Įkraunama...
Įkraunama...

Nenori į darželį

QUOTE(Aimeja @ 2016 02 04, 11:04)
Vaikas labai nemandagus. Neįsivaizduoju savęs besidžiaugiančios tokiu savo vaiko elgesiu. Gėda būtų.  ax.gif
Yra toks dalykas kaip nutylėjimas. Tai ne melas. Tiesiog padėkoji ir viskas , be komentarų. O paskui dėk tą daiktą kur nori. Ir padėkoji ne už tai, kad patiko ar ne, o už to žmogaus pastangas, dėmesį tau,  norą padovanoti, už tai, kad tu jam rūpi, kad stengėsi ir t.t. Net matau, kaip tavo vaikas pav. nupirktų ką nors močiutei, na kokį šokoladą iš savo sutaupytų pinigų, nulėktų su juo pasveikinti,  o jinai paimtų ir sakytų, nu ačiū, bet man nepatinka, nemėgstu tokio šokolado, kitą kartą paklausk ... ir t.t., na vaikas dar gautų moralą. Net matau koks jis būtų laimingas.
Gražus elgesys reikalauja supratimo ir išminties, kiauliškas nieko.

labai pritariu visiems zodziams drinks_cheers.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
As tokiam tiesiog nustociau aplamai ka dovanot. Nenori, nevertinta, nereikia.

QUOTE(Hmmm... @ 2016 02 04, 12:41)
Geriau kitą kartą močiutei užsimint, kad norėčiau vieno ar kito daikto, t.y. užbėgt potencialiam nusivylimui už akių.



o jus isivaizduokit, kad vaikas jau paaugo ir ten visokiu ismaniuju nenori, o papraso mociutes megztinio. Garantuoju net cielu 100 procentu, kad jam tas megztinis nepatiks: ne ta spalva, per plonas, per storas, per ilgas, per trumpas ar dar kazkokiu priezasciu atsiras. Na, vistiek neitiks jusu vaikui dovanos, jei dabar neivertina ka gauna, o pasirodys, kad uzsisakyt gali.
Atsakyti
Netyčia užklydau ir perskaičiau visą diskusiją. Jei yra galimybės nevesti trimečio į darželį, jis jautrus, ilgai liūdi, tai ir neveskite. Keturmečiui jau reikia socializacijos, bendraamžių. Tačiau svarbu mamai suprasti, kada vaikas tikrai blogai jaučiasi, o kada ožiuojasi. Deja, mamos į viską reaguoja perdėtai. Ir tai nėra nei blogai, nei lepinimas. Tiesiog skaudu žiūrėti į savo dalelę besikankinančią. Gal tiesiog reikėtų pasitarti su specialistais, tomis pačiomis auklėtojomis ar geru psichologu ir į visą situaciją pažvelgti iš šalies. Dirbu darželyje ir iš šalies dažnai geriau matosi tikra situacija. Hipergloba yra toks pats blogis, kaip ir vaiko nepriežiūra, kenkianti jūsų brangiausiam žmogučiui.
Sėkmės sprendžiant problemas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėta: 21 birželio 2016 - 23:16
Rugpjūtis atėjo, pradedu po truputį kalbėti apie darželį (atostogauja nuo gegužės pab.), tai noro nėra jokio. Atsargiai, bet po truputį pratinu prie tos minties, kad eisim rudenį. Tik nežinau-vėl pusę dienos leisti kaip pernai ar palikti visai dienai.
Atsakyti
o ko norit jus pati? Ne vien vaiko noru ziurint, bet ir i savo norus atsizvelgiant?
Atsakyti
Sveiko mamytes. Turime problemu su darzeliu. Pradejom eiti nuo 2m. bet max tris dienas iseinam i darzeli ir susergam. Gydomes men laiko vel pradedam eiti vel dvi trys dienos ir vel sergam... taip visus metus. Visa vasara nevedu i darzeli,bet nuo rugsejo noriu vel pradeti vesti,gal kas turi patarimu kaip prpratinti?nes jau nebezinau ka daryti...nes manau kad nuo streso ji suserga...:-(
Atsakyti
QUOTE(RasaZFR @ 2016 02 04, 17:27)
Cia jau jusu reikalas ir nuomone.
Nutylejimas yra tiesos nesakymas, o tai yra melo rusis. Vadinkim daiktus tikraisiais vardais.
Kur elgesys grazus ar kiauliskas vertina tik tas, kuris elgiasi,, Tai kiekvieno sventas pasirinkimas. Jeigu kitas vieno ar kito elgesio negali priimti, tai jau jo beda. Jei manau, kad kazkas mano atzvilgiu elgiasi kiauliskai (naudoju jusu zodyna), tai jau mano beda, jeigu nesugebu su tuo susidoroti, arba elgesi vertiinu kaip kiauliska, kai tuo tarpu taip besielgiantis visai to nenori, neturi tokios intensijos.
Labai lengva viska suskirstyti i balta/juoda, gera/bloga, mandagu/nemandagu, leisti/neleisti ir bla bla bla.
Jau pacioj pradzioj sakiau: nebandykim visko uzmauti ant vieno kurpaliaus!.


