QUOTE(Vėtra.l @ 2016 02 15, 20:35)
O kaip suprast, kad viskas gerai?
Tiesiog skausmas nurims.

Jei ten beveik visas dantis išlindęs, likęs tik dantenų nedidelis "kapišonas", po juo prilenda maistas ir sukelia uždegimą. Po valgio skalauk. Gerai tinka skalavimui hipertoninis tirpalas- į kambario temperatūros vandens stiklinę arbatinį šaukštelį druskos ir arb. šaukštelį sodos. Kartais, jei dantenos nenurimsta, užtenka paprasčiausiai prapjauti/apipjaustyti dantenas.
QUOTE(Cukrinė avelė @ 2016 02 15, 20:38)
Labai aciu uz info-reiskia buna tokiu''nenormaliu''daugiau
Būna. Normali Tu.
Taip, merginos, gerai praleidom laiką Madride. Trys nepilnos dienos, o jaučiamės, kaip savaitę namie nebuvę.

Oras, tiesa, tai toks šūdinokas buvo- tai lietus, tai saulė trumpam, tai žvarbus vėjas, apie 10 laipsnių, bet nu faktas- karštis kaulų nelaužė.

Madridas nustebino savo tvarka, įspūdinga architektūra, jaukumu, kompaktišku senamiesčiu. Buvome flamenko pasirodyme. Trys senyvo amžiaus vyrai traukė gerkliniais balsais man rodos senosios atlantidos kalba giesmes. Dvi vyresnio amžiaus moterys visai neblogai, kiek aš suprantu flamenko, šoko. Na, ir vienas labai jau gražus jaunuolis šlapiais plaukais tobulai šoko šį šokį. Kitą dieną su nuostabiai ekspresyviu gidu ėjome į 3 valandų apžvalginę ekskursiją po miestą- daug sužinojome, nemažai pamatėme. Po ekskursijos jau savarankiškai apžiūrėjome Debodo šventyklą, padovanotą egiptiečių ispanams už pagalbą saugojant senovės paveldą. Pasigėrėjome Madrido panorama keliantis keltuvu į kalną- parką. Tada keliavome į "Prado" muziejų. Su vaikais susipažinome ir kažkiek išsamiau panagrinėjome keletą paveikslų ( Velasquezo, Rubenso, Boscho, Goya ir El Greco). Padiskutavome apie moterišką grožio sampratą Rubenso laikais ir dabar.

Tada vakarieniavome tiesiog fantastiškus artišokus ir jūrų velnią. Vakar iš ryto važiavome į Bernabeu futbolo stadioną. Atstovėjom 1h eilėje tarp rūkančių ir bezdančių vyriškių, mirtinai sušaliau, nu bet pats muziejus, reik pripažint, buvo įspūdingas. Mano vyrai buvo sužavėti. Po to trumpam nuvažiavome į "Reina Sofia" muziejų pažiūrėti vienintelio paveikslo- Pablo Picassso "Guernica"- nepriaugusi aš prie jo genialumo- nesąmonė kažkokia, nors vyras mums daug pasakojo apie to paveikslo sukūrimą ir prasmę. Dali man patinka daug labiau. Ignas jautėsi nelabai gerai, nes pasigavęs virusą kažkokį, su sloga iki kelių ir kosuliu, taigi toliau nusprendėme be jo važiuoti į Retiro parką ( gražiausias Madrido parkas), o Ignas dar kiek vienas norėjo apžiūrėti postmodernistų darbus muziejuje ir grįžo pats su metro į nuomojamus apartamentus. Parke tai ką aš pasakysiu, tokiu oru nu nieko ten gero. Bet Rapolas vaikščiojo visas laimingas, pasiskaitęs apie parko įžimybes, vedžiojo mus, kol mes nesustirom ir pareiškėm, kad viskas- mums parko per akis. Tada dar aplankėm seniausią Madrido paštą Cibeles su apžvalgos aikštele, gražus pastatas. Ir gražiąja Madrido Gran Via gatve parkeliavome "namo". Va maždaug taip trumpai ir gan ne itin rišliai apie savaitgalį.