Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 36

Šiandieną peržiūrėjau savo šildymo užrašus. Štai kokius duomenis radau.

Nuo lapkričio 30 d. iki gruodžio 31 d. vakaro prisuko 216,2 kWh elektros. Elektros tarifas - 0,129 euro. Už gruodžio mėnesio šildymą išeina 27,88 euro. Tiesa, gruodį apdailą darę vyrukai vis kaito, todėl nuo ryto iki vakaro buvo atidaryti 3-4 langai.

Nuo gruodžio 31 d. iki vasario 2 d. siurblys prisuko 292,83 kWh elektros. Tai išeina 37,19 euro. Bet lyginimas kaip ir ne visai teisingas, nes apima dvi dienas vasario. Turiu dar tokius skaičius: nuo gruodžio 30 d. iki sausio 30 d. - 282 kWh elektros. O tai būtų 35,81 euro.

Nuo vasario 2 dienos iki kovo 1 dienos siurblys prisuko 138,83 kWh elektros. Tai būtų 17,63 euro.

Šį vakarą fotografavau šilumos siurblio elektros skaitliuko duomenis. Štai ką jis rodė. Čia suvartota elektros nuo lapkričio 8 d. iki kovo 2 d., t.y. 796,28 kWh. Nuo lapkričio 8 d. iki gruodžio 31 d. vakaro prisuko 377,24 kWh elektros. Likusi dalis - šiais metais. Išeina taip: 377,24x0,129=48,66 euro (lapkritis ir gruodis). Sausis ir vasaris išeina 419,04 kWh elektros arba 419,04x0,127=53,22 euro. Iš viso už beveik 4 mėnesių šildymą - 101,88 euro.

Per tą laiką pagamintas toks šilumos kiekis. Šioje nuotraukoje matyti, kad grynai el. tenas prisuko 29,7 kWh elektros (ASGI), nes kai vėdini namą, kuomet lauke -22 ir numuši vidaus temperatūrą iki +10, tai siurblys nesupranta, kodėl jam dirbant kelias valandas niekaip neišeina pakelti temperatūrą ir įkalą teną.
Papildyta:
QUOTE(Kosmoz @ 2016 03 02, 10:04)
gal netyčia darbas per jėgą įsodino į tojotą, tai nieko nepadarysi, bet jei už savus tai čia jau diagnozė, o pavyzdinių eksponatų pilnas televizorius, kaip jie pilietiškai elgiasi ir gaudo neva pažeidėjus su savo šeimyninėm tojotom biggrin.gif

Ne, Toyota pirkau asmeniškai. Ir jau ne pirmą. Neužmušamos mašinos - važiuoji ir važiuoji. Netaupau ir nesaugau, o tiesiog naudoju. Ir vargo nematau. Man svarbu patikimumas ir tai, kad mašina gali naudotis, o ne į ją kišti pinigus. Mano Toyota Avensis yra šiaurės šalims skirta: gamyklinė Webasto, šildomos sėdynės, šildomi lauko veidrodėliai, šildomi priekiniai valytuvai, nuolatinio greičio palaikymo sistema, laisvų rankų įranga, 8 garsiakalbiai, 9 oro pagalvės, niekada nebuvo daužta ir t.t.

Aš dažnai matau BMW X5, Audi Q7 ir panašius veikėjus, kurie telefoną laiko prie ausies. Aš tokių dalykų nepažįstu, nes mašina standarte turi laisvų rankų įrangą. Žodžiu, man patinka patikimumas ir nauda, kurią aš gaunu, o ne prestižas, kad visi matytų ir po to taisyti pakabą, taupytų degalus ir t.t.

P.S. Būtų įdomu sužinoti, kokia yra diagnozė važiuoti su Toyota?
Papildyta:
QUOTE(Adwoco @ 2016 03 02, 14:54)
Matau, kad po vamzdeliais klojote wavin šilumą atspindinčią foliją? Ar ji kažkuo skiriasi pvz. nuo Onnline, galbūt patikimesniu įlaminavimu ar tik dvigubai didesne kaina? smile.gif Taip pat dar klausimas ką naudojote kaip kompensacinę juostą ir kokio storio? Nuotraukoje nelabai matosi.

