Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip palikti zmogu kuri myli

Mano pacios vyras turi du vaikus, kurie beje dar ir gyvena su mumis. Tiesa, as juos pazystu nuo dar darzelinio amziaus, sutariu su jais gerai ir tikrai galiu drasiai teigti, kad ne kiekviena mama turi toki rysi su savo vaikais kaip as su "svetimais". Jeigu butu kitaip, jei vaikai manes nekestu, tyciotusi arba bent jau minimaliai zmogiskai negerbtu irgi mastyciau apie skyrybas su vyru pas kuri tokie vaikai, kad ir kaip tai skaudu butu.

Beje nesuprantu kuom autorei uzkliuva ta mergaite, ar jinai jos siaip nemegsta, nes jinai kitos mamos mergaite ar ta mergaite autorei kazka daro/sako? Jeigu ne, tai cia tik autores asmeninines problemos, nes as tik apsidziaugciau, kad vyras taip graziai bendrauja ir rupinasi savo dukra.

QUOTE(Moonte @ 2016 02 07, 20:56)
Neziurint i tai, as manau, kad vaika reikia gerbti kaip asmenybe.

Kaip ir vaikas turi gerbti nauja mamos drauga arba nauja tevo drauge. Ar ne taip?
Atsakyti
QUOTE(Šopaholikė @ 2016 02 07, 21:11)
Kaip ir vaikas turi gerbti nauja mamos drauga arba nauja tevo drauge. Ar ne taip?

Ne ne taip. Ir zinot kodel, o todel kad tai yra vaikas. Cia suauges turi pelnyti vaiko pasitikejima, o tik tada is jo sulauks pagarba.

Mes suauge zinome, kad zmogu reikia a priori gerbti, bent jau taip deklaruojame, nes mes esame samoninges uz vaikus, mes galime apimti visuma, perimti tarpusavio bendravimo principus. Vaikas to negali. VAikai aplamai neturi to tarpinio suvokimo. pas juos arba, arba. Suauge dazniai deklaruoja pagarba, bet jie numano jog tai siejasi tik su kulturingu elgesiu, o tai ne tas pats kas gerbimas. Asmenybe dazniausiai gerbia autoritetus.

Sorry, bet jei as zinau, jauciu kad zmogus man jaucia pagieza, jos nesliapia, kodel as ji privalau gerbti, net ir budama suaugusia.

As to zmogaus gal ir negerbsiu, neziurint i tai su juo elgsiuos kulturingai.

Kodel vaikas privalo buti prievartaujamas jausti prasalaiciui pagarba, vien todel kad jis patinka kazkam is tevu, vadinamas egoistu jei jis tos pagarbos nejaucia?

Ir dar, noreciau visdelto priminti nuo ko prasidejo polemika. Ne apie pagarba kalba buvo.

QUOTE(Moonte @ 2016 02 07, 18:42)
Nesupratau apie kokia vaikui paslauga snekat...
AR vaikas ka nors apie tai prase, ar yra kam skolingas?
O kodel turi buti dekingumas?

Ir dar buciau dekinga, kad tai ka dabar rasau, nebutu siejama su temos autore. Nes ji nekelia vaikui tokiu reikalavimu, tik kelios oponentes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 07 vasario 2016 - 20:38
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 02 06, 14:21)
Oi, tik nereikia jau čia tų "subręsk kaip asmenybė" irnesakyk.gif Autorė pakankamai brandi ir nuovoki, kadangi adekvačiai supranta situaciją. Tiesiog žmogiškai sunku skirtis su mylimu žmogumi, bet gyvenime kartais reikia vadovautis ne tik jausmais, bet ir protu, kad ir kaip sunku būtų.
Ne visi nori ir gali vaikus iš visokių buvusių santykių laikyti geriausiai draugais ir bičiuliautis su jais. Netgi pakęsti ir priimti sunku, ir nieko čia nėra nebrandaus. Tai tik žmogaus charakteris. Jei vieni iš prigimties yra altruistai arba alpsta dėl kiekvieno sutikto vaiko, tai kiti neti savų susilaukti nenori. Žinoma, čia kraštutinumui, yra dar visokių n atvejų, bet su branda, tai niekuo nesusiję. Autorė būtų nebrandi, jei bandytų atitolinti ir išskirti tėvą su dukra, bandytų jį įkalbėti nutraukti ryšius su ja ir rinktis moterį, tuomet tikrai sakyčiau kvankt kvankt, o dabar mąsto teisingai ir protingai. Be to turės  pamoką ir neabejoju, kad kitą širdies draugą rinksis tokį, kuris atitiks jos padėtį, amžių, o nebus išsiskyręs tėvelis.

