Įkraunama...
Įkraunama...

Meksika, Gvatemala ir Kuba. 2015-ųjų lapkritis.

Išskalbia ir mane biggrin.gif . Tik fotiką saugau - atsuku vandeniui nugarą, uždengiu kūnu. O kad pati iki siūlelio permirkstu, tai dzin. Net visai smagu thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
user posted image

Reikia tik įsivaizduoti, kaip šėlsta vanduo audros metu bigsmile.gif . Juk šiandien tolėliau nuo kranto jūra lygi, kaip stiklas...

user posted image

user posted image
Atsakyti
Visame pasaulyje garsus viešbutis Hotel Nacional de Cuba. Stovintis vos per gatvę nuo vandens, ant Taganana kalvos.

Viešbutį suprojektavo Niujorko architektų firma McKim, Mead and White. Pirmieji svečiai jame apsistojo 1930-aisiais, dar ilgai prieš Jungtinėms Valstijoms paskelbiant embargą Kubai.

Per dugiau nei 80 gyvavimo metų viešbutyje buvo apsistoję daugybė svarbių svečių - Frank Sinatra, Ava Gardner, Mickey Mantle, Johnny Weissmuller, Buster Keaton, Jorge Negrete, Agustín Lara, Rocky Marciano, Tyrone Power, Rómulo Gallegos, Errol Flynn, John Wayne, Marlene Dietrich, Gary Cooper, Marlon Brando, Ernest Hemingway ir Jean-Paul Sartre.
Viešbučio reputaciją palaikė ir Winston Churchill, Windsor'o kunigaikštis su kunigaikštiene, mokslininkas Alexander Fleming'as ir daugybė kitų mokslo, meno ir politikos žmonių.

user posted image

Pavargo žmogus. Prigulė pailsėt. Būtų minkščiau, su mielu noru gulčiau ir aš biggrin.gif

user posted image

Va, kaip toli nuėjau biggrin.gif El Moro fortą vos galima įžiūrėt tolumoje.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terezza: 18 gegužės 2016 - 22:14
Į El Malecon dar grįšiu vakare, o dabar suku gilyn į miestą.

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Vėl pasigaunu taksi.

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Labai įdomu, laukiu kapinių. O tu kai fotkinai tuos miegančius, žinok man tai normalu. Pati Ispanijos pietuose vienoj pilaitėj ant medinio suolo priguliau ir atsibudau lotuliukas.gif po valandos. Ką galėjo žmonės galvoti, o aš tai tiesiog pavargus ir ką tik labai skaniai pavalgius buvau, siestai laikas atėjo. Gal taip pat esu kažkurių keliautojų fotkėse. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2016 05 18, 22:53)
Labai įdomu, laukiu kapinių. O tu kai fotkinai tuos miegančius, žinok man tai normalu. Pati Ispanijos pietuose vienoj pilaitėj ant medinio suolo priguliau ir atsibudau  lotuliukas.gif po valandos. Ką galėjo žmonės galvoti, o aš tai tiesiog pavargus ir ką tik labai skaniai pavalgius buvau, siestai laikas atėjo. Gal taip pat esu kažkurių keliautojų fotkėse. bigsmile.gif

Na ir aš nieko nenormalaus nematau. Sakau gi, kad ir pati taip galėčiau biggrin.gif
Atsakyti
Cementerio de Cristóbal Colón - Havanos kapinės - įkurtos 1876-aisiais ant anksčiau ten buvusių Espada kapinių. 57-nių ha plotas, visas užstatytas nuostabaus grožio paminklais. Šiuo metu čia yra daugiau nei 500 mauzoliejų, koplyčių ir šeimyninių kriptų.

Colon kapinės vienos didžiausių istorinių kapinių pasaulyje ir laikomos pačiomis svarbiausiomis Lotynų Amerikoje. Antra vieta tenka La Recoleta kapinėms Buenos Aires'e.

Kapines suprojektavo architektas Calixto Arellano de Loira y Cardoso, mokęsis San Fernando Karališkoje Madrido Menų Akademijoje. Jis yra ir pirmasis palaidotas šiose kapinėse, kai mirė dar iki galo nepabaigęs savo darbo.

Pirmasis įspūdis - nesibaigiantys kapai, išpuošti baltais, saulėje akinančiais paminklais, vos keletas pavėsį metančių medžių ir jokios vietos atsisėsti...

Tiesiai prieš vartus - Centrinė Koplyčia, pastatyta pagal Florencijoje esančio Il Duomo modelį. Nuo vartų šakojasi pagrindinės aveniu: Avenida Cristobal Colón, Obispo Espada ir Obispo Fray Jacinto. Smulkesnės gatvelės suskirsto kapines į atskirus kvartalus, kuriuose mirusieji palaidoti pagal rangą ir socialinį statusą: kunigai, kariai, brolijų nariai, turtingieji, vargšai, kūdikiai, epidemijų aukos, pagonys ir pasmerktieji.

Viso čia yra daugiau nei 800.000 kapų, kuriuose palaidota virš milijono mirusiųjų.

user posted image

Atvažiuoju čia vidurdienį. Gido, kalbančio angliškai arba rusiškai negaunu. (Gaila, nepaklausiau, gal buvo kalbantis lietuviškai doh.gif biggrin.gif ). Saulė kepina, todėl smunku į alėją, kurios gale matau medžius - vis kažkiek nuo kaitros pasislėpsiu.

user posted image

user posted image
Atsakyti
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Užmatau kriptą. Pafotkinu ir sprunku, nes matau, kad sargas ateina.

user posted image

Tačiau sargas mane užmato ir moja ateit bigsmile.gif . Grįžtu. Jis kažką rodo į kriptos gilumą. Aš ispaniškai ne bum bum. Traukau pečiais rodydama, kad nesuprantu. Jis ima mane už rankos ir vedasi gilyn blink.gif

Ranką iš jo letenos išlaisvinu, bet iš paskos seku.

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
user posted image

user posted image

Kuo toliau, tuo tamsiau. Vis tik turiu viltį, kad nuvedęs kur į galą manęs vudu ritualui nepaaukos biggrin.gif

user posted image
Atsakyti