QUOTE(diuni @ 2016 07 18, 07:17)

Laba diena ,
Aš su tokiu prašymu

Gal pernai ar dar seniau čia buvo įkeltas receptas koldūnų su moliūgais. Koldūnams buvo plikytos tešlos receptas...Ir dabar niekur nerandu , pamečiau ir nieko nepamenu

Gal kas turit išsaugojęs...labai labai reikia
Koldūnai įdaryti moliūgu
Tešlai reikia:
500 g miltų
žiupsnelis druskos
50 g sviesto
300 ml verdančio vandens
Miltus persijoti, verdančiame vandenyje ištirpinti sviestą ir druską. Supilti mišinį į miltus, gerai šaukštu išmaišyti (atsargiai- karšta) ir minkyti ~3-4 min. Uždengus palaikyti ~10 min, kol paruošiamas įdaras. Kas naudojasi duonkepe- visus produktus sumesti į aparatą ir po 15 min išimti tešlos kamuoliuką.
Įdarui reikia:
kepto nevandeningo moliūgo minkštimo
prieskonių- pagal skonį tarkuoto imbiero, muskato bei druskos
Iškeptą minkštimą sutrinti su prieskoniais iki vientisos masės (galima naudoti bet kokį prieskonių derinį, tinkantį Jūsų šeimai). Formuoti ir įdaryti koldūnus (formos pagalba ar rankiniu būdu)- sumesti iš karto į verdantį vandenį arba sudėti į šaldiklį vėlesniam vartojimui. Tiekti pvz. su žolelių sviestu.
Skanaus