Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų sėklų aptarimai

QUOTE(sypt @ 2016 02 04, 11:30)
Vazonuose gali tik geles augt,o ne pomikai, pardom, bet cia tik mano nuomone.Augala turi, o pomiku kaip ant juoko. Bandziau cia vienais metais.Nu tikras suds as jums pasakysiu.

Yra pomidorų panašių į gėlytes, kurie vazonuose apsipila mažais raudonais ar geltonais pomidoriukais ir atrodo gan dekoratyviai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 04 vasario 2016 - 11:37
Sveikos!
Gal priimsit ir mane i nepiktu babciu gretas? biggrin.gif

Antri metai "sergu" pomidorais, siemet radau Jusu tema, tai kokia pirma klase jauciusoi baigusi biggrin.gif

GONZIKUI117 atskiras ACIU, siemet siltnamis dziugins ne tik pomidoru kiekiu, bet ir ivairove thumbup.gif .

Bet dar spejau ir turguje seklu pripirkti laukui, gal kas auginot Benito H, Polbig H, Santasian H ar verti demesio, paprasiau turguje keliu veisliu laukui, tai sitas patare , kad labai geros, bet kiek Jus skaitau, neaptikau dar tokiu pavadinimu tarp giriamu, tai gal net neatidarinet pakeliu?
Atsakyti
QUOTE(sypt @ 2016 02 04, 11:57)
Nu landziojau as po ta google, pvz.vaizduose pomiku primeta galybe, o pazymetu su veisle vienetai, ten kur viskas- tebuna jusu forume tik pavadinimas paminetas.Uzdavineti klausima vienam zmoguciui, man neidomu, diskusija man reikalinga, vat  ax.gif  Surasysiu ko neradau:Zdoroviako,Limonyj gigant, bet sitas turbut bus geltonas,Russian rose,Dubok.

Dubok. berods buvau jau ji rodzius g.gif auginau lauke.man patiko .

user posted image
Atsakyti
Maximose etc. neverta pirkti todėl, kad ten didžiąją dalį asortimento sudaro visokios Dalemos ir kitokios Nojaus sėklos.
Geros sėklos Sėkluvos parduotuvėse.
Žalia stotelė, jei neklystu, yra agrofirmos "Sėklos" brandas, bet jos dirba franšizės būdu, todėl reikia žiūrėti, kas konkrečiai už prekystalio stovi. Asortimentas ir visa kita gali skirtis juntamai. Kaune iš Žalių stotelių rimčiausia, ko gero, Lazdijų gatvėj, kaip kituose miestuose - sunku pasakyt.
QUOTE(<...Neringa...> @ 2016 02 04, 11:16)
Dėkoju už atsakymą smile.gif O kur patartumėte pirkti sėklas? Esu girdėjusi, kad maximose, norfose geriau nepirkti, nesudygsta, sako laiko sėklas labai ilgai. Ar teisybė? Kur jūs perkate? smile.gif Kokie atsiliepimai apie žalią stotelę?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo L.K.: 04 vasario 2016 - 11:52
Uzsisakiau vakar is Tomatoeden.com

- Korol Koroley
- Sibirjak
- Chris Ukrainian
- Black From Tula
- Altaiskiy Oranzhevyi
- Cosmonaut Volkov Red
- Gold Medal
- Tomato Cherry Mix

Jau gavau laiskeli, kad siandiena issius, laukiu, nekantrauju... assa.gif
Atsakyti
QUOTE(sypt @ 2016 02 04, 11:36)
Brooklyn man jega.Dera gausiai, tinkami viskam, jau daug metu man nepakeiciamas .

