QUOTE(aisha7 @ 2006 07 22, 09:50)
na zinai Fonda mano katem curtyl tikrai isnaikino beje tikrai erkutes buvo.Vetas tada ju nerasytu.
Cortyl iš tikro tinka mišriam (erkių ir bakterijų kartu) ausų uždegimui gydyti: "Preparatas tai antibiotiko (neomicino), priešuždegiminės medžiagos (fludrokortizono), antiparazitinės medžiagos (lindano) ir vietinio anestetiko (amileino hidrochlorido) mišinys, kuris efektyviai malšina niežulį." Bet tai veterinaro reikalas, kokius vaistus kirti. Jei uždegimas buvo ne vien erkinis, jau buvo įsimetusi ir bakterija, nieko nuostabaus, kad veterinaras skyrė kompleksinį gydymą Cortyl'iu. Daug dažniau, jei bakterinio uždegimo nėra, užtenka kitų vaistų.
Daug čia pridiskutavot apie Stronghold brangumą. Bet aš paskaičiuosiu iš kitos pusės: atskirai nusipirkime tą patį Cortyl ausims valyti (14 Lt), lašus nuo blusų (tipo Frontline, 15 Lt) ir dar tabletę nuo kirminų (ne paprastą, nuo apvaliųjų kirmėlių, o stipresnę, kur ir kaspinuočius veikia 3 Lt). Viso šito katei reikia. Kiek sumoje? 32 Lt. Ir dar: Cortyliu ausis valyti reikia savaitę, tabletę stipresnei katei sušerti taip pat gali būti sveikatos nuostolių (žmogui) laiko ir pastangų sąnaudos. Tuo tarpu visų šių vaistų poveikis yra apjungtas vienoje Stronghold pipetėje: ir blusos, ir erkės, ir kirmėlės. Ir užtenka tik sulašinti lašus ant sprando bandžiau pati, erkės iš ausų dingo po kelių dienų po užlašinimo. Kiekvienas turi savo ekonomiją. Aš asmeniškai rinkčiausi Stronghold.