Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO (primal) mityba

QUOTE(Izolda @ 2016 08 22, 10:44)
Jūs man pasakykit, ant ko tą sviestą tepat ir kokiais būdais jums pavyksta suvartoti jo 100-200g?

na, sviestas cia tik kaip pavyzdys iliustruojant riebalu kiekius, realiai sviesto mes beveik nevartojam..

bet lasiniu/ tauku/aliejaus / avokadu suvartojami kiekiai atitinka sviesto kalorijas.

bet matau, kad cia merginos vartoja mazdaug 1:1:1 RBA. Bet nieks neatsako man, ar as per riebiai valgau, ar jus per liesai smile30x30.png
Papildyta:
QUOTE(tulpyte124 @ 2016 08 22, 10:57)
Mergaites, vakar ir uzvakar valgiau daug riebios rukytos lasisos, vakar tai ypac daug ir siandien taip viska skauda.
:/ kazi galejo buti kad nuo jos nes daugiau neturiu ka kaltint

gal per daug riebalu uzkirtot vienu sykiu, jei nepratus dar riebiai.
Atsakyti
QUOTE(Balailo @ 2016 08 22, 08:01)
O su žemu hemoglobinu gi uždaras ratas - kuo jis žemesnis, tuo mažiau domėjimosi maistu. Jei nevalgo tris valandas. Nevalgys ir keturias, ir penkias. Nors Teo MP valgė daug. Bet gali būti kad ir aš pati jau paslabus buvau gerai, jei jame geležies ir kt. nebuvo. Bet ar metų vaikui užtenka vient tik MP tai irgi abejoju. 

Tai taip ir buvo, kaip tu pasakoji. Sakiau gi, kad nieko nevalgė visiškai. Neišsidirbinėju ir juo labiau nesakyčiau niekam, kad neduok valgyti, išalks,pats pavalgys arba kad mamytė neskaniai gamina biggrin30x30.png Nes žinau, kad nesuveikia joki išalkimai, paskaninimai ir pan.
Atsakyti
Amerikoj vaikų teisės mano vaikus paimtų ryškiai biggrin30x30.png
Atsakyti
kaip verinate mityba pagal kraujo grupe? ar yra tiesos tame? Pagal ja tai man reiktu valgyt tik kruopas jokios mesos biggrin30x30.png
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2016 08 21, 22:42)

dar tik 5 men sportuoju, sakiau juk, suprantu galva vaiko isuzta, neveikia - mano smegenys irgi degradave per tuos 2 metus tik su vaiku.

Nu tikrai! Skaitau ir nedaskaitau 😂 Aš pastebėjau, kad akivaizdžiai daug ko nepastebiu jau. 😂 Žindymo ūkas ant smegenų tirštėja. 😂
Papildyta:
QUOTE(nomore @ 2016 08 22, 10:33)
Tai taip ir buvo, kaip tu pasakoji. Sakiau gi, kad nieko nevalgė visiškai.

Kokio amžiaus vaikas buvo ir kiek laiko taip nevalgė? Man tuo metu atrodė kad geriau sužadinti apetitą bet kokiu maisto produktu, o paskui jau sekti sveikos mitybos. Nu aišku man gerai kai akivaizdžiai nesimato jokių alergijų ar pan ir valgomo maisto didžiausia dalis yra iš gerų produktų.
O hemo kaip atstatyti pavyko, mėsa daržovėmis?
Papildyta:
Pusryčiams savo favoritą pasiruošusi - moliūgų su vištienos krūtinėle. Atrodo šimtą metų to nevalgiau jau cool30x30.png
Atsakyti
QUOTE(Balailo @ 2016 08 22, 08:01)
Och, žinotumėte kaip aš džiaugiuosi kad taip moralizuojate mane! Prieš devynis mėnesius būčiau ir pati, tik ne taip švelniai, paaiškinus išsišokėlei,  kad ji visiškai

as aisku ne mama, bet galvoju gal vaikui bus skanu smoothie- is kefyro, uogu kokiu/ vaisiu kita karta, spintau - viska sutrinti ir duoti toki kokteili.
Maniskis daro is belenkokiu darzoviu- morku + al. aliejus, arba kokoso aliejum ir pan.

dar galima ideti kakavos - labai skanus smile30x30.png
Papildyta:
QUOTE(Izolda @ 2016 08 22, 09:44)
Jūs man pasakykit, ant ko tą sviestą tepat ir kokiais būdais jums pavyksta suvartoti jo 100-200g?

as ant jo kepu viska. ir dedu ant darzoviu daug, i visas karstas darzoves, i visas sriubas/koses trintas gabala.
Papildyta:
QUOTE(Balailo @ 2016 08 23, 08:58)

Pusryčiams savo favoritą pasiruošusi - moliūgų su vištienos krūtinėle. Atrodo šimtą metų to nevalgiau jau  cool30x30.png

mmmm wub30x30.png wub30x30.png su sultiniu darai ar su kokos pienu?
as buvau sveciuose kur a trodo nekalta moliugu sriuba buvo...bet - ji buvo tooooooookia atsri- su imbieru ir pipirais kad fear.png
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2016 08 23, 13:02)
as aisku ne mama, bet galvoju gal vaikui bus skanu smoothie- is kefyro, uogu kokiu/ vaisiu kita karta, spintau - viska sutrinti ir duoti toki kokteili.

mmmm wub30x30.png  wub30x30.png  su sultiniu darai ar su kokos pienu?

Trinto maisto išvis nemėgsta. Smuciai kokoso pienu ir uogomis buvo du kartus geriami ir viskas, nebenorėjo. O daržoves tai ir taip gerai valgo dabar. Kefyro negeria, varškės nevalgo. Iš pieno pr tik sviestas, grietinė, grietinėlė, glaistytas sūrelis, ledai, ir sūris su želė gabaliukais eina pusiau su bėda.

Višta su moliūgais pas mane labai elementari. Stambiai sutarkuoju moliūgą, smulkiai papjaustau vištą ir dedu viską į keptuvę su kokoso aliejumi. Po kokių 5-8 min viskas gatava valgymui. Aš labai tinginė gaminti 😂
Atsakyti
Merginos, ką papildomai panaudoti virškinimui, lyg kažkas naudojo druskos rūgšties tabletes. Man paskaudena lyg inkstą, lyg kepenų pusėje, o vyrui su viduriais ne kas, nors visada prastai būdavo, tuštinasi geltonai ir su nesuvirškintu maistu. Riebalus jau apribojau.
Atsakyti
Sivakar pagaita ikvepimo sakau parupsiu vaikui uzkandzoi, na tokius padziovintus griezineliis ale traskucius orkaiteje is saldIoa bulves ir burokelio. Pirma karta gaminau, sakau ot bus gerai su savim pasiimti...mhm....as beragaudama sulapnojau pise, tada vyras praeidams... Vaikui paragavimui liko biggrin30x30.png bet laaabai patiko man, jauciu gaminsoi vel.

Bele as ismetus visa visa piena. Mano vaikas siaip alergiju lyg ir neturi pfu pfu, bet vat visai kudikiukas.budamas.jis man atpylinedavo vos as kokio.jogurto uzvalgydavau, tai zinokit meciau su visam man atrodo. tongue30x30.png

Atsakyti
QUOTE(tulpyte124 @ 2016 08 22, 23:03)
kaip verinate mityba pagal kraujo grupe? ar yra tiesos tame? Pagal ja tai man reiktu valgyt tik kruopas jokios mesos biggrin30x30.png

Juk cia paleo tema, tai apie kokias kruopas kalbame?
Atsakyti
As vis zadu tokiu darzoviniu cipsu pasidaryt, nes ziaur cipsus megstu:)
O pjaustyti labai labai labai plonai ar tik plonai? Ir kiek laiko kepti? Kazkada kepiau kale salota-dar uzpyliau biski aliejaus, dejau prieskoniu, tai toks traskus superinis uzkandelis gaunasi, labai patiko!

ote=-sky-,2016 08 23, 21:41]
Sivakar pagaita ikvepimo sakau parupsiu vaikui uzkandzoi, na tokius padziovintus griezineliis ale traskucius orkaiteje is saldIoa bulves ir burokelio. Pirma karta gaminau, sakau ot bus gerai su savim pasiimti...mhm....as beragaudama sulapnojau pise, tada vyras praeidams... Vaikui paragavimui liko biggrin30x30.png bet laaabai patiko man, jauciu gaminsoi vel.

Bele as ismetus visa visa piena. Mano vaikas siaip alergiju lyg ir neturi pfu pfu, bet vat visai kudikiukas.budamas.jis man atpylinedavo vos as kokio.jogurto uzvalgydavau, tai zinokit meciau su visam man atrodo. tongue30x30.png
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(Puk @ 2016 08 23, 17:30)
Merginos, ką papildomai panaudoti virškinimui, lyg kažkas naudojo druskos rūgšties tabletes. Man paskaudena lyg inkstą, lyg kepenų pusėje, o vyrui su viduriais ne kas, nors visada prastai būdavo, tuštinasi geltonai ir su nesuvirškintu maistu. Riebalus jau apribojau.

nu man kaip tik atrodo jei turi bedu su virskinimu - tai butinas riebalas. pati isitikinau- tik sumazinu - iskarto sunkiai nueiti i wc. (pries tai 30 m turejau bedu su wc), db kaip laikrodukas 3 metai :) et..... kur 30, o kur 3 , ane?:)

as geriau/ geriu kartais - kai jauciu kad sustojo skrandi ir tuo bus migrenos priepuolis, druskos rugsti. man puikiai veikia
Papildyta:
QUOTE(Kristi_na @ 2016 08 24, 12:12)
As vis zadu tokiu darzoviniu cipsu pasidaryt, nes ziaur cipsus megstu:)

as tokius cipsus uzsisakiau pas anyta- ji turi ta dziovykle ir dziovina obuolius, kuriu as nevalgau.
tai paparasiau is morku ir saliero gumbo padaryt wub.gif
Papildyta:
ir dar merginos, gal kuri zino susidurus su osteopatais/ manualais?
Atsakyti