O gal auginote Delfine? Kurią veislę rinktumėte iš šių?smile.gif

QUOTE(saintlina @ 2016 02 04, 11:37)
matot, tai labai priklauso nuo sąlygų.. jei turite prie namų šiltnamį ar stiklintą verandą/balkoną, kur galėsite saulėtom dienom išnešti pomidorus grūdintis, tada galima ir vasario pabaigoje. Jei neturite, o ir vėliau auginsite nešildomame šiltnamyje, sėkit vėliau. Kovą. Kitaip net ant palangės jie stypsta.
Brooklyn neauginau smile.gif Bet įtariu, kad standartinis hibridas smile.gif Gerai, būtų, kad augintumėt kelių pavadinimų pomidorus, tarp jų ir ką nors nehibridiško. Galėsit skonius palyginti smile.gif

Turiu šiltnamį, bet ne šildomą. Tuomet sėsiu kovo mėnesį. Dar dėl žemės irgi paklausiu. Reikia visas detales apgalvoti, kad nenusivilčiau iškart po pirmų metų biggrin.gif Kieme baisiai daug kurmiarausių, ar tinka į tokią žemę? Ar geriau maišyti su durpingesne? O gal sėti tik į durpės substratą? smile.gif Nepykit, kad užsipuoliau su tiek klausimų biggrin.gif
Atsakyti
Marmaleduk, kokio aukščio tavo damskije palčiki (tikrai metriniai?)?

Adija, pasufleruok, kokio auščio tavo likač vilis, old german, omars leanese, sierdzce danko, zielionoplodnje ir amerikanski dliny.
Atsakyti
QUOTE(<...Neringa...> @ 2016 02 04, 11:49)
Turiu šiltnamį, bet ne šildomą. Tuomet sėsiu kovo mėnesį. Dar dėl žemės irgi paklausiu. Reikia visas detales apgalvoti, kad nenusivilčiau iškart po pirmų metų biggrin.gif Kieme baisiai daug kurmiarausių, ar tinka į tokią žemę? Ar geriau maišyti su durpingesne? O gal sėti tik į durpės substratą? smile.gif Nepykit, kad užsipuoliau su tiek klausimų biggrin.gif

sėti tikrai į substratą, ne į daržo žemę
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 04 vasario 2016 - 11:54
vakar išsiunčiau paskutinius 24 laiškus. Kažko man až neveikia. Gaudykite visos, kam žadėjau 4u.gif
Kam neatsiliepiau, sorry. Kitais metais ax.gif
Marmaladukui tik tiesiogiai rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mičiko: 04 vasario 2016 - 11:56
Žemė iš kurmiarausio, ypač jei iš pievos, labai gerai. Jokių ligų, nenualinta. Tik kad būtų puriau, aš maišau su durpėm. Sėjimui didesnė dalis durpių (kad būtų puresnė), persodinimui jau daugiau žemių.
Grynai į durpę nesėju todėl, kad augalui būtų mažesnis stresas persodinus pakliūti į visai kitokią terpę.
Kieme baisiai daug kurmiarausių, ar tinka į tokią žemę? Ar geriau maišyti su durpingesne? O gal sėti tik į durpės substratą? smile.gif Nepykit, kad užsipuoliau su tiek klausimų

Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2016 02 04, 12:54)
sėti tikrai į substratą, ne į daržo žemę

būtinai, nes užpuls jodoji kojelė. Nebent kaitinsite orkaitėje ir smirdėsit ax.gif Nei sėju nei pikiuoju į daržo žemę...
Atsakyti
O gal auginote Delfine? Kurią veislę rinktumėte iš šių?smile.gif

Klausiate apie žemę sėjai? Vienareikšmiškai tik pirktinis substratas. Galima, žinoma, imti daržo, kurmiarausių, bet patikėkit, visiškai kitas daigelių augimas smile.gif

Delfine nuo Brooklyn kaži ar labai skirsis. Galit sodint bet kurį.
Bet jei kur nors (turguj ar kur kitur) pamatysit Sėkluvos firmos sėklų, paimkit Corazon, Lemon Boy, Fenda ar Giulietta. Na, ne visus, bet iš šių nė vienu neturėtumėt nusivilti smile.gif
Gaila, bet mano anksčiau išgirtuosius Toro ir Bolzano galima tik internetu pirkti..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 04 vasario 2016 - 12:01