal skonį galima dar pridėti cukraus.

Orkaitė įkaitinama iki 175°. Kepimo skarda ištepama riebalais.

Iš tešlos iškočiojamas šiek tiek didesnis už skardos dugną lakštas. Jis įklojamas į skardą ir 4-5 cm užlenkiamas ant kraštų.

Obuoliai sumaišomi su pudingo tyre ir sukrečiami ant tešlos.

Pyragas 50—60 minučių kepamas 175° karštumo orkaitėje. Iškepęs padedamas ant grotelių.

Grietinėlė gerai išplakama su vanilės cukrumi, sukrečiama ant pyrago ir apibarstoma kakavos milteliais.

Pagaminama per 2,5 valandos. Iš jų dirbama 1,5 valandos.

Skanaus!
[img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/5/liplick.gif[/img]



Atsakyti
Na va parasysiu labai greito ir skanaus pyrago receptuka wink.gif
Reikes:2 stiklines miltu,stikline grietines,stikline cukraus,2 kiausiniai,1-2 saukstai aliejaus,2 sauksteliai kepimo milteliu,svieziu arba dziovintu vasiu.
Kiausinius isplakt su cukrum,supilt alieju,grietine.I gerai istrinta tesla suberti miltus,sumaisytus su kepimo milteliais.Tesla supilti i forma(aisku nepamirskit patept jos),ant virsaus sudeti vaisius.As kai kepu su obuoliais,tai obuolius tada jau sumaisau tesloj.Kepti apie 35 min.vidutiniskai ikaitintoj orkaitej.
Atsakyti
risiruosiau ir as. Siaip labai megstu gaminti (ypac pyragus), o dar labiau juos valgyt  [img]http://www.supermama.com/baby/yabbimages/smilies/cwm2.gif[/img]
Nuziurejau si receptuka is Roberto receptu.
Reikes:
batono, pieno, vanilinio cukraus, dzemo (nelabai saldaus); kiausiniu baltymu, cukraus ir puses citinos sulciu kremui (beze)
Batona supjaustyt riekelemis, ismirkyt piene su vaniliniu cukrumi sudet i skarda, aptept dzemu ir uzdet dar viena sluoksni batono. Is baltymu cukraus ir citrinos sulciu isplakt krema ir uzpilt ( uzpurktst) ant batono. Pasaut 20min. i orkaite 200C.
Skanaus [img]http://www.supermama.com/baby/yabbimages/smilies/cwm12.gif[/img]
Atsakyti
Sveikos mamkos, cia radau internete toky receptuka, bet pati dar nebandziau (dar ne sezonas), bet butinai zadu isbandyt .

Torto ingredientai yra tokie: maždaug du litrai braškių (arba žemuogių su mėlynėmis, taip pat tinka avietės), litras riebios, bet ne pačios riebiausios grietinės (40 proc. jau per daug), pusantros stiklinės cukraus, vanilinio cukraus, šaukštas želatinos, apie 600-800 g varškės kekso (tinka "Vilniaus duonos" keksas "Vasara", vadinamasis "Studentų" keksas ir pan., o iš bėdos ir vokiškas biskvitas), stipri arbata.
Indai: tortinė arba metalinis dubuo, išklotas celofaniniu popieriumi arba permatoma plėvele produktams dengti, dubenėlis arbatai, indelis kaitinti brinkintą želatiną, mikseris ir aukštasienis indas kremui plakti.
Gamybos procesą pradedu užpildama puse stiklinės pravėsusio virinto vandens šaukštą želatinos. Ją reikia bent pusvalandį pabrinkinti. Paskui nuplaunu ir nuvalau braškes. Tada užplikau arbatžoles ir supjaustau keksą (biskvitą). Arbatoje pamirkytais biskvito gabalėliais iškloju tortinės dugną, sudedu uogų sluoksnį. Tada indelyje su vandeniu kaitinu puodelį su išbrinkusia želatina. Kai vanduo "vonelėje" užvirs, nepamirškite pamaišyti želatinos, kol ji galutinai ištirps. Kol želatina šyla, į aukštasienį indą supilu grietinę, cukrų, vanilinį cukrų ir truputį paplaku mikseriu.
Kai cukrus išmaišomas, plakdama pilu ištirpusią želatiną. Kremas bus paruoštas, kai nebesijaus cukraus grūdelių. Bet plakdami nepersistenkite, kad grietinė nesušoktų į sviestą! Užpilkite kremo ant pirmo kekso ir uogų sluoksnio ir dėkite antrą arbatoje mirkyto kekso ir uogų sluoksnį. Vėl užpilkite kremo (galite išpilti visą). Viršų galima papuošti uogomis. Būtų gerai, kad tortas pastovėtų šaldytuve bent per naktį. Stalo juo nepapuošite, nes dėti į lėkšteles jį paprastai tenka valgomuoju šaukštu, tačiau lėkštelėse jis atrodo pakankamai gražiai. Tiesa, neilgai jose užsibūna.

