Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų augintojų namai

QUOTE(naminukeA @ 2016 02 20, 18:20)
Sveikos pomidorininkės,
Aš su prašymu - prašau geriausių 10 veislių šiltnamiui, ne konservavimui, o valgymui, su nestora oda, nesergančių ir derlingų smile.gif Ir kad eitų sėklų nusipirkti parduotuvėje, o ne online. Kažkaip praeitais metais nepavykoman su veislėmis, tuščias šiltnamis buvo, nemezgė, tai šiemet patarimo prašau.Ačiū!
P.S.Mačiau,citrinomis nesidžiaugėte. Maniškės pernai irgi prastos buvo, bet dar porą metų iš eilės prieš tai superinės buvo.

Nu sorry, augalai mėgsta biski demesio. Nera nuostabiu seklu, kurios uzaugintu nuostabius nesergancius, gerai derancius krumus. Kad dziugintu derlius, reik ir seklu pasistengt paieskoti ir sudaryti salygas. Kazin ar vien maximoje rasi skaniu pomidoru. Is pirktu Lt auginau imanomo skonio Red pear, giuljetta. Esu macius ir ananasa. O ir siaip daug ka galima rasti lt 😊
Atsakyti
Seklu parduotuvese yra nemazai veisliu, reikia bandyt, ieskot ir pinigu negailet.Esu isbandzius bene 60 parduotuviniu, kol pagaliau kreipiausi i sio forumo merginas.Dabar bandysiu beveik 90 nauju ir vel ieskosiu, jei kurios nepasiteisins. :ax:Be to reikia nepamirst, kad pernai labai karsta vasara buvo ir augalai labai mete ziedus, bent jau pas mane.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sypt: 20 vasario 2016 - 18:12
QUOTE(sypt @ 2016 02 20, 18:11)
Seklu parduotuvese yra nemazai veisliu, reikia bandyt, ieskot ir pinigu negailet.Esu isbandzius bene 60 parduotuviniu, kol pagaliau kreipiausi i sio forumo merginas.

O kurios iš parduotuvinių pasiteisino? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2016 02 20, 19:23)
O kurios iš parduotuvinių pasiteisino?  ax.gif
Paiteisino hibridai:Brooklyn F1, Tolstoj f1, Memhir F1, Belle F1, BaronF1.daug kas giria giuljeta F1, bet man ji per sausa, nors labai derlinga.Ananasas, tai toks pomidoras, kuri karta nusiskynei ir antra karta kazkaip nesinori, bent jau man, nors nesakau, kad neskanus.Geltonu dar skaniu parduotuviniu neradau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sypt: 20 vasario 2016 - 18:38
Neauginu veislių iš mūsų parduotuvių, tik kelis hibridus, visi valgomi arba parsisiųsti, arba išmainyti. Net susimąsčiau, negi tikrai tik nevalgomus pas mus parduoda g.gif
Atsakyti
Gal viskas ten gerai su tais pomidorais, bet, kad skonis toks kaip parduotuviniu, niekuo neissiskiriantis.O gal jau mes ispindejom?Ieskom ko nepamete g.gif
Atsakyti
QUOTE(naminukeA @ 2016 02 20, 17:20)
Sveikos pomidorininkės,
Aš su prašymu - prašau geriausių 10 veislių šiltnamiui, ne konservavimui, o valgymui, su nestora oda, nesergančių ir derlingų smile.gif Ir kad eitų sėklų nusipirkti parduotuvėje, o ne online. Kažkaip praeitais metais nepavykoman su veislėmis, tuščias šiltnamis buvo, nemezgė, tai šiemet patarimo prašau.Ačiū!
P.S.Mačiau,citrinomis nesidžiaugėte. Maniškės pernai irgi prastos buvo, bet dar porą metų iš eilės prieš tai superinės buvo.

Skaitau, skaitau, kad labai jau daug sąlygų.. biggrin.gif O kad šiltnamis tuščias buvo, gal ir ne veislės kaltos? g.gif
Šiame forume merginos nuolat giria savo mylimukus, tad tik skaityt ir rinktis..su tokiais, poreikiais, tik pačiai rinktis..kas čia apsiims tokia atsakomybe.. schmoll.gif

*Jau ne pirmą kartą skaitau, kad merginos vis ieško stebuklingų super sėklų- tiesiog pasirinkai stebuklingųjų sėklų ir daugiau niekuo rūpintis nereikia, ateini tik derliaus susirinkti pintinėmis. O jei derliaus nebus- kaltas sėklų pardavėjas arba patarėjas..

Papildyta:
QUOTE(Rob1 @ 2016 02 20, 12:33)
Sveikos, jau greitai sėsime pomidorus, tad turiu klausimą: ką sėti šiais metais iš šio sąrašo?  4u.gif Kurie pasitvirtino, o kuri geriau nesėti?   biggrin.gif
Džalpa;
Krasnyj Klik;
Zimnee Divo;
Sladkije;
Little Lucky;
Supermodel;
Boloto;
Čiornaja Sosulka;
Čiornyj Mavr;
Samocviet Izumrudnyj;
Zyska;
Moldaviškas Dramblys;
Rubynovyje Zviozdy;
Medovaja Gruška;
Persik;
Rozovyj Snieg;
Jablonka Rossii;
H-34 rot (kokį užrašė, tokį rašau biggrin.gif );
Drakon;
De Barao Zolotoj;
Kiwi;
De Barao Čiornyj;
Sibirskij Gigant;
Sahar Karičnievij;
Supermodel;

Labu, sėčiau visas, dovanotam arkliui į dantis nežiūri.. biggrin.gif Puikus būdas atsirinkti savo favoritus, pagal save, savo poreikius ir skonius, o ne pagal kitų nuomonę.
H-34 rot (kokį užrašė, tokį rašau biggrin.gif ) - na yra ir tokių pavadinimų- beje, originalus, ne pačios sugalvotas.
Nesutikčiau, kad Čiornyj mavr- nederlingas. O kad labai labai panašus į De barao Juodą- faktas, aš jų net neskiriu.. biggrin.gif
Dėl Drakon- gal Zolotoi Drakon?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 20 vasario 2016 - 19:33
QUOTE(sypt @ 2016 02 20, 18:35)
Paiteisino hibridai:Brooklyn F1, Tolstoj f1, Memhir F1, Belle F1, BaronF1.daug kas giria giuljeta F1, bet man ji per sausa, nors labai derlinga.Ananasas, tai toks pomidoras, kuri karta nusiskynei ir antra karta kazkaip nesinori, bent jau man, nors nesakau, kad neskanus.Geltonu dar skaniu parduotuviniu neradau.

Man Ananas (neparduotuvinis) labai skanus buvo po plastmasinių hibridų kuriais pirmais pomidoriavimo metais buvau "užvarius" daugiau nei pusę šiltnamio lotuliukas.gif Vienintelis valgomas hibridas buvo Polfast. Antrais metais tokios klaidos nebedariau ir skyriau praktiškai visą šiltnamį veislėms. Ananas, Fejerwerk, Malachitovaja Škatulka man buvo metų atradimas biggrin.gif Visas šias veisles įtraukiu į sėją kasmet, tik Ananas šiemet kolkas atsisakiau, nebetelpa.... nes daug naujų, o dar praeitų metų skaniausių dasidėjo. ax.gif Hibridai dėl derlingumo tai thumbup.gif , bet man skonis pirmoj vietoj, o derliaus mano šeimynos poreikiams kolkas pilnai ir iš veislių pakanka. Vienintelis šiemet hibridas pas man bus - Sungold, tas tai skanus.... lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Paladė @ 2016 02 20, 18:48)
Neauginu veislių iš mūsų parduotuvių, tik kelis hibridus, visi valgomi arba parsisiųsti, arba išmainyti. Net susimąsčiau,  negi tikrai tik nevalgomus pas mus parduoda  g.gif

Aš ir veislių iš parduotuvės nebandžius, tai vyliausi, kad bus paminėta daugiau veislių, bet kaip visada hibridai laimi ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R&B: 20 vasario 2016 - 19:41
QUOTE(Mičiko @ 2016 02 20, 17:32)
Va man irgi nepatiko nei tos is senuku, nei tos is elmo. Stypsta ir kazkokie pabale. O idejus balta, viskas tuoj pasikeite. Nemanau, kad buvo per mazai tos raudonos, nes visa to siltnamiuko lentyna net dviejom svieciau. Nu vienu zodziu...

Nu tai kaip čia man susikonstruot pačiai g.gif
Gal kas išmanot ar man tiks tokia lempa: https://www.senukai....tart-osram/47jk su va tokiu šviestuvu: https://www.senukai....013-2x18-w/2jr0 bandyčiau dėt 1 osram fluora kitą led g.gif čia tai rašo, kad liuminescencinės šitas šviestuvas, kažin ar ledam jis tiks? Cokoliai tai atitiktų kaip suprantu g.gif Paaiškinkit man ryžai kažkas lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 20 vasario 2016 - 20:21
QUOTE(R&B @ 2016 02 20, 19:35)
Aš ir veislių iš parduotuvės nebandžius, tai vyliausi, kad bus paminėta daugiau veislių, bet kaip visada hibridai laimi  ax.gif

Iš veislių patiko: Kmicic, Agata-žemaūgiai
Iš aukštaūgių- Red Pear - kur didelės kriaušės, Black Russian.
Hibridams aš gan abejinga, kaip ir R&B- pirmoje vietoje man skonis. nebent skanučiai čeriukai su F1. Beje, iš F1- patiko: Bolzano, Pink Rise. Bet forume įdedamų hibridų derlingumo foto irgi aikčioju..kaip Logistica,Loretto- bet ..vaizdas vaizdu..mintyse paploju bravo augintojoms, o pati renkuosi veisles.. biggrin.gif
Kartais forume užneštai bacilai irgi neatsispiriu.. yra čia mokančių gražiai..burti.. jei ne žodžiais, tai vaizdais pribaigia..užsispyrimą.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltupyte @ 2016 02 20, 16:08)
Tiesa, gal kas auginote kartu šiltnamyje su pomidorais melionus ar arbūzus, įdomu, kaip tokia draugystė, ale jaučiu laistymo režimai kirsis, ar kokie grybai , miltligės užpuls, kaip manot?

auginau arbuza ir vieni ir kiti jautesi puikiai thumbup.gif

QUOTE(jolituxxx @ 2016 02 20, 17:14)
Nu va vien tik po flora tai man per šviesūs kažko  g.gif  Nejau ir man reikės ieškot ir susipirkti dar ir baltas  g.gif

kiek domejausi tai LED, dienos sviesos lempos skirtingai veikia skirtingus augalus, kaip pvz agurkai ir pomidorai nevienodai reaguoja i ta pati apsvietima, taip pat pastebetos nevienodos reakcijos i ta pati apsvietima tarp veisliu ir hibridu, todel svarbu pagal auginamus augalus atsizvelgti renkantis lempas, parinkti tinkama sviesos spektra. jei gerai pamenu dienos sviesos lempas kombinuojant su melyna ir berods raudona LED sviesa pasiekiami geriausi rezultatai.. jei pavyks rasti paieskosiu idesiu nuorodele...

QUOTE(R&B @ 2016 02 20, 18:23)
O kurios iš parduotuvinių pasiteisino?  ax.gif

man is tu primityviuju parduotuviniu kaip ankstyviausi, maziausiai reiklus ir tikrai neblogi buvo Polfast, na o visi kiti .. ai net neverta apie juos burnos ausint smile.gif
Atsakyti
Vis dar atiduodu pomidoru seklas, Meda-1 atšauke rezervacija. Rasykit kas tikrai nori i AZ!!!
Vilnius 4u.gif
Atsakyti