brandus žmogus nepavydi dėmesio i meilės nuosavam vaikui.
brandus žmogus moka ne tik imti meilę, bet ir ją duoti.

aš nesuprantu, ko tu čia putojies blink.gif . taigi jauna ji mergina, subręs dar, turi sočiai laiko. aišku ji neprivalo subręst šią sekundę ir būtent su šiuo vyru. gyvenimas subrandins, ko čia nervintis biggrin.gif
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 02 06, 17:25)
Man tiesiog užkliuvo Gailės replika, jog autorė yra nebrandi mat nesugeba priimti draugo vaiko. Kaip ir sakiau, man tas "priėmimas nepriėmimas" visiškai nesusijęs su žmogaus brandumo lygiu.

susijęs
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 02 07, 17:47)
Normaliuose santykiuose (nesvarbu, ar tarp vyro ir moters, tarp tėvų ir vaikų, tarp draugų) visuomet yra dėkingumas. Ne prievartinis, o natūraliai kylantis. Jei geri santykiai su sutuoktiniu, jautiesi jam dėkingas už laiką kartu, už gražias akimirkas. Tėvams jautiesi dėkingas už tai, ką tau davė augant, vaikams jautiesi dėkingas už pamokas, kurias suteikia ir pan. O ten, kur tvyro: "man dzin tavo pastangos", tai geru tarpusavio ryšiu net nekvepia.

nu nesąmonė. tu vaikystėj jautei dėkingumą tėvams? kai suauga, subrendęs žmogus ir suvokia sąmoningai, kad reikia būt dėkingu už tas akimirkas. bet tik ne vaikai. ir be ryšio tikėtis iš vaikų dėkingumo už pagimdymą ir užauginimą. aš tai noriu, kad jie laimingi žmonės būtų būtų, o ne jaustų man dėkingumą už laiką kartu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2016 02 07, 21:28)
Ne ne taip. Ir zinot kodel, o todel kad tai yra vaikas. Cia suauges turi pelnyti vaiko pasitikejima, o tik tada is jo sulauks pagarba.

Tai teigiat, kad vaikams nebutina gerbti kitu, nes jie yra vaikai? Net nekalbant apie mamos ar tecio naujas meiles, o siaip bet kokius zmones. Pardavejus, senelius, vyresnius zmones ir panasiai. Vaikas, ypac kiek vyresnis turi zinoti kas yra pagarba zmogui ir visiskai nesvarbu kas tas zmogus. Tad nesnekekite nesamoniu. Nebent pati toleruotumet savo vaiko izeidinejimus praeiviams, kasininkems, nes gi jos dar nepelne vaiko pasitikejimo.
Atsakyti
QUOTE(Šopaholikė @ 2016 02 07, 21:51)
Tai teigiat, kad vaikams nebutina gerbti kitu, nes jie yra vaikai? Net nekalbant apie mamos ar tecio naujas meiles, o siaip bet kokius zmones. Pardavejus, senelius, vyresnius zmones ir panasiai. Vaikas, ypac kiek vyresnis turi zinoti kas yra pagarba zmogui ir visiskai nesvarbu kas tas zmogus. Tad nesnekekite nesamoniu. Nebent pati toleruotumet savo vaiko izeidinejimus praeiviams, kasininkems, nes gi jos dar nepelne vaiko pasitikejimo.

Jus pati suvokiat kas yra pagarba, tikraja ta zodzio prasme, ar ja painiojate su kulturingu elgesiu?

Pagaliau paciai deretu pagarbos ismokti. Galima nesutikti su tuo ka raso oponentas, bet kulturingas zmogus nerasys, jog oponentas raso "nesamones" vien todel kad neatitinka jusu paziuros. Taigi, geriausias pvz. Reikalauti is kitu reikalaujam, o kaip patys... O mes juk esame suauge zmones, suvokiam kas yra pagarba, kultura...

Ir kaip ta pagarba turi pasireiksti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 07 vasario 2016 - 21:05
QUOTE(Moonte @ 2016 02 07, 21:56)
Jus pati suvokiat kas yra pagarba, tikraja ta zodzio prasme, ar ja painiojate su kulturingu elgesiu?

Ir viena ir kita as suvokia, ir abu turi galioti visiems vaikams. O jus turbut kitaip suvokiat, jei sakot, kad vaikai gali buti nepagarbus, nes jie vaikai ir kazkas ne(nusi)pelne ju pasitikejimo.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2016 02 07, 17:42)
Nesupratau apie kokia vaikui paslauga snekat...
AR vaikas ka nors apie tai prase, ar yra kam skolingas?
O kodel turi buti dekingumas?