Atsakyti
Kadangi jau labai nesidirba, parašysiu ir aš pyrago-pyragaičių receptuką. Kažkaip labai greitai aš su juo prasisuku, tai dažniausiai ir kepu.
Tešlai: 2 kiaušinių tryniai, pusė stiklinės cukraus, pgl skonį vanilinio cukraus, 170 gr. sviesto, 1, 5 stiklinės miltų.
Sviestą, cukrų ir trynius ištrinti iki vientisos masės, sudėti miltus. Tada tešlą sukrėsti į skarda-kad gautųsi pyrago pagrindas (aš dedu į stačiakampę skardą).Tešla turi gautis tokio tirštumo kaip sviestiniams sausainukams.
Viršui: 2 kiaušinių baltymai, trečdalis stiklinės cukraus, žiupsnelis druskos, plytelė tarkuoto pieniško šokoloado,  100 gr. sumaltų ar tarkuotų lazdyno riešutų. Baltymus su cukrum ir druska išplaku iki stangrios masės, tada sukrečiu tarkuotą šokoladą ir riešutus.
Ir visą šitą masę dedu ant paruoštos tešlos.
Kepti 30 min. 180 laipsnių orkaitėj.
Atsakyti
SOKOLADINIAI PUTESIAI


Reikia:
2 arbat. sauksteliai tirpios kavos
150 gr juodo sokolado
4 kiausiniu
1 arbat. saukstelio brendzio ar tamsaus vyno

`````````````````````````````````
Istirpinti sokolada; maisant ideti po 1 tryni, sauksteli sutrintus kavos miltelius, alkoholi. Isplakami baltymai. I juos, letai maisant, supilti ismaisyta mase. Viska supilstyti i puodeliu ir atsaldyti (laikyti apie 1 val).
Papuosti kepintais smulkintais migdolais, grietinele.
Atsakyti
SPURGOS


Reikia:
18 kupinu saukstu miltu
4 saukstai cukraus
1 kiausinis
0.5 l kefyro
1 saukstelis sodos
druskos
aliejaus (kepimui)

````````````````````````````````
Viska kartu sumaisyti. Ikaitinti alieju. Dregnu saukstu imti tesla ir deti i alieju. Virti kelias min (kol paruduos). Isvirusius apibarstyti pudra.
Atsakyti
                   OBUOLIŲ PYRAGAS
6 kiaušiniai
0,3- 0,4 l cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukšteliai cinamono
2 stiklinės miltų
vanilinio cukraus
gili lėkštė obuolių
kiaušinius ištrinti su cukrumi, sudėti miltus, kepimo miltelius, cinamona, sudėti smulkiai supjaustytus obuolius, supilti i forma ir kepti
Atsakyti
Labai pigu, greita ir laaaaabai skanu smile.gif [smiley=eda.gif]:
vaflių lakštus supjaustyti rombeliais, aptept majonezu, pabarstyt cukrum ir kmynais ir trumpam į orkaitę Gaunasi labai skanūs sausainiukai (g. prie alaus, tada cukraus nereik)
Atsakyti
Vafliu sluoksniais det nereik, o orkaitej laikyt tai labai trumpai - kol pagelsta tas majonezas (gal 1-2min., niekad i laikrodi neziurejau  ???) Svarbiausia neperlaikyt, nes kai paruduoja, neskanu. Gaunasi tokie plonyciai "sausainiukai" ar "krekeriukai", nzn, kaip cia geriau pavadint  :)
Atsakyti