Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietijos lietuvės

QUOTE(Pasaka @ 2016 02 08, 23:05)
Ko noreti, ziurejome traileri filmo "Hilfe, ich hab meine Lehrerin geschrumpft" tai visaip is mokytojos  pasityciota.
----
Pas mus darzelyje irgi logopede buvo, net ne viena. Grupes paprastos, 1 integracine, labai daug vaikuciu ejo. Maniskis tai kiekviena diena turejo vok kalbos kursus pries mokykla, su keliais vaikais, kuriu abu tevai ne vokieciai. 3 dienas ateidavo mokytoja, 2 dienas viena aukletoja  mokino.
----
Pries pora metu ir as ten buvau. Buciau gal ir nevaziavusi, bet viena pazistama labai prase, nes jai toli buvo vaziuoti  smile.gif Panasiai ir isivaizdavau. Nors tokioje daugybeje tai buvau suradusi kelis patikusius daiktus, tik kad neapsimokejo stoveti milziniskoje eileje  smile.gif

Man vokieciu kursai hauptschulej vyksta, tai vaizdas baisus, tiek inventoriaus, svaros ir co, tiek mokyniu ir net kai kuriu mokytoju elgesys baisus. Ir kazin ar ten yra bent 10 vaiku vokietuku g.gif
---
Pas mus toks pat darzelis, su viena integracine grupe. Praeitais metais buvo viena kart per savaite vokieciu kalbos pamokeles vaikams, siais metais nera sad.gif
---
Gal nors ryt vaziuoti i ta parduotuve? Jei mano vaikai sveiki bus as vaziuosiu su drauge is ryto
Atsakyti
Jau kaip mums pasiseke, ta nerealiai... Po 4 dienu skrydis i LT, o sunus vejaraupiais susirgo doh.gif 800 euru kaip i bala. Susigrazinti nieko neina, nes draudimas kuris buvo siuo atvejo neivardina kaip nelaimingo atsitikimo ir nieko nekompensuoja.
O Lietuvoj dideli jubilieju turejom svesti su visa gimine. Ech....
Atsakyti
Rasa, tai reikėjo i svečius užsukti ax.gif nors aisku po visu kamščiu ne tas galvoj buvo ax.gif

Siandien maniškis namie, tai taip keista biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Atenyte @ 2016 02 09, 12:04)
Jau kaip mums pasiseke, ta nerealiai... Po 4 dienu skrydis i LT, o sunus vejaraupiais susirgo  doh.gif 800 euru kaip i bala. Susigrazinti nieko neina, nes draudimas kuris buvo siuo atvejo neivardina kaip nelaimingo atsitikimo ir nieko nekompensuoja.

zinoma apmaudu 800eu i bala ax.gif bet ka mums sakyti kai beveik 6tukst salin,bet mes nusiteikem ,kad kas tie pinigai -uzdirbsim-pakeliausim unsure.gif mes beveik paskutine diena turejom stornuoti savo kelione, AIDA grazina tik 80%,ziuresim ka bankas dar pasakys - nes kreditine kortele turi reiserücktrittversicherung unsure.gif
Atsakyti
Atenyte, bent mokescius (jei ne su Ryanair skrendi) susigrazink.

Mes po karnavalo. Laaabai patiko, be dideliu pastangu 3 didziulius maisus kamelles pririnkom, du siandien diedui i darba igrudau, po puse vaikams i mokykla idaviau, diedas sake jau beveik nieko ir neliko, vyrai naikina viska is eiles lotuliukas.gif
Traukinys atgal buvo pilnas vaiku is Hamburgo, nezinojau, kad tiek daug karnavalistu is siaures vaziuoja biggrin.gif Bet vien is mazosios klases keturi vaikai vaziavo. Kitamet, jauciu, vel vaziuosim, smagu ne vien tik vaikams buvo tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pippa: 09 vasario 2016 - 14:42
QUOTE(Pippa @ 2016 02 09, 16:36)
Atenyte, bent mokescius (jei ne su Ryanair skrendi) susigrazink.

niekad neteko susidurti. Papasakok placiau. ka konkreciai jiems rasyti? Oro linijos: Austrian 4u.gif
Papildyta:
Wolke, kas cia per kelione buvo? ir kodel nuplauke? nepasakojai lyg....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atenyte: 09 vasario 2016 - 15:31
QUOTE(Atenyte @ 2016 02 09, 13:30)
niekad neteko susidurti. Papasakok placiau. ka konkreciai jiems rasyti? Oro linijos: Austrian  4u.gif

Vokietijoje, jei skrydi anuliuoji pries data, grazina oro uosto mokescius. Tik pigios avialinijos ten tuos mokescius kitaip iskaiciuoja, tai praktiskai buna neimanoma ju sugrazinti. Skambink i avialinijas ir klausk. Va cia dar gali pasiskaityti:
http://fluggastrecht...ahlung-bei.html
Atsakyti
QUOTE(Atenyte @ 2016 02 09, 14:30)
Wolke, kas cia per kelione buvo? ir kodel nuplauke? nepasakojai lyg....