Vien uztai kad vaika priima svetimas zmogus, toliau juo rupinasi padeda ..
dekingumo aisku nesulauksi nebent kai numirsi ..
Bet PAGARBA kaip suaugusiam zmogui turi buti . Ir lengva kalbeti kai nepabuvai tokioje situacijoje , tu ta maza vaika myli geruma duodi o jis tau vemteli arba kazkuom kitu atstumianciai -tai is kart kyla mintis kam tai -ir ka cia veikiu .. sava subartum ar kazkaip kitaip ir t.t
O del tos pagarbos svetimam gal ir labas pasakys o cia toks kaip priesas tampi nei svetimas nei savas . Siuo atveju yra mama kuri dziaugsma ir meile suteikia tai kokia ir kiek tos meiles kita moteris suteikti . sunku vaikui -siaip galvoju reikia laiko abiem pusem ir gal pripras ,jei ne tai nera ko ten aukotis -nes kai uzaugs net aciu nepasakys .
Lengviau yra kada nera vienos puses ir jos vieta ateina svetimas zmogus tada yra du zmones vaikui ir jis pripranta -o kai yra dvi mamos ar du teciai automatiskai vienas geresnis blogesnis kazkokia konkurencija prasideda (viena skaniu meduoliu dave -kita neturi ar nemoka)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arbuzas77: 07 vasario 2016 - 21:41
Pagal mano statistiką, iki 30 metų vyrų ir moterų skaičius yra apylygis, tik vėliau pradeda viskas kisti moters nenaudai, tad 24 metų panelė gali rinktis, kas jai iš tiesų patinka, o ne tai, kas mažiausia blogybė.
Man suprantama, kad yra merginų, kurioms vyro vaikai nemaišo jokiame amžiuje. Suprantama, kad moterys, jau turinčios vaikų, išsiskyrusios ir pan. vaikų netraktuos kaip minuso. Tačiau yra ir merginų, kurioms vyras su kraičiu nėra priimtina, kurios su tuo susigyventi negali. Jos nori viso dėmesio sau, savo būsimai šeimai, bendriems vaikams. Savanaudiška? Taip. Nebrandu? Nesakyčiau, tiesiog nepriimtina. Aišku, išsiskyrus pačiai ir turint vaikų, naujos simpatijos vaikai tikrai nebetrukdo, bet kodėl jauna panelė turi apsiimti dvejonėmis dėl svetimų vaikų?
Man, kad ir būnant vyresnei, tėtušiai niekada neimponavo. Aš žinojau, ko noriu, ir sulaukiau šaunaus, bevaikio vyriškio. Yra aplinkoje draugių, kurios bandė kurti santykius su vyrais, turinčiais vaikų, tai jau antrą kartą to nebenorėtų, labai jau save reikia laužyti.
Atsakyti
tai vat, kodel panele pirma susoko i lova, pasinaudojo jo pinginemis dovanomis, leido sau buti lepinama, mylima, o tik paskui susivoke, jog vaiko nekencia?
galejo juk neskubeti, pirma apsziureti, pabendrauti kaip draugais, susitikti su vaiku, nepulti bendrauti kap vyras/zmona, neisimyleti to vyro per daug...
Nereikes cia didvyres vaidint, kuriai skaudu pasitraukt. bigsmile.gif (po kazi kiek metu? 7iu? ar per pusmeti galima taip isimylet? juk siuo laikotarpiu dar vyrauja pavirustiniskas susizavejimas....)
manau skauda tik jos pacios egoizma, ir tiek...
kazi, kokia butu reakcija, jei tas vyras autorei pasakytu: "ai, zinai, turiu dukra, bet pofig ji man, alimentus numetu, syki per kaledas zaisla nuvezu, ir uztenka. todel nebjok, ji nekenks musu santykiams."
arba: "bendrauju su dukra. tu nekenti jos? ner problemos, galiu nusot bendraut su tuo vaiku. "

man rodos, tik dziaugtis reik, jog vyras rupinas dukra, vadinas, skyrybu atveju, rupintus ir bendru autores ir vyru vaiku, o ne numestu i krumus.

