ar esate ką nors gaminę su kynva (bolivine balanda)?
QUOTE(wicked @ 2016 02 17, 15:12)
ar esate ką nors gaminę su kynva (bolivine balanda)?
Nea, neteko, vis galvoju, kad reiktų kada nusipirkt, bet nenusiperku


QUOTE(d'esprit @ 2016 02 17, 15:24)
Nea, neteko, vis galvoju, kad reiktų kada nusipirkt, bet nenusiperku
Jei gaminsi, iškart dalinkis receptu ir pasakok, ar patiko 


išsiviriau ir... nežinau, ką su ja toliau daryt

turbūt teks dabar ieškoti recepto ir valgyti tik rytoj

QUOTE(wicked @ 2016 02 17, 15:27)
išsiviriau ir... nežinau, ką su ja toliau daryt
turbūt teks dabar ieškoti recepto ir valgyti tik rytoj

turbūt teks dabar ieškoti recepto ir valgyti tik rytoj

Kaip sakoma, gera pradžia - pusė darbo

QUOTE(d'esprit @ 2016 02 17, 15:29)
nu tai taip



QUOTE(wicked @ 2016 02 17, 15:32)
nu tai taip
reiks ieškoti kokių salotų receptų, nes mačiau, kad dažniausiai tokie receptai ir yra, dar siūlo su vaisiais kokiais... net nežinau pati, ko noriu
bet tai internetas padės išsirinkti 



O man įdomiausia, ar skanu bus

Aš šiandien noriu burokėlių su slyvom ir graikiškais riešutais salotų, bet labai tingiu burokėlius pjaustyt, ką čia sugalvojus

QUOTE(d'esprit @ 2016 02 17, 15:38)
O man įdomiausia, ar skanu bus 
---
Aš šiandien noriu burokėlių su slyvom ir graikiškais riešutais salotų, bet labai tingiu burokėlius pjaustyt, ką čia sugalvojus

---
Aš šiandien noriu burokėlių su slyvom ir graikiškais riešutais salotų, bet labai tingiu burokėlius pjaustyt, ką čia sugalvojus

skonis tai toks įdomus, tik dar nežinau, ar teigiamai įdomus, ar nelabai


---
nešk receptą temon

man tai teks kalafijoro kotletais tenkintis... nes daugiau nieko nėra namie, kas man tiktų

QUOTE(wicked @ 2016 02 17, 15:40)
Atnešu (tik majonezo nesigaminsiu, turbūt pakeisiu graikišku jogurtu arba neriebiu majonezu)
įspėjimas; burokėliai tik žali!
Reikės
1-2 burokėliai, priklausomai kiek valgytojų,
0,5 stiklinės džiovintų slyvų.
Mirkyti nereikia, tik gerai nuplauti.
0,5 -1 a.š druskos,
0,5 a.š kajeno,
1 a.š medaus,
0,5 citrinos sulčių,
1/4 stiklinės graikiškų riešutų,
Žiupsnelis malto kumino ar kmynų.
Eiga
Sutarkuojame burokėlius. Labiau tinka šiaudeliais.
Sumaišome su likusiais ingredientais. Išskyrus dž.slyvas bei graikiškus riešutus.
Paliekame marinuotis.
Džiovintas slyvas supjaustome juostelėmis.
Veganiškas MAJONEZAS:
20 g anakardžių riešutų,
20 g saulėgrąžų sėklų,
3 v.š saulėgrąžų aliejaus,
1/2 v.š maltų garstyčių,
100ml. vandens,
2-2 skiltelės česnako,
1 1/2 a.š druskos,
1/2 v.š citrinos sulčių,
1/2 a.š ciberžolės.
Visus komponentus sumalti blenderiu iki vientisumo.
Marinuotus burokėlius maišome su dž.slyvomis bei veganišku majonezu.
Dar į salotų temą, vakar pietums gaminau tokias:
Džiovintų spaguolių (100 g.)
Lukštentų saulėgrąžų (100 g.)
Didelio brokolio
Majonezo (apie 5 šaukštus)
Mėlynojo svogūno
Brokolį, svogūną smulkiai supjaustyti. Spanguoles nuplauti. Suberti visus ingredientus ir išmaišyti su majonezu. Jokios druskos ar pipirų!
Papildyta:
Kažkaip žiūriu mane ant majonezo patraukė

QUOTE(d'esprit @ 2016 02 17, 15:49)
Dar į salotų temą
su brokoliu tai ir aš turiu mėgstamas: brokolis, pievagrybiai ir svogūnų laiškai, viską smulkiai supjaustai ir su majonezu... deja, tinka tik Hellmann's... ir net tie, kurio jo nemėgsta/neperka/nevalgo, sako, jog tik su juo skaniausia...
majonezą, įtariu, gaminiesi pati?

burokėlių salotos iš Gražinos Gum, ane? lyg mačiau šiandien kažkur interneto platybėse aš jas


QUOTE(wicked @ 2016 02 17, 15:53)
su brokoliu tai ir aš turiu mėgstamas: brokolis, pievagrybiai ir svogūnų laiškai, viską smulkiai supjaustai ir su majonezu... deja, tinka tik Hellmann's... ir net tie, kurio jo nemėgsta/neperka/nevalgo, sako, jog tik su juo skaniausia...
majonezą, įtariu, gaminiesi pati?
majonezą, įtariu, gaminiesi pati?

Pievagrybiai kokie? marinuoti, apkepti, žali? Skaniai skamba, išsisaugosiu


Anksčiau gamindavau, bet ten kalorijų gaunasi protu nesuvokiamas kiekis



QUOTE(d'esprit @ 2016 02 17, 15:56)
Pievagrybiai kokie? marinuoti, apkepti, žali? Skaniai skamba, išsisaugosiu 

viskas žalia, ir skaniau, kuo smulkiau supjaustyta...
QUOTE(wicked @ 2016 02 17, 16:03)
viskas žalia, ir skaniau, kuo smulkiau supjaustyta...
Supratau