Aš mėgstu naudoti vieno gamintojo sistemas. Todėl ir pasirinkau Wavin. O ir kainą gerą davė. Kuo geriau, nežinau. Kompensacinė juosta buvo 2 ar 3 cm akmens vatos.
Papildyta:
QUOTE(Adwoco @ 2016 03 02, 14:54)
Dar esu parašęs tamstai AŽ dėl grindininko. Tiesa, čia kažkas iš kolegų sukritikavo dėl terminų nesilaikymo ir pan., tai visgi kokia nuomonė dėl jo jo darbo?

Kaip Cibulis esu užsiregistravęs ne aš, o mano žmona. Jos mergautinė pavardė labai panaši. Beje, žmonos sesė žinoma balerina - Cibulskytė. Galite pasiieškoti tinkle. Todėl aš laiškų kelis mėnesiu negavau, nes nesijungiau prie SM. Gavo žmona, bet man nepranešė, nes neprašiau. O kiek žmonių - tiek nuomonių. Vienam Toyota netinka, kitam - vata. Trečiam meistrai. Man meistrai tiko. Visur lieka asmeniškumo įspūdis. Nesakau, kad tie grindų meistrai idealūs, bet padarė gerai. Man irgi nepatiko tų meistrų tatuiruotės ir norėjau juos grūsti lauk, bet kažkaip viskas gerai baigėsi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 02 kovo 2016 - 21:33
QUOTE(mintas @ 2016 03 02, 12:01)
Klausyk, ar tau neatrodo, kad nespėjai prisijungti, vos 9 žinutes tespėjai parašyti, o jau leidi sau mažiausiai dvejose žinutėse nuklysti į lankas, oftopinti, spaminti teršti šią temą?
poster_offtopic.gif  poster_offtopic.gif  poster_offtopic.gif

Panasu,kad BMW vairuotojas biggrin.gif

QUOTE(cibulis @ 2016 03 02, 22:40)
Ne, Toyota pirkau asmeniškai. Ir jau ne pirmą. Neužmušamos mašinos - važiuoji ir važiuoji. Netaupau ir nesaugau, o tiesiog naudoju. Ir vargo nematau. Man svarbu patikimumas ir tai, kad mašina gali naudotis, o ne į ją kišti pinigus. Mano Toyota Avensis yra šiaurės šalims skirta: gamyklinė Webasto, šildomos sėdynės, šildomi lauko veidrodėliai, šildomi priekiniai valytuvai, nuolatinio greičio palaikymo sistema, laisvų rankų įranga, 8 garsiakalbiai, 9 oro pagalvės, niekada nebuvo daužta ir t.t.

Aš dažnai matau BMW X5, Audi Q7 ir panašius veikėjus, kurie telefoną laiko prie ausies. Aš tokių dalykų nepažįstu, nes mašina standarte turi laisvų rankų įrangą. Žodžiu, man patinka patikimumas ir nauda, kurią aš gaunu, o ne prestižas, kad visi matytų ir po to taisyti pakabą, taupytų degalus ir t.t.

P.S. Būtų įdomu sužinoti, kokia yra diagnozė važiuoti su Toyota?

Galeciau atsakyt,bet viesai nenoriu.Kai ka tai gali izeist smile.gif .Pats daug metu prekiauju Toyota modeliais (virs 15 metu),dalyvauju toyotaclub.lt,pats vairuoju Toyota ir esu susidares nelabai koki Toyota vairuotojo portreta.Vien pasakymas "niekada nebuvo dauzta" apibudina butent Toyota gerbeja smile.gif
p.s. gal but tai tau ir sutrukde pasirinkt namui plokstuminius pamatus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brella: 02 kovo 2016 - 23:34
QUOTE(Brella @ 2016 03 02, 23:31)
Galeciau atsakyt,bet viesai nenoriu.Kai ka tai gali izeist  smile.gif  .Pats daug metu prekiauju Toyota modeliais (virs 15 metu),dalyvauju toyotaclub.lt,pats vairuoju Toyota ir esu susidares nelabai koki Toyota vairuotojo portreta.Vien pasakymas "niekada nebuvo dauzta" apibudina butent Toyota gerbeja  smile.gif
p.s. gal but tai tau ir sutrukde pasirinkt namui plokstuminius pamatus  biggrin.gif