Didesnio nusisnekejmo neskaiciau lotuliukas30x30.png Bet dabar suprantu is kur tiek siuolaikinio jaunimo tarpe chamu: tai sventas ju pasirinkimas apdergti kita, pasiusti nch. Cia pasirodo mano beda, jei as del to isizeidziu lotuliukas30x30.png Vat kodel as darbe negaliu sugyventi su piemenemis. Durne as durne biggrin30x30.png
Atsakyti
QUOTE(etukire @ 2016 08 05, 16:42)
Sveiko mamytes. Turime problemu su  darzeliu. Pradejom eiti nuo 2m.  bet max tris dienas iseinam i darzeli ir susergam. Gydomes men laiko vel pradedam eiti vel dvi trys dienos ir vel sergam... taip visus metus. Visa vasara nevedu i darzeli,bet nuo rugsejo noriu vel pradeti vesti,gal kas turi patarimu kaip prpratinti?nes jau nebezinau ka daryti...nes manau kad nuo streso ji suserga...:-(

keiskit grupę ar darželį
Atsakyti
Sveikos mamytes,

mano mergaite irgi pernai sunkiai lanke darzeli, nuo geguzes men jau nebeleidau, jau dabar bus kita aukletoja ir grupe tai as ir su nerimu laukiu rugsejo 1 osios,:)
ziuresiu kaip seksis bet planuoju leisti puse dienos.
Atsakyti
pirmiausia kyla klausimas....o ar tevai labai nori eiti i darba blink.gif ypac po kokiu atostogu....tevam irgi sunku....o vaikuciam dar sudetingiau.....visiem namie buna gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pimpa @ 2016 08 30, 19:30)
pirmiausia kyla klausimas....o ar tevai labai nori eiti i darba blink.gif ypac po kokiu atostogu....tevam irgi sunku....o vaikuciam dar sudetingiau.....visiem namie buna gerai mirksiukas.gif

thumbup.gif butent.
maziem vaikam nesinori eit i darzeli, didesniems i mokykla, suaugusiems i darba. Va man nesinori puodu plaut. Bet yra toks dalykas kaip REIKIA.
Atsakyti
Nelinkciau lyginti su suaugusiuju darbu... Suaugusiems nepatinkanti darba visuomet galima pakeisti, priklausomai nuo darbo galima na ziauriai nenorint kokia diena eiti i darba pasiimti iseigine ar padirbti is namu, o darzelinukui nera, gruda ten nori nenori. Puodus irgi plauti nebutina, na bent jau kol nepradeda virtuve smirdet.
Atsakyti
Sveikos mamos,

isleidau savo pirmagime i darzeli paejom pora savaiciu ir atsemiau. zodziu vaikas visalaik darzelyje budavo vienas aukletoja sake net nenori eit i grupe visalaik praleisdavo rubineje. tai nusprendziau dar metus nevesti. ka mamos patartumete? ar verta ieskoti kito darzelio ar i ta pati darzeli po metu bandyti vel?
Atsakyti