g.gif man atrodo lyg nekarta cia gyriausi blush2.gif dvi savaites Karibu salos su Aida doh.gif ne taip parasiau - Aida mums grazina tik 20% nuo sumoketos sumos,kadangi beveik paskutine diena stornavom ....priezastys.... labai liudnos...dar kolkas per sunku apie tai kalbeti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(RutaT @ 2016 02 08, 17:47)
unsure.gif Geriau nebūčiau ir žiurėjus... Mokykla Hamburge.  Mano uošviai mokytojai buvo, tai džiaugiasi, kad spėjo į pensiją išeit...

as vakar paziurejau,- man puikiai atsidare nuoroda. Aciudie, as dar ir vokieciu nelabai suprantu, bet pasidziaugiau kad nemaciau kol De gyvenau lotuliukas.gif nebutu ramybes prideje tikrai...man ne tiek mokytoju gaila,- jie siaip ar taip ten by choice, kiek baisu del mokymosi kokybes....

QUOTE(Atenyte @ 2016 02 09, 12:04)
Jau kaip mums pasiseke, ta nerealiai... Po 4 dienu skrydis i LT, o sunus vejaraupiais susirgo  doh.gif 800 euru kaip i bala. Susigrazinti nieko neina, nes draudimas kuris buvo siuo atvejo neivardina kaip nelaimingo atsitikimo ir nieko nekompensuoja.
O Lietuvoj dideli jubilieju turejom svesti su visa gimine. Ech....

kai kuriose avialinijose su gydytojo pazyma galima pigiai pasikeisti skrydi, pasitikrink del visa ko g.gif
man irgi yra teke del vaiku ligos pasilikt namie....sux.

QUOTE(wolke7 @ 2016 02 09, 15:10)
....priezastys.... labai liudnos...dar kolkas per sunku apie tai kalbeti  verysad.gif

console.gif
Atsakyti
QUOTE(wolke7 @ 2016 02 09, 15:10)
....priezastys.... labai liudnos...dar kolkas per sunku apie tai kalbeti  verysad.gif

4u.gif mes su tavim 4u.gif

Atenyte, nu jo... ''pasiseke''. sakau, su tais vaikais amzinai taip. pas mus visad tik ka susiplanuoji, tai ziurek jau vaikas su tempa, tai vemia, tai dar ka... doh.gif
Atsakyti
Wolke, as taip pat taip galvoju. Svarbiausia, kad butumem sveiki, o visa kita - dzin wub.gif

As tai to Rutos liko neziurejau tongue.gif Tiksliau tik pradzia. Visada galima blogiausius pvz. parodyti. Netoli musu namu yra tokia mokykla-baisuokle, kur kiekviena diena policija ir greitoji stovi. Bet nereiskia, kad visos mokyklos tokios mirksiukas.gif
Beje, Uupse, mano sunenas ne i viena norima pradine mokykla nepapuole (vienoje naglai tookios stavkes uzsiprase, kad oho doh.gif ). Net i mokykla pries namus, kur 5min pesciomis, neprieme doh.gif Keliaus vaikis i Silainius. Sese pasakojojo, kad vienoje mokykloje tevai nuo 2val nakties eileje pareiskimams paduoti stovi ir tai jokio garanto nera, kad priims (musiskiui buvo be sansu). Cia visos valstybines mokyklos ax.gif Taip kad visur gerai, kur musu nera arba kur yra vitaminas B(P) .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pippa: 09 vasario 2016 - 17:34
QUOTE(Pippa @ 2016 02 09, 16:33)
As tai to Rutos liko neziurejau tongue.gif Tiksliau tik pradzia. Visada galima blogiausius pvz. parodyti. Netoli musu namu yra tokia mokykla-baisuokle, kur kiekviena diena policija ir greitoji stovi. Bet nereiskia, kad visos mokyklos tokios mirksiukas.gif
Beje, Uupse, mano sunenas ne i viena norima pradine mokykla nepapuole (vienoje naglai tookios stavkes uzsiprase, kad oho doh.gif ). Net i mokykla pries namus, kur 5min pesciomis, neprieme doh.gif Keliaus vaikis i Silainius. Sese pasakojojo, kad vienoje mokykloje tevai nuo 2val nakties eileje pareiskimams paduoti stovi ir tai jokio garanto nera, kad priims (musiskiui buvo be sansu). Cia visos valstybines mokyklos ax.gif Taip kad visur gerai, kur musu nera arba kur yra vitaminas B(P) .

oooo, gal gali placiau i AZ, i kurias mokyklas norejo? Gal jau cia ir man rupintis reikia tongue.gif
zinau as kad pamishe cia tevai pas mokytojas laksto, 'derina' kad i kuo geresne mokykla/klase patektu, bet as kazkaip nestresuoju, man sitoj srityj visada labai sekesi, tikiuosi, seksis ir toliau biggrin.gif (tfu, tfu, tfu)

Tiesa del tu blogu pavyzdziu,- norint ka neigiamo rast/parodyt,- labai nesunku... drinks_cheers.gif
Atsakyti