Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO (primal) mityba

Sveikos, merginos smile30x30.png 4u.png
Užjaučiu visas dėl mažųjų nevalgymo kapryzų. Galiu "paguosti" - su didesniais ne ką lengviau. Jei nėra kažkokių rimtų bėdelių su sveikata, tai jiems kažkaip sunku suvokti kam reikia atsisakyti to ar ano.

P.S. Jautiena, presas įspūdingas mirksiukas.png ir dar tavo cronometer lenteleje labai jau puikiai susidelioja a:b:r santykis, man taip nesigauna.

P.P.S. įkandimus malšina dar ir levandų eterinis aliejus (patikrinta) smile30x30.png
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adera777: 21 rugpjūčio 2016 - 10:28
Aš tai bjauri mama, vaikui neduodu nesąmonių biggrin30x30.png Tiesa, bulves duodu kartais. Mažo hemoglobino ir asoliutaus nevalgyumo laikotarpis buvo, ėjo ir praėjo smile30x30.png Tik po jo dar labiau įsitikinau, kad tikrai nenoriu duoti to, kas geležies įsisavinimui tik trukdo. Buvo tarpas, kai vaikas nenorėjo valgyt jokių daržovių, bet, panašu, praėjo.

Galvoju, o kam duoti dabar kokį kenksmingą maistą, jei norėsiu, kad po to valgytų normaliai? Dabar kaip tik tas amžius, kai formuojasi labiausiai ir valgymo įpročiai, ir imunitetas, dedami sveikatos pagrindai.

Dar pagalvojau, kad kai prasidės daržai - mokyklos, ir taip ten gaus visokių nesąmonių, užteks pilnai cool30x30.png
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nomore: 21 rugpjūčio 2016 - 11:18
QUOTE(Adera777 @ 2016 08 21, 10:15)
Sveikos, merginos smile30x30.png  4u.png

P.P.S. įkandimus malšina dar ir levandų eterinis aliejus (patikrinta) smile30x30.png

turiu tik levandu hidrolata biggrin30x30.png

klaikiai miegojau nakti, nors ir pasitepiau kazkokiu tepalu nuo alergijos, bet ten lb maza koncentracija buvo jo. o diena jau norejau tabletke gert nuo alergijos, bet pasiroo neturiu tokiu! kaip sake Nidulia- jau visai vaistu nebeturiu biggrin30x30.png ir net isimusiau is veziu su pavadinimais- anksciau as galeciau puse vaistines isvardint - kas nuo ko. dabar gi... viska pamirsau smile30x30.png duok D ir neprisimint ax.png
o alergija tokia ant kojos, kad pradejo plyst ir toks ziedas atsirado dzidziulis aplink spuoga... butu vienas - du - gal nieko. bet kai sesi tokiam mazam plotely..
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2016 08 21, 11:15)
Aš tai bjauri mama, vaikui neduodu nesąmonių biggrin30x30.png Tiesa, bulves duodu kartais.

Tai ką darydavai jei absoliučiai nieko nevalgydavo? Manoji iš paskos zyzdama ėjo ir niam-niam prašydavo, nes norėjo tik MP. Tu ne bjauri mama, tu labai kantri jei kažką panašaus pakeldavai. Man tai nuo tokio zyzimo norėdavosi su dangčiu per tuščią puodą daužyti. bigsmile.png
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2016 08 21, 12:15)
Aš tai bjauri mama, vaikui neduodu nesąmonių biggrin30x30.png Tiesa, bulves duodu kartais. Mažo hemoglobino ir asoliutaus nevalgyumo laikotarpis buvo, ėjo ir praėjo smile30x30.png Tik po jo dar labiau įsitikinau, kad tikrai nenoriu duoti to, kas geležies įsisavinimui tik trukdo. Buvo tarpas, kai vaikas nenorėjo valgyt jokių daržovių, bet, panašu, praėjo.

Na vat stai, as nenorejau moralizuoti, bet tai kazkaip i mcdonalda juk pats vaikas nenuvaziavo ir jei nera slamstmaiscio namie tai nera pagundos ir duoti "kad bent ka suvalgytu". Aisku nieko nesakau, nes etapai visokie dar priesaky mums manyciau, o gal isvengsim? smile30x30.png nors esu isitikinus kad mp uztenka, o siaip matyt ir as busiu ta bjauri mama,kur nenori - nereikia smile30x30.png

Pas mus sekmadienis.Tetis namie. Plezinomes ir kepem zuvi ant angliu. Lapnojom visi trys smile30x30.png))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -sky-: 21 rugpjūčio 2016 - 16:20
QUOTE(Balailo @ 2016 08 21, 16:06)
Tai ką darydavai jei absoliučiai nieko nevalgydavo? Manoji iš paskos zyzdama ėjo ir niam-niam prašydavo, nes norėjo tik MP. Tu ne bjauri mama, tu labai kantri jei kažką panašaus pakeldavai. Man tai nuo tokio zyzimo norėdavosi su dangčiu per tuščią puodą daužyti.  bigsmile.png

Nu ką, siūlydavau, tikėdavausi ir laukdavau biggrin30x30.png Ir jei jau ką nors suvalgydavo, po kąsniuką, tai jau labiausiai norėdavau, kad būtų iš to maisto maksimali nauda, o ne tai, kad jokios naudos, bet dar ir žala. Ir MP buvo ištisai ištisai ištisai. Visiškai. Bet kaip įdomu, pastebėjau, kad ne taip ir mažai vaikų turi tą nevalgymo periodą ir anemiją.

