Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO (primal) mityba

Sveikos, kaip balinate kavą? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyteee @ 2016 02 21, 20:47)
Sveikos, kaip balinate kavą? 4u.gif



Skaniausia sviestu ghee ir kokosų aliejumi...paleo klasika-bulletproof coffee
Arba kokių riešutų pienu.
Atsakyti
QUOTE(aFREAKa @ 2016 02 21, 11:02)
Sveiki, kokosų pieną pigiau ir sveikiau namie gaminti. Aš perku cielą kokoso riešutą, supjaustau dedideliais gabaliukais, tada ipilu karštoko vandens, žiupsnelis druskos ir gerai pertrinu blederiu, nusunkiu ir viskas.
Galima ir iš  pirktinių kokoso drožlių, bet man nepatinka, dažnai jaučiasi pirktinėse drožlėse specifiniai poskoniai.


Kodel druska dedate ?
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2016 02 22, 09:33)
Kodel druska dedate ?



Paryškina skonį. Ten tik smiltelę...
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2016 02 17, 15:42)
Sveikos,
sakykit, prašau, artritas yra autoimuninė liga? Ar aš kažką painioju?

Reumatojini artrita gali skatinti seleno trukumas, reikia bartolieto riesutus valgyti http://www.esat.lt/v....php?lt=selenas
Atsakyti
QUOTE(Cinija @ 2016 02 21, 19:35)
Maciau bakteriju pirkti Prismos parduotuveje, jogurtu skyriuje, net keliu rusiu dezutese. Bet nezinau ar to ieskote.]


ne-inau ko ieškau pati, nesuprantu-rašo kad rauginimui deda fermentines piliules ar šiaip fermentą..nesuprantu kas tas yra, čia anoje temoje, rašėt, kad kopūstų raugas tinka, bet neturiu aš jo
Atsakyti
QUOTE(dives @ 2016 02 22, 12:46)
ne-inau ko ieškau pati, nesuprantu-rašo kad rauginimui deda fermentines piliules ar šiaip fermentą..nesuprantu kas tas yra, čia anoje temoje, rašėt, kad kopūstų raugas tinka, bet neturiu aš jo

O jei susiraugintum kopusta su jame ipjaustytais burokeliais? Paprasta ir nereikia jokiu papildomu fermentu. Valgykit tik burokeli, kopustas reikalingas tik kaip tarpininkas ji suraugint, jei jo nemegstat-negalit valgyt.
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2016 02 17, 16:42)
sakykit, prašau, artritas yra autoimuninė liga? Ar aš kažką painioju?

QUOTE(ivetacom @ 2016 02 22, 11:35)
Reumatojini artrita gali skatinti seleno trukumas, reikia bartolieto riesutus valgyti http://www.esat.lt/v....php?lt=selenas

Ačiū, Ivetacom.
na, va - grūdiniuose daug seleno. Tikiuosi ne todėl artritas užpuolė, kad miltinių nebevalgau antri metai? Gydytojai pasakė, kad pirmiausia reikia priežastis rasti.
Merginos, ką daryti, jei apetitas nekontroliuojamas vakarais? Čia stresiniu pagrindu, ko gero, bet kaip suvaldyti? Maitinuosi paleo.
Atsakyti
QUOTE(tytuka @ 2016 02 22, 13:19)
O jei susiraugintum kopusta su jame ipjaustytais burokeliais? Paprasta ir nereikia jokiu papildomu fermentu. Valgykit tik burokeli, kopustas reikalingas tik kaip tarpininkas ji suraugint, jei jo nemegstat-negalit valgyt.


ta prasme, kopūstas rugs lengvai? ma kažkaip sunku patikėt, kad be cukraus prafėtų rūgt, nu bet reiks bandyt, kokiais receptais raugiat, nemoku aš tokių dalykų visai, viską pirkdavau iki šiol

vakar parsinešiau kibiriuką raugintų obuolių ir pomidorų, tai tas raugas tiks?

bet kiek ten jo yra..aš noriu dar svogūnų užraugt ir šiaip būt gerai turėt visad po ranka tą fermentą, Jūs pasakykit kasnors kas tai yra, aš iš belekur užsisakysiu, va tik nežinau ką...su anglų man nėra lengvai, tai stringa
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dives: 22 vasario 2016 - 12:26
QUOTE(dives @ 2016 02 22, 13:22)
ta prasme, kopūstas rugs lengvai? ma kažkaip sunku patikėt, kad be cukraus prafėtų rūgt, nu bet reiks bandyt, kokiais receptais raugiat, nemoku aš tokių dalykų visai, viską pirkdavau iki šiol

vakar parsinešiau kibiriuką raugintų obuolių ir pomidorų, tai tas raugas tiks?

bet kiek ten jo yra..aš noriu dar svogūnų užraugt ir šiaip būt gerai turėt visad po ranka tą fermentą, Jūs pasakykit kasnors kas tai yra, aš iš belekur užsisakysiu, va tik nežinau ką...su anglų man nėra lengvai, tai stringa

anoj temoj parasiau recepta, tikrai be cukraus rugsta gerai. Ne cukrus raugina, o bakterijos. Svarbu kad darzoves butu apsemtos, suspaustos ir ant virsaus apdengtos. Kopustai rugimo procese nusidazo raudonai, normalu. Burokeli galit supjaustyti riekelem, tada lengva atskirti ji nuo kopusto. O kopusta butinai ziemini imkit. Pabandykit, gausis. 4u.gif Ir kitas darzoves rauginkit kartu su kopustu, praktiskai jis ir yra tas naturalus fermentas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tytuka: 22 vasario 2016 - 12:32
QUOTE(tytuka @ 2016 02 22, 13:30)
anoj temoj parasiau recepta, tikrai be cukraus rugsta gerai. Svarbu kad darzoves butu apsemtos, suspaustos ir ant virsaus apdengtos. Kopustai rugimo procese nusidazo raudonai, normalu. Burokeli galit supjaustyti riekelem, tada lengva atskirti ji nuo kopusto. O kopusta butinai ziemini imkit. Pabandykit, gausis. 4u.gif


man viskas amžiais nesigauna..but patikimiau turet rugimo bakteriju

teks bandyt...

bet kokio skanumo yra rauginti obuoliai, niekad nebūčiau pagalvojus, man jie tokie neapetytni atrodydavo...nauja manija, o brangumas, kg 4€
Atsakyti
Gal tas parsinestas raugas ir tiks g.gif priklauso kiek jame yra rugimo bakteriju, kurios raugins darzoves. Galit pabandyt, gali ir gautis.
Papildyta:
QUOTE(dives @ 2016 02 22, 13:33)
man viskas amžiais nesigauna..but patikimiau turet rugimo bakteriju

teks bandyt...

bet kokio skanumo yra rauginti obuoliai, niekad nebūčiau pagalvojus, man jie tokie neapetytni atrodydavo...nauja manija, o brangumas, kg 4€

Mano mama raugindavo kopustus su obuoliais, skanu, toks sproginejantis pojutis burnoj biggrin.gif Bet visur kopustas budavo biggrin.gif
Atsakyti