Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos

QUOTE(amba41 @ 2016 05 20, 15:31)
Zuzla,  jau 3-ią lapuką šiandien kai kurie parodė.

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2016 05 20, 22:08)
Saintlinos reikia klausyti  4u.gif , nes ji labai moka arbūzus augint.
Dabar galvoju, kad gal man ir nepavykdavo, nes aš juos per anksti susodindavau į lauką.
Bet taip kaip ten viskas bus jeigu sodinsi birželio pabaigoj? Ar jie tikrai spės užaugti ir prinokti? Juk rugpjūtį jau prasideda rūkai, dienos trumpėja...? O kada reikia pasėti optimaliai, kad indeliuose nevargtų? Taip išeina, kad birželio pradžioj?

Sodinti į lauką birželio pradžioj , gegužės pabaigoj - pagal orą , nuotaiką ir laiko buvimą . Sėju nuo balandžio 25 iki gegužės 7 . O pasakyti kada išsodinti - labai jau sunku : labai nedidelė ta Lietuva , bet pavasaris skiriasi vos ne 2 sav. : )
Atsakyti
Arbūziukai susodinti darže. Ar verta juos nakčiai pridenginėti agro. Ir jei pridenginėti, ar reikia pakelti, ar tiesiog tiesti ant lapų?
Dar pasitikslinsiu dėl formavimo. Melionų davė nuorodą, kad reikia skabyti. O kaip su arbūzais, ar juos reikia kaip nors formuoti ar skabyti? Pas mane jau didoki, po 5 ir daugiau lapelių. Daug pumpurų, dauguma tušti, bet yra vienas kitas ir su arbūziuku. Šoninių ūglių kol kas nėra.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2016 05 20, 22:08)

Bet taip kaip ten viskas bus jeigu sodinsi birželio pabaigoj? Ar jie tikrai spės užaugti ir prinokti? Juk rugpjūtį jau prasideda rūkai, dienos trumpėja...? O kada reikia pasėti optimaliai, kad indeliuose nevargtų? Taip išeina, kad birželio pradžioj?

į lauką išsodinti man a.a. Nedzvecko prisakyta po birželio 6-7 d. Sėti reikia balandžio pabaigoj-gegužės pradžioj. Bet aš pernai ir birželį dalį sėjau - sėkmingai spėjo užaugt.
Sudygusius geriausia laikyti šiltnamyje, ten jie neištįsta, gražiai auga ir neperauga iki birželio pradžios.
Pažiūrėjau į prognozes ir sodinsiu aš juos turbūt šį savaitgalį. Naktys jau bus šiltesnės, dienom irgi šilta. Jei neatšals, turėtų būt gerai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(pagyvenus @ 2016 05 24, 15:19)
Arbūziukai susodinti darže. Ar verta juos nakčiai pridenginėti agro. Ir jei pridenginėti, ar reikia pakelti, ar tiesiog tiesti ant lapų?
Dar pasitikslinsiu dėl formavimo. Melionų davė nuorodą, kad reikia skabyti. O kaip su arbūzais, ar juos reikia kaip nors formuoti ar skabyti? Pas mane jau didoki, po 5 ir daugiau lapelių. Daug pumpurų, dauguma tušti, bet yra vienas kitas ir su arbūziuku. Šoninių ūglių kol kas nėra.

aš paprastai nedengiu, nebent tikrai šalta būna. Tiesiai ant lapų kloju, nors jei yra galimybė pakelti - būtų geriau. Arbūzų niekaip neskabau.
Ir dar.. jei daigai dar nedideli, be šoninių ataugų, tie užmegzti arbūziukai nėr gerai. Augalas meta visas jėgas tam arbūziukui auginti, o pats daugiau nelabai auga. Paprastai tas arbūziukas labai nedidukas teužauga. Kai jau daigas didelis, kasų prisiauginęs, tada va tie arbūziukai kasdien pučiasi. .
Atsakyti
Ačiū saintlina 4u.gif
Priedangą padariau čiut pakeltą - kadangi pažeme daigai, tai kolos dvilitriai buteliai iš šiltnamio labai gerai kilsteli tą agro virš lapų. Šiai nakčiai nereikėjo, bet bus dar ir vėsesnių naktų, pravers.
Arbūziukai dar tik žydi, gal net neužmegs. O jei užmegs, tai žiūrėsiu kaip tuo metu daigas atrodys. Nes pirmi metai auginu, tai neturiu supratimo geri tie mano daigai ir kokie išstypėliai blush2.gif Jei lyginant su agurkais, tai lyg ir netragiška ta virkščia, ir lapukai nieko. Bet kai pažiuriu į moliūgus, tai tas arbūziukas jau toks paliegėlis atrodo.
Žodžiu, kaupsiu patirtį. Sėklų kitiems metams dar turiu, net jei šiemetis "derlius" apsiribos tik patirtimi.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 05 25, 09:27)
Arbūziukai dar tik žydi, gal net neužmegs. O jei užmegs, tai žiūrėsiu kaip tuo metu daigas atrodys. Nes pirmi metai auginu, tai neturiu supratimo geri tie mano daigai ir kokie išstypėliai  blush2.gif Jei lyginant su agurkais, tai lyg ir netragiška ta virkščia, ir lapukai nieko. Bet kai pažiuriu į moliūgus, tai tas arbūziukas jau toks paliegėlis atrodo.

lygint su moliūgais nereik, arbūzų lapeliai ir virkščios kur kas smulkesni smile.gif Net jei ir išstypę - nieko tokio, tam koteliui gi nereik statmenai stovėt. Tiesiog jei dar tik penki lapeliai - vaisiui augint dar per jaunas daigelis. Jei turit daug daigų, galit bandyt vieną ar kelis arbūziukus palikt tiesiog pažiūrėjimui. Jei daigų mažai, geriau nuskinkit užuomazgą ir leiskit daigus sustiprėt ir suvešėt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 25 gegužės 2016 - 08:44
sveikos, ar dar ne vėlu cukinijas ir moliūgus sėti tiesiai į dirvą?
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2016 05 25, 10:52)

Nevėlu, aš patisonus žadu savaitgalį sėt smile.gif nes pamiršau daigų pasėt - tiksliau galvojau , kad jų man nereiks ... Ir užsimaniau smile.gif
Atsakyti

Dėl moliūgų nežinau. O cukinijos ir agurkai tokiu laiku sėti spėja derlių užauginti. Būdavo, kad nesudygus ar daigus nušaldžius, atsodindavau birželio pradžioje. Tik pas mus tai tragiškai sausa, mano molyje prie tokios sausros retai kam pavyksta sėkmingai sudygti.
Atsakyti

cukinijas ne vėlu. O apie moliūgus aš nelabai žinau, kiek žinau, priklauso nuo vegetacijos periodo. Jei ilgas, gali nespėti subręst.
Atsakyti
Turiu keletą apskurdusių daigų, bet jei neišgyventų, bandysiu atsėt. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 05 25, 08:59)

Pažiūrėjau į prognozes ir sodinsiu aš juos turbūt šį savaitgalį.

Saintlina, Jums gerai sekasi užauginti arbūzus, kaip paruošiate jiems žemę? smile.gif
Atsakyti