Arbūzai daiginami "po kaldra " per parą uodegas išleido- ir daigumas 100 pr. Tokio greičio dar nemačiusi . Visada daigindavau " ant gyvatuko " , tai per savaitę apie 90 -96 pr.
QUOTE(Dusia37 @ 2016 04 25, 14:30)
Arbūzai daiginami "po kaldra " per parą uodegas išleido- ir daigumas 100 pr. Tokio greičio dar nemačiusi . Visada daigindavau " ant gyvatuko " , tai per savaitę apie 90 -96 pr.
O "po kaldra" ka reiskia?QUOTE(Dusia37 @ 2016 04 25, 13:30)
Nuo sėklų perdžiuvimo priklauso man regisi. Pernai daiginau 2014 metų ir laikytas moliniame neuždengtame alaus bokale, tai dygo 5-7 dienas (čia tas, kurias norinčioms išdalinau šiemet ).
Pernai prisirinkau nedaug ir pradžiovintas laikiau zip maišelyje. Daiginau taip pat kaip ir pernai katilinėje ant šilto vamzdio (analogas radiatoriui). Išleido daigelius po 2 dienų visos sėklos.
QUOTE(sypt @ 2016 04 25, 14:36)
O "po kaldra" ka reiskia?
Radau namie šildyklę, 20+ metų nenaudotą :

Pripyliau karšto vandens, sėklas susukau į šlapią medžiagą, įdėjau į maišelius , sudėjau ant šildyklės ir užklojau kaldra. Vandenį 2 kartus šildyklėje pakeičiau per parą .
Sėklos 2015 metų derliaus, kaip visad laikytos popieriniam maišelyje .Prieš dėdama šiltai mirkiau per naktį, pagal rekomendacijas.
QUOTE(Dusia37 @ 2016 04 25, 15:19)
Radau namie šildyklę, 20+ metų nenaudotą :

Pripyliau karšto vandens, sėklas susukau į šlapią medžiagą, įdėjau į maišelius , sudėjau ant šildyklės ir užklojau kaldra. Vandenį 2 kartus šildyklėje pakeičiau per parą .
Sėklos 2015 metų derliaus, kaip visad laikytos popieriniam maišelyje .Prieš dėdama šiltai mirkiau per naktį, pagal rekomendacijas.

Aciu, dabar aisku pasidare

Mano Sniegiai nuo treciadienio tupi ant gyvatuko vonioje ir ne krust
, bet seklos 2013 m , gal visai nedaigios
o gal dar palaukus ir p
rabus

QUOTE(Venta9 @ 2016 04 25, 15:18)
o gal dar palaukus ir p
rabus

turint omeny, kad ir gegužė, ir birželis bus šalti, o vasara ateis tik liepą, tai niekur nevėluoji
QUOTE(Venta9 @ 2016 04 25, 15:18)
o gal dar palaukus ir p
rabus

Mano irgi nė krust

As arbuzus pries savaite siltnamin pasejau, bet dar nesudyge, ryt namie bandysiu daiginti, vistiek laiko dar turiu.
šiemet ir mano sniegiai sunkiai kalasi
melionai per parą sudygo

melionai per parą sudygo
Mano ie melionai nenori dygt, nors tik sestad. padejau daigintis. O moliugai per dvi dienas beveik visi isskilo ir susodinti indeliuose jau dauguma sudyge.
Arbūziukai sniegiai pas mane su nuotykiais, bet sudygo visi. Prieš porą savaičių ketvirtadienį šiltai sudėjau 8 sėkltas. Ir jau sekmadienį trys buvo išlindę. Kadangi iki trečiadienio kitos gyvybės ženklų neparodė, tas tris pasodinau, o daiginimo dėžutę šiltnamyje palikau. Prireikė man tos dėžutės melionam daiginti, nuėjus išverčiau - o žiūriu viena arbūzo sėkliukė "prasižiojus". Paspaudžiau visas - nu lyg ir kietos. Tai surinkau visas penkias ir paršinešiau namo. Savaitgalį šiltai plaikiau, šiandien ryte jau visi penki išlindę. Nu tikri sniegiai - kol nepašaldai, nosies nekiša