QUOTE(Nakviša @ 2016 03 13, 01:30)
Aš visus persodinėju į vienkartinius puodelius, šaltiems gėrimams. Iškerpu dugne skylutes ir ten persodinėju. Iki kol susodinu į šiltnamį, man pilnai pakanka. Kaip kitoms - nežinau.
Aišku.Tai mažiau vietos tada užima,gerai.
QUOTE(pauliuzas @ 2016 03 13, 03:25)
sodinkit ir i grietines indelius. saknys i ploti nebetures vietos plestis tai tikrai ir gilyn lys ir dziaugsis kad gilinyn vietos yra iki persodinimo lauk

svarbiausia leisti saknims bujoti

jei jau pridus jos mazoje erdveje, mano manymu, tada sugalvos daigai kad jiems gana saknis augint ir prades
QUOTE(sena pažįstama @ 2016 03 13, 06:24)
Išsodinu iki pat pirmųjų lapelių jau 5 metai ir didelius kiekius: po 200-300vnt

Bet pikiuoju, kol dar paprikos ir pomidorai neturi trečio lapelio, tik du. Niekas nėra nupuvę, nors ir gąsdino literatūroje.
Pas mane 4lapeliai (su pirmais skaiciuojant).Bet mano po vieną spec.dėžutėse susėta,tai bent jau įsivaizduoju,kad šaknų persodindama nepažeisiu.
QUOTE(Paladė @ 2016 03 13, 08:27)
Būtent, tik literatūroje prigąsdina, o iš tikro aš irgi giliau sodinu. Ir viskas gerai.
Kam ten linksta kotukai - žinoma kiškit giliau, tiek kad pats stovėtų ir ramstyt nereikėtų

Ačiū!Bandysiu.
QUOTE(Ex @ 2016 03 13, 08:32)
Pradėjot šiukšlint temą su tom paprikom.
Paistalai. Blogiausia, kad kasmet apie tą patį šnekam, o tie žiopli paistalai toliau sėkmingai plinta.
Ar bandėt taip sodint daigelius, kad šnekat?
Jaunus paprikų daigelius visada sodinu giliau. Jie sustiprėja ir išleidžia pridėtines šakneles. Esu išbandžiusi praktiškai, nuo labai seniai taip sodinu ir visada būna gerai.
Nemaišykim paprikų su pomidorais.
Pomidorus sodinant į šiltnamį, galima tuos storus stiebus užkasti giliai - išleis šaknis.
Paprikos gi, skirtingai - sumedėję jų kotai tikrai šaknų jau neišleis ir tokių didelių daigų negalima sodint giliau. Paprikų
tik labai jaunus daigelius sodiname giliau.
Ačiū labai už info!
QUOTE(Dusia37 @ 2016 03 13, 10:36)
Yra paprikų nauja tema , bet kaip visada žmonės neskaito .
Tema
Atsiprašau,vakar neradau temutės apie paprikas,pasirodo buvo sukurta,tik gerokai senokai,tai net neįtariau,kad gali būti,nes niekas į naują nerašė
Bėgu persodinėt,o tai paskui tik po savaitės bus galimybė.
O ir pomidorus reik pasėt.