Ir koks tas nelabai koks Toyotos vairuotojas? Jei nori žinoti, tai šitą mašiną pirkau iš Kauno Toyota centro. Man pardavėjai (oficiali atstovybė) pateikė daug mašinos nuotraukų ir visą istoriją. Štai koks buvo kėbulo defektas. Ar panašu, kad ji buvo daužta? Kokių mašinų vairuotojai tau patinka? Gal menininkai vairuojantys Citroen Elysse ar kokį Renault Avantime?

Ir kaip Toyotos trukdo pasirinkti pamatus? Nebent tai, kad Toyotas renkasi dėl patikimumo, o plokščias pamatas pasirodė ne toks patikimas? Jei neklystu Bangas irgi Toyota vairuoja ir plokščią pamatą pasidarė.

P.S. Kažkaip kalba į lankas nukrypo. Įdėjau kaip kaimyno medžiai meta šešėlį, tai fasadas kreivas, tai mašina ne ta.
Atsakyti
Ir sekas tau i tuos offtopikus veltis smile.gif
Atsakyti
Šiaip tai man juokinga, kai išlaidos šildymui skaičiuojamos dviejų skaičių po kablelio tikslumu, o ir dvi dienos, pridėtos prie mėnesio, tai jau kapec kaip netiksliai suskaičiuota. Gal ir vandenį tulike nuleidi tik pašikęs? Į dušą tik kartą į savaitę, o likusias dienas kaip piratas, tik akis, pažastis į klyną prasiplauni su sauja vandens? Nes nu gi centas prie cento ir tojota išeina biggrin.gif Jau matau vaizdą, kaip šeima susibara, nes cibulio žmona paliko langą pravirą 5 minutėm.

Kai juokina su savo tuo patikimumu ir mažom kuro sąnaudom biggrin.gif Turbūt nėra Q7 ar X5, kuriame telefonas nesusikabintų su mašina, kalba kaip kam patogu. Ir iškelti laisvų rankų įrangą, nors sėdi ant skudurinio salono, lieti plastikus pagamintus iš perdirbtų cocacolos butelių, o po kapotu klaksi maks 100kw 4 cilindrų variklis, kai tas su Q7 ar X5 sėdi patogiame odiniame fotelyje 18 krypčių reguliuojamame, po kapotu 200+ kilovatų ir vairavimas teikia malonumą. Bet užtai pas tave negenda biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ir draudimas pigus.

Tojota vairuotojas važiuoja iki sugriūna mašina, nes kol važiuoja, tol mašina nesugedus. Viskas būtų dar px su ta tojota, jei ne jų vairai, galvojantys, kad vos ne su mersedesu čia važiuoja. Ko niekas apie opelių vairuotojus nešneka? Juk irgi paprastas mašina, bet opelio vairuotojas supranta, kad vairuoja opelį ir jo nei giria, nei aukština. Su tojotom taip nėra, nes tojota tai japoniškas mersas, ir negenda tikrai niekada.

Atsakyti
Apie automobilius yra atskira tema smile.gif http://www.supermama...hp?showforum=47

QUOTE(Kosmoz @ 2016 03 03, 08:47)

Kai juokina su savo tuo patikimumu ir mažom kuro sąnaudom biggrin.gif Turbūt nėra Q7 ar X5, kuriame telefonas nesusikabintų su mašina, kalba kaip kam patogu. Ir iškelti laisvų rankų įrangą, nors sėdi ant skudurinio salono, lieti plastikus pagamintus iš perdirbtų cocacolos butelių, o po kapotu klaksi maks 100kw 4 cilindrų variklis, kai tas su Q7 ar X5 sėdi patogiame odiniame fotelyje 18 krypčių reguliuojamame, po kapotu 200+ kilovatų ir vairavimas teikia malonumą. Bet užtai pas tave negenda biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ir draudimas pigus.