o siaip laikaus minties, jog santykyje visi butu lygiaverciai. tureje ar turintys vaikus. konflikto atveju, bent jau viena is poros neteks i veida: "zinai, tai AS tave paemiau su KRAICIU. DEKOK MAN." lotuliukas.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Liebchen @ 2016 02 07, 23:23)
Pagal mano statistiką, iki 30 metų vyrų ir moterų skaičius yra apylygis, tik vėliau pradeda viskas kisti moters nenaudai, tad 24 metų panelė gali rinktis, kas jai iš tiesų patinka, o ne tai, kas mažiausia blogybė.
Man suprantama, kad yra merginų, kurioms vyro vaikai nemaišo jokiame amžiuje. Suprantama, kad moterys, jau turinčios vaikų, išsiskyrusios ir pan. vaikų netraktuos kaip minuso. Tačiau yra ir merginų, kurioms vyras su kraičiu nėra priimtina, kurios su tuo susigyventi negali. Jos nori viso dėmesio sau, savo būsimai šeimai, bendriems vaikams. Savanaudiška? Taip. Nebrandu? Nesakyčiau, tiesiog nepriimtina. Aišku, išsiskyrus pačiai ir turint vaikų, naujos simpatijos vaikai tikrai nebetrukdo, bet kodėl jauna panelė turi apsiimti dvejonėmis dėl svetimų vaikų?
Man, kad ir būnant vyresnei, tėtušiai niekada neimponavo. Aš žinojau, ko noriu, ir sulaukiau šaunaus, bevaikio vyriškio. Yra aplinkoje draugių, kurios bandė kurti santykius su vyrais, turinčiais vaikų, tai jau antrą kartą to nebenorėtų, labai jau save reikia laužyti.

Va butent lauzytis ir dar jaunyste aukoti ir kesti visas nuotaiku kaitas ir t.t
Del teskimu ar neteskimu tai cia pagal isprusimo lygi -bet aisku ne kiekvienas gali priimti svetima vaika ir juo rupintis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arbuzas77: 08 vasario 2016 - 18:37
QUOTE(given444 @ 2016 02 08, 08:11)
tai vat, kodel panele pirma susoko i lova, pasinaudojo jo pinginemis dovanomis, leido sau buti lepinama, mylima, o tik paskui

Given, is kur pas tamsta tokia informacija? Autore berods nieko panasaus nerase g.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2016 02 08, 09:11)
tai vat, kodel panele pirma susoko i lova, pasinaudojo jo pinginemis dovanomis, leido sau buti lepinama, mylima, o tik paskui susivoke, jog vaiko nekencia?
galejo juk neskubeti, pirma apsziureti, pabendrauti kaip draugais, susitikti su vaiku, nepulti bendrauti kap vyras/zmona, neisimyleti to vyro per daug.....................................

man rodos, tik dziaugtis reik, jog vyras rupinas dukra, vadinas, skyrybu atveju, rupintus ir bendru autores ir vyru vaiku, o ne numestu i krumus.
o siaip laikaus minties, jog santykyje visi butu lygiaverciai. tureje ar turintys vaikus. konflikto atveju, bent jau viena is poros neteks i veida: "zinai, tai AS tave paemiau su KRAICIU. DEKOK MAN." lotuliukas.gif  cool.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif

Papildyta:
QUOTE(arbuzas77 @ 2016 02 08, 18:34)
Va butent lauzytis  ir dar jaunyste  aukoti ir kesti visas nuotaiku kaitas ir t.t
Del teskimu ar neteskimu tai cia pagal isprusimo lygi -bet aisku ne kiekvienas gali priimti svetima vaika ir juo rupintis

Arbuzai, jus paprasciausiai susiraskit moteri be vaiku ir pradekti savo bendrus vaikus...nesuvokiat jus dar, kas yra vaikas ir neesat pasiruoses svetimus vaikus auginti. Jus nezinot, kas jiems gerai ir isivaizduojat, kad zinot. Is tikro tik vienetai , tai sugeba, as saziningai sakau nesugebeciau, nors ir turiu jau savu vaiku. Vaikai labai sunkus darbas, bet moraliskai labiausiai apdovanojantis, bet tam turi buti meile, kad vyktu normalus santykis....
Labai gerbiu tokius zmones, kurie sugeba, tikrai nuosirdziai pamilsta svetimus vaikus... 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2016 02 09, 00:19)
Given, is kur pas tamsta tokia informacija? Autore berods nieko panasaus nerase  g.gif

O tai , kas ne taip buvo? Kai susipazino ne is kart suzinojo, kad yra dukra? po keliu metu ? Ar jie nemiega kartu, ar kad jis kazkokias dovanas aai dovanojo, kuri tau dallis tokia neitikima? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Sani*: 09 vasario 2016 - 01:38