QUOTE(Saulės ašara @ 2016 02 11, 09:04)
Aišku

, matysim kaip ten bus, kažko labai ir nesitikim už nedidelę kainą, vis kaip nors, svarbiausia nusiteikimas būtų

. Beje, ką kraunat į lagaminus? Maisto kokio dedatės

ar tik maudimkes ir suknias

, gal kažką tokio būtina pasiimti
Už palangą tikrai bus geriau, o kaina, kogero, net mažesnė

tikrai rasit ką pavalgyt, o jei ir nerasit nusipirksit kebaba paragauti
Kambaryje kiek ten busite, o jūra, saulė, ir gera nuotaika ne nuo žvaigždučių kiekio priklaudo
Kraukit suknelės ir basutes! Tiesa, Turkai labai vertina lietuviškas lauktuves: šokoladą, šakotį o dauguma lieka sužavėti kepta duona su česnaku
QUOTE(Saulės ašara @ 2016 02 11, 10:21)
Taip, matinimas su viskas įskaičiuota

, o kaip su pinigais, ar keičiatės čia LT, ar imate tik mokėjimo korteles ir nusiimate lirų ar dolerių ten
Dėl pinigų, kalbėjom skaičiavom n kartų, jei planuojat išleisti iki 100-150 eurų lauktuvėm ir ekskursijom, tikrai neverta nieko keistis, ypač, kai turim eurą. Esant poreikiui galėsit vietoje pasikeisti į liras, parduotuvėse galima atsiskaityti mūsų kortelėm (palankiausias kursas), esant bėdai yra bankomatai. Važiuot į banką, mokėti už parkingą, kuras, laikas, dėl 2 eurų, o ir likusių paskui nėra kur dėti, vadinasi nusimeta į stalčių arba prisiperkama nereikalingų sh.
vien kortele nepasitikėčiau, nes yra man ji ir išsimagnetinusi ir užtrigusi, tai dalį grynų tikrai reikia turėti.
QUOTE(Neili @ 2016 02 11, 10:58)
Vežamės Eurus arba dolerius (jei kursas geras būna).pernai rudenį buvo didelis kursas dolerio tai neapsimokėjo ,buvo pigiau eurais mokėt. Kiti nuvažiavę liras išsikeičia iš eurų. Šiais metai aš bent nieko nekeitinėsiu vešiuosi eurus, beje iš bankomatų nepatariu nusiiminėti nes skaičiuoja visur nusiėmimo mokestį,o tai ne tiek jau ir mažai.Pvz pernai portugalijoje nusiimant nuskaičiuodavo 10 eur. nuėmimo mokestį nesvarbu kiek tu nuimsi ar 20 ar 200 eur.ir daugiau kaip 200 neduoda per kartą nuimt, tai kaip ir geriau turėti grynųjų
Tiek swedbank tiek seb Turkijoje nuskaičiuoja po 2.9eur už pinigų nuėmimą.
QUOTE(JurgitaL @ 2016 02 11, 11:15)
Man tai susidarė toks įspūdis, kad jie labiau mėgsta dolerius negu eurus
jie nemėgsta metalinių eurų (aptarnaujantis personalas), nes juo superka labai prastu kursu, realiai, jie už dolerį gauna daugiau nei uz metalinį eurą savo vietinių lirų.
Prieš pora metų uz dolerį davė 2.8 TRL, uz popierinį eurą 3,05TRL, o uz metalą 2.5 TRL
QUOTE(Jūja @ 2016 02 11, 11:40)
Ačiū visoms. Turkijos kelionių vadove irgi skaičiau, kad pataria atsiskaitinėti lirom.
Ką galėtumėt papasakoti apie pajūryje esančius gyvius, kurie būna prilipę ant akmenų ir reikia saugotis, kad ant jo neužlipti, nes be medikų pagalbos neišimsi to gyvio

. Nepamenu tikslaus pavadinimo. Ar kas susidūrėt su tuo?

Jei neatsiras suprantančių, apieką aš čia..., eisiu ieškot pavadinimo kur skaičiau.
Neteko jokių gyvių sutikti, tiesa matėm krabą (nebegyvą), vėžlį didžiulį (viešajam papludimyje) ir medūzų, bet jų tik Kušadasyje sutikom
QUOTE(Nainai @ 2016 02 11, 12:24)
gal kas buvote viešbutyje Panorama ir galėtumėte pakomentuoti apie jį
Alanijoje? Man jo vieta nereali, vis ruošiuosi 'pagauti kaina'