QUOTE(Paladė @ 2016 02 26, 10:50)
galbūt kas nors paaiškins moksliškiau, bet degindami sierą ir naikindami kenkėjus, sunaikinat ir geruosius šiltnamio "gyventojus" - mikroorganizmus žemėje, kurie ją gerina
Na pamėginsiu paaiškinti. Į žemę sieros neterpiam, nors galima jei yra deficitas, tai svarbus augalams makroelementas.
Na, o paie deginimą/dūminimą paprastai:
Pirma tai deginant sierą siros garai sandariame šiltnamyje patenka į visus įmanomus šiltnamio konstrukcijos plyšelius. To nepadarysi su jokia kita priemone kuria plaunate ar purškiate šiltnamį.
Toliau, taip išnaikinate konstrukcijoje šiltnamio viską. Bet argi jums kažko daugiau reikia iš konstrukcijos nei tik konstrukcijos?

O dėl žemės: žemė prieš deginima neturėtų būti sukasta. Gruntas po žiemos yra šaltas ir sieros garai kyla tik į viršų - galima stebėti kaip kokie penki centimetrai nuo žemės deginant sierą yra vien oras, kuris sunkesnis už garus ir sudaro barjerą tarp žemės ir sieros garų, tagi nors ir siera paliečia nežymiai dirvos paviršių, tai tikrai nieko blogo.
Kaip žinote sieros garai yra rūgštūs, tai po sieros deginimo jei manote kad ji labai kenkia dirvai galima pamatuoti PH.
Aš tai ir padariau, dirvos PH prieš deginimą 6,8, po - 6,8.
Žinoma vargas tiems kurie čia šaukia vien todėl nes pas juos šiltnamiai metaliniai, kuriuos siera oksiduoja ir jie turi terliotis su muilais skalbikliais ir t.t.
Man juokingiausia, kad žmonės verčiau naudos skalbiklius kuriais skalbia rūbus dezinfekcijai - kurie kaip žinome yra tikrai sintetika, nei natūralų sieros produktą, ne ne tiek naturalų, bet kiek vartojamą augalų kaip maistinę medžiagą. Taigi spręsti Jums.
Didžiosios daržininkės kurios nelabai ką supranta tegul dirba savais metodais, aš galiu patikinti, kad geri agronomai kurie supranta ne tik kaip daigą skabyti bet ir apie žemės sudėtį ir struktūrą, pataria naudoti sierą.
O klausimas kitas ką jūs bijote išnaikinti dirvoje ankstų pavasarį ? tuomet galėtumėme visi kartu paieškoti pagrystos informacijos ar tikrai mes jau ten kažką išnaikiname