Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO (primal) mityba

QUOTE(jaicy @ 2016 08 14, 22:58)
o dar- nebuna tau taip- kad niezti ausyse? man kazkaip per daug gaminasi sieros ir net nakti uzeina toks jaumas pasikasyt...

Panašu į grybelį......

O pas mane kažkas negerai darosi, jau išsigandau verysad.png rankas (delnų viršų) smarkiai išmėtė pigmentinėmis dėmėmis, kasdien atsiranda po naują dėmę. Margina tik rankas, kitur niekur. Gal kepenys nesusitvarko su riebalais?

Va ką pati radau ,,Rudos dėmės plaštakos viršuje atskleidžia ne tik amžių (odos pigmentinės
dėmės būdingos pagyvenusiems žmonėms), bet ir liudija apie problemas, susijusias su tulžies pūsle." http://www.alfa.lt/s...e-zmogaus-ligas

Tai vadinasi riebalo man valgyti neis unsure30x30.png pamėginau Paleo du mėnesius.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puk: 14 rugpjūčio 2016 - 22:33
QUOTE(jaicy @ 2016 08 14, 22:58)
as irgi. tik nuo vaisiu ir uogu... vasara leidziu sau, taip norisi ir ka... stai ka sad.png
vienu metu gal pora dienu kol uzgijo- galva irgi buvo su zaizdelem... bjaurus jausmas.

o dar- nebuna tau taip- kad niezti ausyse? man kazkaip per daug gaminasi sieros ir net nakti uzeina toks jaumas pasikasyt... tik neseniai suzinojau kaip negalima valyt tas krapstukais.. tai man to truksta...

Manau, kad varske buvo kalta. Nebevalgau jos ir nustojo galva niezteti. Zodziu, jau kelis kartus tikrinau varske. Netinka ji man, o gaila.
Su ausimis viskas normaliai.
Atsakyti
QUOTE(Puk @ 2016 08 14, 23:29)
Panašu į grybelį......
pirma mintis ir man tokia kilo, bet negi iki šiol dar gali būti jam sąlygos?
Mėginčiau ausies landą patept arbatmedžio aliejum, sumaišytu su kokosų
O pas mane kažkas negerai darosi, jau išsigandau verysad.png  rankas (delnų viršų) smarkiai išmėtė pigmentinėmis dėmėmis, kasdien atsiranda po naują dėmę. Margina tik rankas, kitur niekur. Gal kepenys nesusitvarko su riebalais?

Va ką pati radau ,,Rudos dėmės plaštakos viršuje atskleidžia ne tik amžių (odos pigmentinės
dėmės būdingos pagyvenusiems žmonėms), bet ir liudija apie problemas, susijusias su tulžies pūsle." http://www.alfa.lt/s...e-zmogaus-ligas

Tai vadinasi riebalo man valgyti neis unsure30x30.png pamėginau Paleo du mėnesius.

O tu kokio kremuko rankoms nenaudoji?

Vienas iš labiausiai matomų visų PNRR, ir omega 3 ir omega 6, patologinių darinių yra

LIPOFUSCINŲ FORMAVIMASIS
(ŽINOMŲ KAIP „AMŽIAUS PIGMENTAI“ AR „KEPENŲ DĖMĖS“)...

sąlygotas oksidacinio pažeidimo laisvaisiais radikalais, ypač esant vitamino E trūkumui. Lipofuscinas, arba keratozinis pigmentas formuojasi ne tik odoje, jis tuo pačiu metu formuojasi ir smegenyse. Prieš dešimtmečius buvo atrasta, kad formuodamos lipofuscinus, PNRR pažeidžia lytines liaukas ir smegenis. Faktas tas, kad apsauga prieš lipofuscinų formavimąsi ir leido tyrinėtojams suprasti, koks svarbus antioksidantas yra vitaminas E.

1968m. leidinyje „Dabartinės mitybos žinios“ Hartroft ir Porta parodė, kad adekvatus sočiųjų riebalų kiekis maiste (mėsa, paukštiena, kiaušiniai, sūris, kokosų ir palmių aliejai) tikrai apsaugo nuo nesočiųjų rūgščių sąlygoto lipofuscinų formavimosi. Konkrečiai, jie parodė, kad amžiaus pigmento gamyba yra proporcinga antioksidantų ir oksidantų santykiui padaugintam iš sočiųjų ir nesočiųjų riebalų santykio. Kiti tyrimai parodė, kad ultravioletinė šviesa skatina nesočiųjų riebalų, bet ne sočiųjų, peroksidaciją ir tai vyksta odoje. Nesotieji riebalai odoje yra pagrindinis ultravioletinės šviesos taikinys skatinantis senėjimą ir kancerogeninį veikimą. (Papildoma pastaba – keli tyrimai rodo, kad nuo nesočiųjų riebalų kiekio maiste tiesiogiai priklauso kaip greitai formuojasi raukšlės. Kaip absurdiška yra naudoti kūno losjonus, pagamintus iš augalinių aliejų.)

Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2016 08 15, 00:04)

Ačiū labai Voresta. Kremo jokio nenaudoju, tik plaunu ūkišku muilu, jis visai man nesausina, net teptis niekuo nereikia.
Kaip tik atsisakiau visų augalinių aliejų, paskutiniai du mėnesiai tik kiaulės, paukštienos taukai ir kokosų aliejus. Stebėsiu kas vyks toliau, bet dėmelių daugėja kas dieną verysad.png pirmos atsirado prieš savaitę maždaug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puk: 14 rugpjūčio 2016 - 23:16
QUOTE(" voresta " @ 2016 08 07, 14:14)
Revici tam  naudojo
urotenziometrą ,  tačiau šitą testavimo metodiką  tobulinantys atrado kad tą info galima gaut šlapimą suplakus (užsuktą  stiklainį su maždaug 1/3 turinio) stipriai papurčius ~5 sek ir stebint jo suputojimą- anabolinis prastai putoja, puta greit išnyksta/prasiskiria,  vos atidarius  indelio su šlapimu dangtelį. Katabolinis suputoja smarkiai,  puta ilgai (net valandomis trunka) neprasiskiria. Sveiko žmogaus šlapimo puta prasiskirt turi ~1 min.

Sveiki,
du kartus pabandziau pagal sia metodika.
Tai ryte gavosi kad puta laikesi 15-20 min.
per pietus nieko
o vakare iki 5 min.
Turbut normalu tokie svyravimai hm.png
Ar tai laikyti nukrypimu i ketogenine puse?
Atsakyti
Sveikutes smile30x30.png kaip laikotes?
As sumaniau pasidalinti su jumis savo atradimu. Tai amerikiete mergina, kuri nuo vaikystes sirgo artritu, veliau prisidejo ir letine laimo liga. Jai buvo taip blogai kad ji metė studijas koledze ir grizo i savo gimtaji miesta ir visas jegas paskyre ieskojimui alternatyviu budu kaip sau padeti, kaip ji sake ji buvo taip pasinerusi i depresija kad prarado visa gyvenimo dziaugsma. Taciau pastangos nenuejo veltui ir isstudijavusi labai daug literaturos ir pasisemusi ziniu ji emesi savo sveikatos gerinimo. Esme kodel as apie ja kalbu kad jos mityba pagrinde yra paleo, butiniausi dalykai ka ji akcentuoja yra isimti is savo mitybos glutena, piena, pusfabrikacius, valgyti tikra maista. Ji nevengia vaisių taciau nesimaitina vien jais, tai tik patiekalu dalis, taip pat nevengia ivairiu seklu, taciau mitybos pagrindas mesa, darzoves...Ji turi internetini puslapi Take back your health, rengia ivairius seminarus moko zmones gaminti sveikiau bei susigrazinti savo sveikata. Labai mane ji ikvepia ir motyvuoja, padeda suprasti kad gali buti geriau ir kad maistas yra pagrindine priezastis visu musu ligu bei negalavimu smile30x30.png
Atsakyti
Tai yra tiesa. isimti is mitybos cukru ir krakmolaa. Ant savo galvos tai patyriau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 15 rugpjūčio 2016 - 21:16
Va, tai as valgau kaip ta mergina:)reiks pasiskaitinet. ir tikrai yra puikus rezultatai bei labai gerai jauciuos..darzoves, mesa, vaisiai, zuvis, kai kurios kruopos ir seklos. Labai retai-miltu ar sokolado. Ir tokia mityba man labai tinka. Nzn, gal kazkam su lab rimtom bedom ir reik ziuret, kad kokio obuolio nepadauginti, bet vaisiu joks net ir paleo puslapis nedraudzia.
Atsakyti
miltus paleo tikrai nepripazista. Jokiu kvieciu paleo nepriima.
Atsakyti
Šiandien baltymų stipriai padauginau, o riebalų ir angliavandenių per mažai. Ar per didelis kiekis baltymų taip pat blogai kaip per didelis angliavandenių?

Nidulia, o kiek vaisių šiuo metu leidi sau?
Atsakyti
QUOTE(Balailo @ 2016 08 17, 00:25)
Šiandien baltymų stipriai padauginau, o riebalų ir angliavandenių per mažai. Ar per didelis kiekis baltymų taip pat blogai kaip per didelis angliavandenių?

Nidulia, o kiek vaisių šiuo metu leidi sau?

kol buvo vysniu, tai kasdien nuo medzio pavalgydavau. Ir avieciu, slyvu pora kartu valgiau. Dabar nieko nebera, tai kazkaip nieko nevalgau. Tiesa, kriauses jau valgomos, tai po kokia kriause suvalgau.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2016 08 17, 09:48)
kol buvo vysniu, tai kasdien nuo medzio pavalgydavau. Ir avieciu, slyvu pora kartu valgiau. Dabar nieko nebera, tai kazkaip nieko nevalgau. Tiesa, kriauses jau valgomos, tai po kokia kriause suvalgau.

Tai visai nedaug!
Įsitaisiusi maisto svarstykles. Tikrai bus aiškiau kiek suvalgau.
Atsakyti