Įkraunama...
Įkraunama...

Ausų erkutės pas kacainius

QUOTE(Ahimsa @ 2009 01 17, 15:45)
Mano patarimas - nediagnozuokite patys ausų erkučių. Nes jų plika akimi neįmanoma įžiūrėti, nešvarumai ausyse gali būti tiesiog nešvarumai. Sakau iš patirties - savo katinui Strongholdą paskyrėm patys, sulašinom tris kursus, o nešvarumai vis tiek atsinaujindavo ir ausų nenustojo kasytis. Kai pagaliau nunešėm pas vetus ausų erkučių tyrimą daryt - jų buvo nerasta, diagnozuotas ausų uždegimas. Tokiu atveju ir gydymo kitokio reik.

Gali būti ir abi bėdos iš tikrųjų, tada ko gero Strongholdas erkutes nutručijo, bet nuo uždegimų nepadėjo. g.gif Bet jeigu vistiek kasosi tai taip ir reikia, pas veterinarą, nes maža kas.

Tos erkutės tai tiesa ne bet kokie nešvarumai, bet tokie kaip maltos kavos grūdeliai (iš tikrųjų tai sudžiūvės kraujas po erkučių įkandimų, pačių erkučių be didinamo stiklo nesimato).
Atsakyti
Mes irgi buvom isitikine kad musu katyte turi ausu erkuciu, bet... nunesem pas veterinara, jis tas ausis apziurejo ir pasake kad cia ne ausu erkutes ir ne uzdegimas o tiesiog susikaupe nesvarumai, sake gali buti ir nuo blusu nes ju buvo bet dabar jau baigiam isnaikint.Isvale jis mums tas ausytes su kazkokmiu skysciu ir sake koki menesi-pusantro kas savaite ilasinus i ausyte po 1-2 laselius isvalyti ausytes. gal koki nepilna menesi valom ausis kas savaite ir labai thumbup.gif ir dar veterinaras sake kad jai butu ausu erkutes tai prie ausu butu labai nudraskyta, paplike. bet gal cai netiesa?
Atsakyti
QUOTE(sinse:P @ 2009 01 27, 16:13)
Mes irgi buvom isitikine kad musu katyte turi ausu erkuciu, bet... nunesem pas veterinara, jis tas ausis apziurejo ir pasake kad cia ne ausu erkutes ir ne uzdegimas o tiesiog susikaupe nesvarumai, sake gali buti ir nuo blusu nes ju buvo bet dabar jau baigiam isnaikint.Isvale jis mums tas ausytes su kazkokmiu skysciu ir sake koki menesi-pusantro kas savaite ilasinus i ausyte po 1-2 laselius isvalyti ausytes. gal koki nepilna menesi valom ausis kas savaite ir labai thumbup.gif  ir dar veterinaras sake kad jai butu ausu erkutes tai prie ausu butu labai nudraskyta, paplike. bet gal cai netiesa?

Tiksliai nezinau, bet manau, kad tiesa.
Atsakyti
Pas mano katuka irgi matosi ausies vidineje puseje prilipe tamsiu nesvarumu, daznai kasosi aplink ausytes, ir galvyte papurto, tai jau kazkas negerai matyt bus unsure.gif Kita savaite vesiu pas veterinara, pirma karta toki vizita tures, tai kaip gaila man jo, vistiek stresuos vaikas verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FoxLady: 19 gruodžio 2009 - 22:35
QUOTE(FoxLady @ 2009 12 19, 22:33)
Pas mano katuka irgi matosi ausies vidineje puseje prilipe tamsiu nesvarumu, daznai kasosi aplink ausytes, ir galvyte papurto, tai jau kazkas negerai matyt bus unsure.gif  Kita savaite vesiu pas veterinara, pirma karta toki vizita tures, tai kaip gaila man jo, vistiek stresuos vaikas verysad.gif

