Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietijos lietuvės

Jolitka, nei tu ten nervinkis, nei ka. Man atrodo, kad jus paprasciausiai pacios nenoredamos viena kitos nesuprantant. Kol mano uosviai gyveno Duisburge, tai budavo panasiai: nuvaziuojam mes i svecius - kviecia anyta i restorana tik musu seima, nors MB brolis per nama gyvendavo. Dabar jei atvaziuoja brolis su seimyna i svecius, tai kviecia i restorana tik juos. Tavo mazaja anyta mato daznai, o vyresnele tikriausiai reciau, tai gal ir nori daugiau praleisti laiko su ja. Su astuonmete jau galima pasisneketi, kazkur nueiti, o su trimetinuke... na juk pati zinai kaip yra. Mano seses dukryte trimetinuke, tai per atostogas mama visada stengiasi diena-kita praleisti tik su mano panomis, nes jas retai mato.

Mes vakar 'parskridom' namo biggrin.gif Svenciu dienos buvo labai grazios, sauletos, bet sekmadienio velu vakara pradejo pusti stiprus vejas ir taip beveik visa kelia iki Hamburgo.
Beja, kurios megstate apsipirkineti. Vaziuokit i Olandija mirksiukas.gif Kiek graziu skarmalu ax.gif Ne tai, kaip DE vien HM, Espritai, Oliveriai ir co. Ir siaip Olandijoje labai smagu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pippa: 29 kovo 2016 - 14:20
QUOTE(Pippa @ 2016 03 29, 15:19)
Jolitka, nei tu ten nervinkis, nei ka.

Pippa, tu teisi del visko. Tikrai nera ko nervuotis nors ir kazkiek skaudu. Buvau pavargus, kvaila situcija, isgeriau alaus ir pratrukau. Aisku, kad nori pabut su ta mergaite, tas normalu. Matosi netaip jau ir daznai, o dabar dar jos tevas issikele toleliau, tai mergyte liko pas mama gyvent - tad klausimas koks bus tolimesnis bendravimas ar tas rysys su seneliais nenutruks. Bet senele norejo, kad ir abi pusseseres pabendrautu, dar pries pusseserei atvykstant buvo pasakius, kad pabandysim pasiimt abi (Laura lig tol nebuvo pas senelius nakvojosi) ir ko itariu visai nesitikejo, kad jos sitaip susidraugaus nuo pat pradziu ir nenores skirtis. O kadangi mazoji yra vis dar mazoji, su oziukais, savo dienotvarke - ir pietu miego dar jai reik, o senele jos nemigdo, tiksliau niekad neima visai dienai, o ir truputi jai nuo jos stresas, tai ir as ten vis pasirodydavau. Ir tikrai seneliai liko tarsi antram plane, priklausomi aplinkybiu, bet is kitos puses grazu, kad jos taip susidraugavo, plius Velyku sekmadienis artejo. Man truputi buvo akibrokstas ir visa tai juk buvo galima pasakyt, viskas suprantama.
Atsakyti
Man rodos mociute sodinos vyresnele prie stalo, o apie taviske net nepagalvojo. Dar mazyte. jei uzsakinejo valgyt tai pagalvojo, kad ta jau vyresne. Tikrai suvalgys visa porcija ir t.t. Tokiais mazais vaikais retai kas rupinasi butent kas liecia sodinimu prie stalo per balius. Mazesni vaikai daznai nesedi, nevalgo, malasi. Beto gi mama salia. Gal mociute pagalvojo, kad yra salia mama ir ji geriau zinos kada ir ka tai mergaitei duot valgyt. Kada ja pasodint. As maziems vaikams irgi retai kada stala ruosiu. Visada palieku tevams sprest. Daznai jie is savo lekstes pamaitina.
Tu per giliai i sirdi paemei. Nori, kad su taviske lygiai skaitytusi, bet paziurek ramiau is sono. Kaip pipa gerai parase. Ta pussesere vyresne. Su ja gal mociute norejo atskirai pabendraut. Retai matosi, norejo pasneket ir t.t. Taviske dar maza, ja apsokinet reik, gal kiek ir patrugdo, pamaiso, paduksta. Suprantu, kad tau skaudu, kad norisi lygybes tarp vaiku....bet jei su taviske mergyte mociute dazniau pasimato tai kaip tik gaunasi nuskriausta ta vyresne pussesere, nes matosi su mociute reciau ir dar turi demesiu su jusiske dalintis. Irgi variantas. O jei jos labai susivendravo tai liko mociute nuosali, kuri gal norejo su vyresne anyke daugiau pabendraut... Variantu daug, bet manau mociute tikrai nieko pikto nenorejo 4u.gif
Atsakyti
Per giliai, bet kaip bepaziuresi vistiek viskas idomiai susideliojo. Visko cia nerasiau, buvo ir daugiau niuansu ir tasyk, ir anksciau. Cia situacija kazkuo panasi kaip Pippa raso - tai vienus, tai kitus kviecia i restorana smile.gif
Kai idave atgal smutkes ir nieko nepasake, man suspaude sirdi, su draugu apkalbejom situacija, mat jie pagrinde tarpusavyje bendravo, as su vaikais daugiau buvau, tai jam ir kazkaip idomiai pasirode, sako reiks uzklaust. Bet as turejau ta minti, kad greiciausiai nori daugiau su pusesere pabendraut ir tas normalu, as apsiraminau ir kai susitikom vis delto paprasiau omos paimt musiske dar vienai nakciai, nes 8 val. man reikejo i darba, kaip tik laikrodziai persukami, pagalvojau nu nesamone man ta vaika vilkt darban ankstyva Velyku ryta, kai ramiausiai gali but pas Oma, o ir ji ta puikiai zinojo. Tai Velyku ryta buvo abi pas Oma, popiet abi pas mane ir po pietu miego dar karta nuvaziavo pas Oma. Bet tarp paciu mergaiciu juoda kate perbego del dovanu, pusesere viena maziau gavo nors verte ju gerokai skyresi, tada nebenorejo zaist su musiske, is Omos gal ir palaikymo negavo ir neliko daugiau nakvot. O kita diena vis klausinejo kur mociute (Lietuvos), sako tegul atskrenda ir niekur nepabega...
Atsakyti
Ar matet sita tinklpi? http://judam.judamkartu.lt/free/
Puikus!
Atsakyti
ziurejau filma apie Zschaepe ir jos du bachurelius per ARD..tikrai labai idomu, nors jis aisku ir vaidybinis...dar bus du filmai apie aukas, ir apie tyrejus. unsure.gif
Atsakyti
Pippa,labai pavydejau tau del Olandijos.Kaip siemet norejau Velykoms,bet del oro nerizikavom.
Phantasialand issirinkom,bet ir rizika,jei oro nebus.Nes reikia is anksto brunchui bilietus pirkti.Jei nevaziuosi,tavo problema.Bet pasiseke is dalies.Isvaziavom is musu,cia pliauke lietus.Prie Kiolno giedra buvo.Po brunch Phantasialnd ir saulute islindo.Tai labai pasiseke,bet oras keitesi,po valandos apsiniaukdavo,palinodaco ir vel saule islisdavo ir taip visa diena.

O del drabuziu Olandijoje pritariu,kad patys stilingiausi,graziausi.Nei Italijoje ar Prancuzijoje taip nepasishopinsi kaip Olandijoje.Ir dar Anglijoje labai gerai galima apsipirkti.Bet Olandijoje Nr. 1
Man jau labai daug mamu klausia kur as perku vaikiskus drabuzius.Daugiausiai ir yra olandisku.

Cia sedejom kazkuria diena su teciu ir vaikais McDonalde,atejo olandu vaikinu sportininku grupele.Negalejau as ju atsiziureti.,zinokit kokie visi grazus,stiliovi.visados olandus atpazistu,nes visi nerealiai stilingi.
Sakau ziuri i juos ir galvoju: bo kokie jus visi sexy. lotuliukas.gif addicted myli akimis lotuliukas.gif
Paskui atejo vyresnio amziaus seimos.Visi suoer atrodantys.

Jolitka,suprantu tave.Mano mociute sugebedavo visus lygiai mylet.Neiskirdavo musu nei vieno.Su teciu ir kalbejomes,kad gyvenime tokio panasaus zmogaus nesam sutike.Ji myledavo absoliuciai visus zmones.Is kur tiek gerumo pas ja.O mamos mama tai jo,isskirdavo anukus,as jau budavau prie tu lepinamu anuku,negaledavau pakest,as gaudavU sokoladini saldaini,o pusesere ciulpiamu.Oi nekenciu tokiu isskirimu.Ir mamai iki siol kartoju.Jos nebera tarp gyvuju,bet ta nelygybe iki siol smegenyse islikus.Sakiau taip nesielgsiu niekados.Reikia ir rafinuotam but,jei jau ka pamalonint nori,tai kad kutas nematytu ir nejustu....
O pas jolitka isivaizduoju,kad del amziaus tokie issikrtinumai.Mes beveik visi vienmeciai anzkai budavom.
Nors jauniausiam anukui masina padavanojo....
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2016 03 30, 19:59)
ziurejau filma apie Zschaepe ir jos du bachurelius per ARD..tikrai labai idomu, nors jis aisku ir vaidybinis...dar bus du filmai apie aukas, ir apie tyrejus. unsure.gif

Aha, as taip pat ziurejau. Tik i pabaiga nuluzau doh.gif Ot nervina mane tas laiko sukaliojimas, uzluztu as po darbo greitai, o po keliu valandu atsikeliu ir tada negaliu uzmigti doh.gif Filmas man taip pat patiko, reikes per videoteka paziureti pabaiga.

Addicted, mes neapsipirkinejom, isskyrus Gauda ir Chocomel (diedo vaikystes trauma lotuliukas.gif ) , dar nusipirkau gabaleli datuliu-riesutu surio prie Gaudos, apsivalgymas nestuke.gif Bet kiek parduotuviu pro sali praejau, tai tikrai daug idomiu, kitokiu, o ir kainos normalios. Man Olandijoje patinka, nes ten kazkaip viskas nekomplikuota, aisku (arba bent jau man taip atrodo g.gif ), patys olandai linksmu plauciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pippa: 31 kovo 2016 - 16:18
Jau net ir as uzsimaniau i Olandija bigsmile.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Pippa,man ir patinka,kad olandai atsipute,nezino zodzio stresas
Atsakyti
As maniskiui siuliau sestadieny,kad suktü link Olandijos,o ne y Kiolna.Sakiau,noriu tulpiu paziuret.Nepasirase. biggrin.gif
Atsakyti
vaziuokit, vaziuokit, tikrai verta issiruosti netolimai kelionei (mano manymu idomiau nei Köln ) mirksiukas.gif Mes visada lekdavom traukiniu i Amsterdama, o si karta nusprendem palekti i siaures Olandija, gyvenom netoli Alkmaar. Dar buvom traukiniu iki Haarlem nuleke (Amsterdamo pasoneje), bet mums visiems Alkmaar zymiai labiau patiko, tikrai labai grazus miestelis. Kita karta, kai bus daugiau laiko, trauksim link pietu Olandijos i Westkapelle (maniskio vaikystes vasaros biggrin.gif )
Bet ten tikrai viskas paprasta, mano panos su zemelapiu vienos po Alkmaar bludijo biggrin.gif Nors kazkas man sake, kad olandai vokieciu nemegsta (kaimynai, futbolas g.gif ), bet mes dar niekada su tuo neesame susidure, atvirkciai, toks jausmas kad ten nuo autobusu vairuotoju iki kavinukiu aptarnaujacio personalo visi sneka nepriekaistingai ne tik vokiskai, bet ir angliska ir visuomet pasiruose tau padetii. Dicke jau nusprende studijuoti Olandijoje biggrin.gif
Atsakyti