Įkraunama...
Įkraunama...

Ausų erkutės pas kacainius

QUOTE(hexora @ 2011 09 23, 21:38)
Paprasčiausiai dažnai būna ir pigesnių vaistukų ir ne ką prastesnių, taip pat labai veiksmingų, tik kito gamintojo... Dėl to ir klausiu, gal kas ką išbandė veiksmingo.

Nuo ausų erkučių bent jau kiek man teko susidurti - veikė tik Strongholdas. Yra pigesnių, bet ten ampulė (pavadinimo nežinau), mačiau prieglaudoje naudojo. Tik reikia žinoti santykį kiek skiesti su vandeniu.
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 09 24, 10:06)
Nuo ausų erkučių bent jau kiek man teko susidurti - veikė tik Strongholdas. Yra pigesnių, bet ten ampulė (pavadinimo nežinau), mačiau prieglaudoje naudojo. Tik reikia žinoti santykį kiek skiesti su vandeniu.

Pirksiu Stronholdą. Tikiuosi padės... g.gif
Atsakyti
Savo katinėliui naudoju Canaural rolleyes.gif Jau sav valau ausytes, kitą sav pasirodysim vetei, žiūrėsim, ar veiksmingi smile.gif
Atsakyti
Mums tik Stronghold nuo erkučių padėjo. smile.gif
Atsakyti
Gal kas patarimų. Veterinaras rado pas katuką ausų erkutes, išrašė Strongholdo 15 mg kapsulytę, ją pats sulašino. Į skiepų knygelę įrašė, kad kita ampulytė turi būti užlašinama 12-25, t.y. po 2 mėnesių. Per tą laiką liepė reguliariai valyti ausytes su specialiu tirpaliuku (sudėtyje minkštikliai). Tik sulašinus pirmąją ampulytę katukui žymiai pagerėjo - nebesikasė ausų, rudi kakučiai iš ausų ilgainiui aprimo, ausytės vėl švarios buvo. Bet va, taip kažkur nuo 11-30 vėl jis pradėjo pamažu kasinėtis, nešvarumų būtent dabar tikrai gausėja. Kažko įtariu, kad gal tą antrą kapsulytę reikėjo 11-25 lašint, nes ciklas atsinaujino tų gyvių... Skambinsiu vetui, kas daryt. Bet sakau, gal kas padės iki ryt. Strongholdo 15 mg kapsulytę turiu nusipirkus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ekozip @ 2011 12 06, 19:59)

Hmm, kai gydžiau ausų erkutes, Strongholdą reikėjo lašinti po mėnesio. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 12 06, 21:24)
Hmm, kai gydžiau ausų erkutes, Strongholdą reikėjo lašinti po mėnesio.  g.gif

Na, aš irgi kiek iki ėjimo pas vetą domėjausi, tai tų gyvių dauginimosi ciklas kas mėnesį. Tai ir galvoju, ar jis per klaidą įrašė taip, ar čia gal tas 15 mg skaitos itin stipri dozė ir laikosi gal 2 mėnesius efektas..O gal viskas ok, tik dabar itin pradėjo iš giliau ausytės eiti tie kakučiai... g.gif
Atsakyti
Merginos pakonsuluokite. turiu tokia beda. Savaitei turiu isvykti o katytes vestis negaliu mat isvykstu uz lietuvos ribu. Ja palikti galiu pas uosviene kuri turi dvi kates, ju ausytes nuo mazu dienu pastebejau kad ziaurei nesvarios ir manau kad tai 99% erkuciu darbas sad.gif ar imanoma kad per savaite maniske pasigaus ju???? Kaip jos plinta? kaip saugotis. Uosviene nepripazysta kad jos kates serga ir nieko nedaro.
su uosviene apie kaciu gydyma skiepus ar nagu karpyma kalbeti yra bergzdzias reikalas o sterilizacijai spaude iki paskutinio kol jos neatsiklaususi nuveziau jos kates sterilizuoti. Ziaurei nenoriu jai palikti bet nelabai turiu pasirinkima sad.gif
Atsakyti
QUOTE(nidalt @ 2012 01 22, 23:46)
Ja palikti galiu pas uosviene kuri turi dvi kates, ju ausytes nuo mazu dienu pastebejau kad ziaurei nesvarios ir manau kad tai 99% erkuciu darbas sad.gif ar imanoma kad per savaite maniske pasigaus ju???? Kaip jos plinta?

Erkutės ir grybelis - kritusio imuniteto ligos. Jos nepuola prižiūrėtų, skiepytų, nukirmėlintų, šeriamų tinkančiu maistu kačių. Nebent savo duotų stresas (kad šeimininkė išvažiavo), tuomet erkučių gali atsirasti ir pas jūsų grožį, tačiau tai bus labai greitai vaistukais sutvarkoma problema mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu uz patarima taciau kaskodel manes tai neguodzia. Mano grozis ax.gif ax.gif kaip jus isireiskete gauma super premium klases edala o uosviene net nezino kas tai yra sad.gif perka is norfos pigiausias ir didziausias bankes svarbu kad pigu. Man atrodo geriau palikti nepazystamam zmogui negu jai. O tai sulaukes kaip ir jos zverys.
Atsakyti
Sveikos,

Jau anksčiau rašiau apie erkių nemalonumus.
Žodžiu, sulašinau praėjus dviem mėnesiams Strongholdą 15mg katukui (antra dozė po pirmosios), ausys apsivalė, pagražėjo. Taip pat reguliariai ausytes valiau su specialiu skysčiu. Praslinkus daugiau nei mėnesiui, vėl yra kakučių. Na, čia problema kaip ir aiški buvo - veterinaras blogai man buvo užrašęs į skiepų knygutę laikus, kada lašint, t.y liepė padaryt 2 mėnesių tarpą...

Taigi, po tų dviejų 15 mg dozių, ausys nešvarios.. Nuėjau į vet vaistinę, padavė man 35 mg Strongholdo kapsulytę. Užlašinau. Ausys apgražėjo, pastebimai. Už kelių dienų bus mėnuo. Instrukcijoje vaisto rašo, kad užtenka vienos dozės katinams nuo šios ligos. Bet bijau, kad vėl nepasikartotų situacija kaip pirmąkart... Praeis mėnuo ir vėl tų gyvių bus.... Ką patartumėt? Pirkti? Ar užteks? Nepakenks katukui bendrai (šalutiniai poveikiai ir pan) nuo tiek vaistų?? rolleyes.gif unsure.gif
Atsakyti
Savo katytės vienoj ausytėj pamačiau puslytę, kuri pilna kraujo. Yra ir kita tokia puslytė, tik labai mažytė. Kas tai galėtų būti?
Atsakyti