Manau jam tikrai ausu erkutes. svarbiausia kaciuko sveikata. Nieko, iskes kelione smile.gif As kai saviski vezu, tai irgi gaila kad jis stresuoja, bet nusiteikiu taip, jog reikia ir nieko nepadarysi. jeigu nevesiu, tai bus tik blogai.
Atsakyti
As savo katytei nuo ausu erkiu siandien nupirkau Stronghold smile.gif gyvate brangus- ta viena 0,75ml pipete 34lt kainavo! doh.gif tikiuosi pades smile.gif
Atsakyti
Itariau savo kaciui ausu erkutes unsure.gif Nupirkau (nepamenu pavadinimo) kazkokiu lasukiu, kuriuos reikia lasinti ant sprando, dar papildomai ausu lasiuku. Tuos vaistukus, kuriuos reikia lasinti ant sprando, veterinarijos pardaveja sake reikia po karta per men lasinti 3 men is eiles ir papildomai lasiuku i ausis, ka ir darau. O gal vis tik pasirodyti vetui g.gif
Pagerejimo dar nelabai matau, is ausyciu vis dar kose iskrapstau, nors jau maziau kasosi ausytes.
Nuo ko jos atsiranda, nes manasis - naminukas, i lauka iseina retai ir tik su pavadziu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristepala: 28 rugpjūčio 2010 - 21:29
Savo kačiukui taip pat įtariu ausų erkutes. Suknerkia ir kasosi ausytę... Net gaila žiūrėt. Reiks nupirkt lašiukų, vet vaistinėj pasiūlė kažkokius, kur ant sprando vieną kartą reikia užlašinti... Sakė apie 30 lt kainuoja. tuo metu neturėjo, sakė, užsakys, parveš... Įdomu ar ko nors veiksmingo nėra pigiau? Gal ką išbandėte ir padėjo? Labai jau brangu man pasirodė... Jei ne, tai vis tiek pirksiu. gaila, kačiuko, kai ausytę kasosi.
Atsakyti
QUOTE(hexora @ 2011 09 22, 23:43)
Savo kačiukui taip pat įtariu ausų erkutes. Suknerkia ir kasosi ausytę... Net gaila žiūrėt. Reiks nupirkt lašiukų, vet vaistinėj pasiūlė kažkokius, kur ant sprando vieną kartą reikia užlašinti... Sakė apie 30 lt kainuoja. tuo metu neturėjo, sakė, užsakys, parveš... Įdomu ar ko nors veiksmingo nėra pigiau? Gal ką išbandėte ir padėjo? Labai jau brangu man pasirodė... Jei ne, tai vis tiek pirksiu. gaila, kačiuko, kai ausytę kasosi.

Bent jau man del mylimo gyvuno negaila ne cento isleisto, o 30 lt, bent mano supratimu tikrai nera daug, tai ne 100.. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(hexora @ 2011 09 22, 22:43)

Greičiausiai Stronghold lašai. O Jūs katiną parodėte veterinarui? Kad patvirtintų, jog tai tikrai ausų erkutės. Gali būti ir kitos bėdos.
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 09 23, 10:38)
Greičiausiai Stronghold lašai. O Jūs katiną parodėte veterinarui? Kad patvirtintų, jog tai tikrai ausų erkutės. Gali būti ir kitos bėdos.

Vo vo... Maniškę kai nusipirkau su tokia dovanėle, tai nei galvos kratė, nei kniauksėjo. Visai atsitiktinai užsižiūrėjau. O gydymas tai buvo ilgas ir nepigus. Nes ne tik lašiukų ant sprando reikėjo, bet ir į ausis lašinom, ir specialiu valikliu jas valėm. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Juoduke` @ 2011 09 23, 09:27)
Bent jau man del mylimo gyvuno negaila ne cento isleisto, o 30 lt, bent mano supratimu tikrai nera daug, tai ne 100.. schmoll.gif

Paprasčiausiai dažnai būna ir pigesnių vaistukų ir ne ką prastesnių, taip pat labai veiksmingų, tik kito gamintojo... Dėl to ir klausiu, gal kas ką išbandė veiksmingo.
Atsakyti