Atsakyti
Nezinai priesistores tai ko cia komentuoji, pasedek kokius metelius cia gal suprasi apie ka kalba ir nesnekesi nesamoniu. Zmones su to Toyota vazineja nes Q7 i sienas sukrove polistirolo forma biggrin.gif

Per TV Cibulis pasake kad sildymas metams kainuos 100e vat ir skaicuoja kiek tiksliai gaunas, net nezinau ko as cia tau aiskinu :|

QUOTE(Kosmoz @ 2016 03 03, 08:47)
Šiaip tai man juokinga, kai išlaidos šildymui skaičiuojamos dviejų skaičių po kablelio tikslumu, o ir dvi dienos, pridėtos prie mėnesio, tai jau kapec kaip netiksliai suskaičiuota. Gal ir vandenį tulike nuleidi tik pašikęs? Į dušą tik kartą į savaitę, o likusias dienas kaip piratas, tik akis, pažastis į klyną prasiplauni su sauja vandens? Nes nu gi centas prie cento ir tojota išeina biggrin.gif Jau matau vaizdą, kaip šeima susibara, nes cibulio žmona paliko langą pravirą 5 minutėm.

Atsakyti
QUOTE(remiga @ 2016 03 03, 09:10)
Apie automobilius yra atskira tema  smile.gif  http://www.supermama...hp?showforum=47

http://www.supermama...p?showforum=149
Atsakyti
gal kas žino formulę arba nuorodą, kur būtų aprašyta metodika, kaip tiksliai suskaičiuoti varžas? Nes tarkime imam paroc extra vatą su lambda 0,034, dedam jos 40cm ir jei tik šitus du skaičius naudoti, tai turime 11,76 varžą, bet toli gražu tiek nėra ir visi tai žino. Tad klausimas būtų, kaip realiai susiskaičiuoti mazgo varžą, atsižvelgiant į skirtingas medžiagas ir dėl to esančias arba neesančias siūles, sukibimą su paviršiumi ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Kosmoz @ 2016 03 03, 12:25)
gal kas žino formulę arba nuorodą, kur būtų aprašyta metodika, kaip tiksliai suskaičiuoti varžas? Nes tarkime imam paroc extra vatą su lambda 0,034, dedam jos 40cm ir jei tik šitus du skaičius naudoti, tai turime 11,76 varžą, bet toli gražu tiek nėra ir visi tai žino. Tad klausimas būtų, kaip realiai susiskaičiuoti mazgo varžą, atsižvelgiant į skirtingas medžiagas ir dėl to esančias arba neesančias siūles, sukibimą su paviršiumi ir pan.

Šitam dienoraštyje gana populiariai paaiškinta https://amnamas.word...silumine-varza/

Primityvi skaičiuoklė subalansuota putplasčiui http://www.ukmergesg...index.php?id=93

Skaičiuoklė pažengusiems www.u-wert.net

Labai detaliai viskas surašyta STR'e, įvertinanant pataisos koficientus deklaruojamoms šiltinimo medžiagų liambda vertėms.
Atsakyti
QUOTE(Kosmoz @ 2016 03 03, 12:25)
gal kas žino formulę arba nuorodą, kur būtų aprašyta metodika, kaip tiksliai suskaičiuoti varžas? Nes tarkime imam paroc extra vatą su lambda 0,034, dedam jos 40cm ir jei tik šitus du skaičius naudoti, tai turime 11,76 varžą, bet toli gražu tiek nėra ir visi tai žino.

O kam tau tiksliai skaičiuoti? Ir dar nurodyti du skaičius po kablelio? Dėk iš akies. Tikrai neverta tiksliai skaičiuoti. Tie, kas vairuoja 200+ kW mašinas, neskaičiuoja dviejų skaičių po kablelio. Susivarei visai. Kažkaip nerimtai. Ar saliarkai, o gal dujoms neliks?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 03 kovo 2016 - 13:14
QUOTE(cibulis @ 2016 03 03, 07:41)
Jei neklystu Bangas irgi Toyota vairuoja ir plokščią pamatą pasidarė.

Ten žmonos buvo, praktiškai neužmušama tik galinio stabilizatoriaus įvorės kas 2 metus labai nepatogioje vietoje reikia keisti... Pas mane irgi japoniška tik awd.
Atsakyti