Apie zyzimą knygą galiu rašyt biggrin30x30.png O kai įsijungė tas dvimečio mygtukas, tai išvis šakės biggrin30x30.png

QUOTE(-sky- @ 2016 08 21, 16:18)
bet tai kazkaip i mcdonalda juk pats vaikas nenuvaziavo

Va, pamiršau. Balaila, ar pablūdai su tuo makdaku???? biggrin30x30.png biggrin30x30.png
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nomore: 21 rugpjūčio 2016 - 21:30
su tais nevalgymais, atrodo dzin tegu nevalgo, bet kai vaiko svoris toks pats nuo pat kaledu, o ugio +6cm, tai biskuti darosi neramu rolleyes.png

QUOTE(Balailo @ 2016 08 20, 21:03)
<...>Bet tu kietai atrodai! Oho! Padirbėta. Kiek laiko čia sudėta į tą six packą?
baikit, neturiu as jokiu sixpacku, kaip tik riebalo gera rinke ant pilvo, tik sone siek griovukas, tai matyt klaidina. bet idomus faktas tas, kad kuo riebesne mano mityba, tuo plonesne rinke ant pilvo. reikes viena diena prisiruost ir ismegint ketogenine mityba ant savo kailio - pagal mano teorija, rinkes ant pilvo isvis turetu nelikti.
dar tik 5 men sportuoju, sakiau juk, suprantu galva vaiko isuzta, neveikia - mano smegenys irgi degradave per tuos 2 metus tik su vaiku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 21 rugpjūčio 2016 - 22:46
Jautiena, puikiai atrodai wub30x30.png

Del vaiku mitybos ir zyzimo...kaip cia pasakius. Man jau stogas tiek nuvaziaves. Bet bent dangus matosi tongue30x30.png
Atsakyti
Och, žinotumėte kaip aš džiaugiuosi kad taip moralizuojate mane! Prieš devynis mėnesius būčiau ir pati, tik ne taip švelniai, paaiškinus išsišokėlei, kad ji visiškai nušoko nuo proto bet kuo maitindama metų kūdikį. Ir tikrai, anksčiau daug kam esu davusi pastabų, kad matyt neskaniai mama gamini jei vaikas nevalgo; kad jau kai išalks tai ir valgys. Ir t.t.
Bet kai taip atsitiko mano vaikui, viskas pasimatė visiškai kitokiame paveiksliuky. Bandžiau ir aš laukti kol išalks. Tai jo, keturias- šešias val NIEKO nevalgo. Vandens gal. Ateina laikas pietums - su klykimais ir rankų laikymu geriausiu atveju tris šaukštelius suvalgo košės. Nu vieną kartą taip maitinti gal ir nieko, bet bliamba, kai tai tęsiasi savaitėmis, tai jau atrodo aš ir biedrionkos majonezo duočiau kad tik netektų tokių kankinimo priemonių naudoti ir pradėtų valgyti. Bet ir to būtų nevalgiusi. Na, o dar baisiau, kai vaikas pradeda griuvinėti ir vonėlėje maudoma suglemba ant savo rankos. Tai tokiu momentu jei ji būtų valgius ar makdaką, ar meskutį barnį, ar šokoladą, ar ledus ar ketčupą ar nežinau net ką, man būtų nusispjauti į sveikos mitybos programas ir būčiau dėkinga iki dangaus jei kas būtų bent kokio maisto jai įsiūlęs.

O su žemu hemoglobinu gi uždaras ratas - kuo jis žemesnis, tuo mažiau domėjimosi maistu. Jei nevalgo tris valandas. Nevalgys ir keturias, ir penkias. Nors Teo MP valgė daug. Bet gali būti kad ir aš pati jau paslabus buvau gerai, jei jame geležies ir kt. nebuvo. Bet ar metų vaikui užtenka vient tik MP tai irgi abejoju.

Dabar ačiū Dievui, dalykas pasikeitė. Valgo nedaug. Bet jau ramiai galiu neduoti ledų, sūrelių, desrelių, parduotuvių kumpių ar pan. Vien tam kad bent ką suvalgytų.
Tiesa, macdonalde irgi NIEKO nevalgė. Sakau, tris bulvytes fri. Nors vakar pusę kotleto iš ten sukirto.

Tai va, džiaugiuosi kad nežinote kaip būna kai vaikas tikrai nevalgo ir Linkiu to nesužinoti. smile30x30.png
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Balailo: 22 rugpjūčio 2016 - 08:03
QUOTE(Nada... @ 2016 08 19, 09:12)
net jei sveriat 50 kg. sviesto reiktu daugiau, nei puse poko, sviestas juk ne 100 proc, o 82 riebumo  smile30x30.png
man atrodo, kad dauguma merginu per mazai riebalu vartoja, ar as kazko skaiciuot nemoku  rolleyes.png

Jūs man pasakykit, ant ko tą sviestą tepat ir kokiais būdais jums pavyksta suvartoti jo 100-200g?
Atsakyti
Mergaites, vakar ir uzvakar valgiau daug riebios rukytos lasisos, vakar tai ypac daug ir siandien taip viska skauda.
:/ kazi galejo buti kad nuo jos nes daugiau neturiu ka kaltint
Atsakyti
Toj rūkytoj lašišoj velnias žino ko pridėta, ir pati žuvis antibiotikų pripumpuota augimo metu, nelaikau aš jos sveiku maistu. Išskyrus ekologiškai auginta, bet jos ir kaina bent 2x.

QUOTE(Izolda @ 2016 08 22, 08:44)
Jūs man pasakykit, ant ko tą sviestą tepat ir kokiais būdais jums pavyksta suvartoti jo 100-200g?
aš galiu vieną sviestą valgyt, kad ir visus 200gr, jeigu tik tilptų į mano dienos kalorijų normą, deja tenka pasitenkint tik vienu šaukštu ant garintu daržovių.

Atsakyti