Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba 20

QUOTE(stripulis @ 2017 05 11, 16:51)
kaip čia nutinka, kad naujokų beveik neatsiranda?
Sveiki. Džiaugiuosi dėl jūsų. 4u.gif
Visi FB "sėdi".
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2017 05 11, 16:51)
Labas, seniai neskaitytos...

Vis tie patys seni pažįstami daugiausia matau. Vat galvoju - tema tai gera, info daug, vaikų daug nekalbančių, kaip čia nutinka, kad naujokų beveik neatsiranda?




Laba diena,

skaitau jūsų laiškelius, nes turiu globotinę 3,5 m su panašiom problemom...patikėkit, balzamas jūsų patirtis mano širdžiai..ačiū, kad randate laiko rašymui
Atsakyti
Mergaitės,
Truputį ne į temą, o gal ir į temą, kaip pažiūrėsi smile.gif
Nežinau, ar žinot: Vilniuje nuo rugsėjo mėn. veikia nauja, nepaprasto jaukumo
Muzikos galerija
http://muzikosgalerija.lt/kontaktai/
Šiuo metu dar vyksta menininkės Giedros Purlytės neapsakomo grožio ir šiltumo paveikslų paroda.
http://muzikosgalerija.lt/parodos/
Paroda nemokama 4u.gif
Jei pro šalį eisit, užeikit, pailsinkit akis ir atgaivinkit sielą 4u.gif . Jei specialiai važiuot, reiktų pasiskambint savininkei Rūtai, pasiteiraut, ar galerija bus atidaryta.
Paroda veiks dar savaitę laiko.
Šiaip šioje galerijoje vyksta nemažai renginių, dauguma nemokami.
http://muzikosgalerija.lt/kalendorius/
Galima ateiti su vaikučiais, pasiklausyti muzikos (labai daug koncertuoja vaikai), pasigrožėti paveikslais, pasibūti ir pasidžiaugti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shantal: 12 gegužės 2017 - 20:07

Sveiki. Labai smagu Stripuli, kad parasete. Jusu sekmes istorija jau seniai turiu prideta prie pradzios ekrano telefone. Ir vis pagalvodavau kaip jums sekasi. Nes jusu mergaite panasi atrodo i maniske. Jai dabar 2m. Turim VRC diagnozuota kalbos israiskos sutrikima F80.2. Dirbame 2xsavaiteje su logopede. Ir labai noreciau tiketi, jog prasilausim kaip ir jus.

Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2017 05 12, 08:52)
Sveiki. Džiaugiuosi dėl jūsų.  4u.gif
Visi FB "sėdi".



Kur FB?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Darlingkrbe @ 2017 05 15, 14:21)
Tiesą sakant, nežinau... blush2.gif Reikėtų panaršyti.

Man FB - erdvė, kurioje nesaugiai jaučiuosi, todėl labai mažai ten rodausi.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2017 05 11, 17:51)
Labas, seniai neskaitytos...

Vis tie patys seni pažįstami daugiausia matau. Vat galvoju - tema tai gera, info daug, vaikų daug nekalbančių, kaip čia nutinka, kad naujokų beveik neatsiranda?

O šiaip, mes pvz. baigiam antrą klasę, jei kaip senovėj rašytų pažymius, tai būtų pirmūnė, dabar tiesiog konstatuoju, kad prasčiau nei "gerai" (senovinis ketvertas) nėra gavusi iš jokio dalyko, dažniausiai "labai gerai", per visus diagnostinius matematikos ir lietuvių kalbos testus padarė vieną klaidą iš viso, matematikos kengūroj buvo ketvirta iš visų mokyklos antrokų ir 206 bendroj antrokų sumoj (berods jų 8000 buvo?).
Metus iki pirmos klasės primenu ruošiau vaiką sustiprintai, tikrai skyriau nepaprastai daug laiko mokslams, akademinei veiklai, pirmoj-antroj klasėj praktiškai nepadedu niekuo, matematikoj tai jau ir pati "nemoku", pas juos sustiprinta, licėjus, iš esmės beveik savanoriškai susiruošia namų darbus, anglų kalboj kur galvojau padėsiu - išvis nepadedu, irgi viskas puikiai, manau, daug duoda filmukų ir žaidimų angliškai žiūrėjimas ir žaidimas...
Kad būtų pirmūnė, man nereikia asmeniškai, bet kad yra - irgi skųstis negaliu. Pirmoj klasėj dar buvo sunkiau su atpasakojimais ir pasakojimais, dabar jau to nėra.
Beje, pažįstamos vaikas neturėjo jokių bėdų apskritai, yra pakankamai gabi ir protinga, tačiau mama laiko kad vaiką reikia spausti, prižiūrėti jo namų darbus, versti dirbti, tai irgi antrokė, ir toj pačioj kengūroj liko už 7000 ribos. Paskutinė mokykloj...
Tai kurioms kyla pagundos JAU MOKYKLOJE su vaiku daryti pamokas, mėginkit jos atsisakyti. Kiek paruošėt iki mokyklos - tiek. Iki mokyklos tai kodėl ne, tik ne kalimo, o žaidybiniais būdais. Nes kitaip vaikui dingsta motyvacija būti pačiam atsakingam už save (kalbu apie tuos, kuriem TIK kalbos raidos bėdos, o ne kokios papildomos, kaip kad mums buvo, kiti atvejai yra kiti), ir atsiranda noras išsisukti nuo darbo, prasmukti praslysti, kai niekas nemato, nieko nedaryti, ir jei kaip sakė Kriistė, pradžioj vaikas jūsų pastangomis bus gal ir pirmūnas, paskui bus blogai. Va aš gi irgi buvau labai prižiūrima keturis metus, ir nors neturėjau sutrikimų, paskui taip ir neišmokau mokytis padoriai. Tai kaip krito lygis taip ir nepakilo. Kap tik pirmos keturios klasės ir yra tam, kad vaikas išmoktų mokytis pats, juk tai, kokie jo bus įvertinimai pirmoje-antroje klasėje, realiai niekaip nepaveiks jo gyvenimo, priešingai nei įvertinimai išėjus iš pradinės mokyklos... Na, čia mano tokia nuomonė, per palyginimą vaikų tokį nelabai didelės apimties, bet  vis tiek.

Bet apskritai buvo ir pas mus kalbos bėdelė, vyras ateidavo blogos nuotaikos ir išsiliedavo ant dukros, šaipėsi, o aš kažkaip per darbus pražiopsojau, o jai tėtė labai svarbus, ir buvo kad tris savaites mokykloje nekalbėjo išvis (namie ir taip mažai kalba, tai labai nesužiūrėjom to), neatsakinėjo mokytojams ir t. t., o klasės auklėtoja man ir pranešė tik po tų trijų savaičių po galais... Nors matydavau ją kasdien. blink.gif  Tai žodžiu psichologinis mutizmas matyt ir buvo kažkuria prasme, ir gali vėl atsirasti. Vat ir teks su vyru gyvent šeimoj kol vaikas užaugs, nors nesutariam... Ech. Ir vyrą kontroliuot, kad ant vaiko nesilietų - nes jam jau kai prasidėjo toks noras, tai ir nesibaigia verysad.gif Lyg savų rūpesčių nebūtų.
Papildyta:

Jei paguos, maniškė išvis namie neskaito. Iš knygų. Prie kompo sėdi arba prie teliko - iš šviečiamosios veiklos. Tik aš vakarais skaitau, bet tiek ji ten ir klausosi, migdydamasi.
Man kaip buvusiai knygų graužikei kultūrinis šokas, bet tas jai visiškai jei ką netrukdo mokytis. Tai labai labai siūlyčiau vaiko neprievartauti - tas gali visam laikui atmušti norą skaityti, o juk apskritai skaityti tai mokykloje reikia - info, užduotis, ir jei vaikui tas siesis su vimdančia prievarta, bus daugiau problemų, nei leidžiant namie neskaityti ;)

man taip atrodo...
Papildyta:
Tiesa, jei kas iš naujų ateitų, tai čia mano tas tekstas toks - kad dirbant daug kas pasiekiama,

dukra visiškai nešnekėjo iki trejų metų, tik paukščių kalba, nuo trejų metų dvejų mėnesių pradėjom lankyti privačią logopedę, iki tol bandėm gauti ART pagalbą, bet ten buvo antipagalba, nuo trejų metų iki keturių kalbėjo garsažodžiais au miau ne, mokėjo dešimt tų garsažodžių, nuo keturių po metų darbo su logopede pradėjo kartoti pavienius žodelius, penkių dar nekalbėjo sakiniais, penkių su puse dar atrodė, kad laukia spec. mokykla, ir tik šešių metų ir šešių mėnesių, prieš vasarą priešmokyklinę, matėsi, kad GAL įveiks ir normalią mokyklą. Ėjom pas logopedę 45 minutėm per savaitę, o visą kitą laiką po keturias-penkias valandas dirbau namie kasdien pagal logopedės rekomendacijas ir pagal savo kūrybą. Dabar kaip matot, jei jau neįveiks tai tik dėl tingumo, nes tikrai jau būtų kažkas išlindę, logopedė sakė, kad jei išlįs kažkas, išlįs antroje pirmos klasės pusėje  - neišlindo. Klasėje viena iš jauniausių, nes gruodinukė. Mokslas sustiprintas, papildomos inžinerijos, šachmatų, matematikos pamokos. Mokytoja griežta ir reikli.
Mokytojai specialiai pirmos klasės nesakiau visiškai nieko apie buvusias bėdeles, atėjusi logopedė irgi jokių nepastebėjo, todėl reikalavo kaip iš visų, nei lengvino ką, nei sunkino. Prisipažinau, kad tokių turėjom ir kokių tik antros klasės vidury, kai jau matėsi, kad viskas ok. Nes daržely priešmokyklinėje kai pedagogė žinojo apie vaiko bėdas, tai nieko realiai ir nemokė, nereikalavo arba be reikalo nuvertindavo, kad "nesugebės".





O kokios priezastys? Kodel vaikas taip ilgai nekalbejo? Jei vilniuje gal galite rekomenduoti logopede?
Atsakyti

Šiandien buvau Brain gym atvirose duryse. Noretusi, kad kas nors lankes pasidalintu patirtimi. Papasakojo trumpai kaip pas juos vyksta, tai kursas nuo 4 men iki metu, priklausomai nuo vaiko poreikiu, dazniausiai trunkantis puse metu. Sake, kad yra sekmes istoriju kai vaikas mokesi mokykloje su asistentu, o pabaiges kusra dirbo klaseje su vaikais be jokios pagalbos. Jie Lietuvoje nepilni pora metu. O kaina tai mano galva nemaza, sake ji priklauso nuo kurso trukmes, orientacine yra 950euru menesiui, individualis uzsiemimai trunka 3kartus per savaite po 1,5h. Gal kas daugiau galetu ka nors papasakoti? Idomu kokie vaiku realus rezultatai yra.. gal atsirastu kas pakomentuotu?

Atsakyti

Laba diena, mamytes :) Jus gal su patirtim pasakysit :) Musu 2 metu mazius sako tokius garsus: dididi, mamamam, amamam, papapapa, kakakaka ir pan., bet jie nieko konkretaus nereiskia. Net mama nesako. Daug nepergyvenam del to, nes yra turejes sirdeles operacija ir galvojam gal raida veluoja, bet siaip viska supranta, viska daro, yra be galo svelnus ir draugiskas vaikas :) Tai norejau paklausti, ar normalu, kad dar nesako tokiu paprastu zodziu kaip mama, ne, tete, niam niam? :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miss_candy: 27 gegužės 2017 - 17:48
O susirupinti reiktu. nes tokio amziaus vaikas turetu jungti frazeles mam kaku, teti niamniam...gali but, kad jam sunku klabeti, nes kalbos pdargai per lipsni, tonusas mazas, tiesiog nueikite pas logopeda i konsultacija. del operaciju gali raida veluoti bet jei suteiksite pagalba LAIKU, galite isvengti daugybes kitu velavimu veliau 4u.gif
Nueikite ar privaciai, ar prie poliklinikos i ankstyvos raidos centra pasikonsultuoti. Tiesiog zinosite, kas ir kaip ir paciai bus ramiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(miss_candy @ 2017 05 27, 17:48)
turejes sirdeles operacija ir galvojam gal raida veluoja,
Kada buvo atlikta operacija? Kaip vaiko organizmas reagavo į narkozę? Ar būta kokių nors šalutinių poveikių, komplikacijų?
Narkozės sukelti šalutiniai poveikiai, komplikacijos, įvairūs medikamentai raidą daugiau ar mažiau lėtina. Raidą, ypač fizinę, lėtina ir visokie "lovos režimai", pooperaciniai apribojimai ir t.t.
Panikuot nereikia, bet tikrai turėtumėt ieškoti logopedo ir pradėti intensyviai darbuotis. 4u.gif
Atsakyti

Aciu, uz patarimus  :4u: Sirdeles operacija buvo daryta 2 men - sustabdyta sirdies veikla dviem valandom, po to dirbtinis kvepavimas ir dar men laiko gulimas rezimas, kad uzgytu krutinkaulis, zodziu, iki 4 men praktiskai jokiu fiziniu veiksmu su vaiku negalejom daryt. Po to seke dar dvi operacijos (kitu organu) ir dabar jau esam sveiki :) Anstyvosios raidos centre buvom anksciau, prasem, kad duotu mankstu, nes nenorejo ropot - tik sliauze kaip kareivis ir labai greitai, po to prasem, kad padetu vaikscioti - ismoko 1.5 metu. Ka paklausi, viska supranta. Galvojam ar laukti darzelio, kur irgi bus logopede, o gal bendraudamas su kitais vaikais, prakalbs :) o gal nekalba del to, kad ziurim tik angliskas vaikiskas laideles (nu ir kartais sinij traktor:) Kai buvo komisija mums ARC, tai logopede tada pasake, kad be triju metu del kalbos neiti  :hmm:​ 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miss_candy: 28 gegužės 2017 - 15:55