ar esate ką nors gaminę su kynva (bolivine balanda)?
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(wicked @ 2016 02 17, 15:12)
ar esate ką nors gaminę su kynva (bolivine balanda)?
Nea, neteko, vis galvoju, kad reiktų kada nusipirkt, bet nenusiperku
 Jei gaminsi, iškart dalinkis receptu ir pasakok, ar patiko
  Jei gaminsi, iškart dalinkis receptu ir pasakok, ar patiko   
 QUOTE(d'esprit @ 2016 02 17, 15:24)
Nea, neteko, vis galvoju, kad reiktų kada nusipirkt, bet nenusiperku   Jei gaminsi, iškart dalinkis receptu ir pasakok, ar patiko
  Jei gaminsi, iškart dalinkis receptu ir pasakok, ar patiko  
 Jei gaminsi, iškart dalinkis receptu ir pasakok, ar patiko
  Jei gaminsi, iškart dalinkis receptu ir pasakok, ar patiko  
išsiviriau ir... nežinau, ką su ja toliau daryt
 
 turbūt teks dabar ieškoti recepto ir valgyti tik rytoj
 
                
                                    
                QUOTE(wicked @ 2016 02 17, 15:27)
išsiviriau ir... nežinau, ką su ja toliau daryt  
 
turbūt teks dabar ieškoti recepto ir valgyti tik rytoj
 
 turbūt teks dabar ieškoti recepto ir valgyti tik rytoj

Kaip sakoma, gera pradžia - pusė darbo
 
                
                                    
                QUOTE(d'esprit @ 2016 02 17, 15:29)
nu tai taip
 reiks ieškoti kokių salotų receptų, nes mačiau, kad dažniausiai tokie receptai ir yra, dar siūlo su vaisiais kokiais... net nežinau pati, ko noriu
 reiks ieškoti kokių salotų receptų, nes mačiau, kad dažniausiai tokie receptai ir yra, dar siūlo su vaisiais kokiais... net nežinau pati, ko noriu  bet tai internetas padės išsirinkti
 bet tai internetas padės išsirinkti  
                
                                    
                QUOTE(wicked @ 2016 02 17, 15:32)
nu tai taip  reiks ieškoti kokių salotų receptų, nes mačiau, kad dažniausiai tokie receptai ir yra, dar siūlo su vaisiais kokiais... net nežinau pati, ko noriu
 reiks ieškoti kokių salotų receptų, nes mačiau, kad dažniausiai tokie receptai ir yra, dar siūlo su vaisiais kokiais... net nežinau pati, ko noriu  bet tai internetas padės išsirinkti
 bet tai internetas padės išsirinkti 
 reiks ieškoti kokių salotų receptų, nes mačiau, kad dažniausiai tokie receptai ir yra, dar siūlo su vaisiais kokiais... net nežinau pati, ko noriu
 reiks ieškoti kokių salotų receptų, nes mačiau, kad dažniausiai tokie receptai ir yra, dar siūlo su vaisiais kokiais... net nežinau pati, ko noriu  bet tai internetas padės išsirinkti
 bet tai internetas padės išsirinkti 
O man įdomiausia, ar skanu bus
 
  Aš šiandien noriu burokėlių su slyvom ir graikiškais riešutais salotų, bet labai tingiu burokėlius pjaustyt, ką čia sugalvojus
 
                
                                    
                QUOTE(d'esprit @ 2016 02 17, 15:38)
O man įdomiausia, ar skanu bus  
---
Aš šiandien noriu burokėlių su slyvom ir graikiškais riešutais salotų, bet labai tingiu burokėlius pjaustyt, ką čia sugalvojus

---
Aš šiandien noriu burokėlių su slyvom ir graikiškais riešutais salotų, bet labai tingiu burokėlius pjaustyt, ką čia sugalvojus

skonis tai toks įdomus, tik dar nežinau, ar teigiamai įdomus, ar nelabai
 bet manau, kad su kažkuom visai gerai bus
 bet manau, kad su kažkuom visai gerai bus  
 ---
nešk receptą temon
 
 man tai teks kalafijoro kotletais tenkintis... nes daugiau nieko nėra namie, kas man tiktų
 vaikams vištienos šlauneles kepu, pati jų nenoriu... kažkodėl...
 vaikams vištienos šlauneles kepu, pati jų nenoriu... kažkodėl...
                
                                    
                QUOTE(wicked @ 2016 02 17, 15:40)
Atnešu (tik majonezo nesigaminsiu, turbūt pakeisiu graikišku jogurtu arba neriebiu majonezu)
įspėjimas; burokėliai tik žali!
Reikės
1-2 burokėliai, priklausomai kiek valgytojų,
0,5 stiklinės džiovintų slyvų.
Mirkyti nereikia, tik gerai nuplauti.
0,5 -1 a.š druskos,
0,5 a.š kajeno,
1 a.š medaus,
0,5 citrinos sulčių,
1/4 stiklinės graikiškų riešutų,
Žiupsnelis malto kumino ar kmynų.
Eiga
Sutarkuojame burokėlius. Labiau tinka šiaudeliais.
Sumaišome su likusiais ingredientais. Išskyrus dž.slyvas bei graikiškus riešutus.
Paliekame marinuotis.
Džiovintas slyvas supjaustome juostelėmis.
Veganiškas MAJONEZAS:
20 g anakardžių riešutų,
20 g saulėgrąžų sėklų,
3 v.š saulėgrąžų aliejaus,
1/2 v.š maltų garstyčių,
100ml. vandens,
2-2 skiltelės česnako,
1 1/2 a.š druskos,
1/2 v.š citrinos sulčių,
1/2 a.š ciberžolės.
Visus komponentus sumalti blenderiu iki vientisumo.
Marinuotus burokėlius maišome su dž.slyvomis bei veganišku majonezu.
Dar į salotų temą, vakar pietums gaminau tokias:
Džiovintų spaguolių (100 g.)
Lukštentų saulėgrąžų (100 g.)
Didelio brokolio
Majonezo (apie 5 šaukštus)
Mėlynojo svogūno
Brokolį, svogūną smulkiai supjaustyti. Spanguoles nuplauti. Suberti visus ingredientus ir išmaišyti su majonezu. Jokios druskos ar pipirų!
Papildyta:
Kažkaip žiūriu mane ant majonezo patraukė
 
                
                                    
                QUOTE(d'esprit @ 2016 02 17, 15:49)
Dar į salotų temą
su brokoliu tai ir aš turiu mėgstamas: brokolis, pievagrybiai ir svogūnų laiškai, viską smulkiai supjaustai ir su majonezu... deja, tinka tik Hellmann's... ir net tie, kurio jo nemėgsta/neperka/nevalgo, sako, jog tik su juo skaniausia...
majonezą, įtariu, gaminiesi pati?

burokėlių salotos iš Gražinos Gum, ane? lyg mačiau šiandien kažkur interneto platybėse aš jas
 įdomu, kaip žalio burokėlio skonis, ar sugebėčiau praryti
 įdomu, kaip žalio burokėlio skonis, ar sugebėčiau praryti  
                
                                    
                QUOTE(wicked @ 2016 02 17, 15:53)
su brokoliu tai ir aš turiu mėgstamas: brokolis, pievagrybiai ir svogūnų laiškai, viską smulkiai supjaustai ir su majonezu... deja, tinka tik Hellmann's... ir net tie, kurio jo nemėgsta/neperka/nevalgo, sako, jog tik su juo skaniausia... 
majonezą, įtariu, gaminiesi pati?
majonezą, įtariu, gaminiesi pati?

Pievagrybiai kokie? marinuoti, apkepti, žali? Skaniai skamba, išsisaugosiu
 Man patinka Hellmann's light
  Man patinka Hellmann's light   
 Anksčiau gamindavau, bet ten kalorijų gaunasi protu nesuvokiamas kiekis
 perku neriebų majonezą, bet aš jį naudoju nu max šaukštas į mėnesį
 perku neriebų majonezą, bet aš jį naudoju nu max šaukštas į mėnesį  čia dabar kažkaip gaunasi dvi dienos iš eilės su majonezu
 čia dabar kažkaip gaunasi dvi dienos iš eilės su majonezu   
                
                                    
                QUOTE(d'esprit @ 2016 02 17, 15:56)
Pievagrybiai kokie? marinuoti, apkepti, žali? Skaniai skamba, išsisaugosiu  

viskas žalia, ir skaniau, kuo smulkiau supjaustyta...
QUOTE(wicked @ 2016 02 17, 16:03)
viskas žalia, ir skaniau, kuo smulkiau supjaustyta...
Supratau
 
                
                                    
                 
    




