Įkraunama...
Įkraunama...

Toms, kurioms nepavyko daug kartų

ar esate ką nors gaminę su kynva (bolivine balanda)?
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2016 02 17, 15:12)
ar esate ką nors gaminę su kynva (bolivine balanda)?


Nea, neteko, vis galvoju, kad reiktų kada nusipirkt, bet nenusiperku smile.gif Jei gaminsi, iškart dalinkis receptu ir pasakok, ar patiko smile.gif


Atsakyti
QUOTE(d'esprit @ 2016 02 17, 15:24)
Nea, neteko, vis galvoju, kad reiktų kada nusipirkt, bet nenusiperku  smile.gif  Jei gaminsi, iškart dalinkis receptu ir pasakok, ar patiko  smile.gif

išsiviriau ir... nežinau, ką su ja toliau daryt laugh.gif
turbūt teks dabar ieškoti recepto ir valgyti tik rytoj cool.gif
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2016 02 17, 15:27)
išsiviriau ir... nežinau, ką su ja toliau daryt laugh.gif
turbūt teks dabar ieškoti recepto ir valgyti tik rytoj cool.gif


Kaip sakoma, gera pradžia - pusė darbo laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(d'esprit @ 2016 02 17, 15:29)
Kaip sakoma, gera pradžia - pusė darbo laugh.gif

nu tai taip cool.gif reiks ieškoti kokių salotų receptų, nes mačiau, kad dažniausiai tokie receptai ir yra, dar siūlo su vaisiais kokiais... net nežinau pati, ko noriu cool.gif bet tai internetas padės išsirinkti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2016 02 17, 15:32)
nu tai taip cool.gif reiks ieškoti kokių salotų receptų, nes mačiau, kad dažniausiai tokie receptai ir yra, dar siūlo su vaisiais kokiais... net nežinau pati, ko noriu cool.gif bet tai internetas padės išsirinkti biggrin.gif


O man įdomiausia, ar skanu bus biggrin.gif


Aš šiandien noriu burokėlių su slyvom ir graikiškais riešutais salotų, bet labai tingiu burokėlius pjaustyt, ką čia sugalvojus dry.gif
Atsakyti
QUOTE(d'esprit @ 2016 02 17, 15:38)
O man įdomiausia, ar skanu bus  biggrin.gif
--- 
Aš šiandien noriu burokėlių su slyvom ir graikiškais riešutais salotų, bet labai tingiu burokėlius pjaustyt, ką čia sugalvojus  dry.gif

skonis tai toks įdomus, tik dar nežinau, ar teigiamai įdomus, ar nelabai biggrin.gif bet manau, kad su kažkuom visai gerai bus thumbup.gif
---
nešk receptą temon cool.gif


man tai teks kalafijoro kotletais tenkintis... nes daugiau nieko nėra namie, kas man tiktų cool.gif vaikams vištienos šlauneles kepu, pati jų nenoriu... kažkodėl...
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2016 02 17, 15:40)

nešk receptą temon cool.gif



Atnešu (tik majonezo nesigaminsiu, turbūt pakeisiu graikišku jogurtu arba neriebiu majonezu)

įspėjimas; burokėliai tik žali!
Reikės
1-2 burokėliai, priklausomai kiek valgytojų,
0,5 stiklinės džiovintų slyvų.
Mirkyti nereikia, tik gerai nuplauti.
0,5 -1 a.š druskos,
0,5 a.š kajeno,
1 a.š medaus,
0,5 citrinos sulčių,
1/4 stiklinės graikiškų riešutų,
Žiupsnelis malto kumino ar kmynų.
Eiga
Sutarkuojame burokėlius. Labiau tinka šiaudeliais.
Sumaišome su likusiais ingredientais. Išskyrus dž.slyvas bei graikiškus riešutus.
Paliekame marinuotis.
Džiovintas slyvas supjaustome juostelėmis.

Veganiškas MAJONEZAS:
20 g anakardžių riešutų,
20 g saulėgrąžų sėklų,
3 v.š saulėgrąžų aliejaus,
1/2 v.š maltų garstyčių,
100ml. vandens,
2-2 skiltelės česnako,
1 1/2 a.š druskos,
1/2 v.š citrinos sulčių,
1/2 a.š ciberžolės.
Visus komponentus sumalti blenderiu iki vientisumo.

Marinuotus burokėlius maišome su dž.slyvomis bei veganišku majonezu.



Dar į salotų temą, vakar pietums gaminau tokias:
Džiovintų spaguolių (100 g.)
Lukštentų saulėgrąžų (100 g.)
Didelio brokolio
Majonezo (apie 5 šaukštus)
Mėlynojo svogūno

Brokolį, svogūną smulkiai supjaustyti. Spanguoles nuplauti. Suberti visus ingredientus ir išmaišyti su majonezu. Jokios druskos ar pipirų!
Papildyta:
Kažkaip žiūriu mane ant majonezo patraukė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(d'esprit @ 2016 02 17, 15:49)
Dar į salotų temą

su brokoliu tai ir aš turiu mėgstamas: brokolis, pievagrybiai ir svogūnų laiškai, viską smulkiai supjaustai ir su majonezu... deja, tinka tik Hellmann's... ir net tie, kurio jo nemėgsta/neperka/nevalgo, sako, jog tik su juo skaniausia...

majonezą, įtariu, gaminiesi pati? g.gif


burokėlių salotos iš Gražinos Gum, ane? lyg mačiau šiandien kažkur interneto platybėse aš jas ax.gif įdomu, kaip žalio burokėlio skonis, ar sugebėčiau praryti g.gif
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2016 02 17, 15:53)
su brokoliu tai ir aš turiu mėgstamas: brokolis, pievagrybiai ir svogūnų laiškai, viską smulkiai supjaustai ir su majonezu... deja, tinka tik Hellmann's... ir net tie, kurio jo nemėgsta/neperka/nevalgo, sako, jog tik su juo skaniausia...

majonezą, įtariu, gaminiesi pati? g.gif


Pievagrybiai kokie? marinuoti, apkepti, žali? Skaniai skamba, išsisaugosiu smile.gif Man patinka Hellmann's light smile.gif

Anksčiau gamindavau, bet ten kalorijų gaunasi protu nesuvokiamas kiekis laugh.gif perku neriebų majonezą, bet aš jį naudoju nu max šaukštas į mėnesį mastau.gif čia dabar kažkaip gaunasi dvi dienos iš eilės su majonezu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(d'esprit @ 2016 02 17, 15:56)
Pievagrybiai kokie? marinuoti, apkepti, žali? Skaniai skamba, išsisaugosiu  smile.gif

viskas žalia, ir skaniau, kuo smulkiau supjaustyta...
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2016 02 17, 16:03)
viskas žalia, ir skaniau, kuo smulkiau supjaustyta...


Supratau ax.gif
Atsakyti