Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų augintojų namai

Sveiki,
Irgi pirmoke, pasodinau eksperementui ir tam, kad pasimokyti dar vasario 16d. Ir persodinus kokie 25proc zuvo. blush2.gif doh.gif Kiti grazus, bus mamyt kas is ju isaugs, gal netycia vasara balandi prasides biggrin.gif

Siandien antra partija pasodinau, jau, kaip visi.

Turiu klausima, kazkur skaiciau, kad reikia nukirpti apatinius pirmuosius lapelius, kai pasirodo 3-4 tikrieji. Ka tai duoda? g.gif
Atsakyti
QUOTE(zhany @ 2016 03 11, 23:54)
Prašyčiau patarimo smile.gif noriu balkoniniam šiltnamiuke auginti kokius 2-3 pomidoriukus, mažiesiems pasidžiaugti... kažkaip daug čia visko prirašyta, net pasimečiau. Ką rekomenduotumėt? Viena draugė minėjo kažkokius Bajaja, bet kažkaip, bijau kad nebūčiau tv reklamos auka... ačiū už patarimus smile.gif

aš pernai balkone auginau Vilma (raudonus) ir Venus (oranžinius),
user posted image user posted image user posted image
šiemet irgi pasėjau
Atsakyti
QUOTE(pauliuzas @ 2016 03 12, 17:43)
Jei kaip minėjot balkone auginsit, tai žiūrėkit sutilpkit su tokia gausa biggrin.gif as tiek šiltnamiui nesėjau (aišku auginsiu dar plius papriku ir agurciku) biggrin.gif aišku ne viskas sudygsta ir seip galima is didesnio daigų kiekio atsirinkti geriausius smile.gif bet sekmes dorojantis, mano rekomendacija, būsimus aukštaūgius pradžiai mokintis auginti vienu stiebu smile.gif

Tai kad kažką maišot, aš ne balkone auginsiu biggrin.gif Šiltnamyje smile.gif Ką žinau, 12 m2, 24 daigai, iš kurių, spėju, gal net ne visi užaugs ar dar kažkas. Agurkų pora daigų užteks, kad anksčiau valgyt, o šiaip man jie puikiai ir lauke užauga smile.gif Na gal dar kokai paprika įkišiu, bet tų nesėsiu, salotų, ridikų kažkiek. Manau, tilps biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 03 12, 14:34)
Pasėjote per sekliai ir žemė buvo per sausa, jei daigas su šalmu. Drėkinkite tą luobą, uždėkite kokį stikliuką ant daigo, kad ta luobelė suminkštėtų. Kitaip uždžius ir liks daigas be galvos.
Mulčas labai gerai žemei. Bet aš jo neturiu pakankamai, nemulćiuoju. Derliumi nesiskundžiu.
Papildyta:
Aš manau, kad netiesa. Esu tikra, kad Jūsų Corazon bus daigūs šimtu procentų smile.gif

negarntuok, turejau as cia tokiu keistu Corozonu ir dar SPERLI firos(pirkti pries 3-4etus), kad uz 10 seklyciu gal tik viena buvo isdygus, tuo pasekoje praeitais metais isvis be corozonu gyvenau. Siemet pirkau vel tas pacias Sperli firmos, kol kas is 2 visi 2.

Bet anas pokelis brokas konkretus buvo....
Atsakyti
QUOTE(Iriska @ 2016 03 12, 17:59)
Sveiki,
Irgi pirmoke, pasodinau eksperementui ir tam, kad pasimokyti dar vasario 16d. Ir persodinus kokie 25proc zuvo.  blush2.gif  doh.gif Kiti grazus, bus mamyt kas is ju isaugs, gal netycia vasara balandi prasides  biggrin.gif

Siandien antra partija pasodinau, jau, kaip visi.

Turiu klausima, kazkur skaiciau, kad reikia nukirpti apatinius pirmuosius lapelius, kai pasirodo 3-4 tikrieji. Ka tai duoda?  g.gif

Nieko kirpgi nereikia. Skilčialapiai patys nugels ir nukris. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2016 03 12, 18:30)
negarntuok, turejau as cia tokiu keistu Corozonu ir dar SPERLI firos(pirkti pries 3-4etus), kad uz 10 seklyciu gal tik viena buvo isdygus, tuo pasekoje praeitais metais isvis be corozonu gyvenau. Siemet pirkau vel tas pacias Sperli firmos, kol kas is 2 visi 2.

Maniškiai Sėkluvos, bus eksperimentas, ar tos neskęstančios digs biggrin.gif Būtų smagu, kad nors vienas būtų paragavimui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2016 03 12, 17:30)
negarntuok, turejau as cia tokiu keistu Corozonu ir dar SPERLI firos(pirkti pries 3-4etus), kad uz 10 seklyciu gal tik viena buvo isdygus

Na, man dar nėr buvę, kad parduovinių sėklų nors viena nebūtų sudygus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 03 12, 18:55)
Na,  man dar nėr buvę, kad parduovinių sėklų nors viena nebūtų sudygus smile.gif

man tik su tais Corozonais taip pasitaike, daugiau irgi nebuvo
Atsakyti
Nuoširdžiai ďėkui 4u.gif 4u.gif 4u.gif nijolei0619 ir vai2vai už sėklytes-nijolei0619 už labai dailiai tiesiog idealiai paruoštas sėklytes sėjai,tarsi iš katalogo būtų,o vai2vai už tokį kiekį,kad užteks gal 5 metams.Gero derliaus .....
Atsakyti
Labukas,

HELP!Kadangi ant greitųjų neradau info,o turiu čia ir dabar persodint į didesnius vazonėlius paprikų daigus-tai noriu paklaust- ar galima jų stiebelius kaip pomidorų giliau sodint,t.y stiebelius apipilt žemėmis.Nenupus?Mat išstypę.Rašo jog jos nemėgsta persodinimo,bet teks.
Padėkit,nes paprikų tema pasibaigus,o aš tik šiąnakt galiu persodint jas. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2016 03 12, 21:54)
Labukas,

HELP!Kadangi ant greitųjų neradau info,o turiu čia ir dabar persodint į didesnius vazonėlius paprikų daigus-tai noriu paklaust- ar galima jų stiebelius kaip pomidorų giliau sodint,t.y stiebelius apipilt žemėmis.Nenupus?Mat išstypę.Rašo jog jos nemėgsta persodinimo,bet teks.
Padėkit,nes paprikų tema pasibaigus,o aš tik šiąnakt galiu persodint jas. blush2.gif

negalima ju sodint giliau nei buvo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2016 03 12, 23:51)
negalima ju sodint giliau nei buvo  schmoll.gif

O ką tada daryt?Jaučiu tuoj linkt pradės. blush2.gif
Ačiū už atsakymą! 4u.gif
Atsakyti