Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 36

Matai, slalome su daug posūkių ir trumpomis tiesiosiomis nevažinėju nei aš, nei tu. Kitas dalykas, tau tokiam profesionalui davus bimbalą su plačiom žemo profilio padangom ir 250+kw ir tojotą su siaurais aukšto profilio balionais ir 74kw, su kuria greičiau suvažiuotum? Ką pasirinktum kelionei per lenkijos smagiuosius kelius, kai reikia lenkti fūras? Mašinos gerumas ne gedimų kiekiu ar išdegintu degalų kiekiu nusakomas. Kaip išsidėlioji prioritetus ir jų "svorius", tiek ir geras tau tas automobilis. Kažkam pirmoj eilėj pontai, kažkam komforto įranga, kažkam vairavimo pojūčiai, o kažkam kuo mažesni kaštai. Tai tiek apie mašinas.

Su tomis pyrago diagramomis tai skiriasi langų pyrago gabalas, nes bendrąja prasme per juos išeina tiek pat šilumos, tik kad labiau apšiltinus namą tas pats kiekis jau turi didesnį santykinį svorį lyginant su kiauru namu.

Kol mažai tų purškėjų, o tiekėjų išvis gal trys, tai ir pažįstami. Po metų kitų žėk išvešės šita šaka, kaip kokių LED gamintojų ir pardavėjų skaičius išaugs eksponentiškai, ir visų pažinot nesigaus, tik pagrindiniai žaidėjai geriau ar mažiau vieni kitus žinos.

Apie VGTU profesorių, kurio straipsnis pas poliuretanščikus sutinkamas, papasakok ką nors blogo, kaip jo rašliavom negalima tikėt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kosmoz: 03 kovo 2016 - 17:26
QUOTE(Kosmoz @ 2016 03 03, 17:21)
Mašinos gerumas ne gedimų kiekiu ar išdegintu degalų kiekiu nusakomas. Kaip išsidėlioji prioritetus ir jų "svorius", tiek ir geras tau tas automobilis.

Tu labai taikliai pastebėjai. Į BMW kupė tilpo tik vienas m3 putplasčio, o su su dyzeliuku universalu beveik visas statybines medžiagas susivežiojau smile.gif, ir nereikia man su juo fūrų Lenkijos keliuose lenkti smile.gif.

O dėl slalomo trasos, su daugybe posūkių, tai yra standartinės miesto sąlygos. Savo laiku, su 90AG opeliuku aš nuo Naujininkų iki maždaug Saulėtekio alėjos, žiemą kai buvo daug sniego ir ledo keliuose, darbo dieną truputį prieš 8 val. ryto esu nuvažiavęs per ~5min. Aišku, tuo gal ir nereikėtų girtis, bet šis pavyzdys akivaizdžiai parodo, kad miesto sąlygomis ne kilovatuose esmė.

Apie VGTU profesorių, kurio straipsnis pas poliuretanščikus sutinkamas, papasakok ką nors blogo, kaip jo rašliavom negalima tikėt smile.gif

Kai diagramos paimtos iš konteksto, nesvarbu, kokio profesoriaus darbo, jomis kategoriškai negalima tikėti. Tik kai pateiktos visos sąlygos, paaiškinančios, kaip tos diagramos buvo gautos.

O kai kalba eina apie visą straipsnį, tai šiais laikais galioja ne komunizmas, o žiaurioji komercija. Tu man gerai sumokėk, bet kuris profesorius tau dar ir ne taip parašys, žinoma nutylėdamas kai kuriuos niuansus, kitus, nesvarbius paryškindamas, kad nors ir viską teisingai parašys, bet eilinis skaitytojas supras viską ne taip, kaip turėtų, o taip, kaip bus norima, kad suprastų.

Kai kalba eina apie šiltą namą, negalima matyti tik vieno mazgo savybių, pavyzdžiui, apšiltinimo medžiagų storio. Čia kategoriškai reikia vertinti visus parametrus vienu metu stebint, kaip įtakos vieno mazgo keitimas kitus parametrus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 03 kovo 2016 - 17:50
Bet tu primesk kaip patogiai viską susivežęs būtum su kokia toyota hiace, negalvoji pasikeist? Šumacherio vairavimo įgūdžiai kompensuotų galios ir masės santykį, turėtum tą patį patikimumą, bet kiek galėtum visko pasikraut wink.gif Tave skaitant atrodo, kad su daugiau kilovatų ir visais varomais ir dvigubai galingesniais stabdžiais gausis lėčiau, negu su studentiškų opeliuku smile.gif Tu dar šauk neatremiamą argumentą, kad "kamštyje visi kilovatai vienodai stovi", tai beliks tikrai iškelt rankas ir pasiduot biggrin.gif

Man tos diagramos menkai įdomios, man ta lentelė, kur sandarumas konstanta ir kinta tik varža, kelia daugiausiai klausimų dėl tradicinių šiltinimo metodų ir varžų reikalingumo. Ir tos lentelės šaltinis kaip ir egzistuojantis daiktas, o ir visos pastangos didinti namo sandarumą A klasėje, o ne vien tik iškelti varžas sienose ir stoge, taip pat sufleruoja apie didelę sandarumo įtaką galutiniam rezultatui. Kaip alpinistai kalnuose sugeba savo palapinėse palaikyti rimtą pliusą? Palapinės tik sandarios, ar dar ir varža didelė? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kosmoz: 03 kovo 2016 - 17:56
QUOTE(Kosmoz @ 2016 03 03, 17:54)
Man tos diagramos menkai įdomios, man ta lentelė, kur sandarumas konstanta ir kinta tik varža, kelia daugiausiai klausimų dėl tradicinių šiltinimo metodų ir varžų reikalingumo. Ir tos lentelės šaltinis kaip ir egzistuojantis daiktas, o ir visos pastangos didinti namo sandarumą A klasėje, o ne vien tik iškelti varžas sienose ir stoge, taip pat sufleruoja apie didelę sandarumo įtaką galutiniam rezultatui. Kaip alpinistai kalnuose sugeba savo palapinėse palaikyti rimtą pliusą? Palapinės tik sandarios, ar dar ir varža didelė? smile.gif

O tau nekyla klausimas, kaip ta lentelė atsirado? Kiek ja domėjausi, tai ją sudarė mokslininkai atlikę tyrimą pagal poliuretano putų gamintojo užsakymą. Kaip manai, ką mokslininkai paryškino, ką nutylėjo, kad rezulatas gautūsi toks, kokio pageidavo užsakovai?

Ši lentelė Lietuvoje pirmiausiai pasirodė Gamo putų purškėjų svetainėje, vėliau atsirado, ją kopijuojančių ir daugiau. Bet jei pagilinsi savo žinias šiltų namų temoje labiau, suprasi, kad ji negali būti teisinga, ir kad tokią gauti, reikia stipriai pakoreguoti tuos niuansus, kurie lentelėje nefiguruoja, pavyzdžiui bandomo namo sandarumas, didelis plotas langų, su ne stiklo paketais, o vienu stiklu įstiklintų ir t.t. ir t.t. Abejais mano išvardintais atvejais, galima gauti rezultatą atitinantį lentelėje pateiktą, gerai pagalvojus ir daugiau niuansų galima prigalvoti.

Dėl apšiltinimo medžiagų sandarumo, pasaulyje turbūt geriausiai žinomas šiltų namų niuansuose besispecializuojantis Vokietijos profesorius Volfganas Feistas yra pasakęs, kad absoliučiai nėra svarbu, ar apšiltinimo medžiagos yra sandarios ar ne. Svarbus yra tik namo sandarumą užtikrinančio sluoksnio sandarumas.
Atsakyti
QUOTE(Kosmoz @ 2016 03 03, 17:54)

nu nu sakes, kosmonautas pasakaiciu prisiskaites. Naturalu kad aplinistai net nebande palapines is storo veiloko i K-1 virsune uzsivilkt, jei butu koks serpas uzneses, tai su malunumu butu ten ilgiau ir pasilike. taip, sandarumas turi but uztikrintas betkuriuo atveju, bet turbut nemanai kad butu labai silta sandarioj skardinej palapinej ?
Atsakyti
Aš į tą lentelę ir efektyvumą žiūriu kaip į konkretaus mazgo, greičiausiai plokštumos, efektyvumą, daleiskime namo siena be langų, arba stogas be kamino, langai, durys ir kt. jau groja bendram pastato sandarumui ir efektyvumui, bet ten, mano giliu įsitikinimu, nagrinėjamas mazgas.

Kalbant apie "kas moka pinigus, tas ir muziką užsako ir tokie gaunami tyrimų rezultatai", antivakseriai rado pinigų ir užsakė tyrimą už 250k usd, kad surastų sąryšį tarp vakcinavimo ir autizmo. Nerado. Pinigai į balą.
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2016 03 03, 18:17)
nu nu sakes, kosmonautas pasakaiciu prisiskaites. Naturalu kad aplinistai net nebande palapines  is storo veiloko i K-1 virsune uzsivilkt, jei butu koks serpas uzneses, tai su malunumu butu ten ilgiau ir pasilike. taip, sandarumas turi but uztikrintas betkuriuo atveju,  bet turbut nemanai kad butu labai silta sandarioj skardinej palapinej ?

manau būtų šilčiau, negu A++ klasės name pravirais langais ir durimis.
Atsakyti
QUOTE(Kosmoz @ 2016 03 03, 18:20)
manau būtų šilčiau, negu A++ klasės name pravirais langais ir durimis.

su Logika nebegyveni? senai issiskyret ? :/ Ir pritariu tamstos teiginiui, kad automobilio marke gali but diagnoze.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 03 kovo 2016 - 18:30
QUOTE(madwifi @ 2016 03 03, 18:28)
su Logika nebegyveni? senai issiskyret ? :/ Ir pritariu tamstos teiginiui, kad automobilio marke gali but diagnoze.

Logika? Nesu girdėjęs apie tokią. Gali daryt kokį tik nori namą šiltą, ten A++++++ klasės, kur ne tik nenaudoja, bet dar ir gamina. Bet šilumos šaltinius atjungi, visus langus ir duris pradarai, sandarumas neegzistuoja ir sandarioje skardinėje tampa šilčiau. Pabandyk savo name užsukt katilą ar kuo ten šildaisi ir pradaryt langus pilnai. Ryte parašyk kiek temperatūros svetainėj radai.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2016 03 03, 18:28)

Ko jus dar su juo gincyjates ir gaistat laika, autobanginiuos seniai niekas su juo nebebendrauja, tai prisiregistravo cia draugu ieskot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kosmoz @ 2016 03 03, 18:20)
Nerado. Pinigai į balą.

Mano namas, kaip pilnai apipurkštas sandariomis putomis, realiai yrodo, kad lentelė klaidinga smile.gif.

O tu atidžiau paskaityk profesorių straipsnius, pamatysi, kad juose viskas teisingai parašyta, tik akcentai nesudėlioti, o vat jau pats skaitydamas juos sudėlioji neteisingai, nes jis profesorius, žino, kaip apgauti nemeluojant.

Mano visas namas pilnai apipurkštas uždarų porų PUR putomis. Stogas 23cm, sienos 5cm storiu. Pirmą žiemą jis pražiemojo apšiltintas tiktai taip. Kaip manai, kodėl kitais metais aš papildomai šiltinausi sienas neoporu dar 25cm storio? Remiantis ta lentele man nevertėjo, o remiantis logišku protu, moksliniais tyrimais, bei realiais eksploataciniais rodikliais - vertėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 03 kovo 2016 - 18:50
QUOTE(Kosmoz @ 2016 03 03, 18:34)
Logika? Nesu girdėjęs apie tokią. Gali daryt kokį tik nori namą šiltą, ten A++++++ klasės, kur ne tik nenaudoja, bet dar ir gamina. Bet šilumos šaltinius atjungi, visus langus ir duris pradarai, sandarumas neegzistuoja ir sandarioje skardinėje tampa šilčiau. Pabandyk savo name užsukt katilą ar kuo ten šildaisi ir pradaryt langus pilnai. Ryte parašyk kiek temperatūros svetainėj radai.

nejaugi namas atsals jei langus ir duris paliksiu atvirus ? negali but smile.gif bet tikrai zinau kad metaliniam sandariam angare tai ir langu atidaryt nereiks.
Atsakyti
QUOTE(Kosmoz @ 2016 03 03, 18:27)
viskas būtų faina, jei ne vienas bet: su vata ar polistirolu ar dar kažkuo žygiuojant link didesnio sluoksnio auga tiek varža, tiek sandarumas, dėl to ir jaučiasi pagerėjimas. Su poliuretanu kita daina, visiškas sandarumas atvirų porų putose gaunamas jau ties 14cm, uždarose ties 4, tad toliau storinant važiuojam tik per varžą, sandarumas nekinta.

Sandaruma ,tame tarpe ir garo barjiera, reikia uztikrinti tam skirtomis medziagomis o ne silumos izoliaciniais sluoksniais .
Tu negirdi kas tau sakoma .Keistas esi doh.gif
Mintas tau jau pacitavo Dr. V Feist-a .
QUOTE(mintas @ 2016 03 03, 20:04)

Dėl apšiltinimo medžiagų sandarumo, pasaulyje turbūt geriausiai žinomas šiltų namų niuansuose besispecializuojantis Vokietijos profesorius Volfganas Feistas yra pasakęs, kad absoliučiai nėra svarbu, ar apšiltinimo medžiagos yra sandarios ar ne. Svarbus yra tik namo sandarumą užtikrinančio sluoksnio sandarumas.